Anmält!

2011-08-31 @ 21:15:39
Igår passade jag på att anmäla till KM i både hoppning och dressyr som går i 90 cm och LB:1, alltså den nivån jag känner att vi ligger ganska tryggt på just nu. Galoppen ska sättas på plats ordentligt nu också så det kommer läggas ner lite extra krut på det den närmaste framtiden.
Förhoppningsvis har jag hunnit få min dressyrsadel tills dess så jag kan rida in mig lite i den.


Min överrörliga arm, så snyggt! xD

Galenpanna

2011-08-31 @ 20:57:09
Idag gav jag vi oss i skogen och Blezter hade bra med spring i benen kan jag lova och han var väldigt på hela tiden, kul att han vill men han kan ju vara lite mindre entusiastisk ibland tycker jag... Det gick egentligen bra men jag hade gärna velat köra på lite hårdare med honom idag, tyvärr gick inte det pga allt regn som kommit de senaste dagarna. Jag litar inte riktigt på underlagen då och vågar inte köra på för mycket.
Imorgon får vi jobba igenom oss lite på banan tror jag ^^,


Bild från i våras

Svar på fråga

2011-08-31 @ 20:47:00
Marika om Vilodag:
Var står Blezter någonstans? :)hbg? :)

SVAR: Nej han står precis utanför Billesholm, knappt 2 km ifrån mig så det är nära och bra ^^,

Här har ni en rundvisning som jag gjorde i juni (?), allt stämmer inte riktigt längre. Han har bytat box, mina saker är flyttade och ombyggnaden har såklart kommit längre :)


Att få bli en ny Columbus, upptäcka känslan

2011-08-31 @ 16:34:54
Isch vad jag är trött, väskan är fullastad med böcker och skolan verkar ha kommit igång lite mer på riktigt nu vilket känns både bra och dåligt. I takt med att vädret försämras försvinner också en del av motivationen till att hålla betygen uppe och även om jag ligger väldigt bra till i alla ämnen får jag tvinga mig själv hårt under vintern. Tråkigt!
Jag är oftast väldigt frusen av mig också, så detta med hösten är inget roligt alls.
Strax sticker jag upp till stallet och tar mig ut i skogen en runda, härligt om vädret kan hålla sig någorlunda bra!


Bilder från Falsterbo

2011-08-31 @ 11:59:00
Jag hade helt glömt bort alla de bilderna jag tog i Falsterbo i år, kanske borde visa några och återuppliva sommarkänslan? Här har ni några från hoppbanan :)


Undvik mugg

2011-08-31 @ 09:34:00
Nu när hösten är på väg kommer leran mer och mer, och därmed ökar risken för mugg.

Mugg är, som de flesta vet, en hudinflammation som uppstår i karleden och beror på en sårinfektion. Huden i karleden är både tunn och känslig, och hålls den inte ren uppstår lätt småsår. Det finns en rad otrevliga följdsjukdomar till mugg (bla rasp och lymfangit) som man lätt kan undvika genom att hålla ordentligt rent i karlederna. Om man ska behålla hovskägget eller inte är det delade meningar om, men jag föredrar att ta bort det då det både är snyggare och lättare att hålla rent.


Håll karlederna rena, varje dag, så slipper du mugg!

Snygga pikéer!

2011-08-30 @ 20:15:41
Kikade in på Hööks idag och hittade dessa ursnygga pikéer! Jag tror minsann att jag kommer införskaffa en eller två (eller alla tre hehe?) av dessa så småningom. Priset var ju störtskönt det med, bara 169:-/st!
Hemma igen

2011-08-30 @ 20:03:31
Såja, nu var jag hemma från stallet igen! Blezter fick stå inne och tugga hö under hela mötet och medans vi grillade i ridhuset, men han verkade inte misstycka. Imorgon ska vi nog ut i skogen, men jag tror minsann inte vi ska ge oss på att hoppa då igen haha ^^,

Jag passade på att anmäla mig till KM i både hoppning och dressyr som går i september, spännande!

Gå inte vidare, förrän du är klar

2011-08-30 @ 17:27:00
En av sakerna jag tycker är viktig under ett ridpass är att inte gå vidare till nästa moment förrän du är helt klar med det du är i just nu. Om skritten inte känns bra och hästen är motsträvig, gå inte över till traven för det lär inte komma något gott ur det i slutändan. Att gå vidare till en mer avancerad rörelse eller gångart i det läget kommer föra dig mer bakåt än framåt.
Lägg grunden i skritten och jobba därifrån!

Det kan bli så "illa" att du inte kan göra något annat än rida hästen i skritt under ett helt ridpass eller två, men rider du rätt kommer det verkligen ge resultat! Att rida en häst korrekt i skritt är svårare då du som ryttare inte har lika lätt att komma undan och jag tror det är därför många slarvar med det.Det är åtminstone en sak som är viktig för mig! :)

Vilodag

2011-08-30 @ 15:49:58

Idag var det en ganska kort dag i skolan, tyvärr relativt dryg ändå med bara microbiologi och biologi på schemat. Wieho..?

Blezter får en mer än välförtjänt vilodag idag och det är stallmöte senare ikväll, annars är det inte så mycket på gång och jag tror att jag kan försöka ägna lite tid åt bloggen! :)

 

Såhär är ni inte vana vid att se mig? ^^,

Blezter som föl

2011-08-30 @ 09:39:00
Jag letade som sagt upp lite bilder från när Blezter var föl, helt galet som åren har gått! Jag kan fortfarande känna hans fölpäls mellan fingrarna, den klena manen, lukten och ja - allt!
Har valt ut några bilder, kan ju inte visa alla. Även om jag hade velat ;)

Knappt ett dygn gammal


En (?) vecka gammal


Något äldre, skulle säga runt en månad kanske (kan inte se exakta datum på bilderna just nu) och han har precis kommit igång med pälsbytningen.


3-4 (?) månader gammal


Veterinärbesiktningen! En vecka senare köpte vi honom! :D


Efter nyår (så tekniskt sett var han åring) provade jag att klä ut honom i glitter


Avslutar med en fullkomligt underbar bild xD

Goda nyheter!

2011-08-29 @ 20:26:09
Idag kom ytterligare en del av proverna tillbaka och det visade negativt för kvarka! Isoleringen är hävd och det är fritt fram för oss att åka ut och träna/tävla! Exakt vad den sjuka hästen har får vi förhoppningsvis reda på imorgon, men kvarka är det inte ^^,

I dagarna ska jag (eller mamma?) ringa och beställa tid till sadelprovning om 2 veckor! Åh det känns bra detta! :D


Jag <3 ridhus

2011-08-29 @ 18:55:28
Jag har varit duktig och ridit ut mycket nu på senaste tiden, rider iofs ut minst 2 gånger i veckan i vanliga fall, men nu har jag verkligen bara ridit ut och busat. I och med blåsten och regnet som kom in lite då och då unnade jag oss ett pass i ridhuset, så varmt och skönt! ^^,
Blezter gick verkligen bra idag och hade massa power och bjudning i alla gångarter! Han var starkare och bärigare och kröp inte in när han blev trött, mer styrka behövs absolut men nu börjar vi komma någonstans! :D


Nöjd häst! :D

Önskeinlägg - Blezters stam

2011-08-29 @ 11:51:00
Jag fick för längesedan (innan jag åkte till England i mars) önskemål om att skriva ett inlägg om Blezters stam med bilder och text men eftersom jag inte hann göra det varken före eller efter resan glömde jag bort det. Jag tar bara upp några av hingstarna, stona är lite svårare att hitta någon info på ^^,

Blezter är e Figaro R 1085, en tyskfödd hingst (-01) som ägs av Gränsbo Stuteri där jag gjorde första delen av min APU i höstas. Han har gått upp till MSV A vad jag kunde hitta, om jag inte har helt fel för mig har han tyvärr haft lite problem med skador och att det är därför han inte gått högre än så. Hans avkommor brukar komma högt upp i resultatlistan på fölvisningarna och vid treårstesterna har mer än 25% av avkommorna fått gångartsdiplom. Hög ridbarhet sägs det även att han nedärver och han fick själv 10:or rakt igenom av testryttarna under bruksproven. Supertrevlig häst med bra psyke som är jättego att hålla på med!


Bildkälla

Friendship heter farfadern och även han är tyskfödd (-97), har startat upp till Intermédiaire och är godkänd hingst i 7 olika förbund. Som 4-åring vann han alla starter utom en och har lämnat flera godkända hingstar efter sig.

Bildkälla

 

Morfadern heter Ganesco, är född 1971, och det var inte så lätt att hitta exakt vilka klasser han gått men han har lämnat flertalet godkända hingstar efter sig. Många av hans avkommor ska även ha gått svåra klasser i hoppning, dressyr och fälttävlan och han var väldigt känd och populär i flera länder.

Bildkälla

 

Den sista hingsten jag tänkte nämna är Kew Gardens xx som är Blezters mormors far. Han är född 1971 och gick under 70-talet som galopphäst med en del vinster. Sprang in nästan 14 000 pund (vilket var lite mer då än det är nu) och användes inom både halvblods- och fullblodsaveln. Ska ha lämnat många bra fälttävlanshästar efter sig men det sägs att han var bättre att ha i andra ledet. Avlivades 1984 efter en skada.

 

Bildkälla

 

Måste säga att det var riktigt roligt att sitta och leta upp info om hingstarna, speciellt det jag hittade om Kew Gardens. Resten av Blezters stam kan ni hitta här.


Trött bebis-Blezter

2011-08-28 @ 21:42:57
Började dra fram de gamla skivorna med bla bilder på Blezter som föl, och hittade en massa fula bilder ni ska få se i veckan!

Här var Blezter knappt 6 månader gammal ^^.

