Mina dagar

2011-11-30 @ 21:10:38
Just för tillfället så tar skolan en hel del tid och det drabbar självklart bloggen till viss del, å andra sidan går jag faktiskt sista året på gymnasiet och det blir helt enkelt mer jobb.
Jag tror inte ni förebrår mig för mina prioriteringar? ^^,

Jag kom nyss hem från stallet och ska sätta mig ner med några pannkakor, därefter är jag väl så illa tvungen att plugga lite...

Imorgon ska jag på en liten utflykt, nämligen till en som antagligen är en av Sveriges mest kända dressyrryttare genom tiderna. Kan ni gissa vem det är? :D


So far, so good

2011-11-29 @ 17:25:35
Det lär ta ett tag innan jag lyckas köra in mig på detta söta lilla objektiv, men det är å andra sidan nästan halva nöjet! Än så länge är jag nöjd med det, men det återstår fortfarande att se hur det klarar av stallet/ridhuset... Kanske borde fota lite på dagens träning? :)


Supersnabb leverans!

2011-11-29 @ 17:21:07
Jag beställde mitt nya objektiv från Fotokungen i söndags, och idag kunde jag hämta ut det på posten. Snacka om snabb leverans! :D

Så jäkla härligt att det kommit, jag ska minsann testköra det med en gång! ^^,


Look-alike?

2011-11-29 @ 10:22:00
Är det bara jag som ser en slående likhet mellan den okände hästen på ÅPK (någon som vet vem det är?) och Meredith Michaels Beerbaums häst Shutterfly?


V: egen                                    H: bildkälla

87 dagar

2011-11-28 @ 16:44:00
Idag är det inte mer än 87 dagar kvar till årets bästa hästfest drar igång!


Bildkälla


Vi kämpar på

2011-11-28 @ 16:34:53
Just för tillfället står det tyvärr ganska stilla gällande Blezters skada och det börjar faktiskt bli ganska tröttsamt. Å andra sidan har det (peppar peppar) inte blivit värre igen, och det är självklart väldigt positivt! :)

I torsdags träffade jag på vår veterinär och diskuterade skadan lite, tyvärr är det inte mycket annat att göra än just vänta - och kämpa vidare.


Fota i helgen

2011-11-28 @ 14:57:00
Igår kväll beställde jag som sagt hem mitt nya objektiv och då det skickades idag är det mer än troligt att jag hinner få det innan helgen. Tanken är då att bege mig till ÅPK's Julahoppningar under söndagen för att prova det "in-action", så spännande! :D

På lördagen kommer jag stå på banan under hemmaklubbens tävlingar, så då blir det väl inte så mycket fotograferande tyvärr.


Sist jag var på ÅPK, någon gång i september.

För tidig julklapp!

2011-11-28 @ 14:55:25
I år kommer jag få en lite mycket för tidig julklapp, och det är något som jag verkligen längtat efter (julklappen alltså, inte tidpunkten haha). Mamma och pappa gav mig igår klartecken för att beställa hem ett nytt objektiv, och jag är verkligen superglad! :D

Det är ett Nikkor AF-S 50mm f/1.8G som kommer få inta en hedrande plats på min fotohylla.


Stockholm International Horse Show

2011-11-28 @ 14:28:00
Under helgen har Stockholm International Horse Show varit i full gång och jag har, trots att det ligger 55 mil bort, kunnat följa hela showen på relativt nära håll.

Via SVT's suveräna sändningar, Tidningen Ridsports uppdatering och bloggarna Sabina ,Jenny och Havrepappas ständiga rapporter har vi fått ta del av allt som hänt - och lite till.

Jag längtar något enormt till februari och Göteborg Horse Show som alltid har varit ett av årets höjdpunkter för min del. För att hålla er uppdaterade om vad som händer där, både nu och när det drar igång, hänvisar jag er till Karins grymma sida!


Bildkälla


En oväntad sida

2011-11-28 @ 11:06:00
För ett par veckor sedan fick jag, via en tweet av Lisen Bratt-Fredricson, upp ögonen för Peder Fredricsons konst. Otroligt vackra målningar som jag gärna skulle låta pryda en vägg här hemma!


Perstorp, augusti-11

2011-11-28 @ 10:16:00

Jag har tyvärr inte mycket tävlingsbilder på Blezter, dels för att vi bara startat två gånger men även då jag haft oturen att pricka in de tävlingar som ingen ska fota...

