Heldag på stranden!

2011-06-30 @ 17:55:22
Jag kom hem runt halv 1 igår kväll och trillade direkt i säng, när jag vaknade skickade jag iväg en bildbeställning och sen åkte jag till stranden med några kompisar. Jag har fått massvis med färg och har haft det jättebra hela dagen! :D Snart ska jag upp till hästarna, Blezter ska skrittas och Shally ska nog vila tror jag :)


Mellanlandning på Börjes i Tingsryd!

2011-06-30 @ 17:50:23
Vi tog en liten avstickare bort till Tingsryd och Börjes, när vi ändå var på det hållet kunde vi inte bara låta bli! Börjes har fått in massvis med märkesgrejer från Kingsland, Pikeur, Euro-Star, Cavallo m.fl och jag hittade en hel del fina saker, bla ett supersnyggt schabrak från Kingsland som inte kommit ut i butik ännu. Dock fanns det bara i dressyr så det var inte att tänka på tyvärr...

Eftersom det är nära till Falsterbo drar igång är jag väldigt mån om att hålla i pengarna tills dess, plus att de sakerna jag verkligen ville ha bara fanns i fel modell eller storlek. Därför blev det en flughuva (som jag ändå skule köpt på FHS) och ett par dösnygga KL strumpor :DFastän väldigt lite fick komma med hem, är jag supernöjd med mina köp ;)

Gårdagens tripp

2011-06-30 @ 17:40:44
Igår begav jag, Alexandra och hennes mamma oss till Trekanten strax utanför Kalmar där Alexandra skulle prova en häst. Det bestämdes på förmiddagen att jag skulle med så det var därför jag fick lite bråttom att hinna med allting innan vi skulle styra bilen uppåt landet. Efter nästan 4 timmar i bil träffade vi på ett 4-årigt sto efter Qalle - D Day, inte mycket riden men väldigt snäll och gosig! Alexandra får själv berätta för er vad hon tyckte om hästen!

Ägaren sa att det var okej att jag la ut lite bilder, så här får ni se henne :D


Sneakpeak

2011-06-30 @ 17:09:33

Mot Kalmar!

2011-06-29 @ 13:48:12
Det blir ett väldigt snabbt inlägg då jag har lite bråttom nu!
I morse/förmiddags var jag hos Alexandra och kollade allt inför när hon ska åka till Falsterbo och jag ska passa Pikachu ett par dagar. Efter det blev det att åka hem och fixa hästarna och nu måste jag in i duschen innan jag drar vidare till Alexandra igen för att dra upp till Kalmar där hon ska prova en häst! Vi gör ett stopp på vägen, men det kan jag hålla hemligt tills jag kommer hem ;)


Björkman foto

Sändningstider för FHS 2011

2011-06-29 @ 09:14:58
Eurosport kommer som sagt att sända från Falsterbo Horse Show i år och sammanlagt blir det runt 10 timmar som sänds, innehållande repotage och intervjuer med ryttarna!


Onsdag 6 juli 18.00-19.45 Hagahill ponnyfinal, ponnydressyrkür, hunting.

Torsdag 7 juli 20.20-22.00 Derbykval hoppning, omhoppning ponny Grand Prix, fem främsta från kval till Longines Grand Prix.


Fredag 8 juli 20.00-21.45 FEI Nations Cup Top Level League, sammandrag omgång I, 14 ryttare från omgång II.

Lördag 9 juli 18.00-19.45 JMS Falsterbo Derby

Söndag 10 juli 17.30-19.15 Longines Falsterbo Grand Prix, grundomgång + winning round. Barbackahoppning, höjdpunkter från hela veckan.

 

 


Quote

2011-06-28 @ 22:55:48

Fota i helgen?

2011-06-28 @ 22:26:30
I helgen hålls det tävlingar på Åsbo RF som ligger en dryg halvtimme med moppe ifrån mig så jag hade tänkt att jag skulle försöka åka dit och fota lite. Lördagen är utesluten då jag har 3 hästar att rida plus att vi ska fira mamma och pappa, men söndagen känns ganska lockande...

Så, förmodligen kommer jag finnas på plats på söndagen! :D


Jag gillar fortfarande denna bilden :D

Andra sprutan

2011-06-28 @ 22:17:50
Efter jag ridit kom veterinären och gav Blezter sin andra botulismspruta så nu behöver han bara en till, sen är det klart.

Veterinären var ung och ny och det märktes tydligt på hur noggrann han var! Han lyssnade på hjärtat, såg till att ha adrenalin framme (tydligen kan de få en chock av vaccinet..?) och bar handskar - sånt som många andra slarvar med helt enkelt! Kanonbra tycker jag :)


Grymt ridpass!

2011-06-28 @ 21:41:38
Idag red jag Blezter på banan och det gick verkligen underbart bra! Det var ganska varmt men han kämpade på så himla fint ändå och saker och ting börjar verkligen lossna ordentlig nu, och fort! Framförallt galoppen har fallit på plats och han orkar bära sig så gott som helt i högergaloppen, vänstergaloppen är han fortfarande svag i men jisses vilken förbättring..!

Jag red igenom ett par dressyrmoment nedsuttet (trav på medellinjen- halt- trav, serpentinbågar över medellinjen, snett igenom ökad steglängd osv) som dyker upp i bla LB:1 som jag planerar att rida om ungefär 2 månader (oooh längtar..!). Lite förvänd galopp som slutade i ett klockrent byte lyckades vi med idag också :D


Underbara häst! :D

Shally vilade idag :)

Ny hage!

2011-06-27 @ 23:11:43
Idag fick Blezter sin nya hage som jag väntat (och längtat efter) i en knapp månad nu. Det är en av de bästa hagarna på hela stället så jag hoppas han känner sig som en kung ;)
Imorgon ska jag se om det behöver mockas eller fixas någonting i den.


Dubbla skogsrundor

2011-06-27 @ 22:48:48
Idag red jag både Blezter och Shally en liten runda i skogen och det gick bra. Shally var snäll och uppförde sig, när hon blev rädd gjorde hon inte så stor sak av det heller. Blezter var däremot pigg och lite på tårna så när vi möter bla en fasan och en vattenspridare håll han på att skita på sig haha! Men han var fin idag :D

Vägarna här omkring är så himla fina, jisses vad jag saknat riktig skog! Visst, där är mycket skog runt Klippan/Perstorp också men det är "fel" sorts skog och den är inte på långa vägar lika fin som här omkring och på Söderåsen!

Kan tänka mig att dessa åkrar kan bli riktigt bra att rida på till hösten när det är stubb! Ska bara ta reda på vem som äger dem och ha turen att det är en snäll bonde ;)

Sen kväll

2011-06-27 @ 18:04:43
Det varit jäkla varmt idag och jag har därför inte varit i stallet och ridit ännu. Jag har 2 hästar som ska motioneras, så det kan bli en relativt sen kväll men jag uppdaterar när jag är färdig :)


Bedömningssporter

2011-06-27 @ 15:26:21
Jag är inte vidare förtjust i bedömingssporter då jag tycker att de är extremt orättvisa. I dressyren får ett fåtal (tre?) personer bestämma vem som blir världsmästare och inte - och deras beslut grundas helt på deras egna åsikter och värderingar. Aningen orättvist...
Hoppningen borde vara bra mycket lättare att döma (stilhoppning borträknat) då reglerna är väldigt tydliga och att resultatet enbart kan baseras på fakta och inte åsikter.

Jag är lite kluven till detta med dressyren som tävlingsgren då jag gärna vill tävla lite dressyr med Blezter emellanåt, men samtidigt tycker att det är en orättvis, dum och inte allt för lockande gren. Kan man å andra sidan bara lära sig att inte ta domarens ord alltför hårt och seriöst varje gång tror jag att dressyren kan vara ganska rolig ändå! :)

Fölvisningar, treårstest, 4-års kvalitén och liknande tar jag lite mer seriöst då det är en ganska stor sak som bedöms av riktiga proffs (såklart är domarna på VM också proffs men det är en annan sak...), men jag tycker ändå inte man ska lägga alltför stor vikt vid resultatet.

Jag visade Blezter vid fölvisningen -07 där han blev klass 1 med 45 poäng
, ändå är de ingenting jag bryr mig särskilt mycket om såhär 4 år senare - för vad spelar det för roll nu? Han blev klass 1 och det är jätteroligt, men det kommer knappast ge oss högre poäng på dressyrbanorna nu :) Skulle jag få för mig att sälja honom så är det väl inte en jävel som bryr sig om vad en 4-åring fick som föl haha? :)

Nej, detta med bedömningssporter är en svår sak och även om jag innerst inne inte alltid är så förtjust över hur bedömningarna går till ibland, så vill jag absolut vara med och tävla! :D


Det blir nog någonting av oss också en dag :D


- Jag hoppas ni orkade läsa, och har ni några åsikter får ni gärna dela med er :)

Snygg i kroppen

2011-06-27 @ 12:24:06
Blezter börjar bli ganska snygg i kroppen nu när han är i lagom hull och form!
Han är lite överbyggd för tillfället och han ska såklart ha mer muskler men det är sånt som rättar till sig med tiden, men jag tycker han är ganska snygg för tillfället :)


Jag vill inte ha honom smalare än så här utan jag tycker det här är ett alldeles lagom hull för en tävlingshäst! Är de tjockare är risken för skador och förslitningar större och är de smalare är det lätt att musklerna går åt istället och att hästen inte orkar någonting, plus att jag avskyr när de är för smala. Det är en svår men viktig balansgång helt enkelt :)

Hästvakt

2011-06-27 @ 12:03:00
Denna veckan har jag mer än en häst att se till då jag lovat att ta hand om lilla Shally när My är iväg på semester. Så det kommer bli mer än en häst att rida vissa dagar, men det är bara roligt ^^

På lördag ska jag även rida Alexandras Pikachu då hon kommer vara nere i Falsterbo ch slita röven av sig. Jag ska ha honom två dagar till veckan efter och har jag tur kan mamma kanske följa med och fota något ;)

Detta kan bli ganska spännande då jag bara suttit en minut (?) på Shally för att prova hennes sadel och aldrig på Pikachu haha!