Nära-döden-upplevelse (r)

2011-08-28 @ 21:07:47
Idag gav jag och Blezter oss ut i de djupa skogarna och jag fick mig mer än en nära-döden-upplevelse av honom. Den första kom redan när vi travade fram och han fick syn på något jätteläskigt ute i skogen och vände då på en 5-öring, inget konstigheter med det, men sekunden senare fick jag kasta mig bakåt för att undvika att få ett pinne rakt igenom ögat. Grenen, som var vass, hamnade 2 cm från ögat och då hade jag ändå slängt mig bakåt. Usch!

Nästa upplevelse kom när vi skulle hoppa över lite grenar som låg på vägen (60 cm höga, 1 m bred/djup). Han var verkligen glad och bjöd som en galning på dem men kom på precis innan han skulle hoppa av att detta var ju döläskigt och gjorde då väldens språng över, jag har aldrig varit med om dess like! Efteråt bryter han ut i världens vråldamp och bockade som en galning (och jag råkade lägga av världens konstigaste skrik), allt jag såg var en liten del av manen vid manken, resten utav halsen var någonstans mellan frambenen och vi båda befann oss någon meter över marken. Galet! xD Mitt i allt tumult lyckades han även spräcka sin reflexbrösta som hamnade under magen/mellan bakbenen på honom.
Red på hindret igen och då hoppade han supersnällt, och jag skrattade så jag grät idag!

Vi ser till att ha roligt minsann, viktigt det också. Men imorgon tror jag att det kan vara dags för ett pass på banan ;)

Bjuder galet mycket på den här bilden ^^,

Tidsinställda inlägg

2011-08-28 @ 16:06:46
Jag har suttit och knåpat ihop ett tidsinställt inlägg till imorgon, ska försöka hinna göra fler allt eftersom så bloggen inte dör ut i veckan när jag kanske har lite mindre tid till att blogga. Förhoppningsvis lyckas jag få ihop några ^^,

Jag sticker snart upp till stallet och rider en runda så ni hör inte av mig på ett tag :)


Kingsland höst och vinter

2011-08-28 @ 13:58:10
Jag fick ett mail från Filippa's Ridsport för någon dag sedan om att Kingslands höst- och vinterkollektion kommit in så jag tog mig en titt. Jag är inget galet fan av Kingsland och hittade inte så mycket som jag gillade, men dessa saker hade gärna fått trilla in i min garderob ^^,


Gillar inte att Kingsland tar såna galna överpriser, jag är bombsäker på att deras saker inte kostar på länga vägar hälften så mycket att producera. Finns i alla fall på Filippas Ridsport, som jag för övrigt kan rekomendera starkt! Bra service och snabba leveranser!

Svar på fråga

2011-08-28 @ 13:22:00
Caroline om Underbar häst:
Hej får du rida iväg fastän det är sjukdom i stallet? När tredje grannen hade sånt fick inte vi rida ut eller något med våra ponnys. Hoppas det löser sig så det går över. Caroline

SVAR: Tänkte att jag kunde svara i ett inlägg för det är säkert fler som undrar över detta.
Jag kan börja med att säga att vi inte har konstaterad kvarka i stallet utan bara en misstanke och stallet är isolerat som en säkerhetsåtgärd tills vi får provsvaren.
Jag pratade med stallägaren (som är den som varit i kontakt med veterinärerna osv) om det var okej att rida ut fastän vi var isolerade och det var det, men vi fick inte lämna gården för att åka på träning/tävling vilket jag redan visste. Vi rider inte ut med hästar från andra stall och rider på säkert avstånd förbi hagar osv, och då skulle det vara okej.
Kvarka är ingen luftburen sjukdom utan smittar bara vid direkt eller indirekt kontakt och det är bara det smittade/misstänkta stallet som blir isolerat, inte de runt om. Så länge inte era ponnys var sjuka eller befann sig i kontakt med de smittade hästarna har det nog blivit något missförstånd ;)Övningskört

2011-08-28 @ 12:59:48
Jag och mamma har nyss varit ute och övningskört för första gången, jäkla roligt är det! Att hitta dragläget till ettan var lite krångligt precis i början men när jag väl fick kläm på det gick det som smort! Körde hit och dit, svängde, växlade upp och ner och backade lite och allt gick bra. Hittade även tutan ;)

Tänk vad härligt när jag harmitt körkort och kan köra precis vart jag vill, oh!

Hingst dödad av blixten

2011-08-27 @ 22:00:01
Som sagt var det ett jäkla oväder i morse och det var så illa att en avelshingst blev träffad knappt två mil ifrån mig och dog omedelbart. Så jäkla hemskt så det finns inte.

"Stuteri Pepino PREs 4-åriga PRE-hingst Razonado MAC dog direkt när han på lördagen träffades av blixten.

Razonado MAC, som är född 2007 på det legendariska stuteriet CARDENAS, importerades 2008 från Spanien. Han är i år far till tio PRE-föl och väntade tolv till nästa år. Razonado MAC korades 2010 till unghingstchampion i Danmark, 2011 till reservchampion i Sverige och hingstchampion i Norge."Text från Tidningen Ridsport, bild från Pepinopre.com


Underbar häst

2011-08-27 @ 21:52:12
Idag tog jag och Blezter en liten runda i skogen och han var så underbart fin så ni anar inte! Skritten var riktigt energisk och han skrek verkligen "jag vill, jag vill, jag vill!" hela tiden och sånt är så jäkla roligt! Massa farliga saker var där såklart ute men han måste ha sett jäkla snygg ut!
Traven var utan dess like, vilken power och bärighet! Wow, vet inte vad jag ska säga :')

Vi lyckades till och med slänga in en liten piaff, vilken känsla haha! :D

Nytt bett

2011-08-27 @ 14:46:53

Igår kom mamma hem med ett nytt bett till mig (eller ja, Blezter) och jag får hoppas att det passar! Bettet vi lånade av Matilda gick han ju väldigt bra på men eftersom det var för stort skulle det inte fungera i det långa loppet, därför införskaffades ett eget! När vi så småningom ska ut och tävla dressyr, är det detta bettet som det är tänkt att jag ska rida på ^^,

Önskeinlägg - hur jag gör mina designer

2011-08-27 @ 14:05:58
Det kom in ett önskemål om att jag skulle visa hur jag gör mina designer, och jag ska försöka mig på ett lite kortare inlägg om det!

Först av allt ser jag till att ha ett "skal" jag är nöjd med, alltså en grund som jag alltid håller mig till. Den innefattar bla bloggens och headerns bredd och typsnitt. Självklart går det att ändra dessa saker utan större problem med eftersm alla inläggen är anpassade efter det här skalen kan de gamla inläggen se lite konstiga ut om jag ändrar det.

Headern gör jag i antingen Paintbrush eller Pixlr, oftast tar jag båda till hjälp.

Verktygen försvann ur bild när jag använde själmavbildningen så det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men såhär ser det iaf ut i Paintbrush.

Färg på text och bakgrund kan man antingen hämta från bilder eller använda färgkoder, jag gör lite av båda. Allt utom HTML-koder fixas i stilmallen som är lite lättare att förstå sig på än kodmallen om man inte är van.

Liten del av stilmallen. Här ändrar jag som sagt typsnitt, bredder, färger osv med hjälp av koder.

I kodmallen kan man bara använda sig utav HTML-koder men det är där man bla lägger text, bild och länkar i sidebaren.


I grund och botten kan jag ingenting om koder och bloggdesign men har provat mig fram och på så sätt lärt mig.


Några tips
- Tänk på att alltid göra en backup av designen om du ska börja mixtra med den så du kan gå tillbaka till ursprunget om det inte fungerar som du vill.
- Försök att hålla det stilrent och snyggt, men ändå med lite svårare koder som gör bloggen unik.
- Fastna inte i samma färgtema, allt behöver inte hålla samma färg (bara det inte skär sig)
- Försök vara kreativ och prova dig fram helt enkelt!

Detta var lite kort om hur jag gör och mer utförligt än såhär kan jag nog inte göra det utan att det blir dötråkigt att läsa.

Små ändringar

2011-08-27 @ 10:22:53
Jag har gjort några små ändringar på bloggen såhär på morgonkvisten. Jag kunde ändå inte somna om efter åskovädret som drog in över Billesholm (och resten av Skåne) tidigt i morse. Helt galet vilket väder det var!

Hoppas ni gillar förändringarna, ser ni inte de så tryck F5 eller kommando R på Mac. Tyckte det var lite dystert med grått :)

Ridsport på TV!

2011-08-26 @ 22:13:23
EM i fälttävlan är i full gång och imorgon kommer till och med ett sammandrag från terrängen sändas på TV! Det är då TV4Sport som gäller kl 20.00!

Bildkälla


Misstänkt kvarka

2011-08-26 @ 21:04:08
Så, nu har jag skrivit ihop så kort jag kunnat om vad som hänt de senaste dagarna.

När jag kom till stallet i onsdags en snabbis efter skolan för att ta av Blezter täcket fick jag reda på att en häst var sjuk och det misstänktes att det var kvarka det rörde sig om. Prover hade tagits sent kvällen innan och blivit ivägskickade på analys men eftersom det misstänktes att det var just kvarka blev stallet omedelbart isolerat. Jippie liksom...

När jag kom ut till hagen såg jag att Blezter hade stora bulor på ganascher och hjärtat sjönk som en sten i bröstet på mig. Fort in med honom och undersöka i jakt på symptom (feber, snor, hosta, bölder osv) men han verkade frisk som en nötkärna - förutom problemet med ganascherna. Det var inte så mycket att göra åt saken då han inte hade några som helst symptom och kändes väldigt pigg och glad (aptit hade han så det räckte och blev över) så jag kom dit någon timme senare och då hade bulorna halverats i storlek.


Idag var bulan på vänster sida helt borta och den på höger var knappt befintlig så jag är ganska säker på att det var bett/stick det handlade om.

Vad gäller kvarkan så finns misstankarna kvar och vi står fortfarande isolerade. En liten del av provsvaret hade kommit tillbaka idag och det det visade streptokocker i svaren, men vi lär inte få reda på om det är kvarka eller inte förrän i början av nästa vecka tyvärr.

