Kort tur i skogen

2011-07-31 @ 23:10:43
Idag var det som sagt första gången jag satt på Blezter på 3 dagar och jag förväntade mig en superpigg häst, men han var inte riktigt så pigg som jag trott. Visserligen har det varit ordentligt varmt idag så det har nog tagit en del på honom... Jag tog bara en kort runda på hacket med lite trav. Precis i början av traven blev han väldigt framtung och det kändes som jag red i en ordentlig nerförsbacke (skitskumt!) så jag fick lyfta upp honom ett par gånger i skritten, sen var han tillbaka i sitt gamla vanliga igen! :D

Bootsen satt som sagt bra ;)

De nya bootsen sitter som en smäck!

2011-07-31 @ 22:59:07

Mot stallet!

2011-07-31 @ 18:44:02
Största delen av dagen har gått åt till att städa rummet (och sitta vid datorn) och jag är inte längre innehavare av världens stökigaste rum. Det ironiska är att jag har någon slags dammfobi och det kryper i kroppen på mig när jag får damm på händer eller liknande, men att jag jag ändå är så jäkla dålig på att städa xD

Hur som helst ska jag iväg till stallet nu och rida Blezter för första gången på 3 dagar, skogen blir det. Undrar om han kommer vara pigg? ;)


Bilden är ett par dagar gammal :)

Presenter!

2011-07-31 @ 13:26:01

1. Jag älskar dubbelnougat och fick inte mindre än 10 st haha! Det kommer visserligen ta ett par veckor innan de är slut, men det känns som galet många xD
2. Rosa reflexboots från Hööks! Ska prova dem på Blezter idag!
3. En tavla att lära sig dressyrprogram på, även den från Hööks
4. Pengar! :D Mormor skulle tvunget ge mig en massa mynt, bara för att retas -.-

Allt utom pengarna fick jag från mamma och pappa, men eftersom jag inte fyller år förrän imorgon egentligen har jag inte fått allt ännu, så mer är tydligen på väg :D

Gör min dag!

2011-07-31 @ 12:47:56
Jag sitter emellanåt och nördar runder på youtube och kommer ofta in på filmer som dessa. HAHA!


Hindret ligger på närmre 1.50, så det är inget litet språng ändå ;)Finns mängder med videor som dessa, har dock en favorit som jag inte kan hitta just nu men som verkligen är underbart rolig! Ska försöka hitta den :D

Födelsedagsfirande!

2011-07-30 @ 23:02:27
Ikväll har vi haft lite släkt här för att fira min 18-årsdag! Jag fyller inte år förrän om ett par dagar, men det fungerar inte riktigt att fira i veckan ;)

Vi roade oss lite med att skjuta med pil och båge, kanske en skum sak att göra på ett födelsedagskalas men det var inte planerat utan det bara blev så ^^, Jag hade nog ändå en viss fallenhet för det, första gången jag siktade på en ballong som vi lagt ut i trädgården klapp jag den i mitten haha :D

Jag visar imorgon vad jag fick!

BLOOPER

2011-07-30 @ 14:52:47

Galen häst?

2011-07-30 @ 14:28:21

Så ser man tydligen ut när man är irriterad på flugorna ^^,

Blezter idag

2011-07-30 @ 13:59:35
Blezter hade sin sista vilodag idag, och tur är väl det! Jag märker tydligt att han tycker det är dötrist med flera vilodagar och han ser verkligen uttråkad ut och så har han varit ända sedan jag började rida in honom. Innan dess visste han ju inte mycket annat ^^,
Hur som helst blev det en massa ryktning och sedan ner på gräsbanan och beta lite. Han fick byta till en annan hage som i vanliga fall är "sämre" än hans egen men nu har det växt upp en massa gräs när den har vilat, medans det börjar tunna ut lite i Blezters. Han är finfin i hullet, men det kan vara gott att ha lite extra ett par dagar ;)


Fina Blezter nere på gräsbanan :D

Vilka är NI?

2011-07-30 @ 10:57:59
Jag sitter dag ut och dag in och skriver om mig, om mitt liv och ni kommer gång på gång in här för att läsa vad jag skriver. Jag tittar på statistiken och tänker "oj, igår nådde jag nästan 150 unika!" men jag tänker aldrig riktigt på att ni alla är egna individer. Jag vet egentligen ingenting om alla er som tittar in här varje dag.

Jag har några frågor som jag verkligen skulle uppskatta om ni svarar på, för jag vill veta vilka ni är också. Även om jag kanske känner er, har jag ingen aning om ni sitter och läser eller inte ^^,

Så vem är du?
Har du egen häst/ponny?
Tävlar du?
I vilken gren?
Var kommer du ifrån?
Har du en egen blogg?

Det här är vi, och det vet ni, men vilka är ni egentligen?


These are the thoughts that leave you fearless

2011-07-29 @ 20:56:37

Gabbi och Frippe

2011-07-29 @ 17:25:21


Många av bilderna är spontana och består av sånt som bara finns i ett ögonblick åt gången, och det är nog därför jag tycker så mycket om dem.

Bilder från igår - Amadeus

2011-07-29 @ 17:03:00Byta riktning?

2011-07-29 @ 17:00:08
Under sista APU-perioden (som jag gjorde även den i ett dressyrstall) i april började jag fundera på att det kanske var dressyr, och inte hoppning, som var min grej och att det var det jag skulle satsa på? Jag puttade undan tankarna och tänkte att det bara var för att jag inte gjort annat än ridit dressyr i 4 veckor, hade jag hoppat så hade jag nog känt samma inspiration där, men när jag kom på mig själv med att hellre springa bort till dressyrbanan i Falsterbo för att titta började jag förstå att det kanske var så jag ville ha det ändå?
Jag har inte ambitioner att nå världseliten i någon av grenarna, men jag tror ändå att jag har en större fallenhet och "talang" (misstolka det inte) för dressyr än hoppning.

Jag får helt enkelt se hur jag känner längre fram men just nu är jag mer sugen på dressyren. Självklart kommer jag inte ge upp hoppningen för både jag och Blezter tycker att det är jätteroligt, men även för att jag tror det beövs mycket variation i träningen för att behålla motivationen och undvika skador/förslitningar.

Just nu är jag extremt ivrig att få hem en dressyrsadel så att jag kan komma igång på riktigt! Sadeln jag spanat in är både snygg och sägs vara skön, och jag tror ganska starkt på att den kan komma att passa Blezter. Jag ska inte själv prova ut den utan vi ska åka iväg med honom för att försäkra oss om att den verkligen ligger bra :)Första dressyrtävlingen går förhoppningsvis av stapeln i september, sen får jag se hur vi gör :)

Fredagens flitiga Frida

2011-07-29 @ 14:52:01
Idag har jag minsann varit odentligt flitig!

Varje år ska man i stallet (eller som medlem i klubben egentligen) utföra 3 timmars anläggningsarbete för att hålla den i skick, vilket är så gott som ingenting. Hur som helst hade vi en sån "fixar-dag" idag och det var mer underlag som skulle spridas ut i ridhuset och sen rensa ogräs runt banan/ridhuset. Jobbigt värre måste jag säga, men tjusigt blev det!
Underlaget ligger packat i balar så det var en del jobb med att sprida ut det ordentligt i ridhuset och när vi var klara såg det ut som vi hade utfört något massmord på duvor haha ;)

Jag tog en bild med mobilen för att visa er hur det såg ut men den verkar ha försvunnit på något sätt, så ni får en på hur balarna såg ut istället. Allt detta (och lika mycket till) skulle delas och spridas ut i hela ridhuset.


När jag var klar med allt gick jag ner med Blezter på gräsbanan där han fick beta i drygt en halvtimme, och han trivdes kanonbra med det ;) Ena stunden skulle han gå och äta precis intill mig och i nästa knorrade han som en gris och gick runder som en spårhund. Haha han är så härlig :D

Fantasi fattas

2011-07-28 @ 22:09:11
Idag var det vila för Blezter och jag åkte bara dit för att titta till honom, ge lite mat och helt enkelt umgås lite. Det regnade precis innan jag körde dit så det var en (förvisso mycket glad och nöjd) häst täckt av både vatten och lera som mötte mig. Haha ja jisses som han såg ut xD

Jag vill hellre ha den här bilden i huvudet; ren och tävlingsfixad!

Frippe ♥ Gabbi

2011-07-28 @ 18:29:13

Gabriella och Katja Tim

2011-07-28 @ 17:18:41
Som sagt var jag iväg och gjorde min allra första porträtt-fotografering idag och jag måste säga att det är väldigt roligt med porträttbilder och ännu roligare hade det väl blivit om det hade varit bättre ljus ^^,

Min vän Gabbi och hennes häst Katja agerar modeller :)

Hemma!

2011-07-28 @ 15:12:57
Jag är hemma igen efter en dag men Gabbi i både Mörarp, Bjuv och lite där emellan. Många bilder blev det men ljuset var både tråkigt och svårt så hur de blev vet jag inte riktigt :)


Här har ni en bild så länge, Amadeus heter hästen och är en vallack f. 96 e. Bernstein :)

Hos Gabbi

2011-07-28 @ 11:42:47
Jag sitter för tillfället i ett stall utanför Mörarp och bloggar från Gabbis iphone. Jag har fotat en häst än så länge,en kvar. Förhoppningsvis fungerar det här med från mobilen som det ska. Vi hörs senare :)

Min utrustning - tävlingsschabrak

2011-07-28 @ 10:53:00
Nu är det dags att dela med mig av lite mer utrustning, denna gången är det tävlingsschabrak!


- Först ut är ett grönt schabrak från HorseSaver som jag tror att jag köpte på GHS 2010. Ligger bra på hästen och är snyggt, tyvärr krymper det lite om man inte är snabb med att dra i det. Kostade runt 300:- om jag inte minns helt fel.


