@ HFRK

2012-03-31 @ 19:38:11

Kollar på hopptävlingarna på HFRK och längtar tills det är dags för mig och Blezter att ge oss ut :D


Uppdaterad karenslista

2012-03-31 @ 11:59:33
Från och med den 1 maj 2012 ändras karenstiderna för närmre 30 produkter då alla dessa innehåller mer än 2% av ett karensbelagt preparat. Bla så är det Liniment Blue, Arnika, Kamfersalva och flertalet produkter ur Radital-serien som drabbas. Här kan ni se den "vanliga" listan och här hittar ni de tillagda produkterna.


Glad häst!

2012-03-30 @ 20:51:42

Nu ikväll fick Blezter gå nere på gräsbanan i vårsolen och beta medans jag mockade och fixade mat = mycket nöjd häst. Känns som om det är dags att börja vänja dem så smått vid gräset igen så de är redo för den grymma sommaren som är på väg! :D

Träna terräng

2012-03-30 @ 17:00:00

Alexandra och Pikachu i maj -11 tillsammans med tränaren Anna-Maria.


För ungefär 2 år sedan red jag min första terrängträning någonsin, och jag tyckte väldigt mycket om det. Det var en så befriande känsla att få galoppera fram över fälten, hoppa över stockar och gravar och verkligen känna styrkan, glädjen och viljan stråla från hästen. Fullkomligt underbart!

När jag och Blezter kommer igång med hoppningen igen (förhoppningsvis om drygt en månad) ska jag försöka se mig omkring efter lite terrängträningar. Även om terräng i dagsläget inte är något jag tänkt satsa på tror jag att miljöombytet kan vara väldigt bra för honom, framförallt tror jag att vi kan ha igen det både på hopp- och dressyrbanan. Blezter är nämligen lite skygg för saker som är sidanom hinderna/banan, och det kan då kanske hjälpa honom att tuffa till sig lite. Om inte, så tror jag att han skulle tycka om det ändå. Vi har provat på att hoppa lite ute i skogen och det var då inga nådiga bockserier som kom efter varje språng, det kan jag lova! Haha

Dags för maskerad?

2012-03-29 @ 20:19:58

Bildkälla

Jag har varit med på en del maskeradtävlingar i mitt liv, och faktiskt tyckt att jag lyckats ganska bra med våra utklädnader - åtminstone tills nu. Det är verkligen helt sanslöst vilken fantasi folk kan ha!
Funderar faktiskt på att klä ut Blezter till ett får och ställa honom framför ridhusspegeln, mest för att se hans reaktion. Finns tyvärr risk att han hade dött på fläcken, så det är kanske inte värt risken?

Free horse agility

2012-03-28 @ 12:35:10
Fruktansvärt imponernade!


Kingsland Kelly

2012-03-28 @ 09:30:00

Bildkälla

Kingsland gör väldigt många snygga saker, men just bland ridbyxorna har jag haft svårt för att hitta något som faller mig i smaken. Nu har det hela äntligen vänt, och jag har hittat två par byxor som jag är riktigt förtjust i!

Båda är av modellen "Kelly", dock är de vänstra en dyrare version med bla swarovskikristaller på fram- och bakficka som tillägg.

Båda finns hos Charlies och kostar 2 290:- respektive 1 799:-

Lite fler bilder

2012-03-27 @ 11:37:16
Några sista bilder från söndagens dressyrpass! :)Produktrecension; Dyon the Difference

2012-03-27 @ 11:21:00
I mitten av januari 2012 beställde jag hem ett Dyon the Difference, då i hopp om att det skulle hjälpa mig med Blezters "svårbehandlade" spänningar i nacken. Efter att ha provat allt annat (massage, stretching, spikmatta och BoT) bestämde vi oss för att det var värt ett försök.

Jag upplever att Blezter trivs väldigt bra med det
och att det har hjälpt oss väldigt mycket! Att säga att han blivit en helt annan häst är kanske att överdriva, men förändringen är verkligen stor! Han är mer harmonisk i ridningen, spänningarna är nästintill borta och han är även gladare i allmänhet. Passformen är bra, likaså kvalitén! Utseendet har jag tidigare haft lite svårt för men känner ändå att Dyon absolut har gjort det bästa utav situationen och desto mer jag använder det, desto bättre tycker jag om det.