Så ser det ut för tillfället, och bulorna är anledningen till att jag inte ridit honom. Jag vet inte riktigt hur den närmaste framtiden ser ut för oss men är det kvarka så har vi en lite längre isolering framför oss. Enligt STC ska det gå minst 20 dagar efter att sista hästen slutat visat något symptom och SVA (som är statlig) vill att isoleringen ska hållas i 4-6 veckor. Vi hoppas på det bästa helt enkelt!

Ledigt från bloggen

2011-08-26 @ 14:16:06
Som ni har märkt har jag legat lågt här de senaste dagarna, och det har varit riktigt skönt för min del! Skolan tar en del energi även om vi inte gör så enormt mycket mer än startar upp kurserna nu, Blezter ska ha sin tid och det har helt enkelt varit skönt att inte behöva tänka alls på bloggen utan bara låta det vara. Inte ofta jag lägger bloggen åt sidan (som ni säkert märkt) men ibland måste jag. Hela poängen med att blogga är att det ska vara roligt, och jag vill inte behöva känna ett tvång för då försvinner motivationen fortare än ni kan ana.

Blezter har vilat i två dagar, anledningen kan ni få senare, men jag hoppas kunna rida en liten runda idag i alla fall så han får röra lite på sig.


Blezter som föl ^^,

Osäkra dagar

2011-08-25 @ 10:21:01
Det blev ingen uppdatering alls igår, egentligen hade jag tiden till det då jag slutade redan vid middag men jag hade ingen riktig lust. Jag vet inte riktigt vad som händer just och därmed inte heller vad jag ska säga, just därför att jag inte vet hur det är eller inte är. Förhoppningsvis får jag besked om hur det ligger till redan idag. När jag vet mer, berättar jag :)

Idag fick jag mig en ordentlig sovmorgon eftersom vi inte börjar förrän strax innan 13 och då på djursjukhuset så jag kan ta bussen direkt hemifrån dit. Härligt!


Allt på ridgymnasiet, görs på ridgymnasiets vis!

2011-08-23 @ 15:48:18
Egentligen brukar jag inte skriva så mycket om skolan då jag tycker att det inte finns mycket som är tråkigare att både läsa och skriva om än just vardagligt skolsnack.

Idag har jag däremot lite roliga saker att skriva om eftersom vi 3:or hittade på en massa störda saker! Jag ska inte bli allt för långdragen ;)

Vi började med backhoppning som gick ut på att vi skulle få små plastgrodor att landa i en läskback. Rena kaoset var det med flygande grodor överallt, men jisses vad roligt! Därefter gav vi oss på curling där en elev skickades ut på rollerblades för att förhoppningsvis hamna i en ring som gav ett visst antal poäng. Den sista grenen var skidskytte som gick ut på att man skulle skjuta gummiband i en liggande papperskorg med hjälp av en skida. Haha! Vi valde förresten ut deltagarna till de olika grenarna innan vi visste vad de gick ut på, och jag gav mig på backhoppningen ^^,
Det hela avgjordes med brännboll i den stekande solen och mitt lag fick dela den totala vinsten med ett annat.


Bild från skidskyttet


Kan inte annat än älska ridgymnasiet, jag kan bara inte!

Medicin för själen

2011-08-23 @ 09:02:00
En av sakerna jag älskar med att ha häst är att mocka!

Huvudet rensas ordentligt och det är himla mysigt att bara stå och rensa och göra fint till hästen i lugn och ro. Rogivande helt enkelt! Nackdelen med att ha hästen ute på sommaren är att det inte blir så mycket mockning, och jag saknar det faktiskt. Dessutom är det skönt att få reda på hur hästen mår just för dagen, hur det ser ut i boxen säger mycket.

Jag läste någonstans (minns tyvärr inte var) att just mockning fungerade som en sorts terapi, och jag kan inte annat än att hålla med!


Igår mockade jag i Blezters hage och det gav lika mycket som vanligt, om inte mer. Att stå helt ensam med sina tankar i sensommarsolen är inte helt fel.

Ett tips från mig är att helst inte mocka när du är arg, om du tvunget ska göra det ändå så måste du se till att ha koll på både grepen och dina fötter så de inte möts. Det känns kan jag lova! ;)
Tidigt i våras var jag ordentligt irriterad och det hela slutade med att grepen gick igenom både stöveln och dubbla par strumpor, rakt in i foten. Haha!

Slappa dagar

2011-08-22 @ 22:07:00
Det blir ingen tävling i Herrevads Kloster om knappt 2 veckor eftersom jag inte tror att jag kommer vara riktigt där jag vill med honom just då. Styrkan måste såklart till i alla gångarter, men framförallt galoppen så han kan orka bära sig och det tror jag inte vi hinner bygga upp tillräckligt för att göra ett bra resultat tills dess. Tycker det är bättre att vänta tills vi är redo :)

Blezter har fått ta det lugnt nu och det ska fortsätta så i ett par dagar. Bara lite bus i skogen!


Bilderna är ute!

2011-08-22 @ 15:01:16
Alla bilderna från Ödåkra ligger ute nu och ni hittar länkar till albumen här!


(Går)dagens...

2011-08-22 @ 14:52:32
Ni brukar uppskatta att "dagens..." kommer upp när jag varit iväg på tävling, så jag tänkte att jag kunde slänga in ett inlägg med "gårdagens..."!

Gårdagens snyggaste ponny var utan tvekan Ollies Cashmir med Michelle Hansson på rygen!


Snyggaste ritten var svår att avgöra då det var ovanligt många som red fint, plus att jag hade fullt upp med kameran men jag minns att Amanda Slattery på Bruden gjorde snygga rundor!


Gårdagens tuffaste ryttare tror jag heter Mathilda Bohlin och satt i så fall på Butter Scotch, rätta mig gärna om jag har fel.


Och gårdagens hiss går till alla de som var duktiga och såg till att både häst och utrustning glänste innan de gav sig iväg. Amanda Håkansson på Sölnmosegards Tomozy var en av de!


Har ni tips på fler saker jag ska "utnämna" någon till, så slängiväg en kommentar! :D

Första skoldagen

2011-08-22 @ 13:35:13
Då var terminsens första skoldag avklarad och det känns helt okej. Allt var sig likt och jag tror det kommer bli ett grymt sista år på ridgymnasiet! Schemat för veckan är mer än okej då jag som mest går 3,5 timme om dagen, alltså kommer det bli en lugn start!
Jag håller och laddar upp bilderna från gårdagen, och förhoppningsvis är det klart snart. :)


Bilder på två fina ponnyer från igår, är som sagt nöjd med majoriteten av bilderna ^^,

Äntligen hemma!

2011-08-21 @ 20:35:40
Nu är jag äntligen hemma efter en ganska fullspäckad dag!
Jag var på plats i Ödåkra redan från start idag och har fått en massa fina bilder, jag är faktiskt väldigt nöjd med de flesta! Efter sex timmar var jag ganska mör i både kropp och knopp så jag begav mig hem för att få lite mat i magen, sen direkt bort till min mormor för att klippa gräs. Därefter var det bara att ge sig upp till stallet, och det blev faktiskt ingen ridning idag. Vi myste ordentligt istället!

Jag har haft ett bra avslut på lovet med andra ord! ^^,

Här är två bilder från idag, jag håller på och fixa med resten så de kan komma ut så fort som möjligt!

Sista sommarlovsdagen

2011-08-20 @ 22:01:00
Imorgon är det min allra sista sommarlovsdag någonsin. Det känns ganska läskigt måste jag säga.
Hur som helst så kommer jag (om vädret är okej) spendera en del av dagen i Ödåkra där det är en lokal ponnyhoppning. Det känns som evigheter sedan jag var iväg och fotade, trots att det inte ens är en vecka sedan ^^,

Blezter ska ridas, exakt vad jag ska hitta på vet jag inte men det återstår att se!

Det är inte mycket som ska göras imorgon med andra ord men jag tror att hela dagen kommer gå åt utan problem. Bara tävlingen tar säkert halva dagen :)


Galopp i skogen

2011-08-20 @ 21:31:38
Idag tog jag och Blezter en härlig tur i skogen ned galopp och bus! Han fick gasa på ordentligt en liten bit och jisses vad roligt han tyckte det var, jag med för den delen! Vi ska ut en runda imorgon igen och galoppera lite mer ^^,


Inplanderade tävlingar - dressyr

2011-08-20 @ 12:10:25


Om jag åker iväg till Åsbo RF får jag helt enkelt se, just nu känner jag mig inte riktigt redo för det och då skippar jag hellre det. Att åka dit och göra en dålig runda och lägga mig på runt 55% känns inte som någon höjdare när jag vet att vi kan komma på närme 60% med lite mer styrka i kroppen. Vi får se hur det blir med den saken, men det lutar åt att det inte blir något :)

"Idag var jag grymt bra!"

2011-08-19 @ 23:04:00
I slutet av 2010, alltså för ganska länge sedan, skrev Kristina Warg ett väldigt läsvärt inlägg. Det var förvisso kort, men det fick fram ett tydligt budskap och jag tycker mycket bättre om när folk kan fatta sig relativt kort, men ändå få fram en bra eller viktig tanke.

Att våga ta till sig beröm, att våga vara nöjd med sin egen insats - det är inte lika lätt för alla. Jag själv har ganska svårt för det, speciellt att säga det högt. Nu för tiden har jag lite lättare att tänka "med det där gjorde jag bra", däremot är jag inte ett steg närmre att faktiskt kunna säga det. Att jag åtminstone kan tänka det nu tror jag beror mycket på att jag fått hitta min ridning, min känsla och att jag vågar köra mitt eget race - oavsett vad folk säger. Jag, precis som alla andra ryttare, har mycket kvar att lära, men jag har hittat min filosofi.

Var ödmjuk, våga vara dig själv och se både dina styrkor och brister, det är då du kommer längst. Var stolt över dina framgångar och behåll känslan från när du gjort bra ifrån dig, men tappa aldrig ödmjukheten! Ta inte åt dig vad folk säger om dig, för människor som inte kan hävda sig på annat sätt än att trycka ner andra, är inte värda att lyssna på. Så enkelt är det.


