2013-02-02 @ 20:11:16

Status

Blezters rehabilitering/igångsättning rullar på fint, just nu är vi uppe i 20 minuters skritt om dagen. Han går fortfarande i sin lilla hage, men om allting går som det ska så kan han ev i nästa vecka få gå i vanlig hage igen! Villkoret var dock att han varit lugn i den lilla hagen, vilket har gått lite i perioder. Vissa dagar har han varit väldigt duktig och sen har det varit dagar som idag då han farit runt som en galning, bockat och studsat. Fick skynda mig ut och ta in den lilla vildingen innan han gjorde sig illa, risken finns ju att senan och ligamentet inte riktigt håller för hans idiotiskt påhitt ännu. 
 
Igår var han dock ännu vildare, och skrämde verkligen livet ur mig. Efter nästan 20 minuters skritt nere på gräsbanan, med väldigt få busförsök, reste han sig och jag lyckades på något sätt tappa greppet om grimskaftet. Vet inte riktigt hur det gick till, för han slet verkligen inte i det och jag hade full koll på vad han gjorde. I alla fall så blev det som så att han smällde till sig själv med det det hängande grimskaftet och blev lite rädd, började skutta och bocka som en galning och satte sedan av i full galopp med lite bocksprång här och var. Han såg väldigt lycklig ut och hade det inte varit för att han var lös med grimskaftet slängandes mellan benen och ett ben som verkligen inte får belastas på det sättet så hade jag faktiskt känt mig lite glad. Är glad över att han stannade och väntade på mig 50 (?) m bort så jag kunde ta honom, vill inte ens tänka på hur det hade kunnat gå annars... Älskade, dumma bajshäst!
 
Än har jag inte hoppat upp på honom, och planerar att vänta runt 1-2 veckor till innan det sker. Är lite nojig med att inte vilja belasta benet mer än nödvändigt, fastän veterinären har gav oss klartecken för snart tre veckor sedan. Sen är det väl en liten del av min självbevarelsedrift som ryckte in också haha!
 
Blezter som 3-åring

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback