Bästa reklamfilmen någonsin!

2012-02-29 @ 15:00:00
Den här reklamfilmen har väl ett par år på nacken om jag inte minns helt fel,
men jisses så bra den är!! HAHA


Blooper

2012-02-29 @ 12:00:00

Säcken innehöll visst mer än tunnan rymde. Attans!

Förändring nummer två

2012-02-29 @ 10:00:00
Den andra förändringen som kommer att göras gäller mängden ridning. För att han ska hållas riktigt igång (och få mindre "i huvudet") så skulle han ridas 7 dagar i veckan. Det känns förstås väldigt mycket men alla dessa dagar kommer knappast att innebära stenhårt arbete - långt ifrån! :)

Det är alltså så det kommer se ut för oss ett tag fram över, och förhoppningsvis kommer det bli väldigt bra i slutändan! :D


Förändring nummer ett

2012-02-28 @ 21:25:03
Den första förändringen som jag kommer göra är i foderstaten. Lars trodde att en del av spänningarna berodde på att han hade för mycket i huvudet och att lite av det kunde tas bort om vi helt gick ifrån kraftfodret ett tag. Eftersom jag vill att han ska få i sig mineralerna och linfröaljan + att han behöver biffa till sig lite fick vi istället order om att sätta honom på vetekli.


Så detta är väl ungefär det han lever på just nu + hö förstås ^^,

Irriterande ord

2012-02-28 @ 16:13:19
Satt och tänkte på hur många olika ord det egentligen finns för en och samma sak, och hur fruktansvärt fula några av orden faktiskt är! Dessa kom jag på såhär på rak arm:

- Hästfinka istället för hästtransport/släp/trailer.
- Krafsa hovarna istället för att kratsa dem.
- Volt istället för ridbana.
- Betfoder eller bettfor istället för betfor är så fruktansvärt irriterande att höra!
- När folk lägger till "is" efter orden, tex hovis, fölis och tandis.
- Raka istället för att klippa. Det är ju knappast så att man står och rakar hästen med rakhyvel och raklödder ett par gånger per vinter?
- Vattnar hästarna. Kan det låta mer fel?
- Att nämna sig själv som mamma eller pappa för hästen. Kryper i kroppen på mig!
- Truten/käften låter så brutalt och hemskt på något sätt
- Tränsla eller betsla istället för tränsa.
- Schabraker
- Pissmärr om alla tjuriga ston, eller märr istället för sto
- Bakkärran istället för rumpa/bakdel. Var får man kärra ifrån liksom?!
- Gödsla istället för att mocka. När man gödsla sprider man väl ändå ut det på åkern?

EDIT: Kom på ett till! Brucksprov istället för bruksprov - haha xD


Har ni något att tillägga?Glada besked!!

2012-02-28 @ 14:58:52
Som ni kunde se i det förra inlägget så har vi varit en runda på djursjukhuset idag, och det blev himla bra besked!

Fastän Blezters ben sett fint ut i 2 (?) veckor har jag inte vågat sätta igång honom eftersom jag känner att nacken inte har varit helt som den skulle, så därför åkte vi in för att få det uppkollat. Kände att det var lika bra att vara på den säkra sidan.
Fick börja med att longera honom för att kolla efter rörelsestörningar men där var det fläckfritt, fick tom höra att han dansade fram haha. Lars (Jeppsson) kände därefter igenom både nacke, hals och rygg/bäcken och konstaterade att spänningarna minskat väldigt mycket. Det lilla som som fanns kvar kommer inte fösvinna förrän han är igång igen, alltså ska han börja ridas på direkten. Vi longerade ännu en gång för att försäkra oss om att inget mer hade kommit fram efter att nacken hade blivit knådad, men återigen var det kalasfint!
Vi fick höra mycket fint om honom idag, bla så var det väldigt ovanligt att en häst var så jämn och fin i bäcken+rygg men även att han var hästen med allra minst problem som de fått in idag, vilket känns väldigt skönt! :D

Det blir en lite förändrad plan med ridning och foder from idag, berättar mer sen :)


:D

2012-02-28 @ 13:54:58

Fick riktigt bra besked idag, oooh happy face!! :D


Nöjd häst

2012-02-28 @ 08:39:19
Blezter fick prova två av sakerna igår och verkade gilla dem.
Speciellt bootsen kollade han in lite extra ;)


Ännu en film

2012-02-27 @ 18:14:08
Tror det här är de sista sprången vi tog så vi avslutade ändå helt okej, men som sagt är jag inte alls nöjd med min insats. Han ställde upp fint när jag klantade mig iaf, och det är väldigt postivit! :)


Mina inköp på GHS!

2012-02-27 @ 16:14:04
Sådär ja, nu var "allting" fotat, och som sagt så är jag väldigt nöjd med mina inköp! :D


Dunväst från Kingsland, gudomligt skön!Dressyrschabrak till tävling, från HL Equipment


Dressyrschabrak, från BR


Guldboots från Catago och ridstrumpor från Kingsland

Hoppfilm

2012-02-27 @ 12:16:42
Så, en liten hoppfilm på mig och Linus från i torsdags! Som sagt gick det inte helt ypperligt och det är inte förrän jag satt där på hästen som jag förstod hur mycket styrka i sitsen jag tappat på dessa månaderna...


Isabell Premfors som filmat! :)

Jo, jag lever

2012-02-27 @ 11:54:41
Anlednigen till att det stått så stilla här är att jag haft ganka fullt upp med två skolarbeten som måste vara inne idag, samt att det har varit väldigt svårt att hitta någon som helst inspiration nu när jag inte rider Blezter (eller gör mycket annat med honom för den delen heller), men förhoppningsvis blir det ändring på det snart. Men att sitta och skriva att jag har ryktat honom och att det gick bra bara för att få fram någon som helst uppdatering känns inte så himla roligt, och jag tror faktiskt att det är bättre att inte uppdatera alls då? ;)

Igår var jag på äntligen på GHS och helt ärligt har jag nog aldrig spenderat så här mycket tid på läktaren innan! Trots det fick jag med mig en del fina saker hem, och alla är jag galet nöjd med! :D Ni kommer såklart få se bilder senare!


Blezter som 3-åring!

En fux senare

2012-02-23 @ 20:18:56
Idag var jag en sväng någonstans långt ute i ingenstans och red den lilla fuxen jag ska starta på skoltävlingen om 2 veckor! Det märks så jäkla tydligt att jag inte ridit på länge (åka runder på Blezter i lite skritt och trav räknas definitivt inte) och jag har tappat både styrka och kondition... Njäe, inte speciellt nöjd med mig själv idag - fast han fick till en del fina språng :D


Kanske kommer någon film så småningom. Kanske ;)

Hästvakt

2012-02-23 @ 20:07:13
Onsdag-lördag har jag mer än en häst att ta hand om, och det är då Shally (som jag nämnt ett par gånger tidigare) som behövde barnvakt ett par dagar :D
Ibland är det faktiskt rätt skönt att ha mer än en häst att mocka till ;) Haha


Underbart väder!

2012-02-23 @ 19:59:34
Jisses vilket grymt vårväder det varit idag, nästan så man blir lite sprättig i kroppen! :D Haha


Shoppinglista inför GHS 2012!

2012-02-22 @ 09:00:00
Jag har velat ganska mycket fram och tillbaka över vad jag ska köpa eller inte, tyvärr har jag inte kommit fram till så mycket... Jag "behöver" en massa saker, men samtidigt behöver jag inte något alls. Ni förstår hur jag menar va? Haha

Hur som helst, detta ska jag kolla på (även om pengarna inte räcker till allt...)


+ hålla utkik efter något vardagsschabrak!

Svar på frågestunden - del 2

2012-02-21 @ 19:53:53
Har helt glömt bort att posta detta inlägget, men här kommer det!

Vilket bett använder du till Blezter?
Svar; Jag rider honom på tredelat eggbett, rakt tränsbett eller ponnyhack. Dock fungerar inte hacket till Dyon-tränset så det kan jag tyvärr inte använda för tillfället...