 

Igår fick jag äntligen tag i en bild och har jag ordentlig tur lyckas Evelina leta fram någon mer! :D

 

foto; Evelina Åhlén


En bärighet att sträva efter

2011-11-28 @ 07:32:00

Nikon D3000 + Sigma 70-300 f4

Svar på kommentar

2011-11-27 @ 20:35:05
Anonym om Hästsportens baksida:

Det kanske ser ut som att den bilden visar att man har slagit hästen , men till saken hör att på galopp får man inte använda spöet. Om man tittar noga på galopptävlingar så får dem bara veva med det sidan om . Något nytt jag har lärt mig på Bollerup. Det är därför dem håller det upp och ner.


SVAR: Jag kan börja med att säga att alla bilder som har min logga på sig är tagna av mig, alltså var jag garanterat på plats och bevittnade händelseförloppet.

Bilden är tagen under en Point-to-Point på Penshurst i England, ett fantastiskt ställe jag besökte i mars 2011. Jag kan tyvärr inte de svenska reglerna (även om jag är ganska säker på att spö är tillåtet bland storhästarna) men de har egentligen ingen betydelse då bilden som tidigare nämnt är tagen utanför Svea rikes gränser.

Alla bilderna är tagna längs upploppssträckan och vi kunde tydligt höra smällarna från spön som träffade hästarna som en sorts bisarr melodi av dundrande hovar, skrik och hårda rapp. Lopp efter lopp bevittnade vi samma mönster, samma händelseförlopp. Jag var där, jag vet mycket väl vad som hände.

Säg vad ni vill, men jag tycker att bilderna talar sitt tydliga språk.


Förutom dessa mindre roliga scener, var det en fantastisk upplevelse!

Hur lyckas han?!

2011-11-27 @ 18:38:45

Blezter är mästaren när det kommer till lerbad, allt som oftast har han en rejäl kaka mellan frambenen (hur?) men idag har han verkligen överträffat sig själv.

Han hade lyckats få lera uppe på rumpan, även då hans täcke är helt och fastsatt med bensnören. Hur gick detta till?!

Saknar utetävlingarna

2011-11-27 @ 16:07:00

Tänk vad härligt, om ungefär 5 månader drar de igång igen! :D

Hästsportens baksida

2011-11-27 @ 13:37:00

Bilden har inget samband med texten

Den värsta biten inom hästsporten är tveklöst våldet som förekommer - och vi har tyvärr alla någon gång varit delaktiga i det. Hur gärna vi än vill förneka det, vet jag att ingen med handen på hjärtat kan säga att de aldrig har utsatt en häst någon form av smärta. Alla har vi gjort det, och många av oss vill inte upprepa det.
Våld för mig innefattar allt som på något sätt orsakar smärta, alltså allt från att ge hästen en lätt klatsch på mulen när den bitit till att slå denne blodig.

Även då regelverket blir mer och mer strikt gällande bestraffning, medicinering och hästens hälsotillstånd ligger det konstant ett steg efter de grova våldsutövarna, vars metoder har eskalerat till fruktansvärda höjder.

Att höja straffen tror jag självklart skulle kunna ha en viss effekt, men nyckeln till framgång ser jag istället i att effektivisera arbetet och involvera allmänheten. Det är trots allt allmänheten, och inte tjänstemännen, som främst befinner sig ute i den råa verkligheten.En gång har jag sett en häst komma in blödandes ur munnen. Feg och osäker som jag var, anmälde jag det aldrig. Jag mådde fruktansvärt dåligt över det och ångrar fortfarande att jag inte tog steget fram, men det lär aldrig hända igen.
Det tåls dock att tillägga att ryttaren inte längre var närvarande när jag upptäckte skadan, då hade det förmodligen haft ett annat slut.

Det har aldrig känts längre bort än nu

2011-11-27 @ 08:04:00

The show must go on

2011-11-26 @ 22:20:15
Idag var det som sagt jubileum för HBRG, och jag tillsammans med många andra var på plats för en kväll med mat och show. Mysigt var det minst sagt, och höjdpunkten var som alltid höjdhoppningen!

Här slutar tävlingen på 1,65m med Fia Lagergren och My Lundgren (?) som segrare.

Jubileum

2011-11-26 @ 14:00:00
Denna lördagkväll kommer spenderas i skolan, hur roligt låter inte det? ;)

Det är så att HBRG fyller 10 år och ska fira detta med en ganska stor jubileumsmiddag, show och lite annat spännande. Jag får väl bara hoppas att det blir roligt :DObjektiv-jakt

2011-11-26 @ 11:25:06
Som ni alla säkert vet, är fotografering ett av mina största intressen. Att sitta och bläddra runder på olika sidor i jakt efter de senaste fotoprodukterna kan vara minst lika roligt som att titta igenom de webshopar som säljer ridutrustning, även där på jakt efter det allra senaste.
Såklart kan det vara lite nedslående att se de höga prissummorna ibland, men å andra sidan är det mysigt att kunna drömma sig bort emellanåt... ;)

Just nu är jag på jakt efter ett nytt objektiv med en större bländare, jag har några i åtanke och förhoppningsvis kommer jag kunna hålla något av dessa i min hand om en månad. Oh! :DFrida goes westernryttare!