Jag träffade Blezter redan när han var ett par timmar gammal, och jag spenderade många dagar med honom, lärde honom allt jag kunde för att forma honom till en så trevlig häst som möjligt. Jag är stolt över allt jag lärt honom, och tacksam över det han lärt mig. Han är beviset på att jag kunde.

Vad har hänt här?!

2011-08-19 @ 21:19:47
Såhär såg det ut i hagen när jag kom idag, och vad jag kan minnas såg det inte ut så igår.


- Det är för nära staketet (ni ser tråden i högra hörnet) för att han ska kunnat rulla sig eller gå omkull där utan att trassla in sig, och dessutom har han inte visat några som helst tecken på att ha gått omkull om man ska se till hur pälsen låg och såg ut.
- Han är inte riktigt så bred över rumpan, så han kan inte "suttit" där heller.
- Det ser heller inte ut som han grävt där...


Mys i regnet

2011-08-19 @ 21:10:36
Idag blev det som sagt bara en massa mys med Blezter, och han verkar alltid uppskatta det lika mycket. En riktigt kelig liten häst är det där, och även om jag ryktar honom noga varje dag verkar det inte riktigt räcka ^^,


Han fick gå lös nere på gräsbanan idag igen och beta en bra stund, tror det blev drygt 50 min. Under tiden passade jag på att putsa lite träns så de ser snygga ut. De var inte speciellt skitiga men jag tycker verkligen inte om smutsigt läder. Uuusch nej!

Mot stallet

2011-08-19 @ 18:12:36
Jag ska ge mig iväg mot stallet nu, Blezter ska nog vila men en ordentlig rykt och en stund nere på gräsbanan ska han allt få! Jag tror jag glömde berätta det igår, men han fick gå själv nere på gräsbanan igår och beta medans jag var uppe i stallet och fixade, härligt när man kan göra så! :D


Synd att skärpan inte stämmer, annars går han ju trevligt ^^,

Dags att komma i form!

2011-08-19 @ 18:06:07
Idag var jag iväg och köpte lite träningskläder så jag slipper springa naken under våra kommande idrottslektioner. Känner att det kan bli lite jobbigt eftersom jag inte haft idrott sedan jag gick i 9:an, alltså på drygt två år. Eller ja, att springa naken hade nog känts lite jobbigt ändå ^^, Haha, litet syftningsfel som smög sig in där!


Det blev ett par Reebook-skor, byxor från Adidas (långa cykelbyxor?) och en tröja från Puma.

Vi ryttare är i allmänhet väldigt dåliga med både kost och träning har jag hört, ordentligt korkat egentligen med tanke på hur mycket stryk våra kroppar får ta ändå!

2011-08-19 @ 12:34:45

Gårdagens ridpass

2011-08-19 @ 10:49:53
Blezter har fått en paus från banan i en vecka, om man bortser från tävlingen i lördags. Alltså har han fått det slappt och skönt med skogen och vila ^^,
Jag försökte mest känna igenom honom lite och se var han låg men det hela kändes bra så jag gav mig på LB:1an - med varierat resultat. Vissa saker (som övergångarna mellan skritt och trav i båda riktningarna, halt, snett igenom osv) gjorde han riktigt bra men när han blev trött kröp han ihop eller drog iväg. Galoppen var super när jag red fram men han hade ingen styrka kvar där i programmet så det gick inget vidare xD

I det stora hela är jag väldigt nöjd med honom, även om jag vill så mycket hela tiden. Det märks att han gärna vill vara till lags och försöker, även om han inte alltid giter. ;)


Vi hörs imorgon

2011-08-18 @ 22:33:04
Internet segar sig lite och jag är trött, så uppdateringen får vänta tills imorgon! :)


Bild från idag ^^,

Ceriserosa

2011-08-18 @ 13:02:00

Hade inte Blezter blivit snygg i den här färgkombinationen? :D

Bilder på ingång

2011-08-18 @ 11:36:46
Idag blir det förmodligen lite nya bilder! Mamma kommer och fotar lite när jag rider på banan, och förhoppningsvis kan det bli några fina! Nya dressyrtränset åker på också ;)


Ännu ett inköp från Ullared

2011-08-18 @ 10:42:25
Eftersom jag inte kunde ta en bra bild på det jag köpte (som jag var tvungen att ta bild på för att förklara haha) när jag var själv fick jag leta fram en produktbild istället och visa er. En egentagen bild kanske jag kan ordna till helgen?

Här är det iaf, ett genomskinligt regntäcke att ha på tävling och träning. Hur fräckt är inte det?! Jag letade efter det i Falsterbo men lyckades inte hitta något, men nu har jag äntligen fått det! :D

På gräsbanan

2011-08-17 @ 20:07:01
Just nu sitterjag nere på gräsbanan och bloggar från mobilen medan Blezter betar en bit bort. Något måste man ju roa sig med ;)
Jag provade att linda med paddar för första gången idag och det var verkligen med varierat resultat! Fram gick det utan större missöden med paddarna till bakbenen var verkligen både enorma och omöjliga så jag gav till slut upp och körde med enbart lindorna där bak.
Väl ute i skogen var han superduktig som vanligt, inga problem alls. Han var såklart jäkla pigg efter ett par dagars vila men hade fokus på mig. Galoppfattningarna och det lilla galopparbete jag gjorde med honom kändes väldigt bra. Bådar gott inför dressyrdebuten :D

Motivationen

2011-08-17 @ 14:06:49
Vi gick runt en bra stund inne på HEP och kollade igenom varje hörna av affären, minst två gånger ^^, Jag hittade en hel del snygga saker, både som jag hade råd med men såklart även de som låg lite över min budget. Jag köpte ingenting utan väljer att försöka hålla lite i pengarna så länge :)

Skolstarten börjar närma sig och om inte mindre än 5 dagar sitter jag åter i skolbänken. Faktumet att mitt sista sommarlov snart är slut, skolan börjar och vädret är kasst får mig att tappa all motivation och det är väl därför uppdateringen inte varit den bästa de senaste dagarna. Det och tidsbrist.Blezter har fått en välförtjänt mini-vila på 3 dagar, men idag är det äntligen dags för mig att rida igen. En tur i skogen är inplanerad :)

Mot HEP!

2011-08-17 @ 10:23:00
Idag ska jag och Alexandra ge oss iväg till traktens bästa hästaffär - Helsingborg Equestrian and Pet. Jag behöver egentligen ingenting annat än ett bett, men det är något jag lika bra kan köpa på Hööks så det kommer nog mest bli så att jag tittar medan Alex gör av med pengar ;)
Vi får helt enkelt se om jag kommer hem med någonting!


Inköpt i Ullared!

2011-08-16 @ 21:38:25
Såå, nu är jag hemma från både Ullared och stallet!

Här får ni en bild på det mesta av hästsakerna jag köpte, den sista saken får ni se imorgon när den sitter på! Tror det blir svårt att visa vad det är annars ^^,

Svarta lindor, paddar, grått dressyrschabrak, dressyrspö, dressyrgjord med ludd, grönt dressyrschabrak, bomull och wetrap :)
En del kläder fick komma med hem också, men de är inte hästrelaterade ;)

Mot Ullared!

2011-08-16 @ 08:53:32
Nu drar jag och mamma upp till Ullared för att shoppa loss! Eller shoppa loss och shoppa loss, jag har ganska klart för mig vad jag behöver ^^, Vi hörs senare!


Borsta täcke

2011-08-15 @ 21:02:48
Blezter har rullat sig ordentligt med sitt regntäcke, han har till och med lyckats få det skitigt på insidan. Jag började borsta av det med en vanlig rotborste men när det yrde upp världens dammoln i huvudet på mig, då kom jag på andra tankar. En sopborste var ju perfekt!


Sadelkammaren

2011-08-15 @ 20:54:05
Jag ska fixa lite mer så småningom, men jag är nöjd med vad vi åstadkommit! Stallägaren gav mig en låda med skruvar, två med krokar och en skruvdragare och sa; "Gör vad du vill!" Haha!


Det var lite svårt att göra det hela rättvisa på bild men ni ser ju lite iaf :)

Sadelkammaren väntar

2011-08-15 @ 13:43:47
Jag ska snart dra mig upp till stallet för att fixa klart det sista i sadelkammaren! Jag tror det kan bli riktigt bra och det känns skönt att ha sakerna säkert inlåsta och fria från damm och skit. Ni ska få se bilder senare idag :)


And in my hour of darkness he's standing right in front of me, speaking words of wisdom - let it be.

2011-08-15 @ 13:03:41


Ett, två och tre

2011-08-14 @ 22:56:00
Victoria Darling och Lauser 91


Lina Jönsson och Danny Beau


Esther Kaså och Joshua


Hemma igen

2011-08-14 @ 21:51:11
Nu är jag hemma igen efter ett antal timmar i stallet.
Jag har börjat flytta alla mina saker till en sadelkammare precis vid min nya box så jag äntligen kan börja få ordning på sakerna! Lite hyllor och krokar har satts upp och det börjar helt enkelt bli lite ordning och reda på det hela! Jag ska göra klart allting imorgon när den ena hyllan torkat (den fick sig en omgång i spolspiltan) och då kommer ni få se bilder!
Jag provade tränset på Blezter idag och det satt finfint, även om nosgrimman är enorm. Jag måste göra några fler hål där, sen kommer den sitta fint :)


Mums på rundsydda träns (och prislappar i pannan haha)

Bild från idag

2011-08-14 @ 15:48:58

Mathilde Hannell och Chardonnay 23

Nu sticker jag iväg till stallet och det tar åtminstone ett par timmar innan jag dyker upp här igen!

Hemma från SM!