De enda nackdelarna är att det inte går att byta pannband (inga swarovski = ledsen Frida) och att nosgrimman/remmarna under ganascherna spänns ganska hårt för att hålla nackstycket på plats.

Sammanfattning: Mycket nöjd!

Tränset heter som sagt Dyon the Difference och finns att köpa i de flesta välsorterade ridsportsbutiker. Priset ligger kring 3 500:-Några bilder!

2012-03-26 @ 08:27:00
Som ni ser tog vi ett pass på banan i den härliga vårsolen! Blezter skötte sig fruktansvärt bra den största delen av ridpasset och kändes väldigt arbetsvillig. Trampade på bra och föll inte bakom hand alls lika mycket, när han väl gjorde det så var han lätt att plocka upp igen.
Jag körde relativt mycket galopparbete med tanken att få honom lång, låg men med bakdelen under sig. Även om vi inte kom ända fram (kommer ta ett tag till) så känns det som om vi är en bra bit på vägen! :D
Blezter idag

2012-03-25 @ 18:08:47
Mamma var med och fotade när jag red idag, så ni kan förvänta er en del bilder! :D


Aktiv häst!

2012-03-25 @ 17:45:13

Ungefär såhär på hugget var Blezter när jag kom idag. Blev först lite orolig då han aldrig brukar ligga ner i hagen, men som tur är så var det ingen fara med honom. Tog det lugnt i vårsolen helt enkelt! :D


Användandet av hjälm

2012-03-24 @ 13:16:50
Hjälmanvändandet har diskuterats mycket på den senaste tiden, och det verkar som om allt fler väljer att skippa hatten och istället sätta på den något mer skyddande hjälmen. Under världscuptävlingarna i Frankfurt i slutet av december 2011 kom Isabell Werth inridandes i en guldig hjälm från Uvex och jag tror att det därefter "lossnade" för många andra dressyrryttare.

Under gårdagen såg jag en ryttare bära hjälm, och det var Rose Mathisen. Även om jag inte var där så länge hann jag se minst tio uppsuttna ryttare och enbart en av dessa bar hjälm. Tycker det är roligt att även dressyren tar ett steg framåt i säkerhetstänket, om några år kanske det till och med används säkerhetsvästar i världscupen? Haha, nej kanske inte...


En eloge till Rose Mathisen som tog på sig hjälmen!

Tävling hos Lamia!

2012-03-23 @ 23:06:22
Klicka HÄR för att vara med du också!


Tittat på Figaro!

2012-03-23 @ 21:54:23
Så här på kvällskvisten bestämde mamma och jag oss för att åka iväg till Åstorp och titta på när Blezters pappa, Figaro R, gjorde sin första start för året. Jag har inte sett honom sedan jag gjorde min APU på Gränsbo hösten 2010, så det var roligt!
Både häst och ryttare skötte sig bra och när vi åkte därifrån låg de på en sjätteplats :)


Åstorp (min hemmaklubb) är bra på många sätt och vis, men det ovanligt mörka underlaget är verkligen ingen hit när det ska fotas. Hade inte varit fel med lite mer erfarenhet och lite bättre utrustning heller ;)

Senaste tillskottet i sadelkammaren

2012-03-23 @ 10:48:11

Det var alltså ett par bruna Veredus Carbon Gel jag hade beställt, åh vad jag tycker om dem! De kommer mest användas på träning och tävling, men såklart även lite här hemma ^^,

Ber om ursäkt för de dåliga bilderna, men ljuset var så fruktansvärt dåligt att jag var tvungen att använda blixten. Det börjar dessutom bli dags att trimma hovskägget ser jag...

Tävling hos Goldenhorses

2012-03-22 @ 12:13:49


Klicka HÄR för att komma till tävlingen!
Det jag tycker fattas på Mountain Horse's hemsida är en webshop! Tänk vad mycket enklare det hade blivit att beställa hem saker direkt, och på så sätt slippa leta reda på en återförsäljare som har just den varan jag letar efter?

Nytt påväg in!

2012-03-21 @ 13:11:22

Fick för en stund sedan ett sms om att min beställning var inkommen till HEP. Vad kan det tänkas vara? ^^,


"Do you wanna ride" á la Havrepappa!

2012-03-21 @ 13:08:00
Jag hoppas verkligen inte att ni har missat Havrepappas egen "musikvideo", där han krossar Lasse Anrells (vem fan det nu är?) mycket lama försök till förlåtelse från hästsverige? Att han dessutom spicar upp Malin Baryards gamla låt "Do you wanna ride" gör den mer eller mindre obetalbar.
Så härlig haha! :D


Undrar ni något?