Vad tycker du om western? :)
Svar; Tycker western är häftigt! När det är amatörer som rider är det inte så roligt att titta på kanske, men när det är någon riktigt duktig kan det vara hur jäkla fräsigt som helst :D


Hur hanterar du anonyma/elaka kommentarer?
Svar; Över lag har jag väldigt snälla och bra bloggläsare, och när där trillar in elaka kommentarer så brukar jag helt enkelt bara ignorera dem. De raderas aldrig, men är de kränkande mot mig eller någon annan så godkänns de inte :)


Är du värsta snillet i skolan? ;)
Svar; Jag har bra betyg, men något snille är jag nog inte ;) haha


Om du fick välja en av storbloggarnas hästar, vilken skulle du ta? :D

Svar; Det hade nog fått bli någon av Kristina Wargs hästar! Antingen Quidam eller Pepsi (som jag för övrigt varit ganska kär i under ett bra tag)

 

 

Hur hög är Blezter?

Svar; Skulle gissa på att han är runt 166 cm :)

 

 

Vad är det högsta du hoppat med honom och hur högt har du/han tävlat?

Svar; Blezter har hoppat enstaka hinder på 1 m (som 4-åring) och är tävlad i 90, jag har tävlat upp till 1,10 :)

 


Vilken är den största, minsta och mest välutbildade hästen du ridit? :D

Största: Om det räknas med att ha skrittat hästen så var det Tonic, runt 183 cm i mkh. Om inte så var det förmodligen Gubben (181 cm?) som jag red på ridskolan ett par gånger :)

Minsta: Måste vara Sara! Minns inte alls hur liten hon var, men en liten shettis iaf ;) Haha

Mest välutbildade: Limbo! Gått både 1,50 hoppning och S:t Georg dressyr - det ni ^^,

 


Ett bra bemötande

2012-02-21 @ 15:14:00
Som en del av er säkert redan vet så innebär min utbildning att jag spenderar en del tid på Regiondjursjukhuset i Helsingborg. Under teoritimmarna har vi bland annat pratat en hel del om djursjukvårdarens och veterinärens roll och vikten av att kunderna/patienterna får ett bra bemötande när de kommer in med sin häst, vilket jag inte annat än kan hålla med om!
Att komma in med en häst man bryr sig mycket om, med oron och rädslan stående upp i halsen, är ingen rolig känsla. Att då bli bemött på ett oprofessionellt, nedvärderande och rent av oförskämt sätt är något av det värsta som kan hända.

Jag har själv varit med om detta en gång och det var då inte ens personen vi var där för att få hjälp utav som betedde sig illa, utan dennes assistent/praktikant/eller-vad-det-nu-var. Hade det inte varit för att vi fick så bra hjälp och bemötande från personen vi faktiskt var där för att träffa, kan jag lova att jag aldrig mer satt min fot där.


Är våren kanske här?

2012-02-20 @ 09:00:00
Som ni kanske la märke till på bilderna jag la ut igår så har en hel del av snön töat bort här i Skåne under de senaste dagarna, vilket såklart är galet skönt! Kanske är våren påväg? :D

Blezter fick iaf ta sig ett par tuggor gräs och ni kan ju gissa om det var uppskattat! ^^,
Täcket!

2012-02-19 @ 22:29:34

Ett Jacson Cornwall, 360g med halvhals var alltså det vi vann i fredags :D

Gymkhana!

2012-02-19 @ 22:20:55
Sportlovet drogs igång med en grym gymkhana som föreningen anordnade! Tanken var egentligen att ungdomar skulle möta de gamla tanterna och gubbarna men eftersom det var få ungdomar (rätt kul va? Haha) som anmält sig så fick det bli lite blandat.

Blezter är inte riktigt i skick för att syssla med sånt här så jag fick låna en kompis (My) ponny, Shally! Fy tusan vad roligt det var att rejsa runder på en liten ponny igen! :D Haha

Allra sista grenen:


Kan tillägga att mitt lag tog hem alla grenarna!

Tjenis :D

2012-02-19 @ 22:06:02
Bloggmotivationen går väldans upp och ner för tillfället, och eftersom den varit relativt låg både idag och igår har det inte blivit mycket med uppdatering inte. Men nu så! :D


Blezter i täcket vi vann från Munka Lantmän!