2011-08-14 @ 14:41:51
Jag är hemma från SM i Kågeröd där jag tittade på finalen för D-ponnys som gick i Kür. Många snygga ponnyer var där och det hela togs hem av Amalie Egholm-Hebsgaard med Extrem :)
Där var en himla blandning på musik då de red till allt från soundtracks från Lejonkungen och den klassiska flöjt-musiken (som är lite smått tråkig) till Lady Gaga!


Svenska Mästarna kat D, 2011

SM i ponnyhoppning - live streamat

2011-08-14 @ 14:21:39
Visste ni att SM finalerna i ponnyhoppning (som hålls i Grevagården just nu) både streamas live och eftersänds via Equipe? Klicka här för att titta!


Svar på frågestunden del 2

2011-08-14 @ 13:57:00
Här kommer andra (och sista) delen av svaren på frågestunden!

Rider du ofta barbacka ?
- Inte på Blezter, det har helt enkelt inte blivit så. Jag ska prova på det snart för att checka balansen, däremot är det bättre med sadel när det gäller välmåendet för hästens rygg.

Vilket är roligast tycker du hoppning/dressyr?
- Oj du, det vet jag inte! Det beror mycket på vilken häst det är, vilken nivå det ligger på och hur dagsformen är. Jag tycker att båda är roligt ^^,

Vilken linje gick du på gymnasiet?
- Jag läser Naturbruk Hästhålling med inriktning på Djursjukvård :)

Hur många läser din blogg per dag?
-  Mellan 100 och 140 ungefär, ibland något fler :)

Har du några syskon?
- Japp, en storebror!

Tävlar du hoppning? vilka klasser? :)
- Just för tillfället tävlar jag inte högre än 90 cm men har tidigare tävlat upp till 1,10 :)

Högsta du hoppat bana? enkelhinder? ^^
- På bana har hinderna nog legat på 1,20 m och enkelhinder på runt 1,30 m kanske, så jag är ingen höjdhoppare än så länge ;)

Vad är det högsta som du har hoppat med Blezter?
- Ungefär 1 m :)

Skulle du tänka dig att jobba med hästar när du blir äldre?
- Det skulle vara jätteroligt! Att åka utomlands i ett år och jobba hade verkligen varit en dröm! Att jobba med unghästar hade inte heller varit helt fel :)


Dressyr eller hoppning?
- Återigen får jag säga båda!

Hur högt har den högst utbildade hästen du ridit gått?
- Det är en och samma häst som gått både S:t George dressyr och svår hoppning (1.50m), ingen dålig häst med andra ord!

Varför flyttade du din häst från det andra stallet som du hade honom i innan? Var det bara för att du har närmare till det nya? :)
- Ett supertrevligt ställe som ligger drygt 5 min med cykel hemifrån mig väger lite tyngre än ett ställe som ligger 30 min bort med bil ;)

Vet du om nån ställen der man kan kjöpa ridsaker, på nett? Typ huvor, schabrak etc. Gjärna nån der dom har lita fräkka färger, inte bare typ brun och hvit :)
- Det finns massvis med webshopar! Cheval, TopHorse, Charlies, HEPnet och Schockemöhle är alla ganska populära! Innrider har också en massa snygga saker, vill du designa själv och ha lite mer "galna" färger är Exklusiv Horse Wear perfekt och PonnyPrakt har en del de med!

Vilket e ditt favorit märke på häst saker, och ryttar saker?
- Bland hästsaker är det JW, Anna Scarpati och Dyon som jag tycker kan få fram riktigt snygga saker och till ryttaren är Spooks, JW (igen) och Pikeur i topp!

Har stallet där du står några typ av pay and rider, eftersom dom har tränare å sånt där?
- Japp, under sommaren (lite på höst och vår också tror jag) hålls det en del P&R's där :)

Kan du inte lägga upp ett schema på hur du planerar en veckas ridning?
- Absolut! Får göra det i ett senare inlägg :D

Kan du inte visa hur du gör när du lindar? Och hur du tycker lindor ska användas :)
- Jodå, jag ska försöka fixa det! Jag har skrivit ett inlägg om lindor här :)På plats till finalen på ponny SM :D

2011-08-14 @ 11:43:20

img_3964 (MMS)

På plats till finalen på ponny SM :D


Godmorgon!

2011-08-14 @ 10:00:32
Solen skiner och det är relativt varmt ute, kanske är sommaren påväg tillbaka? :D
Om vädret håller i sig åker jag nog till Kågeröd och kollar på SM finalerna lite! Jag har lite annat att göra idag också men jag uppdaterar när jag har möjlighet :)


Svar på frågestunden del 1

2011-08-13 @ 21:41:00
Nu har jag svarat på alla era frågor, jättekul att där trillade in en del! Inlägget blev lite för långt så jag delar upp svaren i två delar :)

Hur många läsare har du varje dag? :D

- Det varierar lite men mellan 100 och 140 :)

Hur många hästar provred du innan du köpte Blezter?
- Inga ^^,

Vad har du för mål med honom i år?
- Utvecklas! Sätta stadiga rundor i hoppningen, ha en relativt bärig och bra form i alla gångarter som leder till en bra procent för hans ålder/utbildningsnivå dressyren.

Vilket är ditt favoritmärke? :D
- Just nu är jag väldigt svag för Anna Scarpati men JW, Spooks, Pikeur och HV Polo kan klämma fram en del snygga saker också!

Hur många hästar har du haft? :D
- Blezter är min första egna häst, så en :)

Har du skadat dig när du hållt på med hästar och är det svårt att rida in en häst? :)
-Jag har slagit mig ganska många gånger men aldrig blivit riktigt allvarligt skadad som tur är. Jag har bla ett ärr på magen som blev till när jag blev attackerad av en ponny. Tror jag var runt 12 år då!
- Jag kan inte säga generellt att det är si eller så att rida in en häst då det beror mycket både på dig som ryttare och vilken förmåga du har att läsa av hästen men även hur välhanterad, självsäker och lättlärd hästen är.

Har du ridit in din häst helt själv?
- Japp :)

Vad är ditt långsiktiga mål med din ridning? :)
- Om du menar hur högt jag vill tävla har jag inget direkt mål i den frågan just nu utan det kommer när jag vet hur högt jag har möjlighet att ta mig med Blezter. Att tävla i världseliten skulle absolut vara roligt, men det är ingenting jag verkligen brinner för. Annars vill jag utveckla känslan och kommunikationen, lära mig mer och stadigt komma uppåt i klasserna - så länge vi har roligt!

Varför tävlar du inte den bruna hästen längre, de gick ju bra för er?
- Jag hade planer på att flytta så småningom och en annan vill ha honom, så det föll sig ganska naturligt. Haha, resultaten varierade men visst hade vi våra stunder!

Hur lång är du och hur hög är Blezter? :)
- Jag är 177 cm och Blezter är ungefär 166 cm skulle jag tro :)


Har du blivit sparkad någongång av blezter?
- Jag har aldrig blivit träffad men vi hade en dust för 2 (?) år sedan där han faktiskt försökte.

Hur gammal är Blezter?
- Han är 4 år! :)Nästa del kommer imorgon!

Nya tränset

2011-08-13 @ 17:08:54
Igår eftermiddag ringde mobilen och en vänlig röst berättade för mig att mitt träns kommit!
Idag åkte jag och hämtade ut det, oh så fint det var! :D


Det ska provas så snabbt som möjligt ;)

Bilder från idag!

2011-08-13 @ 16:07:11
Här får ni några bilder från idag som mamma tagit!
Alla är tagna på framridningen så han är lite spänd, men han har åtminstone undertrampet och ryggverkan som behövs :)


Resultatet från Perstorp

2011-08-13 @ 15:10:45
Så ja, nu ska jag ta och skriva ner hur det gick idag!

Där var några extra efteranmälningar så vi hade god tid på oss att rida fram, vilket var jätteskönt. På framridning/framhoppning var han pigg och framåt men samtidigt väldigt tveksam i kaoset som rådde. Där fanns inga avspärrningar mellan framridningen och framridningen och det gjorde att folk red hur som helst. Jag förstår inte riktigt varför de gjort så, Perstorp har varit bra med säkerhetstänket och organisation tidigare men detta var livsfarligt. Blezter som tycker det är lite obehagligt med möten ibland tyckte inte alls om det, och även om han skötte sig, så kände jag att han verkligen inte trivdes. När vi började hoppa var han också lite tveksam, förmodligen berodde även det på kaoset.

Inne på banan var där knökfullt med infångare, björkar, plank och massvis med skarpa färger så han hade en del att titta på. När vi väl kommit igång i (rätt) galopp hoppade han superfint och jag tänkte rätt, jag föll inte in i gamla ovanor. Vi fick ett ner på trean där han reagerade på de låga infångarna med flammor, trots att jag varit framme tidigare och kollat på de med honom. Nästa rivning kom på hinder nummer fem där vi kom lite fel och inte lyckades reda ut det. Resten av banan flöt på bra, fram till sista hindret som var det enda jag inte hunnit fram och titta på. Där travhoppade vi haha! Så vi slutade på 8 fel, och jag känner mig nöjd!Jag tycker att det var bra att banan innehöll så pass mycket svårigheter, det är det som ger rutin! Maria Alfredsson var det som byggde banan (hon brukar bygga på GHS) och hon brukar vara duktig på att slänga in lite läskiga och knepiga saker. Banan var ganska maxad tyckte jag och en del av oxrarna låg på runt 1 m och det känns bra att han redde ut de utan problem! :D

Dåligt samvete

2011-08-13 @ 13:16:57
När jag ser hur många som varit inne här redan under dagen, fastän jag inte uppdaterat något, får jag nästan lite dåligt samvete. Å andra sidan har jag inte haft någon möjlighet att uppdatera någonting, så jag borde väl inte skämmas allt för mycket :)

Jag ska strax berätta om tävlingen, håll utkik!

Redo för tävling!

2011-08-12 @ 21:38:14

Nu är Blezter helt klar för morgondagens tävling! Jag tror jag har packat det mesta också ^^,

Det blir en tidig morgon imorgon så det blir ingen uppdatering förrän jag kommer hem (eller möjligtvis lite live-bloggning från Perstorp).