2011-11-25 @ 22:46:00

Hemma igen!

2011-11-25 @ 20:55:46
Även idag drog det ut på tiden i stallet och jag var ganska sen hem, men jag måste säga att jag föredrar att ha en massa trevligt folk att prata med och bli sen, framför att gå helt ensam och vara hemma supertidigt. Folket i stallet är trots allt en viktig del i det stora hela, och att stå i ett stall med människor man inte tycker om lär inte fungera :)

Hur som helst ska jag försöka lägga lite tid på bloggen imorgon, förhoppningsvis kommer jag ha både lite tid ch idéer! :D


Sen kväll

2011-11-25 @ 12:43:53

Igår blev det en väldigt sen kväll och jag hann tyvärr inte förbereda några inlägg till idag. Vi hade ett stallmöte igår och det drog ut på tiden och därefter skulle jag lägga tiden på min kära lilla häst. Vi hörs senare!


Ensam, eller i flock?

2011-11-24 @ 12:23:00
Som med allt annat här i hästvärlden, råder det delade meningar angående hästens utevistelse och folk kan tyvärr ta till ganska grova ord för att göra sin röst hörd. Det gäller inte bara vilka tider hästen ska vara ute eller viken typ av hage den ska gå i utan även om den ska gå själv eller ensam.

Vad har ni för åsikter? Går eran häst själv eller i flock? Varför?

Jag kommer ge min syn på detta i ett senare inlägg, först vill jag höra era grymma argument!


När förebilden krossas

2011-11-24 @ 07:12:00
När jag var runt 10 år fick jag min allra första idol inom ridningen och det var inte Malin Baryard eller Helena Lundbäck som stod högst på min lista, till skillnad från många andras. Jag fick direkt upp ögonen för Rodrigo Pessoa och hans underbara hingst Baloubet du Rouet och jag måste erkänna att jag varit ordentligt fäst vid båda sedan dess.

Rodrigo har hela tre OS-medaljer, drygt 100 WC-starter och en summa prispengar som överskrider €6 000 000 i bagaget - minst sagt beundrandsvärt!

Denna man var min gud i många år, han var verkligen en förebild för mig och jag kan inte beskriva hur hårt jag tog hans diskvalificering i OS 2008, pga ett positivt dopingtest. Min bild av den perfekta förebilden var därmed krossad, och det var minst sagt en svår smäll att ta.

Jag vet fortfarande inte hur jag känner inför detta. Att han är en fantastisk ryttare kan jag inte säga något om, däremot har jag väldigt svårt att acceptera människor som tar till alla medel för en chans på prispallen.

På sätt och vis, kommer han nog ändå alltid vara en förebild för mig. Vare sig jag "vill" det eller inte.


Bildkälla


Svar på fråga

2011-11-23 @ 20:27:07
caroline om Längtar:
Är han bättre nu? När ska du berätta om det för det är roligt att höra hur det går för er. Caroline

SVAR: Jag brukar i vanliga fall inte svara på denna typen av kommentarer i ett inlägg, men jag är säker på att det kan finnas fler som missat vad jag skrivit. För ett par dagar sedan skrev jag precis hur det ligger till och det har väl inte hänt så väldigt mycket sedan dess.

Jag kan inte säga mycket mer än att jag gärna ser att ni läser inläggen innan ni frågar. Det har ofta hänt att svaret på er fråga finns i texten ni nyss kommenterade. Ni är självklart välkomna att fråga mig saker, men det underlättar om ni läser texten först haha ^^,


Längtar

2011-11-23 @ 12:51:59

Ni kan inte ana hur mycket jag längtar tills vi är igång igen, tills jag har min gamla häst tillbaka igen.


Cogito ergo sum

2011-11-23 @ 06:47:00

Ridsport på TV - v 47

2011-11-22 @ 14:31:00
Onsdag 23/11
Eurosport
20:50 (21:50)
Ridsport
Hopp. Världscupen. Från Stuttgart, Tyskland


Lördag 26/11

Eurosport
22:15 (23:30)
Ridsport
Global Champions Tour. Från Abu Dhabi. [687930]


Söndag 27/11

SVT1
11:00 (12:00)
Ridsport
Stockholm Grand Prix (internationell hoppning). Stockholm International Horse Show.

SVT1
14:30 (16:00)
Ridsport
Världscupen i dressyr, Grand Prix kür. Stockholm International Horse Show.