Underbart!

2012-02-17 @ 14:18:50
I morse trillade det in ett mail i inkorgen från Munka Lantmän om att jag vunnit ett vintertäcke från Jacson, underbart! :D Jag åker alldeles strax bort till Munka för att hämta det, bilder på det får ni se imorgon när det är ordentligt med dagsljus ^^,

En tävlingsplats...

2012-02-16 @ 13:20:00
... som jag hoppas kunna starta Blezter på i sommar (eller nästa sommar?) är Skyrup Country Club!

Ser så fruktansvärt fint ut och om ryktet stämmer ska det vara väl värt ett besök! :D


Bildkälla

Kamera på hjälmen

2012-02-16 @ 10:00:00
Tycker det är döhäftigt att se filmer uppifrån hästryggen, framförallt från större terrängtävlingar! Egentligen kanske man får ut mer av att se en film tagen från åskådarens synvinkel, men detta är bra mycket häftigare! Haha :D

Ser dock lite spacat ut ;)


Falsterbo -11

Dumma ord

2012-02-15 @ 17:18:07
Jag har nyss suttit och försökt trycka in det sista inför ett prov i djursjukvård imorgon, tredje veckan i rad vi har prov i den kursen - dessutom är det dubbelt upp imorgon. Tror jag fått in det allra mesta faktiskt även om det är lite svårt att hålla isär tetracykliner, trimetoprimsulfa, aminoglykosider, kortikosteroider och alla andra ologiska namn...

Ungefär det kommer min kväll bestå av, och såklart ett stallbesök :D


Svar på frågestunden - del 1

2012-02-15 @ 08:50:00
Vad ska du göra efter skolan? :)
Svar: Jag har inte riktigt bestämt om jag ska läsa vidare eller inte och isf till vad, så planen ser för tillfället ut som sådan att jag ska jobba i sommar för att sedan åka utomlands i någon/några veckor i höst med en vän! Därefter blir det förmodligen ännu lite mera jobb, och sen får jag helt enkelt se.


Vad har du för mål med B. Kortsiktiga antar jag är att komma tillbaka där ni var innan skadan, men långsiktiga? :)
Svar: Just nu är mina långsiktig mål att vi någon gång i framtiden ska kunna starta MSV dressyr och gärna runt 1,20-1,30m i hoppning :) Mer specifik än så kan jag inte vara just nu haha

 

 

Vilka bloggar läser du? (Ja, jag är seriös även om du inte kommer tro det)

Svar: Jag följer inte så väldans många bloggar fullt ut (eller vad man ska säga), men har en hel del som jag kikar in på med jämna mellanrum! Sara Carlsson, Häslobloggen, Kristina Warg, Tjuvlyssnat, Tjuvtittat, dig och Havrepappa är bloggar jag följer via bloglovin medan jag med jämna mellanrum tittar in hos bla Johanna Grant, Johanna Torudd, Dressyrmupparna, Skeckryttaren, Malou Kastman, Ponnysanning, Ponnydressyr, Sabina Borenius och till slut - Foki! Jag har säkert glömt några nu haha!

 

 

Fördelar/nackdelar med att blogga? :)

Svar: Den största fördelen med att blogga är att jag "träffar" många bra människor! Sen tycker jag det är väldigt roligt och "befriande" att skriva, för även om jag sällan skriver om något som gör mig arg eller ledsen så glömmer jag bort mycket dåligt när jag skriver om bra saker! Det lät lite flummigt, men jag tror att åtminstone någon där ute känner igen sig ^^,

Nackdelen med att blogga är den att det kan vara väldigt stressande och "ångestladdat" när tiden inte riktigt till och att många läsare tror sig veta allt och lite till om mig och mitt liv. Saken är ju den att jag egentligen skriver väldigt lite på bloggen om allt som händer, och det är något folk borde ha i åtanke.

 

 

Vad heter din coola kompis? Du vet hon vid Göteborg typ?

Svar: Haha, bra där Karin! ^^,


Vad är det för jacka?? Super snygg :D

Svar: Det är min skoljacka! Köpt via Ridgymnasiet (såklart) och kommer från Crafft :)


vilken hästras gillar du mest?