Såhär snygga är jag och Shally haha ;)

Gårdagens ridpass

2011-06-27 @ 11:30:48
Igår tog jag ett pass på banan med Blezter och det gick faktiskt ganska bra. Det var varmt så han var inte riktigt lika pigg som vanligt men han jobbade på väldigt fint och jag fick en ganska bra känsla, ingenting mot vad jag fick för 1,5 vecka sedan men ändå en bra känsla :)
Jag red lite serpentinbågar, volter, början till skänkelvikning och andra lösgjörande saker. Det blev även lite galopparbete och han jobbade på väldigt bra där, han börjar till och med bli ganska självbärig där nu och det är jätteskönt :D


Snygginghästen igår :D

Laddar upp bilder

2011-06-27 @ 10:59:28
Jag håller på stt sätta logga på bilderna från igår och ska alldeles strax börja ladda upp dem. Jag har redan fått ganska många som är intresserade av att köpa bilder, jätteroligt! :D

Här är ännu en bild från igår som jag är nöjd med :)


Jag ska försöka komma ifatt med uppdateringen under dagen :)

Större hage

2011-06-26 @ 23:29:06
Innan jag åkte upp till Åstorp idag stack vi till stallet för att ta av Blezter täcket och jag släppte även över honom i en stor hage med mer gräs. Om ett par dagar får jag en ny och bättre hage än den jag har nu, tror han kommer uppskatta det :D


Här ger han sig iväg! Tror knappt han gått i en så stor hage någon gång..? Den går lååångt ut till höger :)

Bilder, bilder, bilder

2011-06-26 @ 22:50:24
Jag har varit iväg hela dagen i Åstorp och sen stallet, därefter har jag börjat kolla igenom bilderna från dagen och det är därför jag inte bloggat något. Jag uppdaterar så fort jag har möjlighet! :)

En av favoritbilderna från idag!

Underbart väder (och bilder på uppladdning)

2011-06-26 @ 08:30:09
Vädret är helt grymt fint idag! Klockan är inte ens halv 9 och det är redan grygt 20 grader, solen skiner och himlen är blå, så härligt! :D
Bilderna från igår håller på att laddas upp på facebook så de kommer upp där under morgonen medan jag drar till Åstorp och fotar i det grymma vädret! :D


Tar igen uppdateringen

2011-06-25 @ 23:01:49
Försöker ta igen lite av uppdateringen som jag ligger back med sedan igår!

Igår hade jag och Blezter en fruktansvärt dålig dag, som resulterade i bla en lös häst och ett riktigt kasst ridpass. Usch ja, ingen bra dag.

Jag tror han är på väg att byta någon tand då han är väldigt "kli-ig" i tänderna och gärna vill bita på grimskaften när han står uppställd. Det gör han aldrig annars så jag tror det är någon sånt. Hur som helst så sa jag till honom tusen gånger men ett par sekunder senare började han igen och jag började bli ordentligt irriterad på det. När jag skulle gå iväg började han igen och då röt jag till honom och viftade till med ena handen mot honom och han slänger sig bakåt, grimskaften tar i och han rycker så de går isönder. Han backar ut genom dörren och nuddar till en stege som står vid sidan och drar ner mot gräsbanan. Efter sådär 2 sek är han inte det minsta rädd längre utan tycker bara att livet är så ballt och att han är så snygg -.- Såklart var det inga problem att fånga honom, men det var så jäkla onödigt.

Ridpasset var ingen höjdare det heller. Han har blivit så himla pigg nu när han har fått upp styrka och kondition (och smalnat!) och då går han på lite väl mycket och blir spänd och överenergisk. Ny tag som gäller imorgon!


Tittar igenom bilderna

2011-06-25 @ 22:07:05
Jag sitter och kollar igenom bilderna från idag och jag måste säga att jag är sjukligt nöjd med många av dem! Ljus, skärpa och ja det mesta!
Det finns alltid en massa saker som kan bli bättre, men jag börjar komma dit jag vill nu :)


Hemma från Åstorp

2011-06-25 @ 18:07:26
Jag är nyss hemkommen från Åstorp där jag fotade inte mindre än 5 klasser idag. Stelfrusen och trött är jag och lite osäker på om jag lyckas få några bra bilder eller inte. Det är inte så lätt när ljuset skiftar konstant och jag sitter och skakar av kölden (helt seriöst!). Det återstår att se helt enkelt!


Alexandra och hennes lilla Pikachu :)

Lördag

2011-06-25 @ 10:39:38
Idag kommer stora delar utav det som är kvar av dagen spenderas i Åstorp med kameran, därefter är det lite ridning med Blezter. Uppdateringen igår var inget vidare men som sagt var det midsommar och vi var iväg (och kom hem inatt), så det har sina förklaringar. När jag kommer hem ikväll från tävlingen och stallet kommer jag uppdatera mer :)


Bild från Munka

Midsommarafton

2011-06-24 @ 09:46:25
Idag är det redan midsommarafton, tiden går fort!

Jag hade tänkt rida Blezter en runda på banan idag och rida några dressyrmoment nersuttet, sen ska det firas midsommar med hela tjocka släkten. Bloggningen kanske inte blir på topp idag, men å andra sidan tror jag inte många av er har tid at sitta och läsa en massa :)


Tävlingsplanering!

2011-06-23 @ 21:26:13
Jag sitter i detta nu och planerar våra kommande P&R och tävlingar, jisses vad roligt det ska bli!

Såhär ser det ut just nu:

11/7 - ÅPK Pay & Jump
28/7 - Össjö Pay & Jump
13/8 - Perstorp LOKAL DEBUT
3/9 - Åsbo RF dressyr LOKAL DEBUT

Dressyren tror jag absolut vi skulle varit redo att debutera mycket tidigare än jag planerat men det fanns ingen passande innan dess tyvärr så vi får se till att ta alla med storm i september istället ;)


foto: Björkmans Foto

HG Week Wednesday

2011-06-23 @ 17:31:40
Det finns massvis med snygga träns, tyvärr kostar de flesta lite mer än vad jag är beredd att betala. Det är så lätt hänt att hästen fastnar i någonting och sliter isönder tränset, eller att man trillar av och den trampar isönder det, och det skulle verkligen kännas jobbigt om det hände med ett träns som kostar drygt 2000:-.

Men snyggt är det! Dock borde pannbandet bytas ut, det gillade jag inte alls och snokremmen skulle varit lite bredare, men det är sånt man enkelt kan fixa själv!

Finns hos Ryttarstugan för 2495:-


Härlig tur i solen!

2011-06-23 @ 15:27:58
Idag red jag och Blezter som sagt ut tillsammans med en tjej från stallet, och vi var borta i en dryg timme. Vi red på lite vägar jag aldrig varit på innan och där var verkligen jättefint! Vädret var perfekt, Blezter var superfin och jag hade trevligt sällskap - kan de bli mycket bättre?

Efter jag ridit (och stretchat) honom gick jag ner med honom på gräsbanan där han hittade sitt himmelrike! Banan är så gott som bara klippt före och efter hinder och det lämnar en del parti fulla med gräs som jag lät honom beta av. Tror han gick upp ett par kilo haha ;)


GG Titanium

2011-06-23 @ 12:27:53
Via en av mina absoluta favoritbloggar (Sara) fick jag se de nya GG-schabraken, och jag är såld! Det ceriserosa är verkligen supersnyggt, men det vita/blåa är helt underbart det också.

Så glöm allting jag skrivit om Lamicell Mirage, för det är ett GG Titanium jag ska ha! :D


Finns på Cheval för 439:- med matchande luva!

Jag vet vad jag ska leta efter i Falsterbo...

Uteritt nu på morgonen

2011-06-23 @ 08:25:19
Jag och Blezter ska rida ut med en tjej i stallet kl 10, så jag ska slänga i mig lite frukost och sen bär det av upp till stallet! Vi hörs lite senare :)


Fixar med bilder

2011-06-22 @ 20:58:31
Jag håller på att fixa med bilderna från ÅPK och Munka som jag legat lite efter med. De från ÅPK ligger på min FB nu, och de från Munka håller jag på att sätta logga på så de kommer strax :)


Fota i helgen

2011-06-22 @ 16:31:56
Nu till helgen hålls det lokala och regionala hästhoppnigar i Åstorp, och eftersom det ligger en dryg kvart från mig ska jag självklart dit och fota! Det var runt 2 veckor sedan jag var i väg senast så det ska bli roligt att åka ut igen :)

Kanske någon av er som ska tävla? :)


Bildbomb nummer två

2011-06-22 @ 15:07:00Haha, han tar i ordentligt bak iaf!