- Mitt orangea schabrak från BR Event köpte jag på Falsterbo HS 2010 för 300:- och det användes flitigt på tävlingarna under året. Det har fått utstå många tvättar och färgen har hållit förvånandsvärt bra, även om lite försvunnit. Ligger helt okej under sadeln, dock blir det ganska svettigt och dant.


- Pessoa står som tillverkare för det tredje schabraket i turordningen och det köpte jag begagnat från en privatperson någon gång under 2010 för ynka 200:- (ink frakt!), rena kapet med andra ord! Ligger även det bra, men Blezters nuvarande sadel ligger tyvärr inte helt hundra med det pga tjockleken.


- Sjätte schabraket är ett mörkgrönt från Jacson som jag köpte under Falsterbo HS 2009. Tycker mycket om detta då det ligger bra, är stilrent och har hållit i många tvättar. Köptes på superrea för 99:- men kostar nog ett par hundralappar i vanliga fall.


- Equiline är märket och Blezter fick detta i 4-årspresent. Kostade 400:- (rea) och inhandlades HEP.


- Näst sista schabraket är ett märkeslöst som jag köpte på GHS i år. Snyggt och stilrent (liknar JW's), väldigt stort! Kostade 300:- med matchande luva.


- Sista schabraket är den absoluta favoriten! Anna Scarpati är märket och det köptes på Inn Rider under FHS 2011 för 749:- och det är det absolut bästa schabraket jag haft! Underbart snyggt, sitter som en smäck, stöter bort smuts och transporterar bort svett. Underbart!

Jag har inte använt alla dessa på tävling, men alla håller "måttet i stil" för att ha på tävling och därför tog jag med dem i inlägget :)

Det måste upplevas, för att förstås

2011-07-27 @ 22:42:15


Anna, jag och Jenny påväg mot äventyr i England. Åh vad jag saknar det!

Nyvaccinerad!

2011-07-27 @ 17:29:58
Blezter har äntligen fått sin sista spruta för året, så himla skönt!
Självklart tycker jag att det är jättebra att man kan vaccinera mot så himla mycket och även om det inte ger fullt skydd mot sjukdomar så minskar det risken och smittspridningen rejält, men har man flera vaccinationer per år kommer de ivägen för träningen och det är lite tråkigt. I vanliga fall har jag bara ett tillfälle/år, men eftersom han inte hade grundvaccinationen för botulism har jag fått börja med den, men sista sprutan blev som sagt idag. Influensan fick han också idag, stelkramp kommer nästa år :)


En tur i skogen

2011-07-27 @ 12:59:36
Idag gav jag och Blezter oss ut på en tur i skogen, alltid lika härligt!
Jag försökte släppa alla krav och bara ta det lugnt, ha roligt helt enkelt. Det blev trav på långa tyglar och jag antar att Blezter såg ut som hen 17 m lång kamel, men vi trivdes kanon ändå haha! Det blev lite galopp på en raksträcka och han fick gasa på lite och oj vad han tyckte det var roligt! :D
Vaccinationen blir någon gång i eftermiddag, dock vet jag inte riktigt när -.-

Extrema samlare nästa?

2011-07-27 @ 12:26:04
Både idag och igår har jag fotat schabrak för fulla muggar, ändå har jag bara kommit igenom drygt hälften av dem haha! Började räkna på hur många jag hade men slutade vid 30, då orkade jag inte mer och började funder på om jag har någon sorts sjukdom? Visserligen är det inte värre än mitt grim-samling (måste ha upp mot 60-80 grimmor) men helt normalt är det inte ^^,

Anlednigen till att jag har så många grimmor är väl den att det var det jag hade råd med när jag var mindre. Jag precis som många andra hade inte riktigt råd att köpa det där dyra schabraket, tränset eller täcket utan det var grimmor som gällde. Jag betalade allting själv och på 200 kr i månaden kom jag inte så långt. Dessutom älskade jag att köpa rosa grimmor till Daffan med allt från ludd och små ponnyer på till de med glitter och mönster. Daffan stod i ett stall utanför Kvindinge en sommar och stallägaren sa att hon aldrig såg en grimma två gånger haha!


Världens finaste ponny <3

Ändrade planer

2011-07-26 @ 20:46:08
Jag funderade och ändrade om lite i planerna för dagen och Blezter fick en vilodag med bara en massa pyssel istället. Jag brukar i vanliga fall lägga upp en planering för varje vecka med uteritter, dressyr, vilodagar och lite annat inplanerat men denna veckan har jag inte gjort det ännu. Dåligt av mig, och det är inte vanligt att det händer kan jag säga.


Blezter som 3-åring :)

Tisdag (är världens sämsta rubrik)

2011-07-26 @ 12:08:12
Än så länge har jag inte fått så fasligt mycket gjort men det är ganska skönt!
Blezter har fått av sig täcket, känner att det inte är helt juste att låta honom gå med fodrat regntäcke när temperaturen helt plötsligt får för sig att stiga upp mot 20 grader. Det är absolut skönt att värmen är påväg tillbaka, men jisses som han kommer se ut senare idag. Lera lyckas han alltid hitta...


En tur i skogen är inplanerad idag och jag tror det kommer vara uppskattat! Jag hade egentligen tänkt låta honom vila imorgon men eftersom det är dags för vaccination ser jag till att rida honom innan, han ska ändå ha 3 dagars vila efteråt ;)

Lyckat ridpass!

2011-07-25 @ 21:38:28
Regnet gav inte med sig idag heller så jag utnyttjade ridhuset ännu en gång och tog det nya bettet idag igen. Det gick mycket bättre idag och vi hade faktiskt ett av våra bästa ridpass någonsin! Han lyssnade jättebra i alla gångarter och galoppfattningarna satt verkligen jättefint! Jag provade mig på några på rakt spår och det brukar vara svårt för honom att reda ut men idag blev det rätt alla gånger utom en - och då var det jag som inte förberedde honom helt. Kanon helt enkelt :D

Jag ska prova att rida på bettet ett par gånger till, men jag tror att det kan vara det jag letat efter!


De hade lagt in mer underlag i ridhuset, eller ja, i hörnorna ;)

Håll i mig och släpp aldrig taget, tänk om jag faktiskt gick av?

2011-07-25 @ 16:37:00

Tittat till Blezter

2011-07-25 @ 14:43:12
Jag stack upp till stallet strax efter lunch för att försäkra mig om att han inte var för varm i sitt täcke, vilket han absolut inte var. Måste säga att det är helt underbart skönt att ha så nära till stallet! Lyxen att bara kunna sticka upp en snabbis till stallet har jag inte haft innan och jag njuter fortfarande av den! :D


Min utrustning - skor och stövlar

2011-07-25 @ 13:42:22
Nu är det dags för del 2 av "Min utrustning" och denna gången blev det skor och stövlar som ska få sig en presentation!


- Vi börjar med mina underbara ridskor! Märket är CRW och de köptes på Hööks i mitten av juni i år och är använda mycket flitigt sedan dess. Drygt 500:- tror jag att vi gav för dem, och de är gott och väl värda varenda krona! De ger ett bra grepp i stigbygeln och är supersköna att gå i, dessutom är de snygga! Min produktrecension av dem finns här.


- Mina allra första läderstövlar köptes för 4 år sedan och hänger sig fortfarande kvar, ett par Mountain Horse SCS3. Tyvärr har de satt sig mycket, i kombination med att de var (och är) för stora i vaden och att jag har växt sedan jag köpte dem passar de egentligen inte i benen, men eftersom de är så himla sköna i både ridningen och på marken använder jag dem flitigt ändå! Runt 2300:- betalade jag för dem och de är även de värda varenda krona - som vardagsstövlar! Köptes på City-Gross


- Sist men inte minst har vi mina bruna Tretorn Advance som jag köpte för 1,5 år sedan. Välkända stövlar, så jag tror inte jag måste dra ut på beskrivningen alltför mycket. Underbart sköna att rida i, dock är de inte så sköna på marken som det påstås. Betalade 2900:- för dem på HEP. Inte riktigt lika prisvärda som mina andra skor/stövlar då de inte håller riktigt samma kvalité (trots priset och märket), men jag är absolut nöjd med dem!

Kom gärna med förslag vad nästa del ska handla om, annars väljer jag själv :D

Fodrat regntäcke i juli månad

2011-07-25 @ 11:14:40
Vädret igår var riktigt tråkigt, likaså i förrgår då jag bestämde mig för att han fick gå med täcke så han inte skulle bli kall. Regn och 12° är ingen höjdare...
Igår var han kall när jag tog in honom men som tur var inte blöt igenom även om det var nära att täcket skulle ge med sig. Det var inte mycket annat att göra än att slänga på ett fodrat regntäcke, men hur sjukt är inte det? Ska man verkligen behöva fodrat regntäcke i juli?! Usch nej, jag vill ha sommaren tillbaka!


Bild från i våras i samma täcke

Som jag ångrar mig!

2011-07-25 @ 10:57:00
När jag var med Alex i Kalmar där hon skulle provrida en häst för ett par veckor sedan körde vi som ni vet inom Börjes i Tingsryd. Jag hittade ett underbart Kingsland-schabrak som tyvärr bara fanns i dressyrmodellen just för tillfället och jag struntade i att köpa det, men som jag ångrar mig nu!

Anledningen till att jag inte köpte det var den att vi inte riktigt pratat något vidare om vi skulle (och isåfall när) köpa dressyrsadel och att det bara var en vecka innan jag skulle ner till Falsterbo.
Det är surt att schabraket nu går för 449:- när jag vet att det kunnat bli mitt för under 200 kr :/

Det kändes verkligen jättefint i materialet, och jag var så kär i det!