Svar: Jag har väl egentligen ingen favoritras utan går mer på hästens personlighet och utstrålning. Men om jag tvunget ska säga någon så är det nog halvblod ^^,


Vad tycker du om islandshästar och ridtrvare?
Svar: Vet knappt vad jag ska svara här... Haha
Jag har ridit mycket islandshäst och det kan vara jäkligt roligt emellanåt, men är inget jag vill hålla på med på "heltid" om ni förstår vad jag menar?
Travare har jag nog nästan aldrig ridit så där kan jag inte säga så värst mycket.
Kan även tillägga att det är svårt att generalisera en hel ras med tanke på att det skiljer fruktansvärt mycket från häst till häst, allt från utbildningsnivå till vilka kvalitéer den har spelar en stor roll :)Ridsport på TV!

2012-02-15 @ 08:00:00
Ikväll, kl 19.55 sänder Eurosport ett sammandrag från
World Dressage Masters i Palm Beach, USA!


Ridsugen!

2012-02-14 @ 17:48:20
Jag är galet sugen att komma igång ordentligt med ridningen nu, att inte längre behöva begränsas av det faktum att han är under igångsättning. Tänk vad underbart att ge sig ut och galoppera i snön på ett öppet fält, åka ut och tävla/träna eller ta ett ordentligt pass på banan? Åh vad jag saknar det!


HAHA!

2012-02-14 @ 13:40:00

Så jäkla smidigt... HAHA!

Pulsa i snön

2012-02-14 @ 10:00:00
Den stora fördelen men vintern är helt klart att pulsa runder i snön! Förutom att det är galet roligt så är det väldigt stärkande för hästarna, och jag upplever det som att snön ger hästarna en liten extra "kick". Om det är ljuset från snön eller något annat vet jag inte, men det spelar ju egentligen ingen roll så länge det funkar ^^,

Tyvärr har det inte blivit något pulsande för mig och Blezter, och det lär förmodligen dröja ett tag till. Temperaturen skiftar så hastigt att jag aldrig vet om det kommer sätta sig som sulor eller ej, kombinerat med att jag ibland slutar lite för sent för att hinna rida innan det blir mörkt.Prylbög nummer ett

2012-02-13 @ 12:18:00
Hästar i allmänhet brukar väl inte bry sig så där väldans mycket över vad de har på sig eller inte (förutsatt att det inte gör ont såklart), men sedan finns det även de hästarna som lyser upp lite extra när de får något lite finare på sig.

Blezter är en sådan häst, och hur konstigt det än låter så tror jag att han är väl medveten om vad han passar i. Han sträcker upp sig lite extra när han får vita lindor på benen, när jag slänger på det röda Bucas-täcket eller när han fick se sitt specialbeställda Anna Scarpati-schabak. Helt galet egentligen, men så är det! Haha

Någon mer som har en "prylbög" hemma i stallet?


Såhär stod han i någon minut och bara tittade på sina ben...

Blooper

2012-02-13 @ 09:00:00

Pigg ponny på ärevarv, Hagahill Ponny Kür i Falsterbo - 11
Minspelet är underbart!

Dagen

2012-02-12 @ 15:52:48
Idag fick jag min första sovmorgon på väldigt länge, tyvärr vaknade jag redan halv åtta så det blev inte så mycket med den haha! Därefter har jag roat mig med att ta igen inlägg på bloglovin, förberett blogginlägg och självklart lite skolarbete :)

Det har förresten snöat en hel del idag, och våren känns väääldigt långt borta just nu. Det går inte att rida någon annanstans än i ridhuset för tillfället, men med tanke på Rallykalles energinivå är det kanske lika bra? ;)


Borås Grand Prix

2012-02-12 @ 11:12:15
Som många redan vet går Borås Grand Prix av stapeln idag och har jag inte helt fel för mig är det även det sista kvalet inför Göteborg Horse Show. För oss som inte har möjlighet att åka dit finns alternativet att följa det via live-streaming direkt på webben! :D

KLICKA HÄR för att komma till sändningen (börjar 13,30)


"Rallykalle" eller "Fifth Gear"?