Vila

2011-06-22 @ 13:20:39
Idag är det vila för Blezters del och ska jag vara helt ärlig tror jag inte han uppskattar det allt för mycket.

Nu när styrkan har börjat komma och han lossnat en del och är på god väg till lösgjordhet, märker jag stor skillnad i hans inställning till arbete. Han tycker verkligen det är roligt och vill bara mer hela tiden, och jag är så glad för det! Men han behöver trots allt lite vila ibland :)


Mums så snygg han är! Fortfarande Björkman som fotat :)

Liten bildbomb

2011-06-22 @ 12:58:18
Fler bilder kommer senare idag. Dessa är tagna av Gabbi med min kamera :)


På tal om Falsterbo!

2011-06-22 @ 12:02:22
Eurosport kommer sända en massa ifrån Falsterbo i år! De börjar den 6 juli och alla inslag kommer vara upp emot 90 min långa och sändningarna kommer pågå i hela 5 dagar. Hur bra är inte det? :D

Listor innehållande de startande ekipagen har också kommit ut (inte att förknippa med startlistor ;)) och finns här!


Falsterbo Horse Show 2011

2011-06-22 @ 11:52:55
Om inte mindre än 9 dagar drar Sveriges längsta häst-event igång, och jag längtar!

I år har jag bara en Falsterbo-dag inplanerad och det är på onsdagen. Känner att det skulle vara helt perfekt i och med att det gått så pass långt i veckan att programmet börjar ha lite bättre saker, men även inte så långt att alla saker är slut på mässan ;)

Hagahill Ponnykür, Tretorn Ponny Grand Prix, Folksam Scandinavian Open och Falsterbo Hunting är några klasser så jag verkligen vill se!

Bild från förra året, haha!

 

Vad gäller shoppingen så har jag inga riktiga planer mer än kanske ridbyxor, lindor, boots och sånt halvtråkigt. Men eftersom jag inte behöver något speciellt så får jag helt enkelt ägna mig åt impulsshopping!


You're the moon when the night comes

2011-06-22 @ 00:08:25

Equiline-luva

2011-06-21 @ 22:31:56
Jag tycker att det är jättesnyggt med luva - på rätt häst! Tidigare har jag varit mer inne på luvor som syns lite mer och står ut men nu har jag börjat falla mer och mer för de enklare och mer exklusiva! Equilines enfärgade luva är att dö för, och ska det inköpas någon mer luva för min del är det den som står på listan!

Jag tror Blezter hade varit supersnygg i den!

Härlig skrittur!

2011-06-21 @ 21:42:08
Ikväll blev det en härlig skrittur tillsammans med min fina vän. Han var väldigt pigg och glad och väldigt tillfreds i kroppen (han gick och tuggade/slickade sig om munnen hela ridturen, varvat med frustningar). Stretchade honom som vanligt och det börjar verkligen ge resultat i ridningen, superroligt! :D


Haha ser ut som han har massvis med man xD

Ännu fler bilder!

2011-06-21 @ 16:36:22
Jag ska så småningom ge mig iväg till Blezter, men tänkte att jag kunde bjuda på ännu fler bilder först.

Dessa är tagna av Linda Svensson :)


And you can tell everybody, this is your song

2011-06-21 @ 14:03:00

Lugn dag

2011-06-21 @ 10:10:51
Idag är det en lugn skrittur för Blezter som gäller, jag tror han är lite trött i både kropp och knopp sen igår. Mer än det är det en tandläkarbesök som står på schemat för min det, annars är det väldigt lugnt och skönt! :)

En bild från igår på min snygga häst! Gabbi som tagit den med min kamera :)

Fler bilder!

2011-06-21 @ 09:45:10
Dessa är tagna av Alexandra Garcia Ferm :)Några bilder!

2011-06-20 @ 22:14:22
Bilderna är tagna av Björkmans Foto :)Blezter är kung!

2011-06-20 @ 22:07:52
Blezter skötte sig exemplariskt från stunden jag lastade honom där hemma, tills han lastades ut på samma ställe igen. Vilken stjärna jag har!

Framridningen och framhoppningen gick jättebra! Han var väldigt lyhörd, mjuk och bjudningen satt precis där den skulle och jag kunde inte varit mer stolt över honom. När vi kom in på banan var han ganomtrött av alla nya intryck och det supertunga underlaget men jag förstår honom. Något jag märkt av när jag hoppat här hemma är att han tittar på saker sidanom hinderna och kan slänga sig lite för det, och så blev det även idag. Infångarna var döläskiga!
Jag la volter för att vara juste mot honom, även om han hade kunnat hoppa så ville jag få en bra start på banan och inte några stillastående och spända språng. Jag la en volt efter sexan då han drog åt höger och jag kände att vi skulle komma väldigt illa på hindert om jag fortsatt :)

Jag är jättenöjd med honom idag, han skötte det så himla bra! Det jag ska träna på tills nästa gång är att ha en massa läskiga saker brevid hinderna så han vänjer sig det, och såklart styrka :)

Som ni ser på filmen är han trött men ändå väldigt intresserad av allting omkring, lite osäker på de hinderna med infångare men det gick vägen ändå :D


Det gick kanon!

2011-06-20 @ 21:02:35
Det gick jättebra idag, just resultatmässigt var vi kanske inte bland de bästa, men jag är jättenöjd med honom! Berättar mer senare :)

Blezter utslängd

2011-06-20 @ 09:38:16
Jag har nyss varit uppe och slängt ut Blezter och fixat några småsaker (mat osv) till senare idag. Det regnar en del och regnet är väldigt kallt och räligt, så han fick ha täcke på sig idag.
Han ska bada senare idag så vi ser snygga ut. Visserligen tror jag att deras banor kommer vara lera, men det är tanken som räknas, nu vet åtminstone alla att vi var rena när vi åkte dit ;)


Äntligen..!

2011-06-19 @ 21:35:22
Startlistorna inför morgondagen är äntligen ute, så nu slipper jag drabbas av nervöst sammanbrott ;)


Jag struntade i att ta med kameran nu i kväll när jag tog in honom, istället får ni en urusel mobilbild. Som sagt putsade och packade jag tidigare idag, här har ni en del av det som ska med :) Såklart ska inte allt på bilden med ;)

Jag väntar otåligt...

2011-06-19 @ 19:36:47
... på startlistan inför morgondagen. Jag behöver ha ett hum om när vi måste köra hemifrån osv för att inte drabbas av ett nervöst sammanbrott.
Jag är jättetaggad, men ändå rejält nervös. Visserligen brukar jag bli ganska nervös när jag ska tävla, men aldrig när det bara är Pay&Rides det gäller. Haha seriöst, vad händer med mig? xD


Fix färdig

2011-06-19 @ 19:27:07
Uppdateringen idag har kanske inte varit på topp men eftersom jag inte gjort så mycket förrän nu framåt kvällen har jag inte haft så mycket att skriva om heller.

Jag har i alla fall packat en hel del av grejerna till imorgon och friserat Blezter. Egentligen brukar jag aldrig göra det dagen innan vi ska iväg, men jag glömde det igår ;)
När vi ändå är inne på vad jag glömt så glömde jag kameran hemma idag, annars hade jag kunnat bjuda på lite bilder. Visserligen ska jag upp där lite senare och ta in honom så jag kanske drar med mig kameran då :)


Smart!

2011-06-19 @ 10:39:24
Equipe har kommit med en ny (?) funktion som gör att man kan se klassens beräknade sluttid och medeltiden av ekipagens rundor.Man kan även gilla folks placeringar eller skicka en gratulation som hamnar i deras fb-inkorg (om jag förstått det rätt), hur smart som helst!


Supersnygg hingst!

2011-06-18 @ 20:59:43
Bravour 1197, jäklar vilken häst!
Kolla in honom bara! *.*


Bildkälla


Jag kanske borde inseminera Blezter? Haha ;)

En härlig skogstur

2011-06-18 @ 19:58:53
Idag red jag ut en runda med My för att få galopperat en lite längre sträcka, och Blezter hade verkligen jätteroligt! Han galopperade på, blev livrädd för något och tvärstannade för att sedan vara kolugn igen. Jag hade minst lika roligt ;) Han var verkligen fin idag, bjöd superfint och ja - han kändes allmänt fin!


My har köpte en ny sadel (bomlös) och hon tyckte jag skulle hoppa upp och prova. Jag är lite för lång, men å andra sidan är Shally inte så stor. Sadeln var förresten jätteskön, kändes som en vadderad filt!

Längtar!

2011-06-18 @ 15:53:45
Ni skulle bara veta hur mycket jag längtar tills måndag!
Haha jag kommer vara galet nervös xD


En tur till Hööks

2011-06-18 @ 13:50:21
Jag begav mig till Väla idag för att leta upp en tröja som skulle kunna tänkas matcha mitt ljusblåa Equiline-schabrak och det närmaste jag kom rätt nyans var inte tillräckligt nära upptäckte jag när jag kom hem. Lite tråkigt men jag löser nog det på något sätt :)

När vi ändå var iväg körde vi inom Hööks och ett par skor och strumpor fick komma med hem. Strumporna fick hänga med då det behövdes något litet till för att vi skulle få två stämplar ;)


Foto på måndag..?