Regn, ridhus och bettprovning

2011-07-24 @ 22:23:44
Eftersom det regnat och blåst hela dagen har jag inte varit vidare sugen på att ge mig ut i skogen och då jag vet att Blezter är lite fisförnäm och hatar regn så valde jag att ta ett lättare pass i ridhuset istället. Dagar som denna är det verkligen underbart att ha ridhus, när man är ensam i det blir det hela ännu bättre!

Jag provade att rida på bettet jag fick låna av Matilda och det var svårt att göra en ordentlig utvärdering av det. Han var pigg och taggad efter två dagars vila så det blir lätt att han överreagerar. Han tog bettet väldigt skarpt i början och ville inte riktigt bruda fram helt ärligt till det men det lossnade efter en liten stund. Just det där med att hålla den perfekta balansen mellan handen och skänkeln var han riktigt svår med idag, men jag tror att det har lite att göra med att han var så pigg och ville så mycket ;)
Han skötte sig bra iaf, och jag ska ge bettet en ny chans imorgon! Han sög ordentligt på det så helt fel kan det inte ha varit :)

Bettet var något för stort så jag kommer inte rida så mycket på det utan bara tills jag vet på ett ungefär om det kan vara något för oss eller inte :)

Ni är bra!

2011-07-24 @ 21:23:34
Uppdateringen från min sida har inte varit så superbra den senaste veckan, men trots det ökar antalet besökare konstant. Statistiken varierar lite från dag till dag men jag har under en tid legat en bra bit över sträcket för 100 unika besökare/dag vilket känns jätteroligt! Tänk att minst 100 personer ens gör sig besväret att titta in här varje dag?

Kommentarerna ökar också och det är såklart jätteroligt och motiverande, fortsätter ni på det viset ska jag verkligen anstränga mig för att hålla uppdateringen på topp! :DHar ni dessutom några önskemål på vad ni vill läsa om får ni mer än gärna dela med er :D

Tävling hos Showjumper

2011-07-24 @ 20:55:00

Klicka här för att komma till tävlingen

Färdig!

2011-07-24 @ 20:47:53
Så, nu är designen på plats! Om ni inte ser den så tryck F5 (kommando R på mac).

Ser någonting konstigt ut så säg till!


Såhär ska det se ut :)

Sätter designen på plats

2011-07-24 @ 20:12:38
Om blogger ser lite konstig ut för tillfället så är det bara för att jag fixar med den nya designen. Är det inte normalt till imorgon får ni gärna kommentera, för då är det något jag missat ;)

Ny design på g

2011-07-24 @ 15:00:04
Jag har suttit och filat lite på en ny design under dagen, förhoppningsvis kan ni få se den ikväll! :D


Bilder från 11/7

2011-07-24 @ 06:47:00
Lite bilder från ÅPK 11 juli, tagna av Louice :)


Roliga schabrak

2011-07-23 @ 23:06:26


Haha, är de inte för söta?! Jag tror Blezter hade varit ganska söt i det vänstra och med tanke på priset hade jag kunnat köpa det som en rolig grej haha! Nja, jag skippar nog det ;)

Finns på Annas Hästshop för 190:-

Blött väder leder till blöt häst

2011-07-23 @ 20:54:04
Blezter står i detta nu i sin box och tuggar i sig en massa hö och halm, och förhoppningsvis kommer han torka snart. När jag skulle hämta honom (i ösregnet -.-) såg jag att han tyvärr var längst bort i hagen och även om han alltid brukar komma skrittandes när jag kallar fanns risken att han inte skulle höra mig, men jo då! Lilla hästen tvärvände och kom travandes mot mig och när han närmade sig den lite lerigare biten av hagen saktade han av och tog sig igenom den med höga ben och en min som sa "matte, detta är såååå äckligt!" Haha han är så go! :D

Hur som helst är jag hemma en vända för att äta lite i väntan på att han ska torka, passar på att slänga in en lite soligare bild som kanske kan muntra upp i detta höstväder?


Ovisad favorit

2011-07-23 @ 18:02:02

Nikon D3000 + Sigma 70-300, f4

Sofia Matteoni och Fighter på ärevarvet under finalen i Hagahill Ponnykür, Falsterbo.

Långt ifrån produktiv

2011-07-23 @ 17:38:02
Vädret är verkligen jättetråkigt idag men en massa regn och tung luft. Jag har inte fått gjort något alls idag och har inte heller haft någon motivation till det utan jag har bara suttit här, dödstrött och med huvudvärk.

Blezter vilar fortfarande upp sig från tävlingen i torsdags så det är bara pyssel som gäller, men imorgon är det dags för lite lätt ridning igen :)


Bjuder på en smårolig bild från i torsdags ;)

Bilder från 20/6

2011-07-23 @ 12:48:09
Louice har äntligen lagt upp bilderna från vår första P&J som var för en dryg månad sedan :D


Blooperx2

2011-07-22 @ 23:54:04
Det blev lite fel för mig och Blezter när vi skulle hoppa oxern på framhoppningen igår. Han drog åt höger, vilket resulterade i att mitt ben drog med sig bakstödet. Haha, sånt som händer!Nästa gång vi kom var han lite mer försiktig, och landade då på bakbommen.


Tredje gången gillt gick det kalas!


Haha sånt som händer!

Bloggtävling

2011-07-22 @ 23:15:12

Klicka här för att komma till tävlingen! :D


Photoshop är underbart!

2011-07-22 @ 17:50:37

Bilder från worth1000.com

HAHAHAHA!

Nytt bett!

2011-07-22 @ 12:26:02
Eftersom det börjar dra ihop sig till vår dressyrdebut (okej, det är två månader dit) känner jag att det är dags att hitta ett bra bett att tävla på. Mitt raka får jag inte starta på och det är synd för vi trivs båda jättebra med det, det ligger så stilla och fint i munnen. Jag har ett vanligt tredelat som jag ridit honom en del på men jag har märkt ganska tydligt att han inte trivs med det, därför måste jag försöka hitta ett bättre för honom.

Jag tänker prova på ett tredelat eggbett/muffbett då jag hoppas att det ger lite mer stabilitet i munnen än ett vanligt tredelat gör och förhoppningsvis kommer han trivas på det! Jag tänkte prova det på honom idag men eftersom jag inte ska rida något seriöst utan bara skritta kommer jag inte riktigt få veta hur han känns på det. På söndag däremot blir det upp till bevis!Det är klubbkompisen Matilda som varit så snäll och lånat ut det till mig! Tack :D

Godmorgon!

2011-07-22 @ 11:22:53
Uppdateringen var lite tråkig igår kanske då jag inte skrev om något annat än tävlingen men kvällen spenderades med att titta lite på film och rensa upp lite bland bilderna på PC'n som jag använder som lagring innan de läggs över på skrivor för slutgiltig förvaring (haha) så småningom. Å andra sidan tror jag att ni kanske kan tycka att det är lite roligt att se och läsa om tävlingen, det tycker åtminstone jag när jag kommer in på en blogg! :)

Hur som helst så har jag inga större planer för dagen utan jag tog en sovmorgon till 10. Blezter ska antingen skrittas för hand eller uppsuttet så han får röra lite på musklerna och sakerna från igår ska putsas.
Andra delen av min utrustning ska jag också försöka få upp :)


Quote

2011-07-21 @ 22:45:31

Ännu en bild

2011-07-21 @ 17:21:09

Bästaste Alexandra som tagit bilden :D

Love is in the air

2011-07-21 @ 16:19:49


Blezter träffade Pikachu för första gången idag, och de verkade absolut fatta tycke för varandra ;)

(Blezter ser lite tveksam ut på sista bilden... xD)

Några bilder från idag

2011-07-21 @ 16:01:03
Fler kommer senare! :)


Lokala debuten avklarad!

2011-07-21 @ 15:10:25
Idag debuterade jag och Blezter lokalt i Munka-Ljungby, och det gick minsann bra! :D

Han var lite trött eller off redan på framridningen men lyssnade fint ändå. Jag tror broddarna har en del i det då han inte är van vid att "sätta sig" i underlaget på det sättet men jag tycker inte det var någon konstig reaktion alls.

Han backade av lite mer än vanligt på hinderna, men lyssnade ändå bättre fram när vi väl skulle hoppa än han brukar men som sagt tror jag att hans ovana med broddarna gjorde sitt där. Det gick ganska vingligt till mellan hinderna, men han är bara barnet än haha!
En bom föll idag och det var helt och hållet mitt fel, jag lät honom flyta ut lite till höger och gjorde mitt egna klassiska misstag - att ta tillbaka honom. Han fick inte upp benen tillräckligt snabbt och det var ingen grov rivning så den var lite irriterande faktiskt, men jag får skylla mig själv när jag inte tänker.

Jag är absolut nöjd med honom, han skötte sig exemplariskt hela dagen :D


Färdigt!

2011-07-20 @ 22:03:47
Nu är allt klart inför imorgon och det är så skönt!

Tvättandet gick bra som vanligt men flätorna hade jag lite problem med. Flugorna var på honom så han ville inte riktigt stå stilla och hans man är redan svår som den är att fläta, en fläta fick jag göra om minst 5 gånger xD
Jag gjorde flätorna så hårda jag kunde och förhoppningsvis räcker det för att de ska klara natten. Om jag inte minns helt fel sover han oftast på vänster sida = inga flätor i halmen (=lättad Frida).Jag ska snart gå och lägga mig för det blir en tidig morgon!

Fantastiskt bra ridpass!