2012-02-11 @ 23:02:55
Efter dagens lilla ridpass har jag bestämt mig för att döpa om Blezter, men velar fortfarande mellan två namn. Ska vi köra på det svenska "Rallykalle" eller välja det lite mer internationella alternativet "Fifth Gear"? Attans vad svårt alltså..!


foto; Isabell Premfors

Mot stallet!

2012-02-11 @ 17:44:41
Jag ska strax bege mig upp till stallet för tredje gången idag, nu för att rida min fina häst en liten runda! :D På tal om ingenting speciellt så är jag fruktansvärt hoppsugen, tyvärr lär det väl dröja ett tag till inna jag och Blezter kan dra igång hoppningen...


Foto; Evelina Åhlén

Årets kvinnliga idrottare - Rose Mathisen

2012-02-10 @ 16:29:26
Ridsporten är utan tvekan påväg uppåt - igår utsågs Rose Mathisen till årets kvinnliga idrottare under HD-galan! Rose, precis som Rolf-Göran, är väldigt duktig på sin sak och har gjort sig mer än förtjänt av priset!

Såhär löd motiveringen ”För ännu ett år av individuell leverans på hög internationell nivå – och för sina fortsatta framgångar i ett av världens främsta landslag.”

Läs mer här!


Bildkälla

Ridsport tar plats i media

2012-02-10 @ 14:40:13


Ridsporten har haft en mycket liten plats i media i alla tider
, men sedan Rolf-Görans vinst av Jerringpriset har den utan tvekan ökat - ganska mycket faktiskt! Idag landade tidningen Vision i brevlådan, någon sorts fack-tidning som inte har den minsta anknytning till ridsporten, innehållande en intervju med ingen annan än RGB! Om en tidning går och intervjuar en person som står utanför deras område, då får väl ridsporten en rätt stor plats ändå? :D

Bla står det om att Rolf-Göran jobbade som mekaniker i 6 år i Staffanstorp, haha!

Namnge hästar

2012-02-10 @ 12:00:00
Ibland skulle jag kunna tänka mig att hålla på med avel endast av den anledningen att man kan ge alla hästarna så häftiga, vackra eller betydelsefulla namn! Jag kan lova att jag både har bättre fantasi och ordförråd nu än jag hade när jag var 14 och döpte Blezter, haha!


Första mötet, 28 maj 2007


Sommaren är efterlängtad

2012-02-10 @ 10:26:00


Just nu längtar jag galet mycket till alla de härliga sommartävlingarna drar igång. Än är det ett par månader kvar, men tänk den dagen man kan sitta i gräset längs banan i bara shorts och linne. Ta en massa fina bilder och helt enkelt bara njuta av allt.

Du fattas mig

2012-02-09 @ 20:35:05

2 veckor!

2012-02-09 @ 11:02:00
Om inte mindre än två veckor drar GHS 2012 äntligen igång, oooh :D


Bildkälla

Missa inte!

2012-02-08 @ 19:10:54
Eurosport sänder från WC-hoppningen i Bordeaux ikväll kl. 22.05!


Dyon the Difference

2012-02-08 @ 10:00:00

Fler bilder och en utvärdering av tränset kommer när jag har använt det lite mer :)

Film från igår

2012-02-07 @ 18:00:00
Så, här har ni en liten filmsnutt från igår!


På de 4 månader jag inte ridit så känner jag att jag har tappat en del...

Frågestund!

2012-02-07 @ 17:02:00


Fråga på, så ska jag svara så gott jag kan :D

Han är bättre!

2012-02-07 @ 16:52:17
Som ni kanske märkt har jag inte skrivit så mycket om Blezters ben, och det är av den anledningen att det blivit mycket bättre. Det låter kanske lite konstigt men jag ville vänta med att skriva något eftersom det har haft en förmåga att vända igen så fort jag publicerat något som antyder att han blivit bättre.