HAHA!

2011-08-12 @ 19:42:00
När jag lindade Blezter idag (benskydden hade inte torkat sedan gårdagen -.-) skulle han tvunget vara med och hjälpa till.


Det är en bit silvertejp som sitter på mulen på honom ^^,

Duktiga lilla hästen!

2011-08-12 @ 19:35:37
Jag tog en liten runda i skogen med Blezter idag och försökte mjuka upp honom lite. Vi provade på både skänkelvikningar och öppna (det sistnämnda har vi inte gett oss på innan) och det gick jättebra! Jag var lite seg i huvudet och gav honom inte de bästa förutsättningarna då, men han skötte det kanon ändå den lille hästen :)


Den enda vettiga hästen i världen

2011-08-12 @ 19:28:36
Jag inte klippt Blezters hovskägg sedan strax innan vi flyttade i april, alltså på nästan 5 månader. Ändå har det inte vuxit ut mer än så här;Blezter måste vara den enda vettiga hästen i världen
som insett att det inte är lönt att ta fight med mig i denna frågan, för något fult hovskägg ska han inte ha! ;)

Forgotten?

2011-08-12 @ 14:01:27
Imorgon tänkte jag börja svara lite på de frågor ni ställt under frågestunden, har ni några frågor kvar så passa på att slänga in de nu!

Här hittar ni frågestunden :)


Startlista inför imorgon

2011-08-12 @ 12:21:47

 

Nu när startlistan är ute börjar jag bli lite nervös, men det är alltid så. Tittar jag inte på startlistan är jag lugn som en filbunke men kommer den fram landar där en klump i magen på mig.
Hur som helst startar jag som nr 5, alltså blir det en tidig morgon!

Sen kväll

2011-08-12 @ 11:35:59
Blezter betedde sig väldigt konstigt igår när jag släppte ut honom. I vanliga fall ställer han sig direkt och äter eller rullar sig men igår gick han ut och la sig utan att bry sig om lite hö som jag slängt ut till honom.
Jag åkte dit en stund senare för att kolla så han inte fortfarande låg ner och det gjorde han som tur var inte, däremot ville han fortfarande inte äta. Eftersom han varit inne ett par timmar tidigare på dagen och ätit hö/halm hoppades jag att han bara var full i magen helt enkelt. Jag åkte dit en sista gång runt midnatt och han ville fortfarande inte äta, så då åkte han in i stallet. Jag kollade igenom honom från topp till tå efter sår/svullnader, tog tempen, lyssnade på magen, kollade munnen osv men hittade verkligen ingenting. Han ville fortfarande inte äta, men var i övrigt helt normal.
Jag släppte ut honom igen och han gick direkt bort och började äta av höet. Haha jäkla häst ^^,

Det blev till att ge mig upp kl 6 i morse för att kolla till honom en gång till och han var precis som vanligt igen!


Go tur i skogen

2011-08-11 @ 23:14:00
Jag och Blezter hade en riktigt go tur i skogen idag! Det var ett litet uppehåll i regnet så vi slapp bli helt blöta och det är jag tacksam för. Det var långt ifrån varmt så jag drog på mig vinterjackan (som är tjock!) och Blezter fick på sig ett reflex-ländtäcke.
Så påklädda med tjocka kläder och reflexer från topp till tå gav vi oss ut och det var en mycket pigg och glad häst jag satt på! Han skötte sig jättefint helt enkelt :D


Blezters nya hem!

2011-08-11 @ 23:01:45
Så, här har ni Blezters nya hem!Vi bytade alltså bara box ^^,

Att folk blev nyfikna eller förvånade förstår jag, men att där skulle vara någon anonym som skulle dyka in och försöka få reda på en massa smaskiga detaljer, det hade jag aldrig kunnat drömma om. Men nu kan jag säga det en gång för alla; jag trivs super där jag står och jag planerar inte att flytta därifrån den närmsta tiden. Jag har inte haft något problem med någon där och jag har svårt att tro att jag skulle få det. Trevligt folk är där helt enkelt! ^^,

Boxen är tömd, nu flyttar vi

2011-08-11 @ 18:24:04

Mot stallet!

2011-08-11 @ 16:10:03
Nu ska jag sticka bort till stallet och rida Blezter en runda!

När jag kommer hem ska jag försöka knåpa ihop några inlägg så det blir lite bättre uppdatering här, för den har inte varit något vidare idag. Har ni förslag på inlägg så tar jag tacksamt emot de som vanligt! ^^,


Gammal bild på Blezter. Ajaj på automatiska inställningar

I'm back

2011-08-11 @ 12:00:51
Efter 11 timmars stenhård sömn känner jag mig lite bättre och idag ska det minsann bli en riktig runda i skogen! Jag får se var det går att rida eftersom det regnat mycket de senaste dagarna. Vi har fått nog av att komma in i stallet, dränkta av lera ;)


Signing out for today

2011-08-10 @ 21:07:27
Jag mår inget vidare just nu, förkylningen tar död på mig. Jag mockade ut Blezters box idag och fick flera gånger stanna och hålla mig i gallert för att inte svimma. Vågade mig inte ut i skogen idag så han fick nöja sig med att bli borstad idag. Nej nu ska jag inte gnälla mer!

Jag fick några bilder skickade till mig idag (från igår), tagna av Madde Truumeel :)


Världens sämsta immunförsvar?

2011-08-10 @ 13:17:55
Vädret har varit lite kallt och regnigt de senaste dagarna och trots att jag hållit mig inne mycket och varit ordentligt påklädd (tog till och med på mig vinterjackan för någon dag sedan) har jag åkt på världens förkylning. Jag tror jag sitter inne på världens sämsta immunförsvar!

För Blezters del är det en runda i skogen som är planerad men jag ska försöka hålla mig på de lite torrare vägarna så han inte drar av sig skorna. På de åren jag har haft honom tror jag att han bara har haft en endast tappsko, så jag har haft ganska mycket tur med det. Såklart har han inte gått skodd alla åren men ändå ;)

Kul att där redan har kommit in lite frågor på frågestunden förresten! Jag låter nog den hålla på ett par dagar till innan jag svarar. Har ni några frågor att ställa får ni gärna göra det här!Snygga ridbyxor

2011-08-10 @ 08:37:00
Jag har inga riktigt snygga märkesridbyxor och även om jag tycker JW byxorna är dösnygga är de alldeles för vanliga. Vi åker till Ullared nästa vecka, inte för att det är så troligt att jag kommer hitta några märkesbyxor där, men det är inte just märket jag är ute efter utan jag vill ha ett par byxor som ser dyrare och mer exklusiva ut. Om de bara kostar en bråkdel (och håller sämre) än vad märkesbyxorna gör, är det en smäll jag gärna tar.

Jag kikade inte på Ride with Style's hemsida (känns nästan som jag börjar göra reklam för dem nu? Haha) och hittade ett par jättesnygga ridbyxor från Sonnenreiter. De går loss på 1599:- så de är inte de billigaste, men ack så tjusiga! Ser supersköna ut också! :DFrågestund!

2011-08-09 @ 22:53:00
På läsares begäran - nu kör vi en frågestund!

 

Jag hoppas ni ställer en massa bra och roliga frågor, jag räknar med er nu! :D


Halv guldstjärna

2011-08-09 @ 22:01:56
Det har regnat riktigt ordentligt idag så banan var lite... fuktig...
När jag red fram var han verkligen jättefin och lyssnade bra, så jag tyckte det bådade gott inför det lätta bomarbetet jag lagt upp. Tre upphöjda bommar på långsidan var hade jag lagt upp för att få honom att backa av lite och inte bli så överilad, men fungerade det? Icke! Han tog den första som ett hinder (meeegasprång!) och landade nästan i nästa och bestämde sig då för att hoppa de två sista i ett språng. Till sist la jag ner bommarna och längde ganska mycket (jag hade 3 m emellan från början) och då fick vi till det okej så där gav jag mig.
Så det blir en halv guldstjärna till honom idag, han var ju trots allt fin i övrigt :DRiktig crazy kotte var han idag!

Dagen innan tävling - ändrat upplägg

2011-08-09 @ 15:52:41
Dagen innan tävling vet jag ser väldigt olika ut för olika hästar vad gäller motionen och hagvistelsen.

Jag har låtit Blezter vila dagen innan tävlingen (han har visserligen rört sig hagen) de gånger jag varit ute med honom och det har fungerat bra. När jag var i Munka sist kände jag att han var lite off hela dagen och hade inte riktigt samma energi som vanligt - som han kan bli efter han vilat. Det svåra här är att veta om han ska vila eller inte, för ena dagen är han jättepigg efter vilan och nästa är han ganska segstartad. Svårt det där!

Jag vet att det finns en del som rider för instruktör eller rider hästarna relativt hårt dagen innan tävling för att känna att de ligger på max vad gäller prestation men jag väljer att inte göra så då jag är rädd att det kan ge träningsverk till nästa dag eller i värsta fall göra hästen trött och osäker (osäkerheten gäller väl mest i hoppningen om man har försökt maxa hästens språng, vilket jag vet att det finns folk som gör).
På fredag hade jag tänkt prova på lite lösgörande arbete i antingen skogen eller på banan och kolla av så han svarar på hjälperna, inget komplicerat alltså! Om det är rätt upplägg för oss visar sig på lördag!Jag kanske skulle göra ett inlägg där jag visar hur dagen innan och självaste tävlingsdagen ser ut för min del? Ska fundera lite på det, för det lär bli mycket jobb ^^,

Tiderna förändras, och vi med dem

2011-08-09 @ 15:03:08

SM i ponnydressyr

2011-08-09 @ 12:42:58
När det gäller dressyr på lokal nivå (ibland även regional) är jag inte speciellt road av att sitta och titta då jag tycker att dressyrens lägsta-nivå oftast (och tyvärr) ligger lägre än hoppningens när det kommer till de små klasserna. När det däremot kommer till att titta på och fota de högre klasserna tror jag nästan dressyren är roligare!