2011-07-20 @ 17:23:49
Jag red Blezter en runda på banan igår och la mycket fokus på skrittarbetet och att försöka få honom lösgjord där. Flyttade ett par steg för skänkeln, red på kvartslinjerna, serpentiner över medellinjen osv och det gav verkligen resultat. Han var så himla fin att rida! När vi kom till galoppen var det fattningar och avbrott som gällde och han blev så avslappnad och fin! :D

Den största lyckan kom ändå i slutet där jag kunde lägga ner honom så smått i traven! Han har tidigare inte varit tillräckligt lösgjord för att han ska kunna läggas ner utan att bli tung (eller tung blir han inte, men om man jämför med hur han brukar vara så har han tidigare inte orkat bära sig om jag börjat lägga ner honom och då finns det ingen mening med att göra det heller), men igår så kände jag att vi verkligen var på rätt spår! Jag ska behålla den här känslan inför imorgon och rida lite på samma sätt då :)


Packat och klart!

2011-07-20 @ 16:43:56
Nu är allt packat och klart inför imorgon, förutom Blezter då såklart ;)

Det ska bli så himla roligt att komma ut och tävla igen och jag måste säga att jag saknat min kavaj lite faktiskt, jag vill inte riktigt ha den när jag är på P&J's för det känns som om jag är lite "överklädd" men på lokal och uppåt är det nästan ett måste med kavaj. Jag bryr mig inte så värst mycket om andra har det eller inte, men för mig är det ganska viktigt att jag har den på. Det höjer helhetsintrycket!

Samma sak men knoppar! Jag vet att det finns de som inte tycker att man knoppar på lokalt, men återigen tycker jag att ett par välgjorda knoppar höjer helheltsintrycker ännu mer (medans dåligt gjorda sänker). Dessutom behöver folk egentligen inte bry sig så mycket om vad andra har på sig eller sina hästar ;)

Nu spann inlägget iväg i en oväntad riktning, vilket är väldigt sällsynt (läs: händer aldrig) när det gäller mig, men så kan det bli ibland ;) Jag sticker upp till stallet ikväll och tvättar, flätar och fixar broddhålen så vi är helt redo för morgondagen!

I'm back!

2011-07-20 @ 11:43:14
Det blev ingen uppdatering igår då jag hade lite annat att stå i, men nu är jag tillbaka!

Idag kommer dagen mest gå åt till förberedelser inför tävlingen imorgon! Allt ska packas och putsas, han ska tvättas, flätas och broddhålen ska gängas så jag kommer ha en del att göra ;)

Jag ska snart sticka upp där för att putsa och packa, tvättningen och det tar vi ikväll :D


foto: Malou Kastman

Dressyrsugen!

2011-07-18 @ 14:40:56
Jag är så fruktansvärt sugen på att börja tävla och träna dressyr!

Sista hopptävlingen (eller sista är det inte) är inplanerad i augusti, sen ska han få ta det lite lugnt med hoppningen och vi ska lägga mer krut på dressyren. Jag rider dressyr nu också men mer åt markarbeteshållet, i augusti är det mer "tävlingsdressyr" som vi ska satsa på!

Tanken är att vi ska åka iväg och prova ut en dressyrsadel till honom i september, jag hade gärna gjort det nu på direkten men jag tror det är bättre att vänta lite så han hinner utvecklas lite mer i ryggen. Han är trots allt unghäst och förändras ständigt, dessutom klarar jag mig med hoppsadeln så länge. Men jag måste säga att jag längtar efter dressyrsadeln för det gör en enorm skillnad för sitsen och ryttarens inverkan!


3 dagar kvar!

2011-07-18 @ 12:24:33
Om tre dagar gör vi vår lokala debut och det ska bli så himla roligt!

Utvecklingen har varit så himla stor och snabb att jag knappt kan fatta att vi redan är här.


Bästa Isabell som tagit bilden! :D

Tant och gubbahoppningen

2011-07-17 @ 20:28:00
Tänkte att jag skulle slänga upp några bilder från "Tant och Gubbahoppningen" som hölls i stallet i fredags, resten kommer som vanligt upp på min facebook!

Alla som var över 18 fick vara med, alltså har jag 2 veckor kvar innan jag räknas som tant. Klädseln varierade, likaså raserna och höjderna. Nuvarande och föredetta tävlingshästar mötte ardennrar och islandshästar, en salig blandning helt enkelt! Verkligen jätteroligt att titta på, och de gamla bjöd verkligen på en show ;)Hemma från stallet

2011-07-17 @ 20:06:13
Uppdateringen idag har verkligen inte varit något att hurra över, men jag har inte varit i stallet förrän nu på kvällen så jag hade egentligen ingenting att skriva om.

Blezter vilade idag så jag passade på att mysa med honom, bara rykta och så. Manen fick sig en liten frisering och jag tog och gjorde ett par knoppar för att se om manen var rätt längd osv, vilket den verkar vara :)


Ett par tjejer höll på att hoppa lite när jag kom upp till stallet så jag passade på att fota lite, alltid roligt!

Tack för tipsen på tränare jag fått förresten, både bland kommentarerna men även på facebook och via sms! Det är supersnällt av er :)

I tränar-tankar

2011-07-17 @ 12:43:59
Jag har inte tränat för någon sedan november eller december 2010, alltså minst 7 månader (om man bortser från de få gångerna jag red i skolan under våren) och jag känner att det kanske är dags att hitta en bra tränare? Men var hittar man dem?

I hoppningen känner jag att jag har flera att välja på, framförallt för att jag är mer insatt i vad där finns för tränare men även för att det inte är lika lätt för en hopptränare att få in en på "fel spår" om ni förstår hur jag menar? Niklas Arvidsson, Johan Hillström eller Jörgen Larsson är alla duktiga ryttare och även om jag bara tränat för Niklas innan har jag hört att de andra också ska vara bra!

I dressyren är det så jäkla mycket svårare, för jag vill hitta någon som går på mitt spår med att hästen ska ridas bakifrån och fram till handen och inte dras ihop. Inget våld ska behövas för att hästen ska gå rätt (tillrättavisning behövs såklart ibland och det är okej), den ska helt enkelt vilja göra rätt för att den blir belönad, inte för att den är rädd att bli bestraffad. Det är en sån jag vill ha, någon som hjälper mig att fortsätta gå på mitt spår.
Klubben använder sig av Amanda Meijer, men henne vet jag inte så mycket mer om än vad som står på klubbens hemsida (c-tränare, unghästutbildare osv). Kanske borde åka och titta på en av hennes träningar?

Har ni några andra tips på tränare här omkring?


Favorit (?) i repris

2011-07-16 @ 21:05:07


Jag måste säga att det gjorde fruktansvärt ont (tjurström är inte att leka med), men jag tycker nog mest synd om Blezter som skulle vara snäll och hälsa på mig. Men jag måste erkänna att den är lite rolig ändå haha ;)

Go bloggtävling!

2011-07-16 @ 20:26:52

Bloggtävlingen avslutas dagen innan jag fyller 18, känns inte det som ett tecken? ;)

Här finns den iaf!

Blezter idag

2011-07-16 @ 19:37:44
Blezter var inte riktigt sig själv idag, lite trött och småhängig i ridningen och inte riktigt engagerad eller samarbetsvillig. När han inte orkade kryllade han bara ihop sig och dog ut eller låste bettet i högersidan och drog. Han var helt enkelt inte som vanligt och jag får alltid en obehaglig känsla när det blir såhär. Annars gick det bra, galoppen gick faktiskt bra och han bar sig bättre men återigen var han ganska trött.

Jag hoppade både den stora och lilla stocken som finns där nere, och det gick bra. Han tittade inte alls vilket i och för sig är bra, men det är inte hans stil riktigt. Förhoppningsvis var det bara värmen och flugorna som gjorde honom trött.


Bilder på gång

2011-07-16 @ 19:06:21
Jag broddade Blezter idag och gav mig ner på gräsbanan för att känna mig för lite. Han har aldrig gått broddad innan och jag tänkte att det kunde vara bra att prova på innan tävlingen på torsdag. Han har dessutom aldrig hoppat på gräs så det var egentligen en sak till jag hade att checka. Vissa hästar blir så otroligt osäkra när de "sätter sig" i gräset lite mer än vanligt, och om så varit fallet tror jag att jag skulle skippat broddarna på torsdag. Munka har superbra underlag och jag har tävlat på deras gräsbana 4-5 gånger och aldrig haft broddat så jag tror det hade gått ändå.
Dagen till ära blev det en snabb pannknopp och ett av pannbanden jag visade igår :)

Det kommer snart fler bilder, men här har ni en

Grym tur i skogen

2011-07-16 @ 00:16:12
Blezter var så himla fin idag!
Jag tror och hoppas att vi börjat komma ur svackan (som inte ens varade i en vecka visserligen), men jag vågar inte hoppas för mycket än. Hur som helst såg jag mest till att han lyssnade, vi gjorde en del galoppfattningar och lite sånt lätt. Även om det blev fel galopp någon gång lyssnade han fint när jag tog ner honom igen och gjorde om det hela - och gjorde rätt. Han lyssnade fint med andra ord :)


Såhär ser knopparna ut uppifrån, som sagt ska jag kapa av lite så de inte blir så utstickande :)

Knoppat

2011-07-16 @ 00:10:07
Jag tränade som sagt lite på knoppningen idag och jag hade denna gången de superbra silikonsnoddarna som gjorde det hela mycket enklare! Knopparna satt som berget och hade efter en runda i skogen inte rört sig en milimeter! Dock gjorde det att de inte var så lätta att få av heller ;)


Jag är faktiskt ganska nöjd med dem, manen behöver kortas ner lite och jag ska lägga ett par milimeter på varje sida av knopparna så jag kan ta ner antalet till 11 (?) styck.Knashäst

2011-07-15 @ 23:28:33
Blezter fick ett litet spel i hagen idag och busade runder när en annan häst släpptes ihop med hans granne. Det roliga är att grannen och den nya hästen inte brydde sig alls utan det var Blezter som drog runt. Haha han brukar aldrig göra så, men idag var det andra bullar!