Men, nu har han varit helt utan svullnad i 5 dagar och igår provade vi även på lite trav :D Filmsnutt på det kommer senare! Så det känns faktiskt ganska bra nu, även om vi fortfarande har en bit kvar... :)

Några bilder

2012-02-07 @ 11:20:00


Vi stannade inte ute så länge pga kylan och det blev därför inte så fasligt mycket bilder, men han är snygg på de vi fick! :D

Tabula rasa

2012-02-06 @ 19:26:22

Bilder på g!

2012-02-06 @ 19:17:22
Jag har gjort en liten snabbfix med bilderna från gårdagen och de
kommer komma upp här på bloggen idag och imorgon! :D


Snabb som en vessla!

2012-02-06 @ 16:05:39
Måndagar innebär kort skoldag för mig, vilket känns som en bra start på veckan. Det som däremot är lite tråkigare är att jag har en hel del att plugga, men å andra sidan kommer studenten allt närmre! :D

Jag åkte upp till stallet direkt efter skolan idag (mest för att jag glömde trycka på stoppknappen när vi kom förbi mitt hus haha) och fixade vatten i Blezters hage och hann även med mockningen innan bussen gick hem 20 min senare. I vanliga fall brukar jag ta min tid i stallet men idag var jag minsann inte nådigt snabb ;)

Det är strax dags att åka upp där igen, då för att rida en liten runda!


Hervé Godignon

2012-02-06 @ 12:49:00
Detta schabrak från Hervé Godignon är jag bombsäker på att Blezter hade passat underbart bra i!

Bildkälla


Den gröna färgen till hans mörka och glänsande päls, det bruna till att matcha mig och tränset (och sadeln såklart) och det vita kantbandet som kommer fungera som ett litet "break".
Wow alltså!


När en ny hoppsadel är införskaffad (när han är frisk, musklad och pengarna räcker till = om ett tag) så tror jag bestämt att detta kommer beställas hem, för det är galet så snygg han kommer bli! :D

Årets första tävling!

2012-02-06 @ 08:01:00
Fastän Blezter än är långt ifrån en tävlingsform har jag ändå min första "tävling" inplanerad!

I början av mars så är det dags för den årliga skoltävlingen och tanken var från början att jag skulle rida ett program med Blezter, men som ni vet lär det knappast bli av. Jag har missat tävlingen de två första åren så detta med skadan kändes utan tvekan lite extra tråkigt då.

Men
, nu är det hela så pass grymt bra att min kompis Philip frågade mig om jag ville starta hans ena häst - vilket jag såklart vill! :D Så vi kommer hoppa en klass tillsammans på skoltävlingen, vilket kan bli mycket spännande då jag inte hoppat sedan september (?) och dessutom aldrig suttit på hästen haha!

Hur som helst, detta ska bli riktigt roligt! :D

Bild lånad från Philips FB.

Pigg häst!

2012-02-05 @ 22:08:50
Som ni märkt så hade vi en liten photo shoot med Blezter idag där vi bland annat gick bort på en fält en bit ifrån stallet för att ta lite fina bilder. Det gick överlag bra, trots den bitande kylan och en allt för taggad häst... haha

Det ska bli skönt att komma igång lite mer med honom igen, för bådas skull ;)


Bilder kommer så småningom!

Ny design!

2012-02-05 @ 20:48:09
Så, nu är äntligen en ny (och något mer vintrig) design uppe :D
Om ni inte ser den så tryck F5 eller kommando R (mac)


Tanken var att jag skulle gjort en redan vid nyår men bilderna vi tog då blev ingen höjdare, men nu så!

Ett litet hej!

2012-02-04 @ 12:31:28
Jag tar en liten paus i allt pluggande och slänger in ett litet hej här!

Snön och isen ligger kvar, skolan tar upp en del tid och jag kämpar på med Blezters ben - ungefär så ser det ut nu! Helt ärligt har det faktiskt varit ganska skönt att ta en liten paus från bloggen, för hur roligt jag än tycker det är att blogga så blir det ganska ångestladdat att försöka pressa fram en massa inlägg när jag har väldigt lite intressant att skriva om. Hur som helst ska jag försöka knåpa ihop ett par tidsinställda så jag kan ägna mig åt pluggandet i lugn och ro :)


Bortsett från att det är väldigt kallt, är vädret inte helt fy skam :)

RSS 2.0