2013-02-21 @ 10:10:44

Liten statusuppdatering

Det var ett par veckor sedan vi hördes av sist så jag tänkte att det kanske kan vara dags för en ny liten statusuppdatering?
 
Allting har (peppar peppar) gått ganska bra den senaste tiden, även om det går långsamt framåt. Han fick en liten oplanerad boxvila för någon vecka sedan då han lyckats sparka sig själv på utsidan av bakbenet, genom skydd och allting. Det blev en liten reva i huden (med betoning på liten) och han lyckades självfallet dra på sig lymfangit. Fick dock ordning på det snabbt igen, tack och lov, och det blev inte mer än ett par dagar i box. Många timmar blev det i spolspiltan, men det var det helt klart värt. Han har även fått gå ut i vanlig hage, vilket han var mer än glad över!
 
 
I måndags fick vi ett nytt UL på honom och allting såg fint ut, även om ligamentskadan inte är helt läkt. Han rör sig rent på både rakt och böjt spår, dock har han svårt att klara av de mindre volterna. Det har bildats flera nya blodkärl i det skadade området och ärrbildningen på senan och ligamentet var inte så väldigt stor av vad vi kunde se, vilket är positivt! Fick klartecken att börja trava honom uppsuttet på rakt spår denna veckan, dock tror jag faktiskt att jag kommer ta det via tömkörning till att börja med. Angående tömkörningen så har vi inte hållit på med det i mer än ett par dagar, men hitintills går det väldigt bra! Han lyssnar fint och som vanligt förstod han snabbt vad jag ville, även om han tyckte att det var lite udda. Tror att detta kan vara bra för oss båda :D

Kommentarer
Postat av: Ponnydressyr - Sara

Gullig häst! :D

2013-03-26 @ 12:42:48
URL: http://ponnydressyr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback