Plans for today

2011-05-31 @ 13:33:38
Eftersom ungefär halva dagen har gått känns det lite konstigt att skriva vad planerna för dagen är, men jag gör det ändå. Ansålänge har jag inte gjort så mycket mer än hittat skor till avslutningen (som är imorgon, wiie!) och solat lite ute i trädgården. Jag lyckades stå ut en halvtimme, sen gick det inte längre. Jag hatar att sola.

Planerna för resten utav dagen ser ut som så att jag snart ska sticka upp till stallet för att mocka och fixa så att det är gjort tills han kommer in. Ridningen tar jag senare ikväll då det är runt 30 grader i solen.


Stjärnan <3

Hur sjuk är inte världen?!

2011-05-31 @ 07:02:00
Fenomenet med Tennessee Walking Horse är något jag snubblat över tidigare, och jag har blir lika äcklad varje gång jag ser filmerna. Hur sjuk är inte världen om man, endast för att ta fram extrema och groteska gångarter, är villig att bränna hästens ben med diesel, sätta hovarna fulla med sömmar, sätta kedjor och vikter kring benen eller stoppa en golfboll i hoven för att orsaka den stackars varelsen som mycket smärta i varje steg som möjligt?!

Jag tycker att detta är så sjukt att jag inte ens kan finna orden att beskriva det, men jag är minst sagt äcklad av de som sysslar med denna "sporten". Däremot är jag glad att detta (så vitt jag vet) inte utförs i Sverige.

Här har ni en film, döm själva.


Det hästen har på hovarna är en form av höga boots (liknande platåskor) med vikter, fastsatta med kedjor kring hästens ben, eller med sömmar/nubbar som går upp i hoven för att orsaka hästen smärta vilket resulterar att den lyfter benen så högt och länge som möjligt för att undkomma smärtan.


Såhär ska hästarna gå


Ja, vad ska man säga?

Vila

2011-05-30 @ 18:17:47
Jag har precis kommit hem efter ett par timmar i stallet tillsammans med min stjärna till häst. På tal om stjärnan så fick han en mycket välförtjänt vila men bara lite puss, klapp och betande vilket han verkade uppskatta. Imorgon är det lite hoppning till för hans del, ska bli roligt!

Jag är förresten ledig imorgon och slutar skolan på onsdag, härligt!


Modig Blezter som går över den smala bron (med springor i) i onsdags :)

Nostalgi!

2011-05-30 @ 13:29:55
Jag tror inte jag är ensam om att drabbas av nostalgi när jag hittar gamla bilder, filmer, böcker eller helt enkelt hör den där låten som var "såå bra!" när jag var liten?
Igår kväll hade jag lite svårt att somna och hittade i min sysslolöshet de underbara Half Moon Ranch-böckerna i min bokhylla (som jag inte rört i på ganska länge...) Åh så glad jag blev! Det som är ännu roligare är att jag fick smått panik när jag inte hittade ettan och vände upp och ner på halva huset, innan jag upptäckte att den hamnat en hylla ner i bokhyllan.


De, tillsammans med fullblodsböckerna, är oslagbara!

Tävling hos ponnysanning

2011-05-30 @ 12:34:44

Klicka här för att komma till tävlingen

Svar på fråga

2011-05-30 @ 12:21:54
Anonym om Filmer:
Hoppar du med Dressyrsadel ?

Vill gärna att du svarar på ett "blogg inlägg" ! :)

SVAR: Nej det gör jag inte, men nu när du säger det ser det nästan ut så på filmen. Det samma sadel som jag har i headern, och där ser man lite bättre att det är en hoppsadel :)

Här är en bild från när den var ny:

Schabraket hade krympt lite i tvätten, därför det är så litet. Nu har jag dragit ut det igen, och nu kom jag på att det är samma som jag har i headern!

She's done it again!

2011-05-29 @ 19:08:11
Idag vann Angelica Augustsson Grand Prix-hoppningen i Nörten-Hardenberg med hästen Mic Mac du Tillard och filmen var roligt nog snabbt ute på youtube.

Det verkar som en ny stjärna är på frammarsch!
Ännu en print

2011-05-29 @ 17:42:42

Filmer

2011-05-29 @ 17:39:56
Jag började skriva en lång förklaring till varför jag inte rider honom i form i galoppen och varför han inte har lika bra tramp och "volym" i galoppen som skritt och trav men kom så småningom på att jag inte har någon anledning att förklara eller försvara. Är folk inte tillräckligt kloka för att själva komma på att han inte är stark nog att bära upp sig i galoppen ännu, går det heller inte att förklara der för dem.
Jag tror att det är väldigt vanligt att vi vill påpeka för folk att vi är medvetna om bristerna och på så sätt klanka ner på oss själva, innan någon annan gör det. Som en försvarsmekanism.

Här har ni i alla fall tre filmsnuttar


Hoppning!

2011-05-29 @ 17:07:50
Idag var det som sagt hoppning som stod på schemat för Blezter och det gick verkligen jättebra!
Det har regnat en del, och även om det rinner undan bra på banan så blir det lite kladdigt och tungt, så jag försökte ha en så kort och effektiv framridning som möjligt. Han svarade fint både fram och tillbaka och kändes allmänt fin, men självklart är där mycket kvar att jobba på.

Vårt första språng blev lite roligt då han inte över huvudtaget förstod att han skulle hoppa, andra blev bättre och så fortsatte det. Han verkade tycka att det var roligt och han var framförallt väldigt lätt att lägga på hinder - härligt!
Jag har inte hoppat på ett halvår så jag tyckte det var så jäkla roligt, och att han gjorde så stora framsteg för varje språng gjorde bara det hela ännu bättre!

Ni får se något språng på film senare!

Dagens plan med Blezter

2011-05-29 @ 09:53:56

Ni kommer kanske få se film senare..?

(Bilden är ganska härlig ändå haha! Är man 3 år och ohoppad är det inte lätt)

Svar på fråga

2011-05-29 @ 09:47:21
fia om Bro:

Hej! Måste bara fråga, varför använder du två pannband samtidigt? :P
(Svara gärna i bloggen)

Svar: Jag tycker helt enkelt det är snyggt och att det i rätt kombination ser lite mer "exklusivt" ut än att bara ha ett. Jag tycker om när man matchar "rätt" med färgerna, och eftersom det var svart, grön och silver han hade på sig var det grönt och silver som jag ville ha på pannbandet :)Ska jag..?

2011-05-28 @ 19:43:09
Jag funderar på att köpa ett ljusblått pannband att matcha Blezters nya Equiline-schabrak.

Ska jag slå till?


Bro

2011-05-28 @ 16:00:06
Jag har innan berättat om att vi måste rida över en smal bro för att komma till vissa rundor i skogen (långt, långt ifrån alla). Här har ni en bild på den som mamma tog i onsdags :)


Maskerad

2011-05-28 @ 15:21:04
Som sagt har jag stått som funktionär på maskeradhoppningarna idag. Fastän jag både var banpersonal och klockare lyckades jag leka fotograf ;)

Jag red därefter ut en runda på Blezter med hacket och han gick snällt och fint, även om han var pigg :)Jag lägger nog upp någon bild till senare, annars kommer resten ut på min fb så småningom :)

Funktionär

2011-05-28 @ 09:58:22
Klubben/stallet har en Pay 'n Ride idag kl 11 och jag ska stå på banan. Jag drar med mig kameran och hoppas på att jag kan lyckas ta några bilder då det är maskerad för de tävlande också, spännande! :D


Bild från deras senaste Pay 'n ride

Länkbyte?

2011-05-28 @ 09:54:48
Är någon av er intresserade av att synas längst ner i den högra menyn?