SVT24
21:50 (23:00)
Ridsport: Stockholm international horse show
Stockholm International Horse Show. Världscupen i fyrspann och stjärnornas hoppning. Kommentator: Roger Blomquist. [20637379]


Twitter

2011-11-22 @ 11:58:00
Ni vet att ni kan följa mig på Twitter också va?
#Fridaelmlund heter jag, snabbt och enkelt!


I remember the feeling

2011-11-22 @ 07:17:00

En Uvex-hjälm

2011-11-21 @ 19:36:08
Något jag för tillfället är i väldigt stort behov av, är en ny hjälm. Jag har visserligen min JW men då den egentligen är avsedd som tävlingshjälm vill jag inte använda den allt för mycket hemma. Min hemmahjälm, en Carat, sitter inte speciellt bra på mig längre och känns därför inte optimal att använda.

Jag är väldigt sugen på en Uvex som jag då skulle kunna ha både hemma och på tävling. Den är väldigt snygg och ska dessutom vara perfekt för varma sommardagar.


Det har äntligen kommit!

2011-11-21 @ 15:08:27
I förra veckan landade äntligen mitt kära AS-schabrak här hemma, åh så underbart!


Jag ska ta en bättre bild när jag har tid!

Första travstegen

2011-11-21 @ 15:00:50
Jag hade en del skolarbete att roa mig med under gårdagen och det hann därför bli mörkt innan jag och Blezter var klara för en ridtur, därför blev det helt enkelt ridhuset. Måste säga att det är guld värt att ha ett nu när det börjar bli så käkla kallt och äckligt, även om jag föredrar att rida ute ^^,

Hur som helst provade jag på lite trav och det gick förvånandsvärt bra! I början kändes han lite ojämn på något sätt men det släppte snabbt och han blev precis som vanligt igen, dock jäkla pigg... ;)


Lagt på sig

2011-11-21 @ 11:26:00
Minns ni att Blezter tappade väldigt mycket i vikt när han stod på djursjukhuset i Oktober? Det är inget problem längre - han har lagt på sig allt igen med råge. Haha!


Alltid samma sak

2011-11-21 @ 07:23:00
Jag vet inte riktigt varför, men Blezter har alltid varit väldigt intresserad av att lukta och känna på saker. Inte på så sätt att han biter eller drar, utan mer av allmänt intresse. Bajs är han väldigt intresserad av, tyvärr fick jag inte med speciellt mycket av hans "undersökning" på film...


Läget

2011-11-20 @ 13:15:21
Eftersom jag har hållit mig borta ett tag förstår jag om ni inte riktigt vet hur det ligger till med skadan, men det är tyvärr inte så mycket att berätta. I samband med att jag valde att ta en liten paus började benet svullna upp något mer igen, för att dagarna efter sjunka lite. Just nu står det väldigt stilla med svullnaden, däremot ser såren och ruvorna betydligt bättre ut allt eftersom tiden går.

Hela processen är både tråkig och långvarig men jag hoppas att mitt tålamod ska löna sig snart! :)

Och så kom hon igen

2011-11-19 @ 20:33:38
Hej alla!
Istället för att börja inlägget med att ursäkta min frånvaro i form av en text på ett par hundra ord (eller något), väljer jag istället att säga att jag uppskattat att ni har varit så flitiga med att besöka bloggen även då jag inte varit här. Jag har även fått sms, kommentarer och FB-meddelanden om att ni saknar bloggen, och det är faktiskt väldigt peppande! :)

Nu till förklaringen:
Jag har haft relativt lite tid de senaste två veckorna, kombinerat med att jag tappat mycket inspiration och drivkraft nu när Blezter fortfarande står skadad. Jag har därför sett det som roligare att spendera tid med mina vänner, skolarbete och såklart min fina häst än att sätta mig framför datorn och försöka krysta fram idéer till bra blogginlägg. Jag ska försöka hålla uppdateringen någorlunda bra i framtiden, men det får aldrig bli på bekostnad av något annat.


Mobilbild från förra helgen


Porträtt

2011-11-08 @ 15:33:00
Jag har fotograferat hästar så länge jag kan minnas, men att ta porträtt på människor har desto mindre erfarenhet av. Det skulle verkligen vara jätteroligt att börja lite med det, mest för skojs skull!


Min kära mormor!

Beräkna foderstat

2011-11-08 @ 12:17:00
För ett par dagar sedan kom analysen på vårt hösilage tillbaka, och det innehöll så bra värden att det skulle vara nästintill idealiskt för tävlingshästar, med andra ord behövs det inte så mycket tillskott. Några exakta siffror har jag tyvärr inte i huvudet.

Nu till frågan!
Skickar ni in ert hö för analys, och beräknar ni hästens foderstat?