2011-06-17 @ 22:13:14
Jag vill jättegärna ha en massa bilder tagna på måndag, och det verkar som det kommer bli så också!

Louice, Ida, Björkmans och Isabell är de som jag vet troligtvis kommer finnas på plats, så det kan bli en hel del bilder!

EDIT:
Josefine komma vara där, troligtvis Lina också!

Någon mer ni vet? :DTävling hos Stallviggeby

2011-06-17 @ 20:17:37


Klicka här för att komma till tävlingen och här för att komma till Fåglasång.

Svar på fråga

2011-06-17 @ 19:07:05
Elin om Forget, and move on:
Hästen du hade innan, Lyckängs Raket. Ägde du honom. Var är han nu? :)

SV; Jag ägde inte Raket, utan det var så att jag tävlade honom lite under 2 månader 2009 för att vi skulle få ihop till ett lag i Allsvenskan. Jag springer inte på hans ägare så ofta och är inte helt uppdaterad om vad han hittar på, men senast jag hörde något var nog i April och då var tanken att han skulle fortsätta tävla med en tjej som red honom tidigare. :)


Allsvenskan omg I i Munka, 3:a med laget. Foto: tävlingsbilder.se


Jag och Raket i en LC+5, Munka-Ljungby RK. Dubbelnolla och precis utanför placering, tror det var vår andra tävling :) Foto: Louice
Det har hänt ganska mycket sedan dess haha ;)


Fantastiskt ridpass!

2011-06-17 @ 17:25:18
Idag upplevde jag ett helt fantastiskt ridpass! Blezter har aldrig gått såhär bra - någonsin.

Eftersom himlen öppnade sig precis när det skulle ridas smet vi in i ridhuset som vi fick dela med 3 andra hästar, varav två som hoppade = trångt. Men Blezter skötte det galant och var väldig uppmärksam på mig. Han var väldigt mjuk och fin genom hela ridpasset, hittade formen fint och bjöd jättebra framåt.

Galoppen har tidigare varit vår svaga sida, framförallt då han varit för svag för att bära sig i den, men idag hittade han formen väldigt fint och gick kvar där även i övergångarna!
Jag fick verkligen den där underbara känslan som en bärig och lösgjord häst ger, ni vet den där otrolig befriande känslan? Fantastiskt! :'D


Det blev kanske ett lite rörigt inlägg men jag är så himla glad och var bara tvungen att dela med mig! Jag hade kunnat skriva en hel roman om känslan jag fick idag, haha!
Det blev inga bilder/filmer idag (jag har redan ringt och skällt på mamma för att hon jobbade istället för att filma oss) så bilden ovan är från vår första dag i stallet :)

Knoppa

2011-06-17 @ 17:11:58
Just flätning och knoppning har aldrig varit min starka sida men jag har bestämt mig för att verkligen ta tag i det här med knoppningen under sommaren så vi kan se okej ut på tävlingsbanorna sen. Jag fick till knoppar i hela manen idag och jag är ganska nöjd, det går absolut framåt! De satt som en smäck under hela ridpasset också vilket känns lovande :)


Till stallet!

2011-06-17 @ 13:32:07
Jag drar iväg till stallet nu och det kommer antagligen ta lite längre tid än vanligt, alltså tar det ett par timmar innan ni hör från mig igen :)


Klippt benskydd

2011-06-17 @ 12:05:12
Jag mätte och vägde ett par av mina strykkappor idag och upptäckte att de på insidan överskred de tillåtna måtten, så saxen fick helt enkelt komma fram! Jag ska köpa nya skydd snart (Falsterbo?) men jag måste ha ett par godkända på måndag.De var bara runt 2 mm för stora men jag vill inte riskera att åka fast på en så dum sak. Dessutom är regler till för att följas, hur konstiga och obegripliga de än är :)

Benskydden ligger nu i tvättmaskinen och får sig en rejäl (och välbehövlig) omgång!

Tävling hos Stallekekullen

2011-06-17 @ 09:07:00


Kom till tävlingen

Hjälptyglar

2011-06-17 @ 06:58:00
Jag vet att åsiktsinlägg alltid brukar engagera och tilltala mina läsare, och denna gången tänkte jag gå in lite på mina åsikter kring hjälptyglar!

Hjälptyglar är något som ska hjälpa häst och ryttare att hitta den korrekta formen snabbare och enklare, men felanvänd kan de göra mer skada än nytta. Gramantygeln tror jag väldigt många faller för då det är lätt, genom att använda gramanen felaktikt, att få hästarna att böja på nackarna och se snygga ut medan de i själva verket är ihopknycklade fram och rinner iväg bak. Jag rider aldrig Blezter med några som helst hjälptyglar dels för att jag inte känner att jag behöver det men även då jag är så himla rädd att hamna i den typiska fällan, för det är så lätt hänt!
Alla har rätt att fatta sina egna beslut, men jag tycker det är väldigt synd att många som väljer att använda sig av hjälptyglarna inte vet hur de ska användas eller är helt insatta i deras inverkan på hästen.

Det finns mängder med hjälptyglar och jag hade kunnat skriva en lång text om detta men för att behålla det läsvärt väljer jag att avsluta det med en mening som förtydligar var jag står i denna fråga.

- Är man tillräckligt skicklig att behärska hjälptyglar, är man skicklig nog att klara sig utan dem.


Superbild lånad från Reitsport!

Har ni några åsikter?

Nästa stövelköp!

2011-06-16 @ 20:01:13
Stövlar kommer i oändligt många olika färger, former och prisklasser - men ändå verkar ingen riktigt passa mig. Antingen är de för vida, för korta eller så innenbär de helt enkelt dödsstöten mot min plånbok.

Jag har hittat ett par stövlar som jag tror skulle passa mig alldeles utmärkt, och priset är (efter lite en del sparande) helt överkomligt. Dessa skönheter från De Niro går på drygt 4500:- och skulle passa så underbart bra på både hopp och dressyrbanan så ni anar inte!Det lär dröja ett tag innan jag har råd med dessa, å andra sidan kommer mina Tretorn närmre och närmre sin begravning. Det löser sig nog på något vis!

A great walk, with a great friend of mine

2011-06-16 @ 18:48:44
Idag tog jag och Blezter som sagt en promenad, och det var minst lika mysigt som vanligt. Dock ska jag erkänna att jag inte var så sugen på det då min kropp var fullständigt död efter den skoningslösa motvinden på väg dit.

Hur som helst skötte han sig superbra, stretchingen gick även den kalas! Igår hade vi som sagt en riktigt dålig dag och han låtsades då som om han inte alls förstod vad jag menade. Men idag så!


Haha fruktansvärd bild xD

Promenad inplanerad

2011-06-16 @ 13:44:46
Idag är det en promenad inplanerad för Blezter, får hoppas den blir lika mysig som vanligt!


Roligt!

2011-06-16 @ 10:26:47
Nu på senare tid har det börjat trilla in ännu mer besökare, kommentarer och frågor vilket gör det så himla mycke roligare att blogga. Tack! :D... och fortsätt så ;)

Forget, and move on

2011-06-15 @ 21:11:20
Ni vet den jobbiga känslan när man precis avslutat ett ridpass som man egentligen bara vill stryka ett streck över? Jag har väldigt sällan den känslan på Blezter, men idag gick det inget vidare.

Jag red på den raka bettet idag och han gick verkligen jättebra när jag red fram. De första sprången kändes superbra och jag var så himla taggad på att fortsätta. När jag skulle ge mig på att hoppa linjen blev han så exalterad att han bara drog, och när jag väl lyckades få kontakt med honom var vi nästan ända uppe i nästa hinder som han då fick kasta sig över. När jag fick tillbaka honom tidigare dog han istället lite i galoppen och blev halvflack. Usch ja...

Dagar som denna är jag så besviken på mig själv och känner mig totalt värdelös. Att jag blir arg på både mig själv och honom gör inte det hela bättre. Framförallt inte att jag blir arg på honom, för man kan egentligen inte bli arg på någon som inte kan.


Nya dojjs

2011-06-15 @ 14:03:46
Som sagt så var hovalagaren här idag och skodde om min lille häst, och Blezter har tydligen rättat upp sig väldigt snabbt i hovarna! :D Jag passade på att redan nu boka in nästa skoning, så slipper jag oroa mig för det senare :)Jag ska dit senare igen och rida, jag behöver mammas hjälp med att plocka upp om vi river, så jag får helt enkelt vänta tills hon slutat jobba. Och eftersom hon ändå ska vara där, får hon filma också ;)

Anmält!

2011-06-15 @ 10:14:08
Sent igårkväll skickade jag in anmälan till Pay 'n Riden som är på måndag, spännande!

Egentligen brukar jag aldrig bli nervös eller ens bry mig särskilt mycket om P&R's då det inte är en riktig tävling, men eftersom det är första gången för Blezter kombinerat med att jag inte varit ute på drygt ett halvår så är jag ganska nervös och taggad. Haha! :D


Dagens planer

2011-06-15 @ 08:38:56
Som ni ser är jag uppe i någorlunda tid, vilket jag har haft lite problem med under sommarlovet. Jag är egentligen världens morgonmänniska, men under dessa två veckorna har det vänt totalt!