Den enda kraven jag har är att bloggen ska uppdateras kontinuerligt och att ni ska länka tillbaka såklart :)

Kommentera eller maila mig på Littleicee@hotmail.com


Fredag

2011-05-27 @ 23:33:52
Jag mös en massa med födelsedagsgrisen idag, borstade, gav honom morötter, lite extra hö och gick ut och betade. Provade även schabraket på honom och han blev så himla fin i det! Åh vad nöjd jag är :D


Svar på fråga

2011-05-27 @ 22:07:56
sandra om Rundvisningen!:

är du inte rädd att din häst tar och går ut och äter maten som står ute i gången ?

Svar: Jag har skrivit om detta innan, men jag kan absolut göra det igen!
Blezter lärde sig efter ett tag att öppna dörren själv och han hittades en kväll med öppen dörr, dock vet han att han inte får gå ut ur boxen så han stod snällt kvar och tittade ut men eftersom han är en häst och ingen maskin kände jag att han inte skulle kunna hålla sig så lydig en hel natt. Vi knöt grimskaft runt dörren för att han inte nästa gång skulle gå ut och föräta sig på allt gott där ute, men stallägaren fixade senare en smartare lösning:


Så nej, jag är inte rädd att han ska ta sig ut :)

Fler bilder!

2011-05-27 @ 21:41:23


Ännu fler bilder kommer så småningom :)

Canelly

2011-05-27 @ 21:01:51
Idag red jag återigen favoriten Canelly, men idag fick jag verkligen ingen bra känsla. Vi konstaterade ganska snabbt att han inte gick helt hundra rent och jag blev så himla ledsen för hans skull. Han har haft mycket otur med skador och hela kroppen är genomkollad men ingenting hittas och det är verkligen synd på en så otroligt fin häst. Troligtvis (och förhoppningsvis) är det skoning som ligger bakom det då problemet uppstod efter.

Ni kan få se ett par bilder som är printade ur filmen :) Så åtroligt fin häst!Blezters fördelsedagspresent!

2011-05-27 @ 17:49:43
På väg hem från skolan körde vi inom Hööks för att se om där var något Blezter skulle kunna tänkas vilja ha i födelsedagspresent, men då vi inte hittade något drog vi vidare mot HEP i Påarp där jag fyndade ett Equiline-achabrak! Tror han kommer bli supersnygg i det :D4 år

2011-05-27 @ 07:30:30
Idag fyller Blezter hela 4 år!
Det var ju inte länge sedan han var nyfödd, vad hände? Äh, grattis älskade vän!


Bildbomb!

2011-05-26 @ 22:16:55
Fler bilder kommer imorgon, men jag blir glad om ni kommenterar så länge! :)

Gårdagen

2011-05-26 @ 22:02:15
Igår gav jag och mamma oss ut i skogen för att fota lite bilder på Blezter, och med oss hade vi vår personliga guide My. Blezter skötte sig med lite varierat resultat, emellanåt var han verkligen superfin och emellanåt var han bara lite småjobbig haha! Han ville inte riktigt stå stilla och var lite sådär.
Jag tror att det beror på mig då jag var väldigt spänd och nervös då jag verkligen ville att det skulle synas på bilderna hur fin han är och jag ville förmedla känslan jag har med honom. När jag slappnade av gick det desto bättre!


Det kommer snart fler bilder!

Bildbeställningar

2011-05-26 @ 21:54:50
Bildbeställningarna rullar in och bara idag har jag fått 2 stycken (på sammanlagt 6 bilder), jätteroligt!

Bland annat har denna bilden beställts, så söt ponny!

Buköppning

2011-05-26 @ 19:51:48
Idag var jag inne på OP (operation) och bevittnade en buköppning på en häst med gaskolik. Faktiskt jätteintressant att titta på! Extra roligt att jag till och med fick hjälpa till lite i förberedelserna, bla fick jag dammsuga hästen medan de rakade den, även om det är en liten sak är det alltid roligt!
Någonstans i början av operationen kände jag att jag blev alldeles varm, får svårt att andas och i nästa sekund är allt svart och jag får konstiga drömmar. Vaknar upp i en vattenpöl på golvet, genomblöt. Tydligen hade ögonen rullat bak i huvudet på mig och i nästa sekund hade jag bara trillat. Precis innan jag kom tillbaka hade jag också fått ett "ryck" genom hela kroppen. Läskigt. När jag fått på mig nya kläder gav jag mig in i operationssalen igen och tittade :)

Jag blev minst sagt förvånad när jag vaknade upp på golvet då jag varken är det minsta rädd för blod eller har svimmat tidigare, men troligtvis är det värmen som gjorde det. Det var inte svalt där inne om man säger så, och jag stod längst in i rummet. Jag hade dessutom tur som trillade till vänster där Gabbi stod, och inte åt andra håller med huvudet rakt in i väggen. Å andra sidan slog nog mitt huvud i golvet ändå, men jag mår finemang. :D

Bild från google


Ny header

2011-05-26 @ 09:56:41
Jag la upp en ny och lite somrigare header igår kväll, hoppas ni gillar den!


Min fina häst dansar fram! Åh så fin han kan vara!

Jag upppdaterar mer senare idag, nu ska jag snart iväg till skolan. Måste bara kolla hur bussarna går också, det har jag glömt bort.

Smakprov

2011-05-25 @ 21:00:58

Vi kör på det!

2011-05-25 @ 13:48:35
Jag lyckades stretcha schabraket lite igår och tror det ska passa honom, och om det gör det kör vi på grönt! Skulle det mot förmodan inte passa kör jag på rött, men det gröna är så mycket mer lockande!
Mamma slutar inte än på ett tag så jag ska ta det lite lugnt och sedan åka upp och fixa till skitgrisen :)


Vi sysslade med brandsäkerhet i skolan idag och såhär snygga var jag och Therese (plus hennes vovve Dessie). Luggen blåste rakt i ansiktet på mig och jag ser helt tjock ut, men annars är det okej ;) Haha

Rundvisningen!

2011-05-24 @ 20:15:37
Så, nu är den äntligen uppladdad!

Jag fick göra om hela rundevisningen, detta är den andra versionen, då jag pratade så snabbt, sluddrigt och skånskt att ingen hade hört vad jag sa xD Så jag försökte prata långsammare, tydligare och skippa lite skånska så gott jag kunde.


Hjälp mig!

2011-05-24 @ 17:56:32
Jag funderar över vad jag och Blezter ska ha på oss imorgon då mamma ska följa med oss ut i skogen och fota. Det är tänkt att jag ska använda bilderna till en ny header så jag vill att det ska se fint ut. Jag vet inte heller exakt vart vi ska bege oss då jag vill ha en snygg och somrig bakgrund men inte känner till alla vägar så bra här omkring än. Usch vad jobbigt det är!

Jag funderar över om jag ska använda mitt blå Pessoa-schabrak, gröna HorseSaver (som jag dock tror är lite kort tyvärr) eller kanske mitt röda?


Såhär har jag tänkt det:
Blå: Svarta benskydd, silvrigt swarovski, blå ridbyxor och vit eller blå tröja.
Grön: Matchande lindor, grönt+silvrigt swarovski, blå ridbyxor och vit tröja
Röd: Svarta benskydd, silvrigt swarovski, blå ridbyxor och röd tröja


Vad tycker ni?Free online polls

Rundvisningen inspelad!

2011-05-24 @ 16:07:26
Nu har jag åtminstone kommit en bit på vägen och fått rundvisningen inspelad! Jag försökte komprimera den så det skulle gå snabbare att ladda upp på youtube men det var inget som den stationära PC:n ville veta av, så det blev inte mycket av det tyvärr. Jag håller på att ladda upp den nu, men det tar som sagt tid...


Ledig

2011-05-24 @ 10:52:11
Idag är jag ledig från skolan då vi avslutat alla kurser som i vanliga fall ligger på tisdagar, så skönt! Egentligen skulle jag varit ledig imorgon också men det sket sig, dock verkar det som om jag får en ordentlig sovmorgon på torsdag istället.