Jag brukar inte beräkna foderstaten utan följer mitt eget huvud, vilket alltid har fungerat väldigt bra på Blezter. Jag vet att vissa är fullkomligt galna med alla dessa beräkningar och tillskott hit och dit, men jag undviker gärna det. Hästen får alltid vad den behöver, men jag håller mig gärna ifrån det onödiga.


Som sagt, där går ingen nöd på honom! Dock funderar jag på att göra en snabb beräkning och se om jag ligger ungefär där jag borde ^^,

Jacka från Equiline

2011-11-08 @ 07:48:00
Löjligt snygg jacka, löjligt högt pris.
Finns hos Cheval för 1498:-

Gårdagens clinic

2011-11-07 @ 18:42:20
Igår bafann jag mig som sagt på en clinic för tyskan Hella Kuntz och jag måste säga att jag vart lite besviken. För mig ska en clinic innehålla mycket tankar och fakta, funderingar och förklaringar och såklart - inspiration. Det ska ligga ett nytänk över det hela och åskådarna ska lära sig något nytt. Tyvärr saknade jag dessa bitar och det är synd, för jag misstror inte alls hennes kunskap eller förmåga på hästryggen.

Den bästa clinicen jag någonsin varit på var nere i Flyinge runt 2005 (?) någonting och då för Monty Roberts. Han fick mig då att, som 10-12 åring, ta till mig fakta och inspiration på ett fantastiskt sätt. Jag minns att vi skulle gå ner och köpa en keps och få Monty's autograf efteråt (har fortfarande kvar kepsen btw) och att han började prata med mig, tetas med att inte ge mig kepsen och skratta åt hur blyg jag var. Haha, det var tider det! ;)
Jag är väldigt sugen på att se ännu en clinic med honom, tyvärr har jag fått besked om att det inte finns några fler inplanerade Sverige-besök, men å andra sidan kan jag inte klandra honom. Han är trots allt över 75 år nu...


Bildkälla

Drunknar

2011-11-07 @ 12:07:00
För någon dag sedan fick Blezter (äntligen) prova Amigo-täcket vi fick från djursjukhuset, och jag tror minsann att han drunknar i det. Haha!


Det är i stl 145, vilket han i normala fall har.

Önskeinlägg - bra fokus i bilderna

2011-11-07 @ 08:00:00
Jag fick ett önskan om att skriva hur man gör för att få ett bra fokus i bilderna, tyvärr förstod jag inte frågan helt ut men jag gör så gott jag kan för att besvara den ändå.

Att använda ett objektiv med Auto-fokus (AF) underlättar väldigt mycket om du fotar rörelse. Är det orörliga objekt får du som är ovan tid på dig att hitta det perfekta fokusläget. Även om du använder dig av AF kan du påverka var fokusen hamnar genom att helt enkelt flytta kameran någon mm.
Bländaren avgör till viss del hur mycket fokus och hur mycket "suddigt" du kan få i bilden, en större bländare ger ett mindre skärpedjup (mer suddig bakgrund) medan en mindre bländare ger motsatsen.

Först och främst måste du bestämma dig för vad du vill ha i fokus, vad är det du vill framhäva?

- På bilden nedan vill jag framhöva kattens ögon och få ljuset att falla i dessa, därför la jag merparten av fokuset just där, men även en del på "nosryggen"
.


- På nästa bild ville jag lägga mer fokus på den rosa nosen men samtidigt få mer ljus i ögonen, vilket skulle ge större kontraster och "trollbindning" i bilden. Jag fick katten att vända huvudet uppåt (följde min hand) tills den var i "rätt position" för att ta bilden.


- Här ligger fokuset på ett större område, det vill säga både häst och ryttare, har mindre suddigt i bakgrunden och framhäver ekipagets fart och vilja.


- Här är fokus däremot väldigt koncentrerat och ljuset som faller ger en känsla av lugn.


Det finns mängder av olika sätt att fokusera och eftersom jag inte på långa vägar är något proffs är det lite svårt att tipsa och förklara. Var kreativ och våga prova nya vinklar!

Underbart!

2011-11-06 @ 19:56:27
Benet blir bara bättre och bättre, snart är vi back on track!


En ren häst

2011-11-06 @ 13:08:00
För att få hästen riktigt glänsande krävs det en ordentlig rykt varje dag, om man inte fuskar med pälsglans såklart. Just pälsglans är jag ganska kritisk mot då det lägger sig som en hinna på pälsen och stänger in stövet, vilket lätt kan leda till stövknutor och skav. Dessutom mår man så himla mycket bättre när man faktiskt har ryktat sin häst! ^^,

Hur som helst så behöver hästen ibland bli lite extra fin, kanske till en tävling, fotografering eller något liknande och då är det helt enkelt ett bad som gäller. Att kosta på det hela lite med ett något "dyrare" schampo brukar utan tvekan vara värt det då billigare produkter ofta inte har samma kvalité på ingredienserna, vilket kan leda till klåda eller utslag.