Hur som helst, dagens planer!
I hästväg är det bara detta, dock har jag mer planerat men jag tror inte det intresserar er :)

- Hovslagaren kommer till Blezter och en annan i stallet (som jag lovat ta in)
- Hoppning!


Få en glansig häst

2011-06-14 @ 20:51:12
Jag rengjorde min ryktlåda ordentligt idag (skrubbade den och allt) och tänkte att jag kunde visa vad jag har i den, och använder dagligen. Jag fick dessutom ett önskemål på att visa hur jag "borstar och fixar" Blezter, så jag tolkar det som att jag ska berätta lite vad jag använder och så :)Pälsen speglar hur hästen mår både fysiskt och psykiskt, och många pälsproblem har ofta att göra med störningar i mage och tarm. När man har sett till att hästen får det foder den behöver är den en noggrann rykt som ger pälsen den extra glansen och lysten, inte pälsglans. Jag använder mig bara av pälsglans i svansen och aldrig på kroppen då det stänger in smutsen, plus att jag tycker det är "fusk".
Det bästa att använda för att få en glansig och välmående päls är borstar gjorda utav naturmaterial, alltså inget plastamög ;)

Det jag garanterat använder mig utav dagligen är det som ligger ovanpå ryktlådan, alltså piggborste, rotviska, ryktborste, skrapa och manborste. Det som ligger nedanför är bara i naturmaterial och är då perfekta för att bort dammet och jobba upp glansen. Jag använder några av dessa saker så gott som dagligen också! Det är två ryktborstar (med olika täthet), en allroundborste och en putsvante.
Jag är väldigt noga med rykten och det där med snabborstning är inte riktigt min grej, utan det är minst lika viktigt för mitt välmående som hans att det blir en ordentlig rykt :)

Borstarna gjorda av naturmaterial är oftast lite dyrare än de i plast, men det är värt att betala de extra slantarna!


Somsagt, hästen ska glänsa! Denna bilden togs igår :)

Här fick ni veta lite av vad jag använder! :)

Skogen och stretching

2011-06-14 @ 19:46:00
Idag tog jag och Blezter som sagt en tur i skogen och galopperade lite. Han verkade absolut tycka om det och blev faktiskt lite stark efter ett tag, tur att jag hade det tredelade så jag fick stopp på honom. Hur som helst kändes han jättefin i speciellt traven och jag tror att han börjar lossna lite mer i "vänstervarvet".

Jag har också börjat stretcha Blezter och jag märkte tydligt av hur mycket stelare han är i högersidan när jag stretchade honom. Med tiden tror jag att det kommer ge resultat, både i hoppningen och dressyren :)


Skogen väntar

2011-06-14 @ 13:31:46
Idag är det en skogstur som är inplanerad för Blezters del, hade tänkt att han skulle få komma ut och galoppera lite! Det är alltid roligt, dessutom är det bra för bådas muskler så det känns som en riktig win-win!
Lamicell Mirage

2011-06-14 @ 12:25:51
Jag har skippat idén på att köpa ett pistagefärgat Lamicell-schabrak då jag lyckades få mitt gröna HorseSaver att expandera lite så det passar, men jag är fortfarande sugen på att köpa ett rosa (fuschia). Jag planerade att titta efter det i Göteborg men hittade då ingenting, men kanske på Falsterbo?Bild lånad från TopHorse

You, is the closest to perfection we'll ever see

2011-06-13 @ 23:56:38

En vecka kvar..!

2011-06-13 @ 22:24:29
Det är bara en vecka kvar tills jag och Blezter ska ut på vår första P&J tillsammans, och det ska bli så himla roligt! Jag ska fundera ut vilket höjd vi ska hoppa, sen ska de anmälas så fort som möjligt så jag inte glömmer det!Måste fundera ut vad jag ska ha på mig också, han ska iaf ha sitt ljusblåa Equiline-schabrak :D

Slimmad häst med magmuskler

2011-06-13 @ 21:29:03
Blezter har börjat bli ganska slimmad och snygg nu, självklart är där lite kvar men hans snygga magmuskel (vet faktiskt inte vad den heter) har börjat bli mer och mer synlig nu!


Jag har dragit ett sträck under den, så ni ska se tydigare :)

Mys med hjärtat

2011-06-13 @ 21:13:29
Idag vilade Blezter så vi har bara myst lite :)


Mot stallet!

2011-06-13 @ 18:41:40

Två mobilbilder från igår

2011-06-13 @ 14:01:29

Tävling hos Brusella

2011-06-12 @ 21:22:16

Klicka HÄR för att komma till tävlingen!


Har ni några tips?

2011-06-12 @ 20:25:27
Det blir roligare att skriva om de sakerna jag vet att ni vill läsa om, så ni får gärna berätta för mig ^^,


Alex och Pikachu

2011-06-12 @ 20:10:17

Fin häst

2011-06-12 @ 19:53:36
Som sagt har jag spenderat kvällen med Alexandra när hon provridit en häst. Det var en 5-åring e Hip Hop som var lite efter i utbildningen och låg i samma nivå som en 3,5 åring. Fin var den, rörde sig stort och när styrkan kommer kan den nog utöka det ännu mer. Sött och speciellt huvud hade den också!
Jag tror Alex var ganska glad för den :)


Mer än såhär får ni inte se av den, men köper hon den kan jag lova mer bilder!

Iväg!

2011-06-12 @ 16:26:02
Nu ska jag bara byta kläder lite snabbt och sen bär det av mot Alexandra!
Jag uppdaterar såklart när jag kommer hem ikväll :)


Red hem idag!

2011-06-12 @ 16:09:09
Ja, precis som jag planerat red jag hem med Blezter till mig idag! Han skötte sig jättefint hela tiden, även när vi började komma in lite mer i byn. Han var så himla duktig!
Jag har varit så avundsjuk på folk som kunnat rida hem när jag (tidigare) har haft helt omöjligt att göra det, jag tror att det framförallt Sara som gjort mig så otroligt avundsjuk ;)
Älskade häst!

Dagens planer

2011-06-12 @ 10:36:05
Det är inte så extremt mycket inplanerat idag men är det sommarlov så är det. Dessutom så är de få inplanerade sakerna roliga, så jag misstycker inte!

- Jag ska göra en sak med Blezter idag som jag aldrig har gjort eller ens haft möjlighet att göra tidigare, ni får säkert se bilder senare idag! Det är egentligen ingen stor grej, men eftersom jag aldrig någonsin haft möjlighet innan blir det en ganska stor grej för mig ;)

- Därefter ska jag med Alexandra när hon ska provrida en ny häst och ni kanske får se lite bilder senare :)


Alexandra och Pikachu för en månad (?) sedan :)

Svar på fråga

2011-06-11 @ 22:26:48
Anonym om Till stallet:
hur ofta hoppar du blezter? :D känns som du gör de väldigt ofta nu, ingen illa menat! jag är bara nyfiken ^^

SVAR: Nja ofta har det väl inte blivit då han idag hoppade för fjärde gången i år haha ;)
Jag vet att folk har väldigt olika åsikt när det kommer till hur ofta och på vilket sätt hästarna ska hoppas, men jag tycker som så här att om hästen ska lära sig måste den göra det ofta och lite i taget. Tänk er till exempel ett barn som ska lära sig läsa, tror ni att det lär sig bäst genom att öva stenhårt två gånger i månaden eller läsa lite några gånger i veckan? Barnet måste repetera, och ganska ofta för att få grepp om det hela.
När jag hoppar Blezter är det få språng och låga höjder som gäller då jag är ute efter att utveckla tekniken, och det gör man bäst på de små hinderna. Dessa låga hinder sliter inte vidare heller.
Hur ofta jag hoppar beror på hur hans planering för den specifika veckan ser ut och när han verkligen greppat allt detta kommer jag lägga in det allt mer sällan. Just denna veckan hoppade han två gånger, nästa blir det en gång och veckan därpå blir det också en gång (P&R). Veckan därefter tror jag han ska få en paus från hoppningen :)

Långt svar men sammanfattningsvis hoppar jag max 2 gånger i veckan och bara låga hinder och få språng :)


Klipp

2011-06-11 @ 20:35:15


Som ni ser har han inte riktigt samma "kraft" som vanligt, men det är helt okej ändå :)

Hoppning, hoppning

2011-06-11 @ 19:30:24
Hoppningen idag gick sådär, jag tror värmen som slog till idag tog ganska hårt på oss båda. Han var lite off men ändå väldigt hoppsugen och blev lite stark och låg, svårt att förklara. Jag provade att hoppa långsida och den första gången blev han lite för koncentrerad på nästa hinder och lyssnade inte riktigt, vilket resulterade att bommen åkte med. Nästa gång lyssnade han lite bättre och det syns klara förbättringar för varje gång på filmerna och det är ju det som är det viktigaste (att vi inte gör om samma misstag).
Han fick även hoppa skynke och det skuttade han över som ingenting :)

Jag hinner inte ladda upp någon film just nu så ni får en print istället.

Nu när jag tänker igenom det så hoppade han egentligen ganska bra idag, det var nog mest att vi var lite loja av värmen och inte hade fullt engagemang hela tiden som gjorde att lite av den där härliga känslan han kan ge mig ibland delvis gick förlorad.