2012-03-21 @ 12:02:10
Jag såg nyss att det dykt upp en del nya läsare under de senaste dagarna, jättekul! :D

Är det något ni undrar är det bara att slänga iväg en kommentar så ska jag försöka svara så bra jag bara kan! Detta gäller såklart även er gamla och trogna läsare ;)


Som jag saknar sommaren!

Du är glädje

2012-03-20 @ 20:35:05

Det finns inget jag kan säga som kommer förklara hur jag känner för min vän, den vän som stått vid min sida sedan sin första levnadsdag och aldrig avvikit därifrån. Orden räcker inte till längre.

Engelskmännen älskar Tretorn

2012-03-20 @ 11:30:00
Satt nyss och kollade igenom lite av de bilderna jag tog i England för snart ett år sedan och hittade då en jag tagit på mina stövlar i väntan på att Andrew Gould's clinic skulle börja.

Ni skulle bara veta hur faschinerade engelskmännen var av dessa stövlar!
Tydligen är det väldigt ovanligt att man har något såhär utstickande, och om någon har det så är det bara de riktigt stora ryttarna. Jag fick massvis med både frågor och komplimanger om dem under hela dagen och ja, de drog verkligen blickarna till sig!


Drömmer vidare

2012-03-20 @ 10:19:17
Efter att ha lusläst och dubbelkollat allt i TR har jag kommit fram till att mitt och Blezters mål för 2013 är fullt möjligt, även om det så klart kommer kräva mycket hårt arbete, och såklart lite tur. Det känns i alla fall som en bra början att regelverket håller för planerna och att det nu hänger på mig och Blezter.
Jag har även börjat lägga lite planer in på året därpå, alltså 2014. Även där håller regelverket för oss, så jag känner mig faktiskt väldigt hoppfull om att allt kommer gå vägen - speciellt år 2014! :D

Innan vi kan börja jobba mot dessa mål är det ett par saker som måste ordnas först:
- Igångsättning och uppbyggnad. Eftersom han stått skadad sedan september kommer det ta ett litet tag att bygga upp styrkan och konditionen igen. Fördelen med hans skada är den att det inte kommer påverka igångsättningen på så sätt som tex en kotledsinflammation kan göra, inte heller är risken stor för att skadan "går upp" (förutsatt att han inte får nya sår...)
- Ny hoppsadel. Redan innan skadan hade han börjat växa ur sin hoppsadel, men då han verkade komma in i en liten växtperiod i samband med skadan så passar den inte alls längre. Det blir att prova ut en ny när han musklat på sig lite mer, tanken är att det ska vara i början av maj.
- Hopptränare! Här har jag faktiskt en ganska bra tanke om vem jag vill träna för, nämligen Johan Hillström. Får åka iväg och kolla på någon av hans träningar innan jag bestämmer mig, men jag känner mig ändå väldigt säker på att han kan hjälpa oss mycket.

När dessa saker är fixade är det bara att köra så det ryker! :DJag har funderat ett tag på om jag ska avslöja lite mer detaljer om mina mål och drömmar, men det får nog vänta lite till. Har alltid haft svårt att prata öppet om sådant, antagligen för att jag är lite rädd att misslyckas. Ska ta mig en funderare över det här, för någon gång måste jag våga släppa spärrarna ^^,

Anpassa bettet

2012-03-19 @ 15:01:43
Det uppges att ca 70 % av de svenska ridhästarna har någon form av munskada orsakad av bett, majoriteten av dessa betecknas som tryckskada. Ofta är det ett för långt bett eller en för skarp hand som orsakar dessa skador, alternativt att bettet inte är anpassat efter utrymmet hästen har i munnen. Även en för hårt spänd, eller felsittande, nosgrimma kan ge tryckskador.
Hur hemskt det än låter att ca 140 000 hästar (enbart i Sverige) har dessa skador, är jag inte förvånad. Många verkar förbise vikten av välanpassad utrustning, inte minst när det gäller bett och sadel.

I många år sades det att bettet skulle sticka ut ungefär 1 cm på varje sida av hästens mun (förmodligen för att undvika knipskador i mungiporna), men i takt med att forskningen utvecklades började det ske förändringar i utpassningen av betsel. Tyvärr sker de inte fort nog.


