Ett guldkorn

2012-11-30 @ 17:03:00
 
Bilder som denna är lätta att förbise när man snabbt bläddrar igenom minneskortet i jakt på de bästa bilderna, men faktum är att detta är ett riktigt guldkorn. Jag är glad att jag har för vana att så gott som aldrig radera några bilder från datorn, för det är just tack vare det som man faktiskt kan hitta bilder som denna.
 
Titta rikigt noga och försök att få in känslan av den varma sommarluften, lugnet, doften av gräs och känslan av mjuk fölpäls.

Min drömhäst

2012-11-30 @ 12:43:00
När Paulina tidigare idag frågade sina läsare hur deras drömhäst ser ut, var Blezter den enda jag kunde se framför mig. Jag kunde inte föreställa mig någon annan än honom, fastän han i denna stund står där i boxen med sina bandage, den lurviga pälsen och runda magen.
 
Egentligen låter det hur dumt som helst, även i mina öron, men det är så jag känner. Han har kanske inte den ultimata kroppsbyggnaden, inte den där oändligt stora gången eller ett scope som får åskådarna att tappa andan - men han har världens största hjärta. Hjärtat som svämmar över av oändlig kärlek, tillgivenhet och livsglädje.
 
foto; Isabell Premfors
 
Återigen sitter jag här med en känsla jag inte vill annat än sätta ord på, men inte klarar av. Det finns de känslor här i världen där orden omöjligtvis räcker till för att beskriva, och här är en sådan. Hur jag än försöker är jag säker på att jag inte kan få någon att förstå hur djupt detta går, hur älskad denna varelse är.
 
 

Tips

2012-11-30 @ 09:30:00
 
Nya ridstövlar är, som ni säkert vet, otroligt tighta och det kan ibland vara ett helt företag att bara knäppa den där envisa dragkedjan. För att underlätta lite för era stackars fingrar tipsar jag om att sätta på en nyckelring, som på bilden ovan. Kanske inte det snyggaste att rida runt med, men de går trots allt att plocka den av innan uppsittning om så önskas!

Film från senaste starten

2012-11-29 @ 12:00:00
En liten film från vår senaste start, som var en P&J i Trolleholm för 6 veckor sedan. Det blev såklart lite fel här och där, och såhär i efterhand hade jag kanske velat lägga upp tempot lite mer. Å andra sidan höll vi ett tempo som vi båda kände oss trygga i samt att vi fick tid att tänka ordentligt mellan hinderna, så det var nog rätt okej ändå.
 
Känslan jag hade igenom hela rundan är svår att beskriva, men jag kände ett sorts lugn. Jag var lugn. Vi tog det i vår takt, gjorde så gott vi kunde och allting kändes bara väldigt enkelt. Det var enkelt att rida, allting skötte sig själv på något sätt. Helnöjd med detta, verkligen!
 

Sadelkammarstädning

2012-11-29 @ 09:00:00
 
Hade tänkt ta en rejäl städning av sadelkammaren någon av de närmsta dagarna, för den ser verkligen hemsk ut nu. När vi kommit hem från alla akutbesök på djursjukhuset som blivit den senaste tiden är inte att hänga upp alla saker snyggt det första man tänker på, speciellt inte när det är runt 1- halv 2 på natten inte. Det har därför blivit som så att jag bara lagt in allting i en enda stor hög i princip, så ni kan själva tänka er hur där ser ut. En i stallet sa dessutom någon dag sedan att det var skönt att jag hade lite stökigt för en gångs skull, för tydligen brukade hon själv (och flera andra) beundra hur fint där var när de gick förbi. Haha, jisses alltså!
 
Ska även se till att alla schabrak, grimmor, skydd och annat som inte används just nu blir tvättade så de är rena och fräscha när det är dags att börja använda dem igen. Ska även se till att allt läder är putsat och fint!