Exakt vad jag ska göra idag vet jag inte, men Blezter ska nog få gå ett litet pass på banan och sen får jag se vad jag orkar med. Har en sån jädra huvudvärk att jag inte vet vart jag ska bli av...


En bild på mig från i somras, blek som bara den och med ett dött öga typ xD Haha fråga mig inte vad jag gör! Kan tillägga att det är Louice's kamera jag håller i, maffig!

Picture

2011-05-23 @ 20:19:59

Busig Blezter

2011-05-23 @ 20:12:23
Blezter var minsann en riktig liten buse idag och var rädd för lite allt möjligt, men eftersom jag red en runda jag aldrig ridit tidigare och att han bara är ung än så är det ganska naturligt att han reagerar så. Men jisses vad fin han var när jag började trava och han lugnat ner sig lite, underbar häst jag sitter på!
Vi stötte på det mesta; allt från traktorer som spred gödning, farliga soptunnor till skällande hundar men han skötte sig himla bra!


Mamma kommer följa med oss ut i skogen på onsdag och fota/filma oss så det blir lite nytt här på bloggen. Och så kan ni se hur fin han är just nu! I helgen kanske det också blir lite bilder/filmer, och på något ni inte sett mycket utav innan :)

Jag ska även försöka få några nya bilder till headern, för sådär vintrig kan den inte vara!

Härligt täcke

2011-05-23 @ 19:14:18
Kolla vilket härligt täcke jag hittade!
Blezter säger att han vill ha ett sådant...


Ang rundvisningen

2011-05-22 @ 19:30:57
Jag hade planerat att rida ut idag igen, men när jag kom till stallet öppnade himlen sig och världens åskväder bröt ut, så det blev inte mycket med det. Jag myste bara med honom istället :)

Jag hade även tänkt spela in rundvisningen idag, men det regnade som sagt så grymt mycket att det var omöjligt att höra någonting, så det blev inte något med det heller, haha. Jag går inte länge/knappt alls i skolan denna veckan så jag ska nog hitta tid till det snart!

Jag tog en bild på Blezter med kompaktkameran, kvalitén är ju fantastisk ;)

YEES!

2011-05-22 @ 15:53:27
Nu har jag precis gjort klart mitt allra sista skolarbete för denna termin. Det känns underbart!
Jag ska så småningom sticka upp till stallet också, och jag uppdaterar när jag kommit hem :)


Bilderna är ute!

2011-05-22 @ 15:50:59
Bilderna från både Åstorp och Perstorp ligger nu på hemsida, kika gärna in!


Roligt!

2011-05-22 @ 11:09:10
Förra året användes en bild jag tagit som annonsbild för en jättefin liten ponny, och igår träffade jag på ponnyns gamla ägare. De var tydligen väldigt nöjd med bilden och sa att det var den som fått deras ponny såld, haha! Jättesnällt sagt :D

Här är bilden, så himla söt ponny!

Fixar med bilder

2011-05-22 @ 11:01:21
Jag håller på att fixa med bilderna från igår (sätta logga) och de kommer ut så fort jag är klar!


Underbart!

2011-05-21 @ 20:57:54
Jag red ut en runda med Blezter och han var lite "rädd" i början, men med tanke på att jag bara promenerade med honom i torsdags och att han stod helt igår är det inte så konstigt. Han var väldigt spänd när jag började trava och gick med huvudet lite här och där, hoppade till när han såg lite spöken och ville inte riktigt lyssna. Jag jobbade då med övergångar och bara efter ett par stycken lossnade han väldigt fint och lyssnade så himla bra!
Att sadeln var breddad hjälpte nig en hel del då han kändes bra mycket friare i bogarna och han fick plats bättre på något sätt och jag fick en himla grym känsla! Om jorden går under i natt, kommer jag åtminstone dö lycklig!Dagens sötaste

2011-05-21 @ 16:36:17
Dagens sötaste ponny var nog Bäckdalens Zorn, en ponny jag aldrig sett innan men hoppas få syn på under andra tävlingar i år! Härlig utstrålning med snygg nacke och uttrycksfullt ansikte. Trevlig ponny!
Nytt koppjärn

2011-05-21 @ 16:19:51
Det vi åkte till Ridvaruhuset för att köpa var ett nytt och vidare koppjärn till Blezters sadel. Vi fick även hjälp att byta det, något som inte är helt lätt alltid. Det krävs mycket styrka ;)

Bild från google


Hemma från Perstorp

2011-05-21 @ 16:14:11
Nu är jag hemma från Perstorp och vi stannade där relativt länge ändå. Jag ska lägga in och fixa med bilderna senare, men ni får se två stycken så länge :)
Upp och iväg!

2011-05-21 @ 09:11:11
Nu drar jag mig vidare mot Ridvaruhuset i Torsjö, och därefter Perstorp. Jag uppdaterar när jag kommer hem!


Perstorp imorgon

2011-05-20 @ 21:03:18
Som jag nämnde senast igår är det ponnytävlingar i Perstorp i helgen och jag hade förhoppningar om att åtminstone kunna vara där en liten stund någon utav dagarna - och så blir det! Det blir imorgon som jag kommer befinna mig där då vi ändå hade vägarna förbi, visserligen kommer jag inte stanna där superlänge

Bild från senast jag fotade i Perstorp Augusti -10


L Canelly ♥

2011-05-20 @ 20:02:20
Idag red jag i skolan för första gången på väldigt länge. Anledningen till att jag inte ridit är den att jag haft mycket annat att göra och det har hänt ganska mycket detta året.
Han går inte mycket nu och var stel och ovillig i början. Jag jobbade på volter, med ställning, rakriktning och tempoväxlingar för att få honom att lossna, och när han väl gjorde det gick han underbart fint, vilken känsla jag fick! I slutet jobbade jag på galoppombyte och enkla byten, vilket verkligen gav resultat med både lösgjordheten och formens läge. Jag är så himla nöjd med honom, och för en gångs skull känner jag mig till freds med min egen prestation.

Canelly är en vallack på 7 år efter Lancado - Lord Incipit och är en tysk import. Den absolut finaste hästen i skolstallet enligt mig och jag har varit såld på honom sedan första dagen i ettan. Min typ av häst på alla vis, helt underbart fin häst med andra ord.


En mycket dålig bild på honom efter ridpasset som inte alls gör honom rättvisa. Han har ett väldigt uttrycksfullt ansikte med en bred och snygg panna - åh! Jag ska ta med kameran till skolan en dag och se om jag kan klicka några bättre bilder på honom.

Fotokalender Juni

2011-05-19 @ 21:05:00


I just Juni månad verkar det tyvärr inte vara så många tävlingar här omkring. Maj är inte slut än men det är ändå inte många tävlingar kvar denna månad. Perstorp denna helgen och Åstorp nästa. Om jag ber mamma riktigt snällt kanske vi kan stanna till vid Perstorp på lördag en liten stund på väg hem från Ridvaruhuset, annars kommer jag inte kunna befinna mig på den tävlingen.

Har ni tips eller önskemål så hör gärna av er!

Idioter

2011-05-19 @ 19:47:17
Jag sitter och håller på med ett arbete som ska redovisas imorgon, men jag tänkte att jag kunde slänga in ett inlägg och berätta att jag lever.
Idag har det varit en ganska lugn och skön dag, dock ganska lång ändå. På Djursjukhuset la vi bandage (både höga och låga) och det gick kanoners, även om de höga är bra mycket svårare än det låga.

Jag har även varit ute och promenerat med Blezter idag, vilket mestadels gick bra. Trafikanterna är däremot inte alltid så snälla och konstigt nog är det mest hästtransporter som kör ända in på. Jag mötte en transport på en smal väg idag och skulle flytta in Blezter till sidan så den kunde komma förbi, dock försvårar idioten bakom ratten det genom att fortsätta köra mot oss vilket får honom att känna sig klämd och börjar backa/svänga ut i vägen igen. Bilen stannar inte utan fortsätter rulla mot oss och jag blev stressad, försökte trycka ut honom i vägkanten vilket inte gick helt bra utan jag fick istället smälla till honom lite i sidan så han mer eller mindre hoppade ut - för att vi inte skulle bli påkörda. Åh vilka as det finns!