SM i ponnydressyr drar igång på fredag i Kågeröd, 25 min från mig, och jag ska försöka vara på plats åtminstone en av dagarna men gärna två! Under lördagen tävlar jag själv (varken SM, ponny eller dressyr) så då blir det förmodligen inte att jag sticker dit då, men fredagen och söndagen ser bra ut! :D

Någon av er som ska dit och titta eller tävla?


Benlindor

2011-08-08 @ 23:12:56
Jag fick tidigare idag ett önskemål om att jag skulle skriva ett inlägg om benlindor där jag tar upp för-/nackdelar, när de ska användas och vad de är bra för - och självklart gör jag det!

Fördelarna är att benlindorna skyddar större delar av benet från slag och stötar än vad benskydd gör och ger bra stadga åt senorna. Jag rider relativt ofta med lindor själv och tycker det höjer helhetsintrycket något enormt om man matchar de med den övriga utrustningen. Väl-lindade ben ger ett mer proffsigt utseende!

Nackdelarna med lindor är inte så många, men däremot ganska stora. Risken är stor att de går upp i knäppningen och att det då går illa fort för både häst och ryttare, är man dessutom inte helt kunnig med hur man ska linda hästen finns det risk för skador på senor och liknande.

När det kommer till använding ville läsaren veta om man skulle använda de när man hoppar, och jag tycker det är upp till var och en, däremot kan jag säga att jag aldrig gör det. Rädslan för att lindorna ska lossna sitter djupt i huvudet på mig och även om jag alltid tejpar fast dem hade jag inte med gott samvete (eller lugn kanske jag ska säga?) kunnat göra det. Vissa hästar och ryttare trivs jättebra med det, men det är inte något jag vill göra :)

Ett tips till er är att verkligen lära er hur det ska lindas och gärna fästa lindorna med lite tejp, för att vara på den säkra sidan! Jag tejpar oftast inte om jag har någon med mig som fotar/filmar då jag kan låta denne ha koll så att lindorna sitter :)

Hoppas du är nöjd med svaret!


Sofia Matteoni och Fighter står för bilden som är tagen under ärevarvet på Hagahill Ponnykür, Falsterbo 2011. De, precis som de övriga, snyggade till det hela ännu mer med ett par vita lindor!

Skrittat blötdjuret

2011-08-08 @ 22:16:03
Jag vågade inte ge mig ut på galoppsträckan eftersom den i stort sett bara består av gräs och när det regnat såhär mycket finns det risk att underlaget skulle släppa, så jag vågade helt enkelt inte. Han var lite kall när jag tog in honom så jag bestämde mig för att bara ta en skrittrunda idag så han fick upp mjukheten och värmen ordentligt och vi vad väl ute i drygt 45 min. Han var väldigt pigg och tittig på det mesta men jättehärlig att vara ute med som vanligt!
Vi stötte på lite hjortar och de var superspännande tyckte han och inte det minsta läskiga, däremot så var de vita sträcken på stora vägen var döööläskiga? Haha!


Without noticing, I suddenly grew up

2011-08-08 @ 16:30:00

Samma ponny, samma unge - men 10 år senare

Ännu en bloggtävling

2011-08-08 @ 14:06:50


http://twolivesonepassion.se/2011/july/utlottning.html#comment

Bloggtävling

2011-08-08 @ 13:58:21

http://teamlabom.blogg.se/2011/august/utlottning.html#comment

Funderar

2011-08-08 @ 13:10:16
Jag ska inte upp till stallet förrän om några timmar, och då blir det en galopprunda i skogen så han får sträcka på benen lite. Han brukar alltid tycka att det är himla roligt och hade jag tillåtit honom hade han legat ner i kurvorna ^^, Galoppsträckan svänger ganska mycket så det gäller att inte tappa kontrollen, ska försöka ta någon bild av den idag så ni får se! :D

Just nu har jag inte så jättemycket att skriv om men lite tid över, så har ni några förslag eller önskemål så tas de tacksamt emot! :D Har ni inte det får ni stå ut med lite sämre uppdatering helt enkelt ;)


Dressyrschabrak

2011-08-08 @ 12:54:00
Schabrak för hoppryttare finns det i alla färger, former och utföranden men på dressyrfronten verkar det var desto klenare med variationen. Med ett utbud så här dåligt, kan man inte klandra dressyrryttarna för att de flesta ser så tråkiga ut som de gör. ;)

Jag ska börja köpa på mig lite dressyrschabrak så småningom (bara en månad tills vi åker och provar ut sadel!) och som tävlingsschabrak lutar det åt ett specialbeställt Anna Scarpati men något Schockemöhle kan det också tänas bli att ha på både träning och tävling!


Återsett gamla vänner

2011-08-07 @ 22:38:08
Sent i eftermiddags tog jag och mamma en tripp över åsen och besökte min gamla ridskola - och därmed mina gamla favorithästar. Jätteroligt att se dem, tror det var 2 (eller 3) år sedan sist! Jag har många galna minnen därifrån, jag tillbringade ändå ganska många år där och ridskoletiden är något jag aldrig skulle vilja byta bort. Jag saknar den (och mycket annat från när jag var liten) emellanåt, men allt har sin tid och jag skulle trots allt inte vilja gå bakåt i tiden :)

Första bilden är på mig och min allra första sköthäst Bertil som jag fick för 10 år sedan. Go (och stark) ponny det där!


Damen var min andra sköthäst som jag bytte till något år senare, lite storleksskillnad var det allt! Jag minns att jag som 9 (?) åring inte ens kunde sadla henne själv ^^,


Sista bilden är på Seller, gudasnäll häst det där!

Bilder på Blezter

2011-08-07 @ 19:42:56
Som jag sagt innan hade jag och Blezter en del åskådare när vi hoppade i torsdags, och jag fick några bilder skickade till mig idag :)


Emma är det som tagit dessa bilder :)

Haha!

2011-08-07 @ 16:31:04

Alltid lika roligt när man hittar såna här annonser även om annonsören förmodligen bara glömt en 0:a i nypriset. För någon dag sedan hittade jag däremot en annons där hästen enligt rubriken var e Bocelli men i texten e Zuidenwind så jag undrar vad som gick fel där liksom? Haha vi kom fram till att de förmodligen betäckte 2 sto på samma gång men glömde bort vilken som var vilken ;)

För att återgå till annonsen om täcket, så tycker jag att det är jättesnyggt och eftersom det är i rätt storlek blir jag extra sugen... Å andra sidan har vi tillräckligt med täcken som det är :)
Är någon av er läsare intresserade så hittar ni det här

Don't worry about people from your past, 'cause there's a reason they're not in your future

2011-08-07 @ 15:57:00

Inget bad

2011-08-07 @ 15:26:10
Idag hade jag och en kompis planerat att rida iväg till en sjö/stenbrott som finns här i närheten för att bada med hästarna men då det har regnat och blåst hela dagen la vi de planerna åt sidan igen. Det var riktigt synd att vädret skulle bli så dåligt just idag för jag hade verkligen sett fram emot det! Blezter har aldrig badat eller ens sett en sjö (det är väl ingen sjö, men något i den stilen tror jag) och jag har aldrig ridit barbacka på honom, så det hade absolut blivit en spännande dag haha! :D

Förhoppningsvis kan vi ge oss iväg i veckan istället!


Fast banorna på denna P&J på ÅPK likande sjöar faktiskt , så han har väl sett större vattensamlingar nu när jag täner efter ;) Bilden är tagen på den torraste banan haha!

Snyggt täcke från JW

2011-08-07 @ 08:13:00
Supersnyggt stalltäcke från JW, lite för tjockt med sina 300 g i foder, för min smak bara :)


£110 hos John Whitaker

På gräsbanan

2011-08-06 @ 19:56:31
Jag sitter just för tillfället nere på gräsbanan med Blezter betandes en liten bit ifrån mig. Tycker det är så jäkla mysigt att bara kunna sitta och kolla och lyssna när han går runt och tuggar, otroligt avslappnande är det helt enkelt. Han vilar idag och med tanke på hur bra han skött sig de senaste dagarna har han verkligen förtjänat det :)
Det är jäkla synd att det inte finns någon app för blogg, det blir så mycket mer omständigt att blogga på det här viset även om det fungerar :) Några bilder lyckas jag inte heller lägga in så det får bli ett naket inlägg ;)

All that we are is a result of what we have thought.

2011-08-06 @ 16:52:16

Schockemöhle Champion

2011-08-06 @ 14:21:13
Dessa schabrak från Schockemöhle såg jag för första gången precis innan jag åkte ner till Falsterbo, alltså är det snart en månad sedan. Jag såg ett par där nere och de verkade väldigt "stadiga" och bra i materialet, som vanligt alltså.

Jag tycker alla schabraken är snygga men jag är inne i en riktig Anna Scarpati-fas nu och det finns inte många schabrak som ligger i den klassen ;) Det rosa-aktiga är egentligen vinrött, undrar hur många som känner sig lurade när de får hem ett vinrött schabrak istället för ett rosa?


Finns hos Ride with Style för 459:-

EDIT
Ride with Style har rätt färg på sina bilder, det var där på deras hemsida jag upptäckte att schabraket inte var rosa trots allt ^^,

Bakvänd tur i skogen

2011-08-05 @ 22:46:26
Idag tog jag och Blezter, precis som planerat, en tur i skogen på halvlånga tyglar och bara rullade på. Jag red en av våra vanliga rundor baklänges och det blev på sätt och vis en helt ny runda. Man tänker inte på hur annorlunda allt ser ut, och med tanke på att hästarnas hjärnhalvor inte är ihopkopplade kan jag bara tänka mig hur han såg det. Han var jättepigg och skyggade för allt från jakttorn till grustuvor haha! När vi hade travat en bra bit började han länga steget ordentligt och vi flög nästan fram, så härligt! :DAnmäld till nästa tävling!