Det går framåt

2012-11-28 @ 22:11:49
Hela kvällen har spenderats hos min fina vän med mycket rykt och mys, finns inget härligare! La om bandaget idag och allting såg väldigt fint ut, inte minst svullnaden. Kan tänka mig att där kommer bli ett ärr, men det var trots allt ett rätt djupt skärsår, och så länge allting fungerar som det ska inuti benet gör det absolut ingenting för min del.
 
Tidigare idag satt jag och kollade igenom filmerna från den senaste träningen, som var två dagar innan han skadade sig, och kom på hur himla mycket jag faktiskt saknar att sitta på hans rygg. Tittade även på filmen från vår senaste start och njöt över att få återuppleva känslan jag hade då, för den var fin! Ni ska få se den rundan snart! :)
 
Mockningshjälp de luxe

Onsdag

2012-11-28 @ 11:06:41
Onsdag, onsdag, onsdag. Redan onsdag?
 
Idag blev det i alla fall en riktigt rejäl sovmorgon, ända till halv 10 faktiskt. Mycket sällan jag sover så länge och tanken var inte att jag skulle göra det idag heller, men jag var tydligen väldigt trött. Haha
 
Denna dagen bjuder inte på något särskilt spännande inte, ska upp till stallet vid lunchtid för att plocka en massa gräs och mysa järnet och sen hem för att måla vidare. Fixar stallsysslorna senare i eftermiddag, och myser då lite till. Är även dags att lägga om bandaget idag och förhoppningsvis ser benet ännu bättre ut än sist!
 
Bild från februari -12

Hej och hallå

2012-11-27 @ 14:51:17
Det var ett tag sedan jag tittade in här senast, nära på 4 veckor sedan för att vara lite mer exakt. Bloggen har inte direkt känts som det viktigaste i mitt liv under den tiden (eller egentligen någonsin haha), om ni förstår hur jag menar? De gångna veckorna har iaf varit väldigt intensiva och jag tänker inte ens försöka ge mig in på att förklara allt som hänt. Många av er vet redan vad som hänt, i stora drag sett, men detaljerna håller jag helt enkelt hellre för mig själv. :)
 
Det jag kan berätta är att han fastnade i ett staket i hagen, skar av en liten bit av sträcksenan och opererades samma natt. Han har haft boxvila i snart fem veckor och lär förmodligen ha det ett tag till, hur länge vet vi inte. Nästa vecka åker vi in på ett återbesök igen och förhoppningsvis får vi reda på lite mer då! :)
 
Dagsfärsk bild på sjuklingen som uppskattar det handplockade gräset

Hur jag ska göra med bloggen vet jag som vanligt inte rikigt, men kanske får den en sista chans?

Ett litet hej

2012-11-01 @ 15:23:28
Var visst ett tag sedan jag kikade in här, blir lätt så när tid och lust inte riktigt räcker till. Vissa dagar har just tiden varit väldigt knapp och bloggen har då hamnat långt ner på prio-listan. Tjusningen med att blogga har till stor del försvunnit för mig och jag ser inte någon större mening med att skriva en massa innehållslösa inlägg bara för att. Jag vet inte alls hur jag ska göra med bloggen men antingen kommer jag lösenordsskydda och ha kvar för egen del, låta den vara öppen eller helt enkelt dra igång igen. Just för tillfället känns det sista alternativet som minst troligt.
 
Det har hänt väldigt mycket under tiden jag hållit mig borta härifrån. Finns mycket positivt som hänt, bland annat lossnade mycket för oss och vi gjorde vår bästa runda någonsin på Pay 'n Jumpen i Trolleholm för två veckor sedan. Även de två senaste träningarna har gått fruktansvärt lätt och bra för oss. Samtidigt har det hänt en del negativ också, Blezter har skadat sig och hamnade på grund av detta på operationsborden under fredagsnatten. Det positiva i det negativa (kan man säga så?) är att vi hade en ofantligt stor tur trots allt, hade det tagit 1-2 mm längre åt sidan hade han mest sannolikt inte stått här idag.
 
 

RSS 2.0