Synd att där är en häst i vägen, men vad gör man?

Mockat hagen

2011-07-15 @ 23:07:00
Jag hade snurrat till det lite med när hoppningen egentligen började så jag hade en dryg timme kvar efter banan var byggd, att fylla ut. Kände att det kanske var lika bra att mocka lite i hagen så den håller sig fin!

En timme ägnade jag åt hagen och Blezter följde varenda steg jag tog under den tiden, haha så söt!


Rullebörar är bra att klia sig på vet ni :)

Hemma!

2011-07-15 @ 22:34:23
Jag är nu hemma efter ganska många timmar i stallet, men inte mig emot! Jag håller på att ladda in bilder från dagen på datorn och jag återkommer med mer uppdatering när det är klart. Här har ni en så länge :)


Mot stallet

2011-07-15 @ 15:30:57
Jag sticker mot stallet och kameran följer med! Idag är det nämligen dags för "Tant och gubbahoppning" i stallet och det är något jag inte får missa! Haha det kan bli ganska härligt att se tror jag ;)

Blezter ska ut i skogen efter det, och jag ska även jobba lite på knoppningen!


Minns ni?

2011-07-15 @ 11:07:31
Igårkväll letade jag efter ett bett som jag inte använt på åtminstone 5 år, och därför kändes hjälmpåsen som det bästa stället att börja leta. Där har jag i stort sett allting man någonsin (eller aldrig) kan behöva ;)

Jag hittade en massa kedje-pannband, minns ni hur populära de var för ett par år sedan? Jag hade alltid denna typen av pannband på Daffan när jag var yngre och åtminstone här omkring var det det och ingenting annat som gällde, ungefär som swarovski är nu ;) !Jag tror faktiskt Blezter skulle bli ganska snygg i de två längst ner :)

Vi är påväg uppåt igen

2011-07-14 @ 21:41:22
Jag hade egentligen tänkt rida ut idag men regnet vägrade ge sig, och när man har förmånen att ha ett ridhus på gården kan man inte låta bli en dag som denna. Vädret har verkligen varit dötrist hela dagen men det sägs att det ska bli bättre imorgon så jag hoppas verkligen på det.

Blezter gick hur som helst väldigt bra idag
, traven var verkligen energisk och härlig! Jag jobbade en del med övergångar på kvartslinjen och det gick väldigt bra! Lite vingligt precis i början men det löst sig snabbt och han gjorde raka och snygga halter även på medellinjen.
Dagens problem låg i att han inte riktigt tog halvhalterna i början och att han gärna ville skjuta ut vänstersidan när vi vände upp på medellinjen åt höger och när jag fångade upp honom blev han inte alltför glad. Båda problemen löste sig snabbt och jag slutade ridpasset med en superbra känsla! :D


Bild på mig och Blezter från -07, haha!

You can make the blue sky blush

2011-07-14 @ 21:08:58

Sötvattenspärlor

2011-07-14 @ 12:16:27
Jag såg att Emma beställt hem ett pannband med sötvattenspärlor, och jag har på flera ställen hört att detta ska vara det nya och "rätta", det man bara måste ha. Precis i början var jag inte så förtjust i dessa pärlpannband men jag börjar fastna mer och mer.

Jag kanske borde tävla dressyr i ett sådant? Jag får fundera lite till över det :)


Pannbandet på bild kostar 450:- här

No more rest

2011-07-14 @ 11:42:42
Blezter har fått en 2 dagars välförtjänt vila, men idag är det dags att köra igång igen! Det blir en runda i skogen för honom idag, hur veckan fram till tävlingen ser ut har jag inte riktigt planerat ännu men jag får se till att göra det idag!En ovisad bild på söta Pikachu från när jag travade av honom i söndags. Han var så duktig så han fick gå på helt långa tyglar och han frustade av sig rätt rejält :)

Var går gränsen?

2011-07-14 @ 02:17:00
Många klagar nu för tiden på att framförallt Hööks kopierar de dyrare märkerna så det står härliga till, och i deras höst/vinter-katalog finns bla ett träns som är snarlikt med det från Dyon Working Colleciton.

Att de kopierar tyder på att de dyrare märkena faktiskt har så bra design som vi tror att det har, varför skulle det annars vara värt att kopiera? För de som inte har råd att köpa de där snuskigt dyra sakerna eller helt enkelt inte vill lägga de pengarna tycker jag att Hööks grejer kan vara ett bra alternativ, och på så sätt ser jag inte något fel i det hela.

Å andra sidan tycker jag att det är jättetråkigt att de inte kan komma med nya och egna idéer som tar detaljhandeln framåt. Att hämta inspiration från varandra är en sak, men att kopiera är en annan.

Anledningen till att jag skriver om det här är för att jag fick önskemål från en läsare att göra det. Egentligen bryr jag inte mig så mycket om folk går och köper "äkta vara" eller om de köper de lite billigare kopiorna, för det upp till var och en :)Har ni några tankar eller åsikter får ni gärna dela med er!

Fler bilder

2011-07-13 @ 21:01:23foto; Isabell Premfors :D

Inköpt på Hööks

2011-07-13 @ 17:38:22
Som ni ser blev det bara nödvändiga och lite tråkiga saker, men det blir så ibland!Magväskan på den översta bilden köpte jag för 39:- och då ingick silikonbanden, svampen, och två kammar - hur bra var inte det?!

Trött!

2011-07-13 @ 16:07:22
Jag kom nästa precis hem från bion där jag som sagt såg den sista filmen i Harry Potter-serien. Minst lika bra som de andra, och även om jag visste hur det hela skulle sluta satt jag på helspänn och undrade hur f*n detta skulle gå? Haha!

Nu är jag iaf jättetrött i huvudet och sitter inne på världens huvudvärk så det blir till att ta det lite lugnt ett tag. Jag ska också fota det jag köpte på Hööks (inget spännande...) och sen bege mig till Blezter som ska vila idag också. Det har han förtjänat!

Snyggt träns från Hööks

2011-07-13 @ 12:58:00
Just nu sitter jag och tittar på den allra sista Harry Potter-filmen, och jag är säker på att den kommer vara minst lika bra som de föregående. Böckerna är oslagbara!

Jag var en runda på Hööks idag (visar senare vad jag köpte) och fick med mig den nya katalogen som jag tittade i på hemvägen. Jag hittade ett träns som verkligen var dösnyggt på bild, och eftersom Blezter ska bli lite sådär smått dressyrhäst (på halvtid eller något) så skulle det sitta fint! :D


Katalog-bilden var snyggare, men med ett annat pannband (kanske med sötvattenspärlor? (*.*)) så kan det nog bli fantastiskt fint på min lille häst! Jag tittade i katalogen på vägen hem så jag såg aldrig tränset i butiken, men det ska absolut kollas upp om det är lika snyggt irl! :D
Annars sparar jag pengar till ett "riktigt" dressyrträns från ett lite bättre märke :D

Jag har jobbat för ett mål och en inre dröm

2011-07-13 @ 00:21:30

Vad är detta?!

2011-07-12 @ 22:21:27
Jag tittade som vanligt runt på olika sidor och hittade till en som sålde dessa.Vad är det?!

Såhär beskrevs den: "Nylon cluffs with fleece covers. Heavy surgial tubing and bolt snaps. Buckle adjustment" men inte blev jag klokare av det!

De heter Training Shackles så jag tror att de ska fästas runt benen, men jag misstänker att de tyvärr hästens ben det handlar om och inte ryttarens. Ska man döma av omkretsen på dem, vaddringen (för att förhindra skav?) och längden på "slangen" så verkar de mer anpassade för hästben.
Någon som vet något om dessa?


Bilder från igår!

2011-07-12 @ 21:33:39
Jag fick fler bilder skickade till mig idag, dessa från Caroline Melin. Tack!

Måste bara säga, titta på hans bakben på bilderna. Han hoppar så bredbent haha :D


Gillar bilden här under! Det är fart, energi och glädje i den :D


Chilla med hästen

2011-07-12 @ 17:27:56
Blezter var väldigt taggad igår när vi skulle iväg, förmodligen kände han på sig vad vi skulle. När jag badat honom gick vi ner på gräsbanan så han fick torka i solen och där släppte jag honom och slog mig ner i gräset ett par meter ifrån honom.

Jag tycker det är jätteviktigt att kunna göra såna här saker, att lita på sin vän. Jag vet var jag har honom, och jag litar på honom. Han sviker aldrig mitt förtroende och stannar nära mig, därför fortsätter jag göra sånt här.

Kontakten på marken tycker jag är minst lika viktig som ridningen, om inte viktigare. Jobba därifrån så kommer ni få ett bra mycket roligare liv med hästen!

(gräsbanan/gården är inhägnad, så skulle han få för sig att gå ifrån mig kommer han inte ut på vägen)

Första lokala tävlingen!

2011-07-12 @ 16:42:06
Jag anmälde nyss till vår allra första lokala tävling!

Det blir under Sommarcupen i Munka-Ljungby den 21/7, alltså om 9 dagar! Vi ska hoppa 80 cm, Munka är nog den enda klubben jag vet som faktiskt har det på sina lokala tävlingar. Jättebra tycker jag!

Ja jisses vad det ska bli roligt! :D


foto; Malou Kastman :D

Lugn dag

2011-07-12 @ 12:26:04
Idag har jag en sån där riktigt lugn och härlig dag!
Jag har faktiskt ingenting (förutom fixa med Blezter) som jag måste göra idag och det är så härligt! Att kunna titta på film, kanske äta lite glass och ja bara ha det allmänt bra :D

Jag väntar på att diverse folk ska lägga ut bilder från igår också ;)


En bild!