Hej och hå

2011-05-18 @ 21:01:32
Tiden går fort fastän man inte har roligt.
Nej, men jag har spenderat kvällen i stallet med min fantastiska häst, som såklart var roligt, men även börjat på ett arbete som ska redovisas på fredag.
Jag red ut en runda även idag och vi fick denna gången sällskap av My. Alltid trevligt, men Blezter är mycket roligare och lättare att rida själv då han är mer taggad och på tårna, mer engagerad helt enkelt! Konstigt egentligen då det brukar vara tvärt om... Hur som helst travade jag lite mer idag och det gick bra :)
Imorgon ska jag promenera med honom på hårt underlag.


Blezter som bebis, först gången han var ute om jag inte minns helt fel :)

Shoppat

2011-05-18 @ 14:01:23
Idag begav jag mig till skolan, även om jag inte mådde helt bra var det absolut bättre och då finns det ingen anledning att sitta hemma. Det blev en kort dag, inte mer än 1 timme, vilket på sätt och vis inte kändes lönt men eftersom det är i slutet på terminen är de flesta kurser avslutade och då blir det så. Nästa veckan går jag inte mycket i skolan heller.
Nu blev de alldeles för ohästigt!
Jag stack inom Väla på vägen hem och lyckades få med mig några välbehövliga stalltröjor hem. Billigt och bra dessutom :D

Varför?!

2011-05-17 @ 20:50:09
Såhär hittade jag min kära Blezter idag. Varför, varför, varför?!


Efter lite rykt blev han desto finare!

Egentligen är det ett gott tecken då det betyder att han trivs, men jag skulle bli jätteglad om han visade det på något annat sätt.

Jag longerade först honom en liten runda på banan idag för att se så han fortfarande gick rent och det var en extremt pigg häst som trippade runder, men rent gick han! Benen såg kanonfina ut och jag bestämde mig för att rida ut en liten runda, samma som vi gick igår, och allting var ganska farligt. Han var pigg och jag provade mig på att trava lite också och jäklar vad han kan bjuda till i gången ibland! Han var visserligen spänd och jag fick göra många tempoväxlingar och avbrott, men åh vad glad jag blir!


Tråkigt

2011-05-17 @ 14:44:26
Både idag och igår har jag varit hemma från skolan då jag inte mått så särskilt bra, och det är jäkligt tråkigt. Så klart är det aldrig roligt att må dåligt men det värsta är nog att det medför att jag har väldigt svårt att jobba med skolarbete och på så sätt blir helstressad över att jag inte ska bli klar med allt innan vi går på sommarlov om 2 veckor. Jag håller på att lägga upp en "pluggkalender" så jag kan lugna ner mig lite ;)
Vädret är också himla tråkigt med allt regn, men det sägs att en kall maj ger bra skörd så vi får hoppas på det åtminstone. Med en katt i knät och the Big Bang Theory nedladdat blir det åtminstone lite muntrare.

Två bilder från förra helgens tävlingar kan jag passa på att slänga in.

Stigbyglar från Lamborghini

2011-05-17 @ 13:36:47
Nu har det välkända bilmärket Lamborghini även börjat producera saker för häst och ryttare, och de verkar göra en ordentlig satsning. Allt från hjälmar till schabrak och påstått revolutionerande sigbyglar presenterades på en gala i Milano förra veckan. Visste ni förresten att det är Lamborghini som designat de omtalade DUCA-stigbyglarna?

Stigbyglarna som påstås vara
revolutionerande är gjorda av smält aluminium för att hålla så låg vikt som möjligt, varje del är även utbytbar för att ge en livslång garanti. Stigbygeln är försedd med ett fjädringssystem som följer fotens minsta rörelse och ska göra det omöjligt att komma i obalans. De röda piggarna i plattan ska även förse dig med maximalt grepp.Jag skulle jättegärna vilja prova på de stigbyglarna, tänk vilken läskig och konstig känsla det måste vara om stigbygeln konstant vippar/fjädrar under fötterna?

Dock är det ingenting jag tänker köpa av 2 enkla anledningar: För det första är de inte prissatta. Om du måste fråga, har du inte råd. För det andra, och den absolut viktigaste anledningen, så löser de inte ut och med tanke på att de ska ge maximalt grepp känns risken extra stor att man blir hängandes om någonting händer.


Klicka här för att se kollektionen.

We walk the walk

2011-05-16 @ 18:54:33
Idag blev det ännu mer promenerande, dock i duggregn, men jag trivs faktiskt ganska bra med det. Det är himla mysigt och framför allt nyttigt :) Det blev en runda på ungefär 30 min på varierande underlag, ganska lagom med andra ord.
Han är fortfarande helt normal i benen så jag tänkte att jag skulle longera honom imorgon för att checka av så han fortfarande går rent, sen ska jag igång och skritta lite uppsuttet! :D


Found it!

2011-05-16 @ 12:24:30

Blingad nosgrimma

2011-05-16 @ 11:34:16

Treden med att ha allt blingat med swarovski verkar hålla sig kvar, även om andra saker så som pärlor verkar vara på intåg tror jag att blinget är här för att stanna - åtminstone bland oss hoppryttare.

 

Blingade nosgrimmor är lite dyrare och jag tror att det har fått mång att avstå, kanske även det faktum att det kan bli lite för mycket ibland? Hur som helst tycker jag att det är snyggt, men ingenting jag skulle beställa hem då jag tror att Blezter skulle försvinna i allt bling. Utrustningen ska framhäva hästen, inte dölja den.

Drygt 600 kr får man ge för denna.

What's next to come

2011-05-16 @ 10:26:43
Jag pratade lite med stallägaren igår och frågade ifall jag fick filma i och runt stallet för att göra en liten rundvisning till er läsare, och visst fick jag det! Så där har ni någonting att se fram emot :D
När jag kommer göra den vet jag inte, men så fort jag har möjlighet till det. Jag måste bara leta fram den kameran också, som jag inte använt på väldigt länge... Men jag hoppas ni kommer uppskatta det! :)


Outfit Brun&Ljusblå

2011-05-15 @ 21:05:23

Promenad

2011-05-15 @ 20:41:39
Återigen blev det en promenad med Blezter, och återigen följde My och Shally med oss. Faktiskt himla mysigt att vara ute och gå så, speciellt när han är så himla go :D


Jag kommer fortsätta att gå med honom åtminstone någon dag till, hur länge vet jag inte men tills jag känner att det är okej att börja rida. Tanken är den att jag ska ta honom på lina den dagen och försäkra mig om att det verkligen är okej - sen kör vi igång så smått igen :)

God morgon!

2011-05-15 @ 09:59:40
Jag gick upp för snart en timme sedan efter att igår ha suttit en liten bit in på natten för att kolla på finalen i Eurovision Song Contest, som jag aldrig brukar se. Det gick ju riktigt bra för skåningen Eric Saade (som är uppvuxen drygt 20 min från mig - om ni vill veta) och jag tror han fick det bästa svenska resultatet på väldigt länge!

Idag ska jag ut och gå med Blezter igen och vi får förmodligen lite sällskap också, alltid mysigt. Benen har sett himla fina ut och jag kan nog snart komma upp på ryggen igen, fast jag tycker det är himla mysigt att vara ute och gå med honom så det blir kanske varannan dag vid hand och varannan uppsuttet?Jag är förresten väldigt sugen på att se vad som händer om man sprayar flugspray nära ett akvarium men eftersom jag inte har ett själv funderar jag på att besöka tropikariet någon dag i veckan... Haha nej skämt å sido så är jag bara väldigt nyfiken på vad som händer!