Till stallet

2011-06-11 @ 15:39:26
Jag ska strax sticka iväg till stallet och det är hoppning som står på schemat idag! Tanken är att jag ska hoppa lite hinder i följd och linjer, inget avancerat och inte så många språng men mer för att se så det fungerar. Det bara drygt en vecka kvar till vi ska iväg ju! :D


Blezter i höstas, bilden är väldigt missvisande då han inte var så biffig utan ganska klen och vinglig av sig men det gör ingenting att han ser biffigare ut på bilden ;) haha
Där har blivit en stor utveckling för oss båda! Och om ni undrar varför jag är så framåtlutad - hindret är precis utanför bild :)

En (enligt mig) intressant teori

2011-06-10 @ 23:06:13
Jag är glad för att tänka, analysera och hitta samband - i alla situationer.

Det senaste sambandet jag hittat gäller hästens beteende och hur uppfostran påverkar hur den agerar mot både människor och andra hästar. Detta är ingenting som är vetenskapligt bevisat, utan mer en teori från min sida.

Har ni tillexempel tänkt på att de hästar som är jobbiga eller ouppfostrade på marken oftast är det när den har en ryttare på ryggen också? Eller att en häst som inte är vidare uppfostrad är mer dominant och aggresiv mot de andra hästarna i hagen?
Detta är något jag kommit på ganska nyligen men när jag går bakåt i tankarna kan jag inte komma på en enda häst jag träffat som detta inte stämt på. Så genom att uppfostra sin häst ordentligt kan man (i viss mån) både få en häst som är roligare att arbeta med, men även en som är snäll mot hagkompisarna?

Har ni några funderingar?


Studentfirande

2011-06-10 @ 22:36:50
Idag tog min kusin studenten så det är där jag spenderat eftermiddagen och kvällen.
En som är ingift i släkten (fast de är inte gifta, men man säger väl så ändå?) har sin häst stående uppe på Jennyhill Djurklinik för betäckning så vi åkte upp och hälsade på henne när hon ändå skulle fodras. Väldigt fint ställe det där med trästaket, nybyggda stall och precis vid söderåsen = vacker utsikt.

Jag såg en riktigt fin liten vit ponny där, såg ungefär ut som den vita ponnyn i Black Beauty, om ni minns den? Jättefin var den i kroppen, tror dessutom de sa att den var närme 20 år :)

Härlig skogstur!

2011-06-10 @ 15:50:09
Jag och Blezter tog en riktigt härlig skogstur idag i det perfekta vädret. Det var logom varmt, lagom stark sol, vindstilla, fåglar som kvittrade, fjärilar lite överallt och en underbar häst. Perfekt helt enkelt!
Jag red på hacket då jag inte planerade att rida överseriöst utan mer så han skulle få bort eventuell träningsvärk från hoppningen i förgår. Han var pigg och glad hela tiden, galoppfattningen satt perfekt och ja - kanonhärligt! :D

Jag har tyvärr ingen bild från idag att bjuda på så jag kör en favorit i repris!

Blogg-motivation

2011-06-10 @ 09:51:35
Såhär på morgonen har jag noll motivaion till att blogga, jag tror det är för att jag inte hunnit göra så mycket ännu. Sen går den i vågor beroende på humör och antal komentarer, för deso fler kommentarer man får - desto roligare är det att blogga! :)
Över lag är det väldigt roligt att blogga ändå, jag måste ju göra någonting rätt med den bunken läsare som rillar in varje dag.


Lilla Evita :)

Tiderna förändras, och vi med dem

2011-06-09 @ 23:16:39


Promenad

2011-06-09 @ 19:45:23
Jag och Blezter tog en promenad i det mysiga vädret idag :)


Just 'bout to leave

2011-06-09 @ 16:10:48
Idag är det en liten promenad som är inplanerad för Blezters del, alltid lika mysigt!
Jag ska snart ge mig upp till honom, därefter kanske jag tittar lite på träningarna som hålls ikväll?
Vi får helt enkelt se vad eftermiddagen bjuder på! :)


Ölandshoppet 2012

2011-06-09 @ 14:31:43
Jag skrev igår ett inlägg om mina målsättningar och planer för Blezter och mig och nämnde då ett långsiktigt mål också som jag lovade att berätta om i ett senare inlägg. Nu tänkte jag dela med mig av de lite mer detaljerat!

Det är Ölandshoppet jag planerar att åka till nästa år, antar att det blir i början utav juni även 2012. Det är ett meeting över två dagar som går från 1m-1.30m, alltså har vi full valfrihet. Enligt reglerna får Blezter starta 1.30 som 5-åring, dock är det inte något jag satsar på. Jag planerar att vi ska vara redo för 1m och 1.10m då, och om den fungerar med 1.20 är det bara en bonus!
Jag har hört mig för och tävlingarna ska tydligen vara väldigt trevliga och bra, och då de hålls i samarbete med Lundegårds camping (som ligger precis vid havet dessutom!) är det väldigt lätt att fixa boende också.

Jag ska räkna på ett ungefär vad detta skulle kunna komma att kosta, och planerar att sprara lite pengar under året - sen hoppas jag på en liten sponsring från mamma och pappa också! ;)

Alla bilder är lånade från Lundegård

 

Jag längtar verkligen efter att åka iväg på mitt allra första meeting och jag är så otroligt motiverad nu så ni anar inte! Att det är på underbara Öland gör det inte sämre! Detta ska bli så roligt! :D


Hoppningen idag

2011-06-08 @ 21:43:46
Hoppningen idag gick verkligen superbra!
Han verkade lite trött när jag började rida fram så jag försökte hålla framridningen kort i den kvava luften. Han lyssnade bra framåt och vi fick till en riktigt bra galoppfattning där han verkligen satte under sig ordentligt, wow vilken känsla!

Han kändes så himla fin och bjöd verkligen mot hinderna så jag bestämde mig för att prova slänga in vattenmattan och en panel. Jag kände att han stod emot lite, men samtidigt tyckte han att det var så roligt att han bara inte kunde nita haha! Så underbart!
Jag är verkligen nöjd med honom idag, och jag tror att min inställning har gjort stor skillnad. Jag tog det lite som det kom och skrattade bara bort våra tabbar, ni ska till och med få se en "bloopers" senare! Visst, vi kom lite fel på hinder ibland och allt var inte perfekt, men vilken förbättring! :D
Glädjen han har till det är det allra roligaste, han försökte till och med bocka idag xD

Här får ni en bunke med klipp!


Detta är bara tredje gången han hoppar, och det har hänt mycket på dessa gånger! :D

Målsättningar och planer

2011-06-08 @ 19:01:00
Jag tror starkt på att det är viktigt att ha målsättningar, såväl långsiktiga som kortsiktiga, för att det ska kunna ske någon större utveckling. Utan målsättningarna virrar jag runder och tänker att "en dag ska vi tävla si eller så högt", men jag ger inte mig själv förutsättningarna och motivationen att nå dit.

Målen jag gjort upp för Blezter sträcker sig upp till ett år framåt i tiden, och de är långt ifrån orimliga.

Mål
Jag har planerat att vi ska iväg på P&R den 20/6 på ÅPK, höjd är inte bestämt ännu men det ska vara lätt och roligt för honom alltså blir det inga höga höjder (runt 60-70 cm?).
I mitten av augusti vill jag ha honom startklar för åtminstone 90 cm i Perstorp.
Dessa är alltså våra kortsiktiga mål och de kommer fyllas på allt eftersom tiden går. Det långsiktiga som ligger ett år framåt i tiden, kommer i ett annat inlägg!

Detta är något vi absolut kan och ska klara av!


Svar på fråga

2011-06-08 @ 17:27:00
caroline om The best is yet to come:
men har du kommit så långt med din unghäst så du ska bo över med han? gör man inte det på stora tävlingar?

SVAR: Meeting hålls från lokal nivå och uppåt, så nej det är inte bara för stora tävlingar.
Jag är inte direkt känd för att vara den som går för fort fram när det kommer till hästarna, utan jag väntar hellre en månad extra för att försäkra mig om att vi är redo. Hellre vänta lite "för länge" och göra bra ifrån sig, än att ge sig ut för tidigt och misslyckas. Rather safe than sorry helt enkelt.
Enligt reglerna har Blezter fått starta i ett halvår men jag har avstått, varför? För att han inte är redo helt enkelt :)


Ute om natten

2011-06-08 @ 16:32:28
Från och med idag kommer Blezter gå ute dygnet runt, tycker det är lite synd att ha honom inne när det är så fint väder. Tror att han kommer uppskatta det :)


Blezter som åring :)

Hoppning på schemat!

2011-06-08 @ 14:51:24
Idag står hoppning på schemat för Blezter och om allting känns bra ska jag slänga in lite "läskiga" saker också så som tegelportal, bock och varför inte vattenmatta? Vi får helt enkelt se hur det känns! :D


Såhär såg det ut sist vi hoppade :)

Kingsland-kväll

2011-06-08 @ 11:01:36
Titta vad som nyss trillade in i min inkorg!Det är synd att Filippas Ridsport ligger ända uppe i Falköping (drygt 3 timmar från mig), annars hade jag absolut åkt dit! Jag har bara beställt därifrån en gång, men då var det både bra service och snabb leverans (tror det dog 2 arbetsdagar sedan låg mitt vintertäcke på posten) som gällde, super alltså!