2011-08-05 @ 18:37:42
Jag ska alldeles strax upp till stallet och ta en runda med Blezter i skogen, lite slappt på hacket och bara låta honom gå av eventuell träningsverk från igår! Har fortfarande inte smält hur bra han gick *.*

Igår passade jag på att anmäla mig till vår andra lokala tävling, tyvärr hann det gå över på efteranmälning men eftersom det var första gången någonsin som jag glömde bort att anmäla i tid så är det inte någon stor grej tycker jag. Egentligen skulle jag väl anmält tidigare men det blev helt enkelt inte av och sen ville jag känna hur formen var i nuläget - och den var kanon! ;)
Tävlingen är nästa helg, den 13/8, i Perstorp och vi ska hoppa 90 cm :)


Bättre utan bakskydd

2011-08-05 @ 13:48:07
När jag började rida in Blezter använde jag senskydd och strykkappor för att förhindra att han skadade sig och när han började få lite mer undertramp och vi gav oss på galoppen åkte även bootsen fram, även där för att förebygga skador. Därefter körde jag på med skydd eller lindor runt om vid varje ridpass och det blev mer och mer en självklarhet, jag gick på automatik helt enkelt.

För en dryg vecka sedan kom han in och var blöt/lerig om bakbenen så jag bestämde mig för att bara ta på senskydden, det var ändå bara ett lugnt pass i ridhuset inplanerat. Och oj vilken skillnad! Han kom under sig ännu mer med bakbenen, vågade trampa igenom bättre och kändes mycket friare helt enkelt! Jag provade ett par gånger till och känslan höll minsann i sig och igår provade jag att hoppa utan strykkappor och även där kunde jag märka en stor skillnad! Att jag lagt ner en del kraft på galopparbetet har absolut en stor del i det hela, men jag tror att upptäckten med bakskydden har sin del i det också!Jag har aldrig varit med om att en häst reagerat så på bakskydden
, men jag är glad att jag upptäckte det! Det tåls att tillägga att han aldrig visat något obehag eller liknande från några benskydd jag haft på honom och att alla varit korrekt anpassade. Nu slipper jag förresten oroa mig för unghästskydd ;)

Nästa tävling kommer jag köra på utan bakskydden, så får vi se hur det går!

Bilder från i tisdags

2011-08-05 @ 13:24:00
Jag fotade lite under träningen för Jenny Arvidsson som hölls i stallet i tisdags, tyvärr började det skymma under tiden sista gruppen hoppade så det försvårade det hela lite.


Hoppningen idag

2011-08-04 @ 23:46:06
Blezter hoppade som sagt för första gången på 2 veckor idag, och det gick jättebra!
Under de första sprången orkade han bära sig i galoppen och hoppade med en helt annan ryggverkan än vad han brukar, så jag antar att allt galopparbete har lönat sig! Det blev en helt annan kvalité på sprången idag och han var mer än positiv till det hela.
När han inte orkade så försvarade han sig genom att dra upp huvudet eller krylla ihop nacken, men med tanke på hur mycket starkare han blivit på bara 1,5 vecka så tror jag att han snart har tillräckligt med styrka för att inte göra så.
Han lyssnade ganska bra på mig men blev lite överilad emellanåt, men hellre det än att ha en häst som är negativ och motsträvig. Han tycker det är skitroligt och det är jag glad för :D

Vi satte personligt rekord idag med en oxer på 1m som han hoppade utan problem (tror inte han ansträngde sig avsedvärt heller) och det kändes superbra! :DVi hade en liten prublik idag och det blev lite bilder tagna, förhoppningsvis får jag dem så småningom så jag kan visa er :D

Blooper

2011-08-04 @ 23:01:09
I väntan på att de andra filmerna från idag ska laddas upp bjuder jag på en blooper-video.
Första språnget på 2 veckor ^^,


Synd att mamma inte fortsatte filma lite längre bara :P

Hoppning på schemat

2011-08-04 @ 15:16:27
Idag är det hoppning som gäller för Blezter och jag tror han kommer uppskatta det! Han har inte hoppat sedan förra tävlingen, alltså på 2 hela veckor så det kan absolut bli spännande! :D
Mamma ska med och filma (eller fota?) så jag kommer förmodligen ha någonting att visa er ikväll :)


Tränset

2011-08-04 @ 11:03:42
Det var någon som ville se en bild på tränset jag beställt, så här har ni!

 

Jag tror Blezter kommer bli superfin i det! :D


Unghäst-VM!

2011-08-04 @ 10:33:08
Idag drar unghäst-VM i dressyr igång i Tyskland och turligt nog visas det på webb-tv!

Jag ska hålla tummarna för det svenska laget, men framförallt för Blezters halvsyster Barcelona. Tycker inte det är någon dålig prestation att hon gick med föl i höstas när jag hade APU där och att hon nu är i VM-form!

Här hittar ni sändningen! Mia och Barcelona startar 11.54 :)


Har jag förstått det rätt?

2011-08-04 @ 10:24:08
Jag vet inte om jag tolkat TR helt rätt så det hade varit bra om jag fått lite hjälp från er!

Inom hoppningen går Blezter som 4-åring avd B, och inget annat än det. Men i dressyren får han (om jag förstått det rätt) vara med och tävla om placeringarna/i avd A redan från början? Jag har inte hittat något som heter avd B i dressyr.

Vet någon av er något om det?


Fantastiskt bra :'D

2011-08-03 @ 23:22:27
Jag tog ett sent ridpass på banan idag och det var himla svalt och skönt!
Blezter gick verkligen superbra idag, lätt för både skänel och hand och försökte verkligen hela tiden! Galoppfattningarna satt riktigt fint också och han börjar komma under sig riktigt bra. Fina häst!
Åh vad glad jag blir! :D


Första inlägget från iphonen

2011-08-03 @ 19:57:34
Nu ärmin iphone äntligen uthämtad och jag bloggar från den nu. Så himla härligt att ha den i handen för som jag har längtat! Förmodligen kan det bli lite bättre uppdatering från min sida :D
Jag ska snart upp till stallet och rida Blezter en runda så vi hörs av senare :D

19 days left

2011-08-03 @ 11:56:45
Sommaren har gått så jäkla fort att jag inte riktigt hunnit med.

Om 19 dagar är jag tillbaka i skolbänken för mitt sista år på gymnasiet och det känns helt overkligen. Jag är 18 år och myndig, hur gick det till egentligen?
Lite tråkigt är det att mitt sista sommarlov snart är slut, men jag trivs så jäkla bra på skolan att jag inte kommer sörja allt för mycket. Helt ärligt saknar jag skolan lite och jag tror jag ska gå tillbaka till det här inlägget om någon månad när jag ligger sönderklämd under alla böcker och förbanna mig själv över att jag ens saknade det för en sekund haha!

Helt klart världens bästa skola!


Plaststigbyglar

2011-08-02 @ 22:50:42
Jag rider alltid med mina Kwik-out då det ultimata skräcksenariot är att bli hängandes efter hästen, för där vet jag att jag inte har en chans. Jag kan lugna honom i många lägen, men om jag blivit hängandes hade det förmodligen varit utom min kontroll. Totalt.

Problemet är att jag lätt hamnar lite "på kanten" och tappar greppet om ni förstår vad jag menar? I längden kanske det kan vara mer farlig (och troligt) om jag ständigt hamnar i obalans.
Blezter har blivit mer stabil och säker nu och jag har större förtroende för honom, så jag funderar på att införskaffa ett par stigbyglar i plast att ha på dressyrsadeln. De ska tydligen vara super att rida i med sin breda platta (som flexar?) och den minimala vikten. Tror bestämt att det blir ett par! :D
Mot stallet (igen)

2011-08-02 @ 17:53:56
Jag ska iväg till stallet igen, denna gången för att kolla på hoppträningarna för Jenny Arvidsson!


Clinic för Niklas Arvidsson!

2011-08-02 @ 15:45:38
Jag skickade ett mms till bloggen med en bild från clinicen så ni skulle få se vad det var som hände, men det kom tydligen inte fram...

Hur som helst så var det självaste Niklas Arvidsson som kom upp till stallet och höll en clinic och berättade vad han tyckte var viktigt att träna på och hur man skulle träna. Superbra, och jag blev både motiverad och "lugnad" i att det ibland tar ett tag för hästarna att mogna och bara för att de inte är i alla finaler som 4- eller 5-åringar betyder inte det att de inte kan bli grymma senare. Jag tycker han är väldigt duktig och har ett sunt tänk helt enkelt! :DIkväll är det träning för Jenny Arviddson i stallet, så där kommer jag spendera kvällen!

Full rulle!

2011-08-02 @ 10:04:00
Idag kommer jag vara upptagen stora delar utav dagen, ingen tid för soffan här inte!

Jag ska iväg på en sak i stallet (kan inte säga vad, av händelse att någon av lägerdeltagarna (vi har läger i stallet från och med idag, dock ska inte jag vara med) skulle titta in här) men det kommer säkert blir väldigt bra! Kameran följer med så jag kommer kunna visa er senare.

Blezter ska skos om idag så han blir fin om fötterna, han ska även ridas och jag måste hinna med att klippa gräset också. Har jag lite tid över tar jag kanske en vända med grep och rullebör i hans hage ;)


Småsur

2011-08-01 @ 16:15:18
Jag har fått en massa fina saker idag, bla en iPhone! :D
Vi åkte iväg för att köpa den och mitt nya dressyrträns, tyvärr fanns inget av det inne just nu. Telefonen kommer förmodligen imorgon men tränset tar det någon vecka till innan jag kan få, så surt! Jag hade verkligen sett fram emot att få både tränset och telefonen (tränset köper jag visserligen själv) idag så jag känner mig lite besviken och småsur över det nu, men det går över med tiden ;)

Jag äe jättenöjd med sakerna jag fått, och tack för alla gratulationer - både här, på FB och sms :D
(Jag fick ett skal till mobilen av Gabbi också, tack :D!)

18 år idag!

2011-08-01 @ 05:52:00
Idag, exakt nu, fyller jag 18 år! :D


RSS 2.0