Lugnt bus i ridhuset

2011-05-14 @ 21:30:34
Eftersom regnet inte gav med sig fick vi helt enkelt promenera i ridhuset och jag passade på att släppa honom lite, inte för att han skulle busa och springa utan för att jag tyckte vi kunde träna lite "ledarskap".

Det fungerade bra när jag körde mitt race som jag alltid gjort men jag tänkte att jag skulle prova lite Tobbe Larsson-style för att se hur han reagerade och han fattade verkligen inte vad jag höll på med. Visserligen tycker jag att Tobbe Larssons sätt är ganska konstigt och nästan lite dumt, men jag försökte verkligen göra precis som han gör men som sagt - Blezter såg mest förskräckt ut xD Haha!
Han busade något litet också men det var inte mycket, och jag sprang lite med honom lös vilket han verkade tycka var konsigt men ganska roligt ändå ;)
Förresten var han ren när han sprang runder i ridhuset, vilket känns kanon! Han är inte heller svullen, men jag kylde såklart ändå :D


Är det bara jag?

2011-05-14 @ 21:15:18
Är det bara jag som inte förstår?

Text på baksidan av flugsprayet

Åska

2011-05-14 @ 18:43:45
Det har kommit in ett ordentligt regn och åskväder över stackars Billesholm, och inte verkar det som det kommer sluta. Jag håller tummarna för att regnet kommer upphöra snart så jag kan gå ut och promenera med Blezter.


2011-05-14 @ 16:52:12


Bilder tagna med automatiska inställningar blir ingen höjdare. Anledningen till att jag använde mig utav automatiska är den att jag precis hade fotat inomhus och då använde helt andra inställningar och ville fånga när han stod och såg så söt ut och slängde då snabbt om till auto, vilket jag inte skulle gjort. Bilderna blir helt enkelt mycket bättre när de tas manuellt!

Dock är han så söt att han väger upp för den kassa kvalitén ;)

Vad mamma köpte igår

2011-05-14 @ 16:36:38
Och nu till vad mamma köpte till mig igår! Som jag sa var det inget superspeciellt men viktigt och välbehövligt, och det är ju egentligen det som är det viktiga ;)


Horsewise No Fly 189:- 149:-
Pensel + fodral 40:-
Ekol Hovfett 90:-
Kedjegrimskaft 70:-

Tack mamma! :D

Smart lösning

2011-05-14 @ 16:26:24
Som jag nämnt tidigare så har Blezter försökt bryta sig ut ut boxen och för att inte riskera att han tar sig ut under natten har jag fått knyta grimskaft runt boxdörren. Men nu har vi minsann en smartare lösning!


Lika läskigt varje gång

2011-05-14 @ 15:03:00
Detta klippet har jag sett många gånger, till och med publicerat det på min förra blogg, och jag blir lika rädd varje gång och väntar bara på att någon ska dö - fastän jag vet att det går bra.

Jag blir lika irriterad på hur korkade människorna är varje gång jag ser den, hur hög begåvningsnivå har man om man ställer sig framför en häst i panik och tror att den ska stanna eller veja undan? Och hur tänker man om man slänger sig efter en häst med skygglappar och tror att den ska lugna sig? Dessa människor är perfekta exempel på hur man inte ska bete sig. Common sense isn't as common anymore.
Dock måste jag säga att mannen med lassot är otroligt duktig, att ha en sådan precision är verkligen beundrandsvärt! Återigen är det en sak jag inte gillar med deras beteende - hur tänker man när man slänger sig över en häst som gått omkull? Usch, jag vill inte ens tänka på hur illa det kunde gått.

Här har ni filmen, har ni några åsikter får ni gärna dela med er!

Svar på fråga

2011-05-14 @ 14:32:00
Anonym om Quote
Underbar kommentar, och så sann! Var hittar du alla dessa? Superbra ju :D

Svar: Jag hittar de flesta av mina citat på internet men jag har ett fåtal som jag snappat upp själv.
"She's not a bitch because she's a mare, she's a bitch because she's a bitch" hörde jag under en clinic för Edward Gould när jag var i England och "Your horse can do an exercise perfectly on day, but the next day he says 'What? I've never heard of that!' He has learned the lesson, but now he's just testing the theory" snappade jag upp under clinicen för Ed Dabney i torsdags :)
Kul att du gillar dem, det gör jag också!

Dyon Working Collection

2011-05-14 @ 13:45:56


Karen O'Connor klamrar sig fast

2011-05-14 @ 12:20:13
Jag satt och tittade runder lite på youtube och snubblade då över ett klipp med fälttävlansryttaren Karen O'Connor som jag tänkte ni kanske ville se. Inte dåligt att komma upp på hästen igen!


Mysig promenad

2011-05-13 @ 21:54:14
Ikväll tog jag en mysig promenad med Blezter i skogen - och med oss fick vi My och Shally. Tycker det är jättemysigt att ha någon att rida/promenera ut med i skogen, även om jag tycker om att rida själv är det oftast roligt att ha sällskap :D

Blezter skötte sig bra och var pigg och glad! Benen såg fortfarande bra ut, dock hade en minimal svullnad kommit upp igen men med tanke på att han stått inne i ett par timmar var inte det så konstigt. Jag kylde såklart benen också :)

Mamma köpte ett par saker till mig idag, kanske inte några superspeciella men ganska viktiga. Jag ska försöka ta bild på dem imorgon :)

Blezter ser ut att ha sjutton mil långt huvud, men så söt ändå :D


My och Shally


Blezter i väntan på kylning

Tävling hos Stockholmsjenna

2011-05-13 @ 18:23:15
Vad många schabrak-tävlingar det är nu! Inte för att jag misstycker, jag älskar schabrak!
Att alla lottar ut så himla snygga dessutom gör det hela så mycket bättre :D
Klicka här för att komma till tävlingen

Huge happyface!

2011-05-13 @ 16:22:33
Jag har precis varit uppe hos Blezter och är på så himla mycket bättre humör!
Jag brukar alltid bli glad av att se honom, han värmer mig inombords och ja - jag älskar honom. Men idag blev jag ännu gladare än vanligt för hör och häpna; hans ben såg jättefina ut! All svullnad och värme var borta!

Åh vad glad jag blir!
Roligt nog skulle jag ta med mig kameran idag tänkte jag och fota hans ben så ni fick se, men jag tror inte det är så intressant längre ;)

Ni får istället se en bild på Blezter som föl, knoppad och klar innan fölvisning :D


Jag tänker fortfarande sticka upp senare och promenera med honom och kyla benen :)

HV Polo-träns

2011-05-13 @ 14:20:20
Jag har varit dökär i detta tränset från HV Polo ett tag nu, men hur kan man låta bli? Det är så galet snyggt! Jag har väl egentligen de träns jag behöver (och några till) men jag måste erkänna att jag är ganska sugen.


Finns nu hos Carlies (dock med annat pannband) för 799:-

Quote

2011-05-13 @ 13:47:20


Äntligen fredag

2011-05-13 @ 12:54:12
Jag måste säga att denna helgen har varit efterlängtad. Då veckan varit ganska fullspäckad med redovisningar och nationella prov kombinerat med sena kvällar och en skadad häst gör det inte den till min allra bästa vecka om jag ska säga så.
Jag hade ännu ett nationell prov idag och jag känner mig inte alls nöjd med min insats då jag vet att jag kan så mycket bättre än så här. Min tröst får vara att min lärare vet vad jag kan och att ett nationellt utgör en väldigt liten del utav betyget. Ändå kan jag inte släppa det.

Planen för Blezter denna dag ser ut som så att jag ska upp och mocka och fixa nu på eftermiddagen innan han kommer in och åka dit senare för att promenera och kyla honom.


Tävling hos Matilda

2011-05-13 @ 12:35:20
Kan nog inte säga så mycket mer än - ge mig!