Jag använder mig inte av något annat är Fiebing's Horse Salon schampo med Aloe Vera, som alltid har fungerat väldigt bra för mig. Flaskan är väldigt dryg och är väl värd sina 165:-! Det enda jag är lite tveksam till är vilken mängd Aloe Vera den innehåller då alla produkter som består av mer än 50% Aloe Vera är dopingklassade, dock finns det ingen information om det på flaskan. Den är inte heller med på STC's lista för dopingklassade preparat.

För att få de vita partierna att bli ännu vitare är Lactacyd ett bra alternativ. En väldigt mild tvål som finns på Apoteket.

Now and then

2011-11-06 @ 10:05:28
Igår kväll blev det ingen uppdatering då den spenderades hemma hos Alexandra, väldans trevligt!

Idag bir det inte heller mycket live-bloggning då jag kommer vara inne på SM en del men jag återkommer så fort jag har tid. Tills dess får ni ha det kalas!


Variera betslingen

2011-11-05 @ 18:50:00
För att få en så hållbar häst som möjligt är variation väldigt viktigt, både vad gäller träning och utrustning.

- Blezter trivs väldigt bra på det raka tränsbettet men inte alls på ett vanligt tredelat. Efter mycket funderande kom jag fram till att det kunde vara stabiliteten han saknade, och provade därför ett tredelat eggbett (fasta ringar), som han gick väldigt bra på. För att tillföra ännu lite variation i hans betsling, valde jag att prova ett hackamore som han även det gick bra på.

Här har jag då den, för oss, perfekta kombinationen:

Det tredelade belastar lanerna, det raka tungan och hackamoret verkar främst på nosryggen. Utmärkt!

Genom att variera betslingen på hästen undviker du skador och förslitningar men det kan även fungera som ett bra sätt att hålla hästen känslig och lyhörd i munnen.

Nya swarovskipannband hos Charlies

2011-11-05 @ 16:42:00
Charlies har fått in några nya (och snygga!) swarovskipannband, denna gången med stora stenar. Jag är ordentligt förtjust i alla tre, men jag tror att det någon av de två till höger skulle vara lite extra snygga på Blezter!

399:- hos Charlies

Så gulligt!

2011-11-05 @ 13:37:00
Vet inte om det bara är jag som gillar denna videon, men jag tycker åtminstone att det är dögulligt!


Lång skrittrunda

2011-11-05 @ 13:33:36
Jisses vilket härligt höstväder det har varit idag!
Jag och Blezter tog oss en lite längre skrittrunda på inte mindre än 1 h där han bara fick promenera på och filosofera lite. Underbart mysigt är det! :DNästa dressyrschabrak...

2011-11-05 @ 12:11:00
... ska definitivt vara ett Schockemöhle!

Jag har nämligen aldrig ägt ett schabrak därifrån så det känns verkligen som att det är dags att inhandla ett sådant. På SM har den en väldigt liten mässa (okej det är ingen mässa, det är typ 3-4 affärer...) där åtminstone en av affärerna hade en bunke schabrak från Schockemöhle, så jag borde kanske ta mig en titt där?


fall.

2011-11-05 @ 08:03:00


Blir galen!

2011-11-04 @ 19:18:55
Benet går det bara framåt med och det är inte alls långt ifrån att ha återgått helt till det normala, desto jobbigare är det med nacken. Jag vet inte riktigt vad problemet är och jag kan inte få honom att slappna av helt. Jag vet att jag är på rätt punkter, jag vet att jag har rätt tryck och jag vet att jag har rätt hastighet - men det fungerar inte. Jag gör på pricken som han sa, men det går inte och jag håller på att bli vansinnig på det.
Spikmattan ger inte heller några direkta resultat och det är minst sagt nedslående eftersom det var mitt "sista hopp" med att fixa detta själv. Jag får försöka ett par dagar till, men som sagt håller jag på att bli vansinnig på allt detta.


Hemma från SM

2011-11-04 @ 16:10:45
Jag och mamma åkte in till Helsingborg för att kolla lite på SM:et och vi kom dit mitt under en Intermediaire II. Roligt att se så många olika typer av hästar och ryttare på en och samma nivå!

Jag blev otroligt sugen på att tävla och träna och det är nästa deprimerande att åka och titta på sånt här när hästen inte är ridbar. Efter någon timme på en större tävling blir jag alltid så full av inspiration och motivation men tappar lite suget när jag känner att jag inte kommer kunna göra något som ens kommer i närheten av detta, ett tag framöver...
Förhoppningsvis kan vi komma igång snart igen!


Försökte använda blogg.se-appen men den krånglade som vanligt...