2011-07-11 @ 23:23:44

foto: Malou Kastman

Filmen!

2011-07-11 @ 23:00:12
Här har ni filmen!
Jag är som sagt jättenöjd, även om det inte var min snyggaste runda ;)


Resultatet!

2011-07-11 @ 22:56:01
Idag var vi som sagt iväg på P&J och jag är jättenöjd!
Jag ska inte tråka ut er med världens längsta inlägg då jag själv hatar såna så jag försöker köra kort och snabbt. Först och främst så gick han som vanligt in i transporten direkt så jag var lite tidig men hellre det än sen. De hade flyttat bak mig drygt 10 starter, alltså backade min starttid med minst 20 min. Kul ju..!

80 cm (DEBUT) - 8 fel
Jag skippade padden för han blev väldigt spänd och laddad i ryggen märkte jag fort, så det passade helt enkelt inte med den idag. Han skötte sig fint på framridningen/framhoppningen förutom en bockning som kom från ingenstans och som höll på att sätta mig i staketet. Han hoppade fint men verkade lite trött, galoppfattningarna satt däremot bra.
Väl inne på banan visade jag runt honom lite snabbt och han var absolut rädd för sista hindert! Genom hela banan tycker jag han hoppade bra,  det första nerslaget kom på tvåan där han blev lite väl på och sen kom på att grinden var ganska läskig ändå och nästa kom för att jag inte riktigt fick med bakbenen i svängen så han tog i frambommen lite. Resten av banan hoppade han snabbt och relativt självsäkert, och jag är absolut nöjd med honom! :D

Filmen är på g, men så länge får ni klara er med en print. Där var en del som fotade så förhoppningsvis blir det en del bilder att bjuda på framöver! :D


Produktrecension

2011-07-11 @ 12:37:00
Produkt: Jodhpur från CRW
Produktbeskrivning: Jodphur i mjukt läder med dragkedja fram och resår i sidan. Rejäl gummisula.
Pris: 589:-
Inköpta: Hööks Hästsport
Utvärdering: De absolut bästa stallskorna jag någonsin haft! Snygga och stilrena, väldigt mjuka i lädret och innersulan är supermjuk och formar sig snabbt efter foten. Grymt bra fäste i stigbyglarna och de är väldigt lika Ariat-skorna, men i runda slängar 1800kr billigare. Toppenskor helt enkelt!
Enda minuset är väl egentligen att där inte är någon stålhätta, men å andra sidan är stålhätteskor så otroligt klumpiga! Man blir dessutom alltid trampad ovanför stålhättan haha ;)
Betyg: 4 av 5
Aggressioner mot Ridsportsförbundet

2011-07-11 @ 11:51:20
Nu under förmiddagen har jag suttit på tdb och försökt lösa licens, vilket inte var det lättaste. Tdb fick för sig att jag inte hade något Grönt Kort, fastän jag har haft det i 5 år och detta är tredje eller fjärde året jag ska lösa licens..?

Lite irriterad blev jag men tänkt att jag får helt enkelt ringa till Skånes Ridsportsförbund och prata med dem, men vad händer? De har semesterstängt i 4 veckor till?! Försöker ringa till Svenska Ridsportsförbundet istället, men även de har semesterstängt. Hur tänker man om man stänger ner ett helt förbund i flera veckor?! Jag började blir rejält irriterad ska jag säga men jag tror jag har löst problemet. Eftersom jag har ett nytt tävlingskonto hade jag inte min "gamla ryttare" där (ni förstår, det gamla jag? Haha) men jag lyckades leta upp den gamla och koppla den till mitt nya konto. Jag bytade klubb och förnyade licensen, så förhoppningsvis ska det fungera!

Såhär ser mitt tävlingskonto ut för tillfället :)

Min utrustning - träns

2011-07-11 @ 05:52:00
- Först ut är ett vardagsträns från Totti som jag köpte under GHS 2009.
Det är väldigt mjukt och fint i framförallt nacken där det också är vadderat och nosgrimman är bred med en dressyrknäppning. Nu för tiden gillar jag inte mässingsspännen så mycket, framförallt inte "runda" så det är därför det bara används hemma. Kostar runt 400:-
Pannbandet är också från Totti men hör inte till tränset.- Nästa träns är det jag använder allra mest, nämligen ett brunt CH Galway som jag köpte för snart 2 år sedan. Det är väldigt mjukt och medgörligt, även detta vadderat i nacken. Det är också det enda tränset jag kan använda hacket på för att det inte ska hamna för långt ner. Snyggt dessutom! Kanonbra träns som tyvärr inte säljs längre. Kostade drygt 400 :- om jag inte minns helt fel.
Pannbandet köpte jag på FHS 2009


- Sist ut är mitt nuvarande tävlingsträns! Faktiskt ett märkeslöst från Hööks som jag köpte för någon månad sedan, tanken var att nosgrimman skulle bytas ut men jag ska bara se till att hitta en snygg nosgrimma först. Mjukt och fint, dock är det ett helsike att få "stropparna" igenom öglorna när man bytar bett osv, så det är jag inte helt glad över. Kostar strax under 200:-
Pannbandet köptes på GHS för 200 (?) :-Detta är de tränsen jag har för tillfället, jag har haft betydligt fler tidigare men gjort mig av med dem med åren. Daffans träns ligger visserligen här hemma men det används såklart ingenting, det är hennes och ingen annans.

Laddad!

2011-07-10 @ 23:55:42
Startlistan har (äntligen) kommit ut inför morgondagens P&J och jag är ganska laddad! Till skillnad mot förra gången är jag inte det minsta nervös, däremot är jag lite fundersam över hur det kommer gå imorgon. Höjden är inga problem men det ska fungera mellan oss och jag måste rida bra - det är det jag funderar på. Jag vet vilken inställning jag ska ha och lyckas jag bara få in den i tid kommer det gå super!


foto; Björkmans Foto

Lagade stövlar

2011-07-10 @ 23:33:30
Jag vet inte om jag nämnt att två av fyra tryckknappar på mina Tretorn gav upp under APU:n i mars?
Hur som helst fick vi äntligen tummarna ur och lämnade de på lagning i förra veckan! De nya knapparna är silvriga medans de gamla är bronsfärgade, men jag sa att det inte gjorde någonting. Skomakaren hade kunnat ta hem bronsfärgade, men helt ärligt gillar jag de silvriga bättre ^^,


Ny kategori!

2011-07-10 @ 22:42:23
Jag fick för ett tag sedan ett önskemål om att visa och berätta om "alla" mina träns och visst ska jag göra det, men jag tänkte att det kanske var roligare att skapa en egen kategori där jag kan gå igenom min utrustning, del för del? :D

Det första inlägget kommer innehålla tränsen, och dyker upp imorgon bitti!

Upp och ta in Blezter

2011-07-10 @ 20:34:17
Jag ska strax sticka upp och ta in Blezter. Han får stå inne natten innan "tävling", annars går han ju ute under sommaren :)


Misslyckad bild från idag, haha! :D

Hoppning med Pikachu

2011-07-10 @ 20:27:02
Hoppningen idag med Pikachu gick kanon, tror vi har börjat komma med underfund med varandra (såhär sista dagen) Haha!
Mer kan ni läsa på Alex's blogg, där jag har gästbloggat lite under denna veckan.


Hoppat Pikachu!

2011-07-10 @ 16:30:44
Jag har änsålänge hunnit med att hoppa Pikachu och klippa lite gräs, även om det inte låter som så mycket har det tagit en hel del energi i denna värmen. Det gick iaf superbra med Pikachu, berättar mer senare! Ska upp till Blezter och fixa inför morgondagen, han vilar idag men ska ändå pysslas om och sakerna ska putsas :)


Här får ni en bild så länge, fler kommer när jag är hemma igen! :)

Hoppa Pikachu!

2011-07-10 @ 09:34:57
Idag ska jag hoppa Pikachu lite, och mamma ska med och fota så ni kan förvänta er några bilder! :)


It's a little bit funny, this feeling inside

2011-07-09 @ 22:35:32

Självförtroendet i botten

2011-07-09 @ 19:45:02
Allt går lite si så där just nu, som jag skrev i förmiddags.
Jag red i skogen idag och han gick verkligen bra i början, galoppfattningarna satt helt okej och ja, jag kände mig åtminstone lite nöjd. Men vad händer när han blir lite trött? Allt går åt helvete, han blir bråkig och jag blir arg. Som bäddat för misslyckande.

Självförtroendet med ridningen är i botten just nu och jag blir så ledsen på mig själv.


Snygg var han åtminstone med orange schabrak och grimma! Värre blev det när jag la till gröna lindor och en rosa tröja xD

Fårskinnspadd under sadeln

2011-07-09 @ 19:30:24
Blezters sadel har glappat lite där bak, inte så värst mycket men jag är rädd att han med tiden ska få ont eller i värsta fall tryckskador. Det ska tyvärr inte så mycket till innan de börjar reagera. Jag trodde att det kanske skulle bli lite tight med fårskinnspadden mellan, men det verkade fungera ganska bra faktiskt! Självklart ska jag kolla av med jämna mellanrum (en gång i veckan eller så) så den inte blir för trång, men just nu verkar det fungera som sagt!

Glappet syns tyvärr inte så mycket på bilden, men ni ser åtminstone lite skuggor. Hade jag spänt en sadelgjord hade det kanske synts lite tydligare?


Jag hade nästan glömt hur snyggt det är med fårskinnspadd dessutom!

På väg ner i en svacka?