Klicka här för att komma till tävlingen!

Torsdag

2011-05-12 @ 22:20:25
Dagen har varit lång och jag har inte kunnat uppdatera något vidare.

Blezters ben ser bättre ut idag och jag har varit ute och gått med honom i 25 min på asfalt. Därefter kylde jag hans ben i runt 30 min och tanken är att jag ska fortsätta såhär tills det blir helt bra :)


Clinic för Ed Dabney

2011-05-12 @ 22:13:43
Idag har jag sett på en clinic med amerikanen Ed Dabney som sysslar med något han kallar för "Gentle Horsemanship", det likanar det Monty Roberts håller på med, men ändå är det väldigt olikt.
Han var väldigt intressant att lyssna på och han tog upp småsaker som jag aldrig egentligen tänkt på, men som kan vara himla viktiga. Han förklarade även väldigt bra och förklarade alltid vad han gjorde och framför allt - varför. Att förklara varför man gör någonting tycker jag är otroligt viktigt då det blir så mycket lättare för åhörarna att uppfatta, minnas och återskapa det han visat.

Han berättade bland annat hur det bestämdes vem av människan och hästen som var ledare, och det som avgjorde är sånt som vi människor i vanliga fall inte lägger märke till. Verkligen jätteintressant!

Jag tror absolut jag kan ha använding för detta i framtiden, och skulle gärna gå på fler clinics med honom. Han ska förresten ha cinic nere i Flyinge till helgen har jag hört, om någon är intresserad!Tävling hos Caroline

2011-05-12 @ 21:49:00
Åh vilken grym tävling!
Precis ett sånt jag har skrivt om att jag ska ha!

Klicka här för att komma dit

Det mindre roliga har hänt

2011-05-11 @ 20:24:38
Jag nämnde tidigare idag att jag inte var på så bra humör i gårkväll, och tänkte nu berätta varför. Det blev en ganska lång text, men vill ni veta hur allt ligger till just nu rekomenderar jag att ni läser.

Igårkväll när jag kom upp till stallet märkte jag ganska snabbt att Blezter var tjock i höger fram, och det var ganska mycket och satt inte på något betryggande ställe direkt. Han var svullen mellan och över/i senorna från knät ner till kotan och hade lite väl mycket värme i benet. I samma stund som jag såg hans ben la sig en enorm tyngd över mig och all kraft bara försvann, jag blev så otroligt ledsen. Jag kylde i sammanlagt 40 min i hopp om att svullnaden skulle gå ner men kunde inte låta bi att undra vad som hänt.
Tydligen hade han blivit ordentligt jagad av den andra hästen han gick med och förmodligen har han trampat snett eller fått en överbelastning, och detta blev droppen som fick bägaren att rinna över för min del. Han har så gott som varje dag kommit in med nya sår lite överallt på kroppen och han har verkat lite nedstämd nu ett litet tag, och jag klarar inte riktigt av när någon inte är snäll mot min häst. Det spelar ingen roll om det är en häst eller människa, ingen behandlar min häst illa. När han dessutom drar på sig något sånt här så räcker det.
Vi pratade med stallägaren och bestämde att han ska gå i egen hage från och med nu, så han slipper allt detta. Jag tror att detta i längden kunde tagit hårt på honom både fysiskt och psykiskt och jag är glad att vi valde att göra såhär innan det var för sent.

Jag var uppe hos honom i morse och benet var då ungefär som igår, men huvudsaken var att det inte var värre. I eftermiddags såg det betydligt bättre ut och jag tog honom på lina för att kolla efter hälta. Han gick rent, och jisses vad lättad jag var! Jag hade förväntat mig åtminstone en liten hälta men det slapp jag, dock kom en markering fram något steg ibland (sådär var 20:e steg kanske) och just det är ingenting jag oroar mig för.

Tjejen som släppte ut i morse sa att han nästan varit lite tveksam till att gå ut, som om han ville ut men inte dit ut. När han kom ut hade han blivit jätteglad, gått och hälsat på sin nya granne för att sedan ställa sig och beta sidanom henne. Han hade även sprungit en liten runda och sett väldigt glad och "fri" ut, och det var så himla skönt att höra!

Nu i kväll åkte jag dit och kylde benen i ungefär 30 min.

Planen för framtiden ser ut som så att han ska fortsätta gå i sin hage om dagarna, kylas varje dag och promeneras på hårt underlag, mycket asfalt, tills han är bra igen. Därefter ska han på nytt börja sättas igång långsamt.


Bilden är tagen i en dålig vinkel och är väldigt missvisande

Film på Evita

2011-05-11 @ 16:56:00
Här får ni en liten filmsnutt på när jag hoppade med Evita, var snälla mot oss haha!

Gårdagens ponnypass

2011-05-11 @ 16:51:52
Igår hängde jag med Therese till stallet och red en utav "hennes" ponnyer, ett 11-årigt fuxsto på 147 (?) cm i mkh, alltså en lite större ponny. Hur som helst var Evita duktig och det var roligt att rida ponny igen. Jag jobbade mest i skritt och försökte mjuka upp henne lite där samt att hon skulle trampa igenom sig i skritten.
Jag provade även att hoppa lite med henne, och även om hon inte är någon superhoppare verkade hon tycka det var kul och det är trots allt det som är det viktigaste :)

Här får ni några bilder och som tur är ser jag inte så lång ut som jag trodde :)Och några bilder på Argo, Evitas nu 3-åriga bebis


Jag vet att han inte är öppen..

Jag avslutar med att säga tack till Therese, och att vi hade jättekul :D

Sitter i skolan

2011-05-11 @ 09:46:10
Jag uppdaterade ingenting igår under dagen då jag varken hade tid eller var speciellt sugen tyvärr. Jag var inte hemma förrän kl 21 och då skulle jag äta (och kolla Desperate Housewifes!), sen skulle jag lägga mig. Jag var inte på så speciellt bra humör i gårkväll heller, ni kommer förstå varför sen.
Jag kommer berätta mer i eftermiddag/kväll vad som hänt igår, jag är inte så sugen på det just nu, plus att jag egentligen har lektion men ville bara berätta att jag lever :)


Rida ponny!

2011-05-10 @ 06:16:34
God morgon!
Idag är jag himla pigg och på bra humör, vad händer liksom? Jag ska snart göra mig i ordning för skolan och som tur är går jag inte längre än till 12 idag, dock kommer det dröja ett tag innan jag uppdaterar då jag ska en ponny och sen upp till Blezter, mer än så hinner jag inte skriva just nu men jag lovar att berätta sen :D
Det var länge sedan jag red ponny minsann!

Fixar med bilder

2011-05-09 @ 19:48:08
Just nu sitter jag och fixar med bilderna från igår, de ska roteras och sättas logga på - sen ut på internet för allmän beskådan. Tycker det är så jäkla roligt att vara ute och fota, och att sedan sitta och kolla igenom alla bilder är nästan det lika roligt!
Jag kommer visa ett par bilder på bloggen lite senare men passar på att slänga in två nu. Tjejen lyckades, tro det eller ej, hålla sig kvar och kunde fortsätta runt banan. Haha, härligt att de kämpar så!

Jag har en hel bildserie med detta, men dessa var de roligaste


Such a big smile inside

2011-05-09 @ 19:14:32
Jag känner närstan mig äckligt positiv efter mina och Blezters ridpass nu för tiden, men det går så mycket framåt och jag är helt enkelt så stolt över honom, att det inte kan hjälpas.
Idag red jag på banan (som var liiite dammig) och jobbade med att ställa honom försiktigt, inte släppa iväg ytterbogen som jag har lätt för ibland och få en jämn och bra rytm. Jag hade även slängt ut en bom på ena långsidan som jag red över mest i galopp. Ibland lät jag honom gå på fastän jag såg att han skulle komma fel in på den just för att han ska lära sig att tänka själv, men ibland hjälpte jag honom lite så det blev rätt. Han skötte det jättebra och jag är nöjd, och även om han blev ganska trött i slutet så kämpade han på så bra :)

Jag känner att jag lägger ut ungefär samma bilder hela tiden, men till helgen kommer jag förmodligen ha lite film att visa på er och kanske även ett par bilder då vi ska hitta på något vi inte gjort mycket utav, han och jag! :D Mamma kommer då agera bakom kamerorna!