There's a fire, burning in my heart

2011-11-04 @ 12:53:00

Jag saknar dig

Hackat konto

2011-11-04 @ 12:03:37
För två (?) dagar sedan upptäckte jag att mitt Hotmail-konto var hackat och även spärrat, verkligen jätteroligt..! Efter mycket om och men har jag äntligen lyckats låsa upp det igen, och lätt var det inte. Förstår inte riktigt meningen med detta, eftersom jag inte är någon stor eller viktig person har jag väl valts ut slumpmässigt..? Hur som helst hade mitt konto använts för att skicka en jäkla massa skräppost tydligen.

Nu är det som sagt o-hackat (kan man säga så?) och jag är glad igen! Jag ska om någon timme bort till Helsingborgs Ridhus för att titta lite på SM, kameran följer med men jag ska inte hoppas för mycket på några användbara bilder. Just Helsingborg har ett ganska svårt ljus som jag aldrig blir helt överens med.


Amelie och Atlantico i Helsingborg, mars 2011

Önskeinlägg - Min bästa bild

2011-11-03 @ 21:23:00
Jag har en bunke bilder som jag är ganska nöjd med, framförallt en fölbild som jag inte kan hitta just för tillfället men som jag gärna hade velat visa annars... Jag har svårt att sätta någon favorit då alla representerar så olika saker, men inte minst för att jag är väldigt självkritisk och sällan blir nöjd.

Denna är dock en som jag gillar!


Någon som förstår?

2011-11-03 @ 14:57:00
Stidbyglarna "Soft Up" har varit populära ganska länge nu och jag kan tänka mig att de fortfarande säljer som smör. Jag har ett par gånger klämt och känt på dessa hyllade stigbyglar men har för allt i världen inte kunnat komma på hur de löser ut! Yttersidan är av solid plast och böjer sig inte, inte heller har jag kunnat se någon form av "gångjärn"...

Är det någon som vet?

Godmorgon!

2011-11-03 @ 09:30:02
Jag har redan varit en runda i stallet idag för att ta av stallbandagen och titta till hur hans ben ser ut, och det går som tur är framåt. Hasen hsr fortfarande en viss svullnad men resten är nästan tillbaka till sitt ursprungsläge :D

Jag har också påbörjat några inlägg som med tiden ska komma upp här men jag behöver lite bilder också, vilket jag ska försöka ta idag. Tycker det är så jäkla tråkigt när folk använder bilder från internet när de själva har produkten och därmed också möjlighet att ta en bild av den. Nä, egna bilder så långt det går! :D

Fortsätt gärna att komma med förslag på vad ni vill läsa om! :D


Svenska Mästerskapen i dressyr

2011-11-03 @ 09:20:00
På fredag drar de Svenska Mästerskapen i dressyr igång här i Helsingborg med stjärnor så som Ulla Håkansson och Tinne Vilhelmson-Silfvén. Patrik Kittel var från början även han inräknad men fick tyvärr avstå pga njurproblem, väldigt tråkigt!

Jag ska dit på finaldagen då det även hålls en Clinic för Hella Kuntz som heter "Basic training for young horses" som skolan sponsrar med. Det ska bli jätteroligt att se och jag ska försöka suga åt sig så mycket kunskap och inspiration som det bara går!

Ska någon av er dit?

Helgen efter är det, som ni kan se, dags för Ponny SM i hoppning. Missa inte det!


Ett kommande inköp

2011-11-02 @ 17:03:00
Jag har ganska få ridbyxor just för tillfället så det blir till att köpa ett par nya i sinom tid. Mina (älskade) beiga mötte sitt öde under min APU i våras där jag red så mycket att det gick hål i rumpan på dem, haha!

Röda ridbyxor tycker jag är supersnyggt men eftersom alla andra har JW vill inte jag ha det. Däremot har jag fått syn på dessa snyggingarna!

Fins hos Sharpman!

Städat sadelkammaren!

2011-11-02 @ 15:27:17
Jag brukar egentligen ha en väldigt bra ordning bland mina hästprylar men de senaste veckorna har det uppstått något som ser ut som produkten av tredje världskriget i sadelkammaren, eller något sånt. Idag tog jag och städade ur ordentligt så nu är där ordning och reda igen! :D


Majoriteten av mina saker ligger hemma, här är mest såna saker som jag använder så gott som dagligen.

Spikmatta

2011-11-02 @ 15:20:35
Som jag nämnt innan har jag funderat på att prova en spikmatta på Blezters nacke, efter fysioterapeuten rekommendation såklart. En tjej i stallet var snäll nog att låna ut sin till mig (speciellt anpassad för hästar) så jag vet om det kan tänkas fungera på honom innan jag springer iväg och köper ett pressurband.