2011-07-09 @ 11:41:52
Jag tror att vi är påväg ner i en liten svacka, och jag försöker verkligen tänka ut hur jag ska stoppa det. Att vända i en svacka är inte lätt, näst intill omöjligt, men att stoppa den innan vi kommer alltför djupt borde gå..?
Jag vet verkligen inte vad som händer men gårdagens ridpass var ungefär som i förrgår. Skritten och traven kändes jättebra men så fort vi gick över till galoppen fungerade ingenting, det gick bara utför. Om det bara är en svacka eller om det är något som är fel, det är det som är det svåra att avgöra. Jag tror att det är en svacka, är ganska säker faktiskt, men har ändå en röst i bakhuvudet som säger "tänk om du har fel?". Ja tänk om jag har det?Om man tar hand om någon sedan den dag de föds skapas ett speciellt band som kanske inte många andra kan förstå sig på. Jag känner min häst, men min magkänsla sviker mig. Jag lever med min magkänsla, och den är aldrig fel, men när den helt plötsligt försvinner? Vad händer när jag inte känner något alls i detta? Är det något fel eller är det bara en svacka? Är det hos mig som problemet ligger, eller är det kanske hos honom? Eller oss? Jag vet helt enkelt inte.
Det är det som är så jobbigt - att jag inte vet. Jag är den som alltid vill och har svar på allt, ingenting går åt slumpen. Allting har ett svar och en förklaring, men när jag inte kan hitta den?

Jag gör nog för stor grej av det hela.

Anmält!

2011-07-08 @ 23:27:26
Nu har jag anmält till vår andra P&J!
På måndag bär det av till ÅPK igen med världens finaste häst :D

foto; Linda Svensson

Gårdagens övning

2011-07-08 @ 11:29:00

Jag fick önskemål att lägga upp bild på gårdagens övning, och självklart gör jag det!


Som ni ser är det egentligen en väldigt simpel övning och det är inte ovanligt att just denna linjen kommer på tävlingar, därför är det extra viktigt att träna på den med bommar hemma och se till att man kan reglera galoppen och att man kan bibehålla samma tempo och engergi.

Hur många galoppsprång man ska rida på emellan bommarna beror helt på häst men då Blezter (tydligen) har en ganska stor och täckande galopp blir det 4 språng i normal galopp på första linjen, linje 2 borde då vara 3 normala ungefär (eftersom det inte fungerade helt 100 med Blezter gav jag mig inte på linje 2, därför kan jag inte säga exakt hur många galoppsprång vi hade fixat det på)
När jag kortar honom ska jag kunna lägga till ett galoppsprång (5) och när jag länger ska jag kunna ta bort ett (3).

Pikachu däremot är mycket kortare i galoppen och jag kunde i relativt normal galopp rida på 6 (!) galoppsprång, korta ner honom till 7 och länga till 5. Han hade visserligen lite kämpigt med både längningen och samlingen men han kämpade på bra och det dröjde inte länge innan det satt.

Detta är en väldigt användbar övning, och den är inte riktigt så lätt som den ser ut! ;)

Lilla aphästen (som jag älskar)

2011-07-07 @ 22:40:49
Idag hade jag och Blezter ingen vidare bra dag.
Jag skulle göra samma övning som jag gjorde med Pikachu tidigare idag, alltså två bommar med 18 meters mellanrum och en på diagonalen som bildade en båge till bom nr 1. Förstår ni?
Hur som helst så är han inte så stark i galoppen ännu så jag måste verkligen lägga ner jobb på det nu. När det var mellangalopp mellan bommarna var det inget problem men när jag bad honom att samla sig en aning drog han upp huvudet och pinnade på för att visa att han inte alls ville eller orkade. All hans arbetsmoral dog ut. Visst om han inte orkar, men när han inte ens försöker - då blir jag besviken på honom. Han brukar alltid försöka ändå (åtminstone lite) men idag var han inte på humör. Usch vad jag hatar sånt :/
Vi avslutade åtminstone okej, men jag ska jobba vidare med galoppen på banan imorgon.


Fastän han inte var helt duktig idag, älskar jag honom så fruktansvärt mycket!

(När jag har ett moment i ridpasset som vållar problem, glömmer jag lätt bort allt som gick bra i ridpasset och koncentrerar mig på det negativa. Han var fin i både skritt och trav och galoppfattningarna satt bra - fokusera på det Frida!)

Pikachu

2011-07-07 @ 22:21:21
Som sagt hade jag Pikachu idag också och det var minsann markarbete för hela slanten! Det gick mycket bättre idag än vad det gjorde sist, inte för att det gick dåligt då men nu vet jag åtminstone lite bättre vart jag har honom. De var mycket galopparbete över bommar och han tyckte att det var väldigt jobbigt emellanåt men när han väl släppte till lite kändes det kanon! Ridpassen slutade med en genomblöt häst, och en nästan lika blöt Frida xD


Bild tagen innan ridpasset. Ser han inte ut som en liten dressyrhäst här? :)

Pay & Jump

2011-07-07 @ 20:01:12
På måndag är det återigen dags för P&J på ÅPK och jag hade planerat att åka dit och hoppa med Blezter! Höjden har jag inte fastställt helt och hållet ännu utan jag ska fundera lite till på den saken, även om jag är ganska säker så behövs det lite mer betänketid helt enkelt.

Det ska bli jätteroligt att åka iväg med honom igen, och han ska såklart ha sitt nya Anna Scarpati-schabrak på sig. Jag provade förresten det på honom idag och han var dödssnygg! :D

foto: Alexandra Garcia Ferm

 

Jag har även funderat och gjort lite omplaneringar i var och när vi ska debutera lokalt, men jag kan berätta mer om det när det börjar närma sig. Det är inte alls säkert att det kommer bli så, därför är det lika bra att inte säga något ;) Ni får helt enkelt veta när det är dags!


Markarbete på schemat

2011-07-07 @ 11:52:54
Angelica Augustsson höll en clinic om Equitation (tror jag det kallades) igår på Falsterbo där hon förklarade vikten av ett ordentligt utfört markarbete. Jag trodde hon skulle komma med lite mer inspirerande och annorlunda tankar då det påstås vara ett helt nytt träninskoncept.
Hur som helst hade jag ändå planerat in lite markarbete idag så vi får se hur bra koll jag egentligen har på min häst ;) Jag ska komma ihåg att anmäla till P&R också!


Pikachu ska jag också rida och det ska vara markarbete med honom också :)

Blezter i måndags

2011-07-07 @ 11:35:16
Blezter blev ganska svettig när jag hoppade honom i måndags så jag tog som vanligt och spolade av honom. Han var fortfarande blöt när han kom ut i hagen, och det är alltid lika roligt att rulla sig då ^^,


Vad köpte jag?

2011-07-07 @ 10:59:54
Jag fick inte med mig så mycket hem rån Falsterbo igår men jag tror inte det har något med utbudet att göra utan att det helt enkelt är så att jag börjar bli ganska kräsen. Jag provade ridbyxor från de lite finare märkena (Pikeur, Cavallo osv), jackor och västar men jag var inte helt nöjd med hur alla sakerna satt så jag lät helt enkelt bli att köpa något av dem.

Nu till vad som kom med mig hem!

Ett underbart snyggt schabrak från Anna Scarpati. Petrol/marin med blå/röd/vit passpoal. Underbart!


En svart lädergjordoch nu till finalen...
Blommiga boots! Haha jag var bara tvungen xD
Mamma hittade dem och hon var även snäll och betalade för dem, tack!


Detta var allt jag fick med mig hem, men jag är nöjd med de få sakerna! Med tanke på att jag egentligen knappt behöver någonting tycker jag inte det var så illa pinkat :) Allt var egentligen riktiga fynd!

Hemma från Falsterbo!

2011-07-06 @ 22:14:18
Nu är jag hemma efter en skön dag på FHS!

Utbudet var kanske lite sämre än vanligt men inte så dåligt som folk har sagt. Däremot var priserna mycket bättre i år tyckte jag då det var mycket rea överallt!

Jag visar imorgon vad jag fick med mig hem :)


Nu drar vi!

2011-07-06 @ 07:32:00
Nu drar vi ner mot Falsterbo, förhoppningsvis har jag tillräckligt med pengar på min mobil för att kunna slänga in ett mms-inlägg eller två under dagen annars hör vi ikväll eller imorgon! :D

Jag hoppas på mycket fynd och för er som inte kan vara på plats så sänder Eurosport därifrån kl 18-19.45 och det är då Hagahill Ponnykür och Huntingen ni kommer kunna se! :)

Eurosport driver även Falsterbo-bloggen, innehållande bilder, repotage och intervjuer som ni kan följa! ;)

Bild lånad från Falsterbo-bloggen


Almost ready

2011-07-05 @ 23:18:43
Jag har fixat lite med inköpslista, laddat kameran, packat ner måttband och allt annat jag kan tänkas behövs nere i Falsterbo imorgon så jag tror att det är dags för mig att knata vidare mot sängen. Jag ska trots allt upp tidigt och helst vara utsövd - redo för en bra dag :D


Vad kan jag lyckas komma hem med till denna lille pågen tro? Ett gammelrosa schabrak känns ganska lockande just nu faktiskt ;)

Mot stallet!

2011-07-05 @ 17:39:23
Blezter ska få komma ut en liten runda i skogen idag, så duktig som han var igår så förtjänar han absolut den! Jag brukar i och för sig rida ut ganska ofta så det är kanske inte så mycket av en "belöning" som det kanske är för andra, men vi tycker båda om att komma ut i skogen så det blir på sätt och vis lite belöning ändå :)

Tänk så små vi varit...

foto: Kristina Sörensen

Dåligt utbut i Falsterbo?

2011-07-05 @ 10:42:20
Jag har hört från flera håll att utbudet ska vara riktigt dåligt nere i Falsterbo i år och jag är rädd att det kommer bli lite GHS 2011-besvikelse om igen. Tydligen ska det vara lite bättre nere i Falsterbo än vad det var i Göteborg i år men det säger tyvärr inte så mycket...