Äntligen..!

2011-05-09 @ 13:53:29
Bloggen krånglade rejält igår så jag kunde inte pubicera några som helst inlägg under eftermiddagen/kvällen, och det verkar som om fler än jag har haft det problemet. Jag kan bli så jäkla irriterad på sånt!

Hur som helst var jag i Åstorp och fotade och jag tror att det blev några bra bilder, dock har jag inte hunnit kolla igenom dem ännu eftersom precis hela kvällen gick åt till att plugga. Skönt att det är undan (och dessutom redovisat) så jag kan få en helt pluggfri dag idag! Härligt :)

Bjuder på en bild jag hann ladda in på datorn igår :)

Snart iväg igen

2011-05-08 @ 13:59:56
Om en dryg timme drar Åstorps ponnytävlingar igång och då ska jag vara på plats tillsammans med Alexandra. Det känns lite konstigt att tävlingen börjar så sent, men det har underlättat planeringen av min dag så jag tänker absolut inte klaga. Jag har förresten fått klart en del skolarbete (eller nästan klart), men får såklart fortsätta när jag kommer hem. Inte är det kul inte, men tanken på att det bara är 3,5 vecka kvar i skolan för min del gör det hela lite lättare.

Bild från England (som är gaanska saknat för övrigt)

En tur i skogen

2011-05-08 @ 12:05:53
Idag var det en skogstur som stod på schemat, och Blezter skötte sig så himla bra!
Vi mötte på kor som var lite farliga och vi skulle även gå över en smal träbro med springor i, vilket var lite småfarligt då han kunde se vattnet, men han gick efter lite tvekan över först och var den som tog täten hela rundan. Han var verkligen jätteduktig och jag blir så stolt över honom, faktiskt lite varm i hjärtat. Åh min fina häst! Jag är jättenöjd helt enkelt :D

Jag glömde tyvärr helt bort att ta några bilder...

Godnatt!

2011-05-07 @ 23:26:21
Nu ska jag snart rulla vidare mot sängen, men tänkte bara säga att det är himla roligt att det trillat in så många extra på bloggen idag, tyvärr syns det inte i kommentarerna ;) Men statistiken var inte helt fel och det är absolut roligt att så många kommer hit!

Nej, sängen it is!


Lovely feeling!

2011-05-07 @ 22:07:40
Jag fick pluggat en del idag och det känns riktigt bra att få det gjort, jag blir ett par kilo lättare!
Blezter gick bra idag och jag fick en härlig känsla! Det blev lite galopp också och jag red på i lite friskare tempo i fältsits och han kändes väldigt avlappnad och nöjd. Vi fick även till några fina övergångar (skritt-trav och tvärt om) och ja han kändes fin!
Glömde nästan en sak! Jag provade att flytta honom sidvärtes ett par steg och det gick kanoners det också!Jag skrittade av honom på gräset och passade på att gå över bron, mest för att se om han följde mig vilket han gjorde lika bra som vanligt. Halvvägs ner stannade han och betade - och han stod kvar så ett tag xD Haha härlig häst!

Morgondagens planer

2011-05-07 @ 17:52:21
- Skogen! Imorgon ska jag och Blezter ge oss ut i skogen tillsammans med en tjej i stallet och hennes vita springare, förhoppningsvis kommer Blezter uppskatta att komma ut lite. Jag längtar åtminstone ut i skogen!

- Åstorportens RF. Jag hade även tänkt åka till Åstorp för att fota lite ponnyhoppning, sista (?) omgången av div I går nämligen av stapeln och det vill jag ju inte missa!

- Plugga... Jag har två saker som måste bli klara tills måndag då de ska redovisas.

Mer än så har jag inte planerat, men jag har en känsla av att det kommer uppfylla hela dagen. :)


Tycker det är synd att behöva sätta en stor fet logga mitt i bilden, men eftersom folk mer än gärna snor andras bilder har jag inte mycket val.

Underbart!

2011-05-07 @ 17:23:48
Jag är inne i en ordentlig shoppingsugs-period nu, tror det beror på vädret. Dessa snygga sakerna hittade jag på Horze och jag är ordentligt förtjust i dem. Dock känner jag att jag vill spara lite pengar inför sommaren, fall i fall det blir så tråkigt att jag inte får något sommarjobb känns det kanske lite jobbigt att stå helt utan pengar. Dessutom behöver jag inte direkt dessa sakerna...


Snabbis i stallet

2011-05-07 @ 14:59:12
Jag har precis varit en snabbis i stallet och fixat allting till Blezter, eller snabbis var det kanske inte då jag fastnade ett bra tag i lite samtal med folk, men tanken var att det skulle vara en snabb runda ;) Jag ska ta och plugga lite nu och verkligen försöka få mitt tal färdigt, åtminstone ett A4 måste det nog förlängas med...
Jag ska rida senare ikväll när det svalnat lite, för nu är det minsann varmt!

Släger in en bild på Blezter som föl, med mitt kamerafodral i munnen xD

Tävlingsoutfit

2011-05-07 @ 12:07:38
Om jag beställer hem ett Lamicell Mirage i färgen Pistage kommer jag och Blezter kunna vara såhär snygga på tävlingsbanan. Visst känns det värt det?!Jag har förresten fått måtten på schabraket, ska bara dubbelkolla om det är tillräckligt stort sen blir det till att klicka hem ett!

Det är mig det hänger på

2011-05-06 @ 21:33:06
Jag fick rida Blezter på gräsplätten idag då ridhus/ridbana var bokat för träningar, och eftersom den ligger precis vid vägen får han lite trafikträning på samma gång så det är bara bra. I början gick det helt okej (ganska bra faktiskt) men det blev sämre allt eftersom jag tappade fokus på vad vi gjorde. När jag tappar fokus på det sättet brukar jag stanna hästen, klappa lite och fundera igenom vad problemet är - och hur jag ska lösa det. När jag kommit underfund med det tänker jag in känslan jag borde ha och jobbar mot den.
När jag kommit på rätt spår igen gick han mycket bättre, och vi gjorde ett par ganska bra övergångar. Jag har annars lätt för att glömma bort övergångarna och tempoväxlingarna och rida på i samma tempo, men det är något jag jobbar på :)
Till summan av kardemumman sett så är det mig det hänger på.


Lami-cell Mirage

2011-05-06 @ 21:03:02
För ett tag sedan pratades det en del om Lami-cell Mirage schabraken, och många var ganska spissa på det - även jag. Det blev helt enkelt inte att jag köpte något men jag är väldigt nära att beställa hem ett nu däremot!

Jag har redigerat ihop en bild (snabbt men helt okej ändå) och jag tycker verkligen han blev supersnygg i det! Jag kanske borde slänga iväg lite pengar på ett sådant..?
Jag satte även in mitt gröna svarowskipannband, och det blev minsann inte sämre med det till!

Jag ska bara ta reda på måtten, det finns nog inte mycket som är fulare än ett för litet schabrak!

Svar på frågor

2011-05-06 @ 14:42:31
Anonym om Lyckat!:
Vad fin han är!
Hur länge har du haft honom och vad kunde han när du köpte honom?

Sv; Först och främst, tack så mycket!
Jag har tagit hand om honom sedan han föddes men köpte honom när han var 5 månader så jag har ägt honom i drygt 3,5 år. Det han kunde då var det jag hade lärt honom sedan innan så som att leda, lyfta hovar osv :)Anonym
om Hemma från terrängen:
Är det Alexandra Jeppesson!

Sv; Ja, det är Alexandra Jeppson :)Jennie om Friday, finally Friday!:
När ska du börja tävla igen?? :D

Sv; Så fort vi är redo för det, och förhoppningsvis tar det inte alltför lång tid!

Avslutar inlägget med en bild på Raket som jag tävlade ett par gånger under 2009 för att vi skulle få ihop ett div II lag. Här hade jag bara ridit honom fåtalet gånger, vilket förmodligen syntes. Det känds iaf, fastän det gick bra ;)


Friday, finally Friday!

2011-05-06 @ 13:26:22
Så härligt det känns med fredag och helg! Tyvärr kommer jag få sysselsätta mig med en del pluggande men jag ska absolut försöka hålla bloggen vid liv ändå. På söndag ska jag kanske till Åstorp och fota deras ponnytävlingar, annars är det mest häst och plugg som helgen kommer bjuda på.

Jag ska upp och rida Blezter lite senare, som jag längtar! Haha
Det är otroligt skönt att ha en häst man längtar efter att rida, det kan jag tala om! Han är så himla fin just nu och jag vill bara mer hela tiden och om allting är som det ska så blir det lite galopp imorgon :) Jag har lite planer för oss denna månaden, men dessa får ni ta del utav senare ;)


Mycket har hänt sedan i höstas..!

Fråga till er!

2011-05-05 @ 21:25:44
Jag skulle jättegärna veta vilka grenar mina kära läsare inriktar sig på!
Som ni vet är det hoppning och dressyr som gäller för min del, men terräng är jäkligt roligt det också! Jag tycker det är bra om man kan prova på lite olika grenar, och framförallt hämta inspiration från olika inriktningar. Man kan lära sig mycket på att sätta sig in lite i de andra grenarna, tex har jag funderat på hur westernryttarna lyckas få sina hästar så otroligt lösgjorda..? Det är något jag ska ta reda på då jag har en gammal kompis som tävlar western på högre nivå.
Men för att återgå till frågan:

Vilken gren rider du?


Get a free poll

Här vart det segt

2011-05-05 @ 21:16:15
Uppdateringen från min sida har under dagen inte varit så bra, men vissa dagar blir det helt enkelt så att jag inte har så mycket tid att sitta vid datorn. Förhoppningsvis kommer jag kunna sitta lite mer i helgen, mellan pluggandet vill säga.

Jag ska försöka lägga upp något mer inlägg innan jag drar mig vidare mot sängen och vilar upp mig för ännu mer nationella prov, denna gången i EnB. Alltid lika roligt.


Mot stallet!

2011-05-05 @ 17:39:39
Idag blev det minsann en lång skoldag och inte blir det roligare när bussarna är sena, men jag är äntligen hemma! Jag ska ge mig iväg mot stallet och fixa där, smart som jag var så packade jag dagens hö redan igår så jag slipper göra det idag vilket känns ganska skönt. Blezter ska vila idag så det blir bara en massa fixande :)


Lyckat!

2011-05-04 @ 18:47:19
Blezter gick verkligen bra idag! Han jobbade på superfint i skritten och kändes verkligen fräsch och fin så jag vågade mig på att trava lite och det blev så himla bra! Även där kändes han härlig, även om jag inte tog så mycket trav. Ett himla lyckat ridpass med andra ord!


Tung dag

2011-05-04 @ 10:14:02
Idag är ännu en tung dag, men av en annan anledning.
För en vecka sedan fick jag säga hejdå till min allra bästa vän för sista gången, och jag saknar henne så otroligt mycket. Jag kan inte beskriva tomheten hon lämnade efter sig. Min älskade.


Jag hann säga farväl till henne för en vecka sedan, och även om det gjorde otrligt ont i mig är jag glad att jag hann dit i tid. Hon var en stor del av mitt liv, både tids och känslomässigt. Vi fick drygt 7 år tillsammans, år av känsla som aldrig går att komma i närheten av igen. Det var något speciellt.

En vecka

2011-05-04 @ 09:37:29

Jag saknar dig så

Fina Blezter!

2011-05-03 @ 18:40:12
Dagen förbättrades avsedvärt sedan mitt förra inlägg, vilket inte känns mer än tvunget ;)
Blezters ben har inte varit så här fint sedan vrickningen, alltså såg det jättefint ut! Jag tog och skrittade honom idag också och han var verkligen jättefin i allt arbete. Det var det raka bettet som åkte på idag, och det märks att han trivs bra med det.
Jag måste också tillägga att det är jätteskönt att ha ridhus i detta vädert för +8 grader, regn och blåst är ingen höjdare att rida i...


Bad, bad day

2011-05-03 @ 13:19:37
Idag är det en sån där dålig dag när jag bara är trött, har huvudvärk, känner mig allmänt nere och ingenting riktigt fungerar. Det hela började nog med att det klabbade med att ladda upp bilderna från Skromberga, fastän det har hållt på hela natten, och då blev jag inte så särskilt glad där på morgonkvisten. När bilderna väl började komma ut blev färgerna helskumma och ja, ingenting stämde helt enkelt.
Jag borde egentligen pluggat idag också, vilket jag inte kunnat i mitt smått apatiska tillstånd. Aaah vad jag blir irriterad! Jag får helt enkelt göra det lite senare, annars har jag något att sysselsätta mig med i helgen... -.-

Avslutar detta deppiga inlägget med en bild på min fina häst, som jag snart ska upp till! Förhoppningsvis piggar det upp mig lite.

Nytt från John Whitaker!

2011-05-03 @ 10:14:19

Finns hos Charlies Häst och Hund

Bushäst!

2011-05-02 @ 17:06:35
Blezter var en riktig liten buse idag, pigg och glad ;)
Jag tog och skrittade honom lite i ridhuset och han var jättesnäll tills han helt plötsligt kom på att hörnet vi gått förbi minst 20 gånger redan var jättefarligt och han skulle ge sig iväg haha! Han slängde sig, backade och var helt enkelt inte så pepp på att gå framåt. Jag tycker absolut inte om när de gör så, jäkla ofog är det, och jag går på ganska bra med att han ska framåt. Att han stannar och tittar kan jag acceptera, men att han ska backa eller kasta sig iväg är inte okej någonstans. Hur som helst såg han lite sur ut när jag sagt till honom, men gav sig ganska snabbt och sen var det inga problem med det längre. Han är för söt :D

Njuter av utsikten över ridbanan


Härligt!

2011-05-02 @ 12:29:19
Idag blev det en kort skoldag, drygt 3 timmar vilket inte känns helt fel. Imorgon är det ännu bättre, jag är nämligen ledig! Det känns ganska bra, även om jag har en del skolarbete att roa mig med imorgon så slipper jag åtminstone att pendla ;)

Planerna för resten utav dagen är som så att jag ska upp till stallet och ev skritta Blezter, plugga lite och fixa en del med bilderna från igår. Såklart ska jag försöka hinna med att blogga lite också! :)


Isabell och Alexandra

2011-05-01 @ 18:41:29
Eftersom Isabell och Alex tjatar ihjäl mig om bilder från idag ger jag efter för trycket och slänger in en på varje, mer hinner jag inte för här ska det pluggas. Alltid lika roligt.

Hemkommen från Skromberga

2011-05-01 @ 14:05:44
Jag har kommit hem efter en morgon/förmiddag med fotografering på Skormberga RF. Som sagt var det lokal och regional hästhoppning idag och jag stötte på en del jag inte sett sedan jag tävlade senast, ganska länge alltså. Tror jag lyckades få en del fina bilder och jag kommer såklart lägga ut några här så ni får se! :)


Det får räcka med bilder för nu, men jag lovar att ni kommer få se fler senare :)
Jag ska även försöka plugga lite idag, dock blir det nog inte förrän jag varit i stallet och fixat.

RSS 2.0