Ett välanpassat bett (till vänster) bör sitta intill hästens mun och ta stöd av skelett och mjukdelar. De fasta ringarna fördelar trycket på mjukdelarna över en större yta, samt att den tredelade mundelen ger fler brytningspunkter och därmed mindre risk för tryck i gomtaket jämfört med ett tvådelat.
Ett illa anpassat bett (till höger) ökar i det här fallet trycket på laner, mungipor och framförallt gomtaket. Bettet lär även komma i kontakt med hästens tänder, vilket kommer lämna förslitningar - troligtvis stora sådana.

Är ni det minsta osäkra på hur bettet ska anpassas eller exakt vilka tryckpunkter det har råder jag er att prata med en hästtandläkare, främst av den anledningen att de har större erfarenhet än var "kunnigt hästfolk" har. Torbjörn Lundström har jobbat med detta i många år, Nina Lundgren (som jag använder) är även hon mycket duktig.

Bildminne

2012-03-18 @ 20:22:08

Jag och Blezter efter vår lokala debut, Munka-Ljungby 21/7 2011. Lika "snygga" båda två! ^^,

Blooper - film

2012-03-18 @ 14:21:43

Det är synd att den värsta gången inte kom med på film - för där minna vänner, hade ni haft något att skratta åt! Haha

Bomarbete!

2012-03-18 @ 14:17:46
Igår roade jag och Blezter oss med lite "bomarbete" i form av 4 travbommar på långsidan. Detta var mest för att vi skulle försöka göra igångsättningen lite roligare för oss båda, och jag tycker vi lyckades rätt bra med just den biten haha!
Han var väldigt glad när han fick se bommarna och istället för att trava över dem som en normal häst bestämde han sig för att hoppa över den första bommen för att sedan lägga i tvärniten. Detta hände ett par gånger, tyvärr fick vi inte med den värsta tvärniten på film.
Med tanke på att han inte sett en bom på 6,5 månad är hans reaktion kanske inte så konstig ;)


Printscreen från en av filmerna...

5 saker ni antagligen inte visste om mig

2012-03-16 @ 16:19:00
- Om det är något jag inte tål så är det smaskningar. Fy fasen så äckligt det är!

- Jag är en riktig Harry Potter-nörd. Älskar böckerna och jag har läst alla minst 3 gånger, har även läst någon av dem på engelska.

- Jag har bara svimmat en gång i mitt liv, och det var vid värsta tänkbara tillfälle. Mitt under en buköppning på djursjukhuset faller jag ihop, dock inte pga att jag tyckte det var äckligt utan för att där var väldigt dålig luft inne haha!

- Jag har glasögon och har haft sedan jag var runt 4 år gammal. Använder dock alltid linser om jag vistas utanför huset ;)

- Jag har blivit rejält biten på ganska udda ställen, bla i huvudet, magen och rumpan. Magen var nog det allra värsta, både vad gäller blödningen och smärtan.


Legat lågt

2012-03-16 @ 14:24:49
Som ni säkert har märkt så har jag legat väldigt lågt här på bloggen de senaste dagarna. Anledningen till det är att jag mest legat utslagen här hemma, rätt oförmögen att göra något vettigt alls. Tråkigt, men så är det!
Förhoppningsvis är jag back on track strax igen, jag känner mig åtminstone lite bättre :)


Krossade drömmar leder till nya

2012-03-13 @ 20:29:18
För mig och Blezter handlade 2011 mest om att komma igång med att träna och tävla, samt bygga vidare på grunderna. Alltså fanns där inga mål om att starta några högre klasser eller liknande, däremot hade jag en väldigt klar uppfattning om var vi skulle befinna oss ett år senare och att just 2011 var betydande. Det var året då grunden för vår framtid skulle läggas - och detta stadigt!

Preliminära planer lades upp, jag var mer målmedveten än någonsin och bang - Blezter skadad. Djursjukhusbesöken löste av varandra, allt var en berg- och dalbana och det var så svårt att se ljuset i tunneln. Nu, efter en skadeperiod på 5,5 månader är vi äntligen på rätt väg igen. Däremot har vi förlorat mycket tid, och årets drömmål är inte längre inom räckhåll. Falsterbo 2012 är numera inte mer än en dröm, om än en fin sådan!