The best is yet to come

2011-06-08 @ 00:06:22
Jag läntar otroligt mycket till imorgon då jag återigen ska sitta upp på min stjärna till häst - och denna gången ska allting bli rätt. Jag ska rida på känsla, ta det hela som det kommer och ha jäkligt roligt helt enkelt! Jag är så otroligt supertaggad (förstår ni då hur taggad jag är?!) på allt roligt som kommer hända i framtiden, och jag är redo att kämpa för det.

Pep-talk såhär på natten är aldrig fel, jag ska bara lyckas behålla denna känslan till imorgon kväll :)

Som sagt - the best is yet to come!


Eskadron is going down

2011-06-07 @ 22:27:47
Jag har alltid (och då menar jag ALLTID) varit väldigt förtjust i diverse Eskadron-saker då de både är väldigt snygga och stilrena, men även för kvalitén. Dock tycker åtminstone jag att de har tappat lite av det snygga och stilrena i sina nya skydd. Ingenting jag tycker är vidare snyggt, men vem vet, jag kanske ändrar mig med tiden?

De kostar 899:- hos Skara Hästsport :)

Få chansen att rida i Globen!

2011-06-07 @ 21:25:00
"Stockholm Trophy supported by Hööks är ännu en chans att få rida i Ericsson Globe. I år introduceras en ny tävling för ekipage som tävlar på 1.10-, 1.20- respektive 1.30- nivå. Tävlingen riktar sig till ryttare som ännu inte startat i de riktigt höga klasserna men som ändå vill vara med och slåss om placeringar under Stockholm International Horse Show. Stockholm Trophy supported by Hööks är ett ypperligt tillfälle att rida till sig erfarenhet i de högre klasserna.

Stockholm Trophy supported by Hööks rids i kvalomgångar där de bäst rankade samt de två bästa ekipagen från Riksmästerskapets finalklasser går direkt till semifinalen i Ericsson Globe.

- Vi kan nu låta drömmar gå i uppfyllelse. Genom det vardagliga tävlandet kvalar man till Ericsson Globe. Och dessutom i praktiken gratis eftersom man får tillbaka anmälningsavgiften när man handlar hos Hööks, säger Ulf Rosengren, ordförande för Stockholm International Horse Show.

Både semifinalen och den stora finalen, dit sex ryttare kvalificerar sig går under Stockholm International Horse Show den 24- 27 november där deltagande ryttare tävlar om presentkort från Hööks samt den stora äran att få rida ärevarv i ett fullsatt Ericsson Globe."

Läs mer och anmäl här

Jag tycker att det är jätteroligt att de gör något sånt här, tänk så många fler som nu kan få chansen att rida på en stor arena! Långt ifrån alla som kommer upp till världseliten och då är detta ett bra "kompliment" :D

Kanske någon av er som ska försöka?

Ett pass på banan

2011-06-07 @ 20:22:01
Idag tog jag och Blezter oss en tur på banan, och det var inte det bästa ridpasset vi haft. Han jobbade bra emellanåt och jag kom åt honom mycket bättre och snabbare i vänstersidan men jag kände att jag inte hade honom helt igenom på båda sidorna och bestämde mig då för att prova att flytta några steg i sidled för båda skänklarna för att han skulle mjukna. Det visade sig vara ganska jobbigt och när han inte förstår vad han ska göra blir han stressad, kör upp huvudet och bara drar. Tillslut fick jag flyttat några steg och gav mig med skrittarbetet.
Sysslade med lite galoppfattningar för att stärka galoppen på honom och det blev bättre allt eftersom :)

Jag är inte så besviken på honom, utan mest på mig själv för att jag inte alltid kan prestera så bra som jag vill. Frustrerad för att jag inte alltid orkar, kan eller lyckas. Jag vill så mycket och när det inte fungerar börjar jag nästan tvivla på mig själv, tappar förtroendet för mig själv.
Det är egentligen bara att kämpa på och inte ge sig förrän jag har kommit ur min lilla svacka :)
Nu kör vi!


Total frånvaro

2011-06-07 @ 20:03:16
Som ni säkert märkt har jag lyst med min frånvaro idag, men att så många tittat in ändå tycker jag är himla roligt men även lite stressande. Jag har smärre presationsångest emellanåt, och detta gör inte alltid det lättare. Men jag är otroligt tacksam att ni väljer att följa mig och Blezter och gör er besväret att titta in här varje dag, och att ni ens är intresserade av att läsa om oss.

Nej, nu babblar jag bara på! Jag kommer snart att uppdatera mer :)


Blezter idag

2011-06-06 @ 22:36:30
Idag hade jag egentligen tänkt rida en runda, vart hade jag inte riktigt bestämt, men det spelar ingen roll då det inte blev någon ridning ändå. Jag mådde inget vidare alls så han fick vila, men imorgon kör vi på igen :)


Såhär ser han ut i kroppen just nu, fortfarande lite rund om magen ;) I övrigt har han musklat sig ganska snyggt, även om där är mycket kvar innan han blir biff ;)

En favorit

2011-06-06 @ 22:20:49
En av favoritbilderna från dagen.

Tävlingen i Munka

2011-06-06 @ 17:25:50
Munkas tävlingar höll än en gång måttet och trots 7 dagars tävlingar höll gräsbanan sig väldigt fin! Visst var den lite sliten här och var, men underlaget höll och jag såg inte en enda häst varken halka eller snubbla. Bra jobbat!

Jag lyckades äntligen analysera problemet med kameran, så vi ligger inte i skilsmässa längre. På något sätt har jag (eller någon annan) kommit åt "autoiso" och kameran har då klabbat och ändrat iso själv, även då jag fotat på manuellt. Detta har drivit mig till vansinne sedan april (!) och inte förrän nu har jag lyckas lösa det. Bildkvalitén blir en helt annan när jag själv kan ställa in allting, och inte kameran ska ha något att säga till om ;)


Här har ni en bild från 1.50 hoppningen som togs hem av den numera 10 000:- rikare Amanda Ericsson. Grattis! På bild tror jag dock det är Pia Levin :)

Sönderbränd

2011-06-06 @ 17:09:46
En heldag i solen med kameran runt halsen har satt sina spår. Det är inte snyggt, och det är inte skönt.


Lägg märke till linjen i nacken efter kameraremmen, haha xD
Ryggen ser ännu fulare ut, så den vill jag inte visa! Jag har till och med bränt tårna idag, så illa är det.

Akademisk dressyr

2011-06-05 @ 22:42:04
I eftermiddags kom jag på att det hölls en clinic/träning i akademisk dressyr i stallet som jag egentligen hade planerat att kolla lite på. Tänkte att den nog redan var slut och tänkte inte mer på det. När jag kommer upp till stallet ett par timmar senare är de fortfarande igång så jag smet in i ridhuset och tittade en stund.

Tanken var att jag skulle bli lite klokare på vad detta med akademisk dressyr egentligen är, och kanske snappa upp något som jag själv kunde använda mig av. Jag satt där en dryg halvtimme och bara gapad - jag fattade verkligen ingenting! Jag såg inte logiken i det hela eller vad de var ute efter, inte över huvud taget. Jag har suttit och läst lite på akademiskridkonst.se i hopp om att det kanske skulle gå upp ett ljus för mig, men icke. Deras "filosofi" är fortfarande ett mysterium för mig
Det är nog ingenting för mig helt enkelt utan jag tror jag fortsätter på min egen stil :)


Bildkälla

Tur att de finns så många olika inriktningar att välja på inom hästvärlden :)

Skogstur

2011-06-05 @ 22:24:20
Idag blev det en skogstur för Blezter, och han var väldigt pigg och glad. Jag har visserligen inte förväntat mig något annat ;) Jag försökte få loss honom lite i vänstersidan vilket kanske inte var det allra lättaste, så där har vi något att jobba på. Det lossnade en bit åtminstone men det kommer ta tid innan han lossnar helt och ärligt då det krävs mer styrka :) Det är bara att kämpa på, jag vet att vi kommer dit en dag. Tålamod och jävla anamma är det enda som krävs.Vi hoppade förresten över en liten stock också och det tyckte han var roligt! :D

Utställare under Falsterbo HS

2011-06-05 @ 15:03:28
Igår när jag skrev om det enorma shoppingsuget jag hade halkade jag i samma veva in på att det inte var långt kvar till Falsterbo HS 2011. Sedan dess har det legat i mitt bakhuvud och jag längtar verkligen! Att springa runder på mässor med en massa hästsaker är fullkomligt underbart!

Jag var tvungen att leta upp vilka som skulle ställa ut under Falsterbo och där var en hel del jag kommer besöka. De är lite för många för att ta upp i ett inlägg, men listan på utställare hittar ni här.