Jag tycker det fungerade ganska bra, även om han inte gick helt i dvala så slappnade han av en del iaf. Där var trots allt lite liv och rörelse runt honom :)

Brösta

2011-11-02 @ 15:11:58
Blezter har ganska mycket rörelse i bogpartiet och upp mot bogbladen, vilket har gjort att han skjuter bak sadeln lite. Därför åkte vi igår iväg och köpte en brösta till honom, klädd med fårskinn :D


Så snygg! Tyvärr är inte bilden den bästa men jag kunde inte göra mycket mer än såhär med ett 70-300 inne i stallet...

Walk at the fields of gold

2011-11-02 @ 14:11:00

Nästa tävlingsschabrak...

2011-11-02 @ 10:03:00
För ett par veckor sedan beställde jag ett egendesignat Anna Scarpati-schabrak som sys upp i Italien för att sedan skickas till Sverige. Det kan ta ytterligare 5 veckor innan det anländer och även om jag inte lär behöva det på ett tag så längtar jag efter att få ha det i handen! Såhär kommer det se ut, dock ännu lite snyggare i verkligheten. ^^,


Dunjacka från Kingsland

2011-11-01 @ 20:09:40
Charlies har dragit igång en November-Outlet som bla innefattar
denna Kingsland-jacka för endast 1299 kr!


Snabbknäppe är inne!

2011-11-01 @ 13:59:16
Det verkar minst sagt som om det är snabbknäppe som gäller nu för tiden, inte nog med att många redan har CH-versionen av Dyon-tränset så har även Hansbo gjort sig en egen modell av detta populära huvudlag ^^,


Höstritt!

2011-11-01 @ 12:29:40
Idag skrittade jag och Blezter en lite längre runda i den höstfina skogen, länge sedan vi var där nu... Vi har ju hållit oss på de lite mer öppna grusvägarna, dels för att minska risken att bli skjuten men även för att han inte ska få smuts i såret. På tal om såret så är det nästan borta nu, bara några små partier med krustor kvar!
Vi fick sällskap av Emma och hennes ponny Kevin, trevligt :D

Fota i ridhus

2011-11-01 @ 12:00:00
Jag har fått önskemål om att dela med mig av lite tips som kan vara bra att ha med sig när man ska fotografera i ridhus. Just ridhus är inte min starkaste sida och jag har jämfört med utomhusfotografering sysslar väldigt lite med det.

Mina tips;
#1 - Fota manuellt! Vissa kameror och objektiv kan via sportläget ta okej bilder, men du har alltid möjlighet att göra bilderna ännu bättre om du håller dig till det manuella läget. Jag fotar alltid manuellt, både inne och ute.

#2 - Lär dig inställningarna. För att över huvudtaget kunna fota manuellt måste du kunna grunderna inom fotografering och förstå hur ISO, bländartal, vitbalans osv påverkar bilden. Använd dig av så låga tal du kan, slutartiden ska gärna ligga över 1/125 för att bilden inte ska bli suddig.

#3
- Rätt utrustning. Att ha ett kamerahus med bra brusreducering eller ett objektiv med en stor bländare gör väligt mycket för bilden, tyvärr ligger min bländare som lägst på f4, vilket försvårar betydligt vid fotografering inomhus. Att ha ett objektiv med lågt bländartal förenklar med andra ord väldigt mycket! Ett stativ är också att rekomendera!

#4 - Använd aldrig blixt! Denna punkt är en som jag tycker är väldigt viktig, inte bara för att blixten oftast inte hjälper bilderna särskilt mycket, utan även av den anledningen att det är otroligt distraherande för hästarna.

#5 - Prova dig fram och var kreativ! Våga mixtra med inställningarna och var inte rädd för att misslyckas.


Kort sagt: lågt bländartal, kort slutartid, ingen blixt och så lågt ISO som möjligt.
Tänk också på att anpassa slutartiden efter hästens färg, en skimmel reflekterar ljus (=kortare slutartid) medan en mörk häst "suger åt sig" ljuset (=längre slutartid).

Vill ni lära er om de grundläggande inställningarna för kameran kan ni kika här.

Dessa bilderna tog jag på ÅPK under Julahoppningarna 2010, ett ridhus med ganska dåligt ljus.

När drar säsongen igång igen?

2011-11-01 @ 09:01:00
För många är tävlingssäsongen nu över, men jag antar att många av er redan har planerat när nästa ska dra igång?
För mig och Blezter kommer den, som det ser ut just nu, dra igång på hemmaplan i slutet av januari med en hoppning på 90/1m eller något liknande. Kul ska det bli! :D
Jag hade gärna startat en klass innan året är slut, men det ska vi inte hoppas allt för mycket på.

När drar er säsong igång?


Senaste tävlingen, i Perstorp.

RSS 2.0