Tävling hos Karin!

2013-02-28 @ 18:34:49
Jag är med och tävlar om biljetter till GHS, var med du också! KLICKA HÄR!
 

Liten statusuppdatering

2013-02-21 @ 10:10:44
Det var ett par veckor sedan vi hördes av sist så jag tänkte att det kanske kan vara dags för en ny liten statusuppdatering?
 
Allting har (peppar peppar) gått ganska bra den senaste tiden, även om det går långsamt framåt. Han fick en liten oplanerad boxvila för någon vecka sedan då han lyckats sparka sig själv på utsidan av bakbenet, genom skydd och allting. Det blev en liten reva i huden (med betoning på liten) och han lyckades självfallet dra på sig lymfangit. Fick dock ordning på det snabbt igen, tack och lov, och det blev inte mer än ett par dagar i box. Många timmar blev det i spolspiltan, men det var det helt klart värt. Han har även fått gå ut i vanlig hage, vilket han var mer än glad över!
 
 
I måndags fick vi ett nytt UL på honom och allting såg fint ut, även om ligamentskadan inte är helt läkt. Han rör sig rent på både rakt och böjt spår, dock har han svårt att klara av de mindre volterna. Det har bildats flera nya blodkärl i det skadade området och ärrbildningen på senan och ligamentet var inte så väldigt stor av vad vi kunde se, vilket är positivt! Fick klartecken att börja trava honom uppsuttet på rakt spår denna veckan, dock tror jag faktiskt att jag kommer ta det via tömkörning till att börja med. Angående tömkörningen så har vi inte hållit på med det i mer än ett par dagar, men hitintills går det väldigt bra! Han lyssnar fint och som vanligt förstod han snabbt vad jag ville, även om han tyckte att det var lite udda. Tror att detta kan vara bra för oss båda :D

Status

2013-02-02 @ 20:11:16
Blezters rehabilitering/igångsättning rullar på fint, just nu är vi uppe i 20 minuters skritt om dagen. Han går fortfarande i sin lilla hage, men om allting går som det ska så kan han ev i nästa vecka få gå i vanlig hage igen! Villkoret var dock att han varit lugn i den lilla hagen, vilket har gått lite i perioder. Vissa dagar har han varit väldigt duktig och sen har det varit dagar som idag då han farit runt som en galning, bockat och studsat. Fick skynda mig ut och ta in den lilla vildingen innan han gjorde sig illa, risken finns ju att senan och ligamentet inte riktigt håller för hans idiotiskt påhitt ännu. 
 
Igår var han dock ännu vildare, och skrämde verkligen livet ur mig. Efter nästan 20 minuters skritt nere på gräsbanan, med väldigt få busförsök, reste han sig och jag lyckades på något sätt tappa greppet om grimskaftet. Vet inte riktigt hur det gick till, för han slet verkligen inte i det och jag hade full koll på vad han gjorde. I alla fall så blev det som så att han smällde till sig själv med det det hängande grimskaftet och blev lite rädd, började skutta och bocka som en galning och satte sedan av i full galopp med lite bocksprång här och var. Han såg väldigt lycklig ut och hade det inte varit för att han var lös med grimskaftet slängandes mellan benen och ett ben som verkligen inte får belastas på det sättet så hade jag faktiskt känt mig lite glad. Är glad över att han stannade och väntade på mig 50 (?) m bort så jag kunde ta honom, vill inte ens tänka på hur det hade kunnat gå annars... Älskade, dumma bajshäst!
 
Än har jag inte hoppat upp på honom, och planerar att vänta runt 1-2 veckor till innan det sker. Är lite nojig med att inte vilja belasta benet mer än nödvändigt, fastän veterinären har gav oss klartecken för snart tre veckor sedan. Sen är det väl en liten del av min självbevarelsedrift som ryckte in också haha!
 
Blezter som 3-åring

RSS 2.0