Däremot har jag satt ett nytt mål för 2013. Det blir till att lusläsa TR, börja planera redan nu och se till att jag får igång min jäkla anamma - för nu är det min själ vår tur!


foto; Malou Kastman

Total lycka!

2012-03-12 @ 16:15:38
Efter gårdagens ridpass var jag så löjligt glad, nöjd och ja - lycklig helt enkelt, att ni inte kan förstå! Den känslan som infinner sig efter ett lyckat ridpass har känts så avlägsen för mig de senaste månaderna, och det var knappt att jag kunde komma ihåg hur den kändes längre. Igår kom den äntligen tillbaka, och jag känner mig fortfarande lite sprättig i kroppen när jag tänker tillbaka på gårdagen! :D

Allting fungerade väldigt bra och jag kan riktigt känna hur spänningarna försvinner undan för undan. Vi tog även den första galoppen sedan september och det gick så fruktansvärt bra! Jag satt med ett stort leende på läpparna hela tiden och det kändes verkligen som om jag var hemma, det här var rätt.


Fina, fina häst!

Vårkänslor!

2012-03-11 @ 09:56:05
Jag åkte upp till stallet i morse för att sätta på Blezters boots och passade på att slänga ut honom när jag ändå var där. Vårkänslorna verkar ha tagit över hästarna helt och hållet, för där var ett jäkla tempo i hagarna. Det gick till och med så långt att Blezter skrek och slog med ena frambenet - det ni! Haha

Fast när det är runt +5, strålande sol och klarblå himmel är det kanske inte så konstigt. Jag drabbades själv av världens sommar-feeling när jag kom in i sadelkammaren och kände doften av flugspray ^^,SÄLJES!

2012-03-10 @ 23:21:48
Svart hoppsadel från Wintec, stl 17,5". Utbytbara koppjärn (reglerar sadelns vidd), flyttbara stöd för knä och underskänkel. Luftpaneler som verkar stötdämpande för både häst och ryttare.
Sadelöverdrag och 3 koppjärn INGÅR i priset (svart=normal, röd=vid och vit=x-vid)

Nypris sadel: 5995:-
Nypris koppjärn: 298 kr/styck

MITT pris: 4000:- för allt!

Fler bilder kan mailas!

Kontakt: Littleicee@hotmail.com


Fodringsrutiner

2012-03-10 @ 20:26:00
Även om hästar är gjorda för att äta större delen av dygnet är det få stall som ger hästen möjlighet till fri tillgång på grovfoder, vårt inräknat. Det rekomenderas att hästen ska fodras minst 3 gånger/dag, men detta förutsätter att hästen i fråga är fullt frisk. Tex så behöver en häst med magsår fodras minst 6 ggr/dag för att inte bli sämre, även en buköppnad häst kräver fler fodringstillfällen än vad en fullt frisk gör.

Jag känner mig ganska nöjd med de tre fodringar vi har per dag. Visste skulle det vara bra om det fanns möjlighet till ännu en fodring, men jag känner mig som sagt helt klart nöjd med detta. Majoriteten av hästarna står dessutom på halm, så magen har en rätt bra chans att hålla igång ändå!

Hur ser fodringsrutinerna ut i ert stall? :)


Leriga boots

2012-03-10 @ 19:58:50
Som ni vet råkade vi ut för både ett litet balltramp (och en tappsko) tidigare i veckan, och för att såret ska få chans att läka går Blezter med boots i hagen för tillfället. Måste säga att hans rosa boots (ja, han har rosa) ser himla snygga ut när han kommer in! Tacka gud för spolspiltan...


Massa träns!

2012-03-10 @ 19:47:26
I morse tog jag en liten rejd i sadelkammaren. Mycket välbehövligt då allt i min hörna har varit ganska kaosartat den senaste tiden. Det blir väl lätt så när man är stressad och bara lägger något ifrån sig en gång, och nästa gång man kommer är där något som ligger fel/ivägen och då är det "svårare" att lägga denna saken rätt. Tror ni förstår hur jag menar? Haha


Hur som helst så upptäckte jag att Blezter har rätt många träns ändå, kanske lite fler än vad han behöver. Att en och samma häst har 6 träns känns ganska mycket, speciellt eftersom han bara har tre olika bett... Jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket innan, men där är ju att välja bland! :D

Personligare blogg

2012-03-10 @ 11:43:51
Jag har funderat ett bra tag på om jag ska dra på och göra bloggen lite mer personlig än vad den är nu. För tillfället så har jag ett rätt stort avstånd mellan mig och bloggen och jag tror ni skulle bli förvånade över hur pass lite jag ändå berättar för er läsare. Det jag skriver och delar med mig av är inte mycket mer än ett lätt skrap på ytan, och även om jag definitivt inte kommer gå in riktigt på djupet så tror jag att det skulle kunna bli rätt bra för mig om jag släppte lite mer på "spärrarna".

Eller vad säger ni?
Fixar med bilder

2012-03-08 @ 20:57:21
Jag kom på att jag ligger lite (läs: alldeles för mycket) efter med att lägga ut bilder från diverse tävlingar på hemsidan, så jag försöker få gjort lite nu! :)

Hemsidan behöver egentligen en ordentlig uppfräschning med, speciellt nu när utesäsongen snart drar igång. Men, det får bli lite senare.


Ingen tävling för mig inte...

2012-03-08 @ 16:05:00
För tredje året missade jag skoltävlingen, jättetråkigt eftersom jag verkligen sett fram emot att äntligen kunna vara med. Anledningen är den att väglaget inte var det bästa efter en natts snöande, vilket gjorde det ganska osäkert att ge sig iväg med transport.

I vilket fall som helst är jag galet tacksam över att Philip ville låna ut, se till att han kom till skolan och fixa i ordning Linus åt mig, tack! :)


Balltramp

2012-03-08 @ 15:38:16
Jag har för vana att alltid sätta både senskydd och boots på Blezter vid ridning, bakbenen skippar jag däremot ofta då jag upplever att han får mer "tryck" utan skydd. Igår struntade jag däremot i bootsen eftersom jag kände att jag inte fick honom helt ren och torr i karlederna - och självklart trampar han sig! Kanske borde ge Blezters skador och bakslag en egen kategori här på bloggen? Haha

Jag är så fruktansvärt irriterad på mig själv att jag inte tog på dem, å andra sidan så var risken för skav stor. Så, pest eller kolera?


KONY2012 - hur trovärdigt är det?

2012-03-08 @ 14:59:25
När jag tittade på KONY2012 tidigare idag blev jag väldigt tagen, precis som många andra. Någonstans i mitten av filmen började jag emellertid fundera över om allt verkligen var sant, för att i nästa stund gå in i en total tro om att de talade fullkomlig sanning - för inte kan man väl ljuga om något sånt här? Måste säga att jag skäms lite över att jag övergav min kritiska syn på det hela...

Mamma tipsade mig om en film jag tycker ni borde se innan ni överväger att stödja Invisible Children och KONY2012. Att organisationen stödjer Ugandas och Sudans arméer kan kanske ses som nödvändigt, men att undanhålla det faktum att Ugandas armé vid upprepade och bevisade tillfällen har både våldtagit och plundrat eller att Sudans armé har använt sig av barnsoldater - det känns inte vidare seriöst.

För att se KONY2012, klicka HÄR.


"The alarming truth about Kony2012" är baserad på fakta från seriösa källor, källhänvisning finns i beskrivningen.

Ursäkta för det o-hästiga inlägget, men det kändes som om jag behövde ha detta sagt. Nu är det upp till er att tro på och stödja det som känns rätt för er :)

Imorgon!!

2012-03-07 @ 17:26:21
Imorgon blir det min första "tävling" sedan augusti, spännande! :D Måste dock erkänna att jag är lite nervös, för detta kan ju gå precis hur som helst ^^, Haha

På tal om tävlingar så har jag redan börjat planera in min och Blezters första, om allt går som det ska dröjer det inte allt för länge tills vi är ute igen :DFörsta tappskon

2012-03-06 @ 20:24:27
Blezter skoddes igår, men har på något sätt redan lyckats trampa av sig en sko.
Om jag inte minns helt fel så är det här hans första tappsko någonsin så jag ska kanske inte gnälla, men det är bara så fruktansvärt irriterande... Även om det bara är en liten sak känns det så himla mycket större nu när allting är så "känsligt", efter skadan och alla bakslag som kom. Alltid ska det vara något liksom.


Toscaringen

2012-03-05 @ 12:20:00
Har ni hört talas om den nya "fästingringen"? Den såldes på mässan under GHS, och jag var faktiskt borta och tittade på den. Tycker tanken är ganska rolig egentligen, men samtidigt hade jag aldrig någonsin fått för mig att använda den till att plocka bort fästingar... Haha

Läs mer om Toscaringen på Piaplatina.se!