Dessutom kommer detta bli mitt första Falsterbo med min Nikon, och jag hoppas på en massa fina bilder!Här är några saker jag hittade under FHS 2009. Där finns verkligen allt!Nationella hopptävlingar

2011-06-05 @ 12:35:23
Imorgon kommer jag och mamma (som fyllde år igår, grattis!) bege oss till Munka en stund för att titta på de nationella hoppningarna. Höjderna går upp till 1.50 så det kommer absolut bli spännande, att Munka dessutom brukar arrangera trevliga tävlingar gör det inte mindre lockande :)
Kameran följer självklart med!Det ska bli spännande att se hur deras gräsbana "mår" då de det har hållits tävlingar på den sedan tisdags, alltså hela 6 dagar redan. Däremot brukar deras bana vara väldigt bra så jag hoppas att den förblir så!

Kissekissekatt

2011-06-04 @ 22:05:44


Vår ena katt, Maja. Så härlig!

Shoppingsug!

2011-06-04 @ 21:53:05
Jag känner att jag är sugen på väldigt mycket nu för tiden, men just nu är det shoppingbegäret som börjar bli lite för stort. Jag är knappast rik men har tillräckligt mycket för att kunna unna mig och Blezter lite saker, men håller jag i pengarna en månad till är det Falsterbo! Det får bli min motivation helt enkelt! ;)

Dessutom har jag allt jag behöver, så de kommande inköpen är bara sånt jag vill ha.

Han kommer vara så snygg ute på tävlingsbanorna!

Ingen uppdatering, men det är ju sommar!

2011-06-04 @ 20:04:26
Idag har uppdateringen varit obefintlig, men eftersom jag inte gjort så mycket under dagen har jag inte heller haft något att uppdatera om. Jag har visserligen klippt gräs med en elgräsklippare, jäklar vilket jobb! xD Annars har jag mest njutit utav sommarlovet, lite i solen och lite med Desperate Housewifes.

Blezter vilade idag också men vi gick ut och betade lite, så mysigt! :)Imorgon kör vi igång och rider igen, så härligt! :D

Bloglovin!

2011-06-03 @ 20:03:56
För att bäst hålla koll på när bloggen uppdaterats - följ oss via Bloglovin!

bloglovin

Tävlingssugen!

2011-06-03 @ 19:46:30
Det enda jag läser på Facebook och diverse bloggar nu för tiden är att folk gör sig iordning för tävling, är på tävling och såklart - resultaten. Jag blir faktiskt riktigt tävlingssugen när jag läser det, speciellt om det är folk jag tävlat mot innan som skriver.
Hur som helst har jag planerat in min och Blezters första P&J och jag längtar verkligen! Ni får veta mer när det närmar sig, men det är inte långt kvar. Tills dess får jag hålla till godo med att åka ut och fota!


HV Polo Prado Sweatshirt

2011-06-03 @ 19:16:55
Jag är en typisk hoodie-tjej och hittar alltid en massa snygga tjocketröjor jag vill ha. Denna gången är det HV Polo Prado Sweatshirt jag fallit för. Den är faktiskt galet snygg!
Finns bla på Hööks för 849:-

Svar på fråga

2011-06-03 @ 14:42:14
caroline om Tänk annorlunda:
får du lägga ut bilder på dem som du inte känner?

SVAR: Genom att anmäla sig till tävling godkänner ryttaren att bild och namn publiceras på internet. Jag tror att många inte läser igenom TR innan de anmäler sig och därför inte är medvetna om detta, men såhär står det:

"Mom 131 Anmälan
Anmälan ska ske via Tävlingsdatabasen (TDB). Ekipage får endast anmäla till en
tävling per tävlingsdag.
Licensnummer ska anges vid anmälan till tävling. Anmälan ska vara fullständig.
Ofullständig anmälan får betraktas som ogiltig av arrangören. Anmälan till tävling
innebär att ryttaren tillåter publicering av namn och bild på Internet.
"

ja, jag får lägga ut bilder på de som jag inte känner. Dessutom har jag aldrig fått ett klagomål på att jag lagt ut någon bild, utan folk har bara varit väldigt glada, trevliga och tacksamma för att jag fotat dem :)


Här är en bild på Filippa Carlsson och den glada ponnyn som vann gårdagens LD+5 :)

signs of summer

2011-06-03 @ 14:14:59


Kissekatter

2011-06-03 @ 13:57:22
Jag var nyss ute och tog lite bilder på mina älskade katter. Jag försökte att inte ge mig med Mimmi som är väldigt svår att fånga på bild medans Maja verkligen bjuder till. Här får ni se några bilder på den envisa lilla katten (med enorm personlighet).

Vad säger ni?

Själv skulle jag vilja ha aningen bättre fokus på mittenbilden och lite mer öga på den sista å andra sida tillför det lite mystik i bilden. De är tagna med helmanuella inställningar så fokusen är mitt fel, dock kan jag till mitt försvar säga att de är väldans svårt att fota något som rör sig hit och dit i 190 ;) Sen kan det vara så att jag förväntar mig lite väl mycket av mig och mitt objektiv ibland :)

Fixar med bilderna

2011-06-03 @ 10:41:24
Jag sitter för tillfället och fixar med bilderna från igår, och trots konflikten med kameran (jag tror den protesterade bara för att det var röd dag) lyckades jag nog få någon bra bild :)


Tänk annorlunda

2011-06-02 @ 21:11:22
Något jag tänker på varje gång jag sitter med kameran i högsta hugg intill tävlingsbanan är hur illa många ryttare rider. I alla kategorier finns där alltid någon som slår hästen över, skriker, sliter den i munnen eller allmänt bjuder på en dålig ritt.
Istället för att rikta fokus mot dessa och skriva en massa dissar tycker jag det är viktigare att lyfta fram de duktiga ryttarna, för det finns många som förtjänar att nämnas! Det är dessa som förtjänas att nämnas, inte de som inte kan uppföra sig.

Idag tittade jag ut två stycken som jag tyckte bjöd på en lugn, balanserad och snygg ritt.

Madeleine Nilsson på ponnyn Pontus


och Ester Lidén Kiraly på ungponnyn Fantomas


Självklart finns det fler duktiga ryttare men det var framförallt dessa jag tyckte gjorde lite extra bra ifrån sig idag :)

Glad vinnarponny

2011-06-02 @ 20:50:50

Skrittat snälla hästen

2011-06-02 @ 20:01:30
Jag har nyss kommit hem efter en skrittrunda med Blezter. Jag tog hacket idag så han skulle slippa ha något i munnen, och han verkar trivas kanonbra med det :)
Ska man inte jobba över huvudtaget tycker jag egentligen inte att det finns någon anledning att sätta ett bett i munnen, när man lika bra kan vara utan. Dessutom är det bra att variera mellan bett och bettlöst, och han fungerar som tur är bra på båda. Hur som helst var han pigg och glad och verkar inte reagerat något vidare på sprutan.Innan någon behöver fråga eller tro en massa så kan jag förklara varför jag skrittade honom fastän han var nyvaccinerad. Jag pratade med veterinären igår och frågade om det var runt 3 dagars vila som gällde för botulismen också och hon tyckte att jag bara skulle ta det lite lugnare än vanligt om jag kände att han var normal och inte reagerade negativt på vaccinet. Så jag gav mig ut och skrittade med honom :)


Mot stallet

2011-06-02 @ 16:07:29

Hemma från ÅPK

2011-06-02 @ 13:36:43
Nu är jag hemkommen från ÅPK's ponnytävlingar. Det blev en hel del bilder men då jag och kameran var i en smärre konflikt vet jag inte riktigt hur de blev, men det återstår att se.

Här får ni se en bild åtminstone :)

Nebraska heter ponnyn, himla fin!

Jag orkar inte

2011-06-01 @ 20:37:56
Seriöst, så orkar jag inte. HAHAHAHA!Ska man tänka efter så finns det nog faktiskt en viss sanningshalt i det ändå.

Hoppningen igår

2011-06-01 @ 18:32:27
Igår hoppade jag lite med Blezter, och det gick inte fullt lika bra som förra gången. Visst hoppade han, och vi fick även till något supersprång, men jag tror att värmen tagit hårt på oss båda och vi var lite loja båda två. Han bjöd mot hinderna och blev lite stark emellanåt och därigenom också lite lång, han kändes även lite trött och spänd i kroppen. Min egen ridning var jag inte alls nöjd med, jag hade kunnat göra det så mycket bättre. Jag har gjort det så mycket bättre. Som vanligt hänger det mesta på ryttaren och jag försöker inte alls skylla på honom, och eftersom han är väldigt grön på detta och dessutom trött hade han verkligen ingen möjlighet att hjälpa mig.
Som sagt, dålig ridning.

Efter mycket övervägan får ni se en liten filmsnutt.

Vaccineringen klar

2011-06-01 @ 18:17:43
Jag hade tänkt skritta ut en liten runda med Blezter och bara ta det lugnt ute i sol och skog, men det hann jag inte med innan veterinären dök upp. Han blev vaccinerad och stod stilla som ett ljus när sticket kom, rörde inte en fena - precis som vanligt med andra ord.


Här är en print från när vi hoppade igår, berättar mer om just det passet senare.

Tidernas längst sommarlov

2011-06-01 @ 12:46:49
Idag slutade jag skolan och har därmed drygt 80 dagars (nästan 3 månader) ledighet framför mig, härligt! Vi åkte runder nere i stan i Gabbis raggarbil en stund efter vi slutat och såg coola ut ;)

Jag ska snart upp till stallet och skritta ut en liten runda innan han ska vaccineras.


RSS 2.0