Detta (och ett stalltäcke från Professional Choice) var allt jag fick med mig från GHS.

Äntligen fixat!

2011-07-05 @ 09:41:22
Blogg.se verkar äntligen ha fixat problemen, men jag måste säga att jag är trött på hur ofta det faktiskt klabbar. Detta var knappast första gången...
Hur som helst har jag gjort lite förändringar i designen då jag tröttnade på det gamla. Mer ska fixas så småningom, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Kan ni inte se det nya så tryck F5 (eller kommando R på mac).

En bild jag tog när vi var ute och red i förrgår, hur fint har vi inte det?! Jag lyckades inte fånga alla fina färger, konstraster och ljuset med mobilkameran tyvärr.

SERIÖST?!

2011-07-04 @ 20:32:47
Seriöst, nu är blogg.se igång igen och klabbar. Hur f*n ser min blogg ut egentligen?!

Snart drar jag över till wordpress jag också -.-

Tankar om matchning

2011-07-04 @ 19:42:00
Det är fortfarande väldigt modernt att matcha och "dagens outfit" är världens grej just nu!

Jag tycker det är galet snyggt på de allra flesta ponnyer när de är helmatchade med boots/schabrak/luvor osv, däremot är det få storhästar som verkligen kan bära upp det och det går då från snyggt till... löjligt? Självklart finns det hästar som verkligen bär upp det, men jag är ganska säker på att Blezter inte är en av dem. Att matcha ett schabrak med pannband och lindor eller liknande går absolut för honom, men där går nog gränsen :)

Johanna Grant's Chaboukie var alltid supersnyggt matchad och klädde så jäkla bra i det! Däremot skulle jag aldrig kunna tänka mig Kristina Warg's häst Quidam i något likande. Han, precis som Blezter, passar bättre i det lite mer diskreta och stilrena sakerna. Visst, schabrak och luva är matchat - men inte mer :)


Bild 1: Johannagrant.se
Bild 2: Kristinawarg.se

Har ni några synpunkter? :)

Filmerna!

2011-07-04 @ 15:04:54

Vilken stjärna!

2011-07-04 @ 14:47:30
Hoppningen med Blezter idag gick så himla bra! Han hoppade bra med ryggen och lyssnade allt som oftast på mig, men han har börjat ta tag i saken ganska mycket själv. Visserligen är det bra att ha en häst som inte är rädd för att ta egna intiativ eller försöka lösa situationen men det är trots allt jag som har sista ordet :) Men han tycker verkligen att detta med hoppningen är roligt! :D

Jag satte ut infångare och slängde in sockerbitar i ena hindret vilket han inte reagerade på alls. När vi var på ÅPK tyckte han ju att det var döläskigt med infångare så tanken är att jag ska träna lite på det nu så det inte händer igen ;)

Vi avslutade med två språng på hela 90 cm och han fixade det jättebra trots att han var trött. Hade han haft lite mer energi kvar tror jag sprången hade blivit mer luftiga och snygga, nu kom han lite fel in då han inte svarade framåt riktigt som jag ville men som sagt fixade han det galant ändå och hoppade av tidigt istället för att gå i botten eller stanna. Duktig pojke det där! :DHär är en print från språnget på 90 cm, som ni kanske ser så är han lite trött ;) Första gången han hoppade såhär "högt" dessutom, jag brukar hålla mig lite lägre men någon gång får väl bommarna komma upp lite ;)

Filmer kommer senare!

Ändrade planer

2011-07-03 @ 22:27:25
Eftersom det var så fruktansvärt varmt idag valde jag att flytta hoppningen till imorgon bitti istället. Jag visste inte riktigt när det skulle svalna och risken fanns att han skulle vara ganska tagen av värmeböljan så jag tyckte att det var bäst så.

Jag red ut en runda istället och han var fantastiskt fin! Bärigheten början komma ordentligt nu och han söker efter bettet och stödet hela tiden, har påskjut bakifrån och ja, det är hela känns grymt bra!
Jag vågade mig även på några galoppfattningar på rakt spår som satt kanonbra i både höger och vänster. Han hade till och med styrkan till att bära sig någorlunda i vänstergaloppen idag och högern var om möjligt ännu bättre än sist! :D

Det klabbar med att lägga upp bilder så det får bli ett inlägg utan :)

Äckligt varmt

2011-07-03 @ 17:11:45
Usch vilken äcklig värme!
Det har börjat svalna lite och är nu "bara" 28 grader i skuggan och som ni säkert förstår har jag inte ridit ännu. Jag avskyr värme och har hållit på att avlida hela dagen så jag hoppas på att Blezter har klarat sig bättre än vad jag gjort. Hoppningen blir inte av förrän ganska sent ikväll men mamma kommer finnas på plats med antingen min kamera eller videokameran så ni kommer nog få se lite filmer :)


Bild från sist Bezter hoppade, tagen av Björkmans Foto

Bloggmotivationen i bottnen

2011-07-03 @ 00:30:56
Som ni säkert märkt har uppdateringen inte varit den bästa under de senaste dagarna men det är helt enkelt så att jag har noll motivation till det, och att jag kört fast. Jag har många idéer men tankarna är på annat håll och det gör att allt klumpar ihop sig till en enda sörja i skallen på mig och ingenting vettigt kommer ur det.

Imorgon ska jag göra upp en planering för Blezter den kommande veckan, något som jag har varit duktigt med nu ett tag men inte gjorde i denna veckan, vilket fick mig att tappa lite fokus och motivation. Visserligen skulle han ha en ganska lugn vecka, men jag behöver ändå hålla mig koncentrerad om vi ska komma någonstans.
Han ska få hoppa imorgon hade jag tänkt och det blir första gången på nästan 2 veckor, så jag tror att han kommer vara ganska taggad! Någon typ av infångare ska fram så han vänjer sig vid det :)

Men om jag är lite frånvarande här under den närmaste tiden vet ni åtminstone varför :)

Svar på fråga

2011-07-02 @ 22:57:09
caroline om Bedömningssporter:
vad är klass 2, vad menas med det?caroline

SVAR: Jag hade helt missat din kommentar, därför jag inte svarat! Jag ska försöka förklara det så kort och enkelt som möjligt :)

Fölen bedöms 6 på olika punkter;
- typ
- huvud/hals/bål
- extremiteter
- skritt
- trav
- galopp

Poängen varierar från 1-10 och fungerar precis på samma sätt som under en dressyrtävling. Fölet blir poängsatt på de olika punkterna och summan av dessa poäng bestämmer i vilken klass den ska sättas i. Elit (diplom) är det bästa och klass 4 är det sämsta. Det krävs ganska mycket för att hästen ska bli elit och den ska vara ganska illa "tilltygad" om den blir bedömd som klass 4. Jag vet inte var alla gränser går mellan de olika klasserna men det lägsta poängen för klass 1 (som Blezter blev) är 45p. Klass 2 är alltså snäppet sämre än klass 1 :)

Hoppas du nöjer dig med det svaret :)

Blezter innan fölvisningen aug -07

Pikachu idag

2011-07-02 @ 16:22:54
Jag red som sagt Pikachu för första gången någonsin idag och det gick helt okej. Jag har inte sett honom så mycket på marken så jag vet inte riktigt vad han kan eller vad jag ska förvänta mig av honom i form, ställning osv så jag försökte känna igenom honom lite i alla gångarter och hitta de svaga sidorna och jobba med dem. Alla har ju sina svagheter och problem, och han lyckades plocka fram mitt problem med (framförallt) vänsterhanden. Blir hästen stark lägger jag gärna ner handen alldeles för djupt och vrider vänster handled och tappar där flexibiliteten i armbågarna, vilket resulterar i att hästen blir stark och spänd. En ond cirkel helt enkelt, men jag jobbar på det!

Lite bilder får ni också :D


Haha så fula vi är på den här sista xD

Pikachu riden

2011-07-02 @ 13:49:39
Jag kom hem från Pikachu för ett tag sedan och ska strax dra upp till Blezter och Shally men passar på att bjuda er på en bild från dagen så länge! :)


Jag berättat mer om ridpasset när jag kommer hem igen :)

Mot Pikachu!

2011-07-02 @ 10:06:53

Nu drar det igång..!

2011-07-02 @ 10:00:00
Sveriges och årets längsta hästfest drar igång nu, och jag längtar sjukligt mycket till onsdag då jag ska ner där! Programmet är löljigt bra då med bla en clinic för ingen mindre än Angelica Augustsson, och mässan lär vara knökfull med snygga grejor! :DLugn dag och snälla hästar

2011-07-01 @ 21:52:07
Jag har tagit det väldigt lugnt idag med lite film och annat mysigt, dock blev jag som vanligt rastlös väldigt snabbt och försökte komma på något vettigare att göra, vilket jag inte lyckades med... xD

Det blev skogen för både Blezter och Shally idag och båda skötte sig bra. Blezter fick trava lite idag vilket han tyckte var jätteroligt, och Shally red jag lite i alla gångarter och hon verkade också ha ganska roligt :)


Smålänning på bild

Shoppinglista FHS

2011-07-01 @ 12:45:27


Det är detta jag måste köpa (schabraket är inget måste, men jag vill absolut ha det!), resten av pengarna kommer gå åt för impulsshopping. Härligt när det inte är många "måsten" för en gångs skull! :D
Förhoppningsvis står mamma för västen...

Ännu en bloggtävling!

2011-07-01 @ 09:00:54


Klicka här för att komma till tävlingen

Tävling hos MLI

2011-07-01 @ 08:56:01


Klicka här för att komma till tävlingen

RSS 2.0