Bildkälla

Årets första uteritt!

2012-03-04 @ 20:21:59
Jag ska inte bli långrandig och tjata om varje ridpass, dag ut och dag in, men det känns som att årets första uteritt är värd att nämna! Det var en mycket laddad Blezter jag gav mig ut på, men jag hade inte trott annat. Helt ärlig så var han inte riktigt så svår som jag trodde han skulle vara, och det helt gick väldigt bra. :)


Fruktansvärt dåliga bilder, men det började skymma (plus att han inte stod stilla länge)

Mörkerridning

2012-03-03 @ 23:25:03
Lägligt nog så gick jordfelsbrytaren till ridhuset och utebanan när jag skulle rida ikväll, så det var rätt begränsat med ljus om man säger så! Det gick bra i alla fall, fastän Blezter var rädd för sin egen skugga... Haha!
Vi provade på att trava lite också, vilket även det gick väldigt bra!
TILL SALU!

2012-03-03 @ 16:43:00
Allroundsadel i syntetmaterial, säljes till mycket förmånligt pris. 17" och normal bomvidd.

Inhandlades vintern 2010 och användes mycket sparsamt i någon månad, endast av den anledningen att hästen (3-åring) kom in i en växtperiod som resulterade i att sadeln inte längre passade. Har därefter hängt hemma. Mycket gott skick (se bild)
Prislappen sitter kvar.
Sadelöverdrag medföljer.

Nypris: 1699:-
Mitt pris: 850:-Intresserad? Hör av dig till Littleicee@hotmail.com


Torsdagens inköp!

2012-03-03 @ 11:55:11
Jag kan börja med att säga att HEP's rea var helt grym! Kingslandbyxor, Pikeur jackor, GPA kavajer och jag vet inte allt såldes för riktiga vrakpriser.
Jag provade bla en röd GPA kavaj som jag tittat på ett tag, men då den var lite kortare i ärmarna än vad jag hade velat så blev det inte något köp - tyvärr. Den var otroligt skön, men som sagt lite lite kort...

Det jag fick med mig hem därifrån var ett cremefärgat dressyrschabrak från Scapa Sports. Supersnyggt och framförallt ovanligt! Eftersom de inte tillverkas längre är de svåra att få tag på, och dressyrmodellen är mer eller mindre omöjlig att hitta - men tjo! :D
Vi åkte sedan vidare till Munka Lantmän för att kolla på en ny väst till mig. En brun RaceSafe fick följa med hem, samt en blå grimma från Schockemöhle!
Återkommer

2012-03-02 @ 22:42:35
Dagen blev inte alls som planerad, jag är tillbaka imorgon istället och då med bilder på det jag fick med hem igår!

Snart, snart

2012-03-02 @ 10:00:00
Eftersom dagsljuset hann försvinna helt och hållet (eller så gott som iaf) när jag kom hem med de nya sakerna igår så får bilderna vänta tills idag eller imorgon, mest troligt idag ^^,
Så håll utkik här framåt eftermiddag/kväll så ska här förhoppningsvis vara något att visa er!


Underbart!

2012-03-01 @ 22:57:15

Idag tog jag och Blezter det första skrittpasset på länge - och det var så härligt! Han var väldigt pigg och glad, samarbetsvillig och bra helt enkelt :)


Rea på HEP!

2012-03-01 @ 16:24:32

Och jag fick med mig något hem... Höhö


Skeptisk häst

2012-03-01 @ 13:00:00
Blezter är ganska så kräsen av sig och jag var därför inte speciellt förvånad över att han inte var överförtjust i kliet som jag började fodra med igår. För att råda bot på detta har jag blandat i lite betfor, men bara tills dess att han vant sig lite mer vid smaken. Tror faktiskt inte det ska vara några som helst problem sen! ^^,


Fina vännen <3

Första mars!

2012-03-01 @ 09:03:00
Även om vi har haft ganska bra vårväder här i Skåne under den senaste veckan så känns det automatiskt som väldigt mycket mer vår när man kommer in i mars månad! Åh så härligt det är! :D

Vad jag vet just nu så kommer mars att bjuda på en igångsättning av Blezter och en start på skoltävlingen för min del. Några träningar hinner vi kanske inte med och definitivt inga tävlingar - men allt går äntligen på rätt håll!


Mars 2011

RSS 2.0