Regnigt värre

2011-03-31 @ 21:42:33
Regnat har det gjort mer eller mindre hela dagen här i Skåne, vilket känns lite halvtråkigt. Är man redan trött så piggas man knappast upp av en grå himmel och kallt regn.
Som jag skrev i föregående inlägg skulle jag rida Blezter en runda och jag började i godan ro göra vid honom. När jag skulle tränsa tittade jag ut och det bokstavligen pissregnade och jag kände inte att jag ville bli sjuk en gång till, så det var bara att klä av honom igen. Lite förvånad såg han allt ut!
Imorgon kommer jag nog inte ha så mycket tid att rida honom tyvärr, men på lördag ska jag verkligen försöka få ihop det även om jag kommer ha en massa att göra hela dagen.

Jag ska börja skriva lite på "nyhetsinlägget" som ska publiceras någon gång under morgondagen :)


Snabbis

2011-03-31 @ 16:19:08
Jag tänkte titta in här en liten snabbis innan jag dra vidare till stallet för att rida.
Idag har jag (hör och häpna) inte ridit alls! Vi longerade en del av hästarna med inspänningar/pessoa-lounge och löshoppade unghästarna så det blev ingen ridning alls för oss idag, vilket faktiskt kan vara skönt ibland ;)
Vädret har varit riktigt tråkigt men regn idag, nu verkar det däremot ha slutat och jag hoppas det håller i sig tills jag hunnit rida Blezter!

Förresten, imorgon kommer jag berätta nyheten jag utlovade i början utav veckan!


Irriterande

2011-03-30 @ 22:00:50
När jag var i stallet fick jag en jättebra idé till blogginlägg som jag verkligen ville skriva om, och då menar jag verkligen! Tror ni inte att jag glömmer bort det så fort jag slår mig ner vid datorn? Förhoppningsvis dyker det upp igen så småningom, och då ska jag vara snabb med att skriva upp det!

Jag ska gå och lägga mig så jag kan vakna utvilad imorgon, redo för en ny dag helt enkelt!


Sent inlägg - javisst!

2011-03-30 @ 21:30:51
Idag blev det ett sent inlägg, trots att jag varit hemma sedan innan klockan åtta.
Jag red som vanligt på APU:n idag och A går verkligen bara bättre och bättre, C går inte pjåkigt heller ska jag säga! Känns jättekul när det fungerar :D

Därefter stack jag till Blezter och bortsade av honom, vilket han alltid verkar uppskatta!


Mör i benen, men annars bra!

2011-03-29 @ 14:53:10
Tre svettiga ridpass senare sitter jag och slänger i mig lite flingor för att senare dra iväg till stallet. Vi var klara väldigt tidigt idag, sådär 3.5 timme tidigare än igår, men vi jobbade också på som bara den! Jag har somsagt hunnit med 3 hästar idag och alla var väldigt glada på livet och var inte rädda för at visa det! Sista ridpasset var nog det roligaste, men jag blev rejält mör i benen då den hästen har såhäääääär stor gång och då blir lite jobbig att sitta på. Men det gick kanoners!

Bjuder på en superseriös bild :)

Jag jobbar på, dagtid.

2011-03-28 @ 21:12:52
Idag har det varit ännu en heldag med massor utav hästar och annat skoj!
Jag hann med att rida 4 hästar idag, alla gick bra (speciellt A som verkligen börjat släppa!) men jag kände att jag började vekna lite i benen på den sista hästen. Livet är inte lätt! ;)

Det blev såklart en ganska sen dag idag och jag kom ganska sent upp till Blezter, men han verkade inte misstycka. Det var fint väder och ljust ute så det gick ingen nöd på honom, och det blev inte så extremt sent när jag tänker efter... Jag var där innan sju åtminstone ;)

Imorgon ser dagen ut på ungefär samma sätt men förhoppningsvis så blir jag klar lite tidigare på Aspehus så jag kan hinna med att rida Blezter också, men det återstår att se :)

Quote

2011-03-28 @ 11:57:00

Den kommande veckan

2011-03-27 @ 21:55:10
Imorgon är det ny vecka, vilket betyder nya äventyr och utmaningar!
Det kommer hända en del saker denna veckan, mer detaljer kommer jag dela med mig av senare när allting är fixat men jag är övertygad om att detta kommer bli otroligt bra!
Jag kommer för övrigt att spendera större delen av veckan på Aspehus (APU:n), alla dagar utom lördag faktiskt vilket innebär att det kommer bli ännu en vecka med långa dagar - med det är nog trots allt så jag vill ha det! ;)

Nu ska jag gå och lägga mig och ladda upp inför ännu en (förhoppningsvis) rolig vecka :D

Ännu en lång dag!

2011-03-27 @ 21:05:09
Långa dagar har jag gott om nu för tiden, men jag misstycker inte alls då jag faktiskt mår allmänt bra nu. Jag har kommit över gamla saker som grämt mig länge och som jag mått dåligt av, tar saker lite lättare och är snart i början på ett nytt kapitel. Jag trivs med tillvaron helt enkelt! Ska jag vara ärlig var det länge sedan jag kunde säga det.

Idag har jag varit på APU:n (som jag fortfarande trivs super på!) och efter de vanliga sysslorna var utförda hängde jag med som hästskötare till ÅPK för att sedan åka tillbaka och fixa klart till alla hästarna.
Jag måste säga att man verkligen lär sig att uppskatta snabbknäppe när det är dags att täcka runt sådär 20 hästar.

Blezter pysslade jag bara lite med idag :)


Everybody got their own style

2011-03-27 @ 10:03:00

Saturday

2011-03-26 @ 21:16:24
Idag har jag inte gjort mycket annat än sovit, shoppat lite och sedan åkt till min älskade häst. Jag passade på att rida lite lugnt i det fina vädret vilket han verkade uppskatta! Väldigt pigg, glad och positiv var han och jobbade på fint. Jag har dessutom kommit fram till vad det är som vi verkligen måste jobba med och vad som kommer ta oss till nästa steg - takten. Han har en förmåga att springa iväg lite ibland och därmed tappa takten, vilket jag omedvetet låter honom göra.
Men som sagt - han var jättefin!


Shoppat lite idag!

2011-03-26 @ 20:15:37
Ja, som rubriken lyder blev det lite shopping idag vilket alltid är roligt.
Mindre bra för plånboken kanske, men med tanke på hur lite jag köpte under GHS så tycker jag absolut att jag gjort mig förtjänt av lite saker ;)

Ekol läderolja Hööks 49:-


CRW Handskar Hööks 119:-


Hövåg City Gross 45 (?):-


Träns från Hööks 189:-
Ska byta ut nosgrimma (så småningom) och pannband


Mountain Horse jacka City Gross 599:-
Ser lite konstig ut på bilden, men den är verkligen underbart snygg!


A day @ Hadlow College

2011-03-25 @ 22:08:14
Måndagen spenderade vi tillsammans med en massa trevligt engelskt folk från Hadlow College. Vi besökte först och främst en liten söt klinik (Bell Equine), låg vackert på den engelska landsbyggden och var gjor av trä - så sött det kan bli med andra ord!
Vid första anblick såg skolan ut som vilken som helst; en tvåvåningsbyggnad i tegel med lite buskar och annat fint runt om. Vi passerade byggnad efter byggnad och jag började misstänka att Hadlow College faktiskt hade ett eget postnummer, så stor som det var!

Därefter var det dags för ridning! Vi fick rida tillsammans med andra elever, och det var dessutom hoppning som stod på schemat! Hästen jag fick rida hette Ben, var runt 1.55 (?) och byggd som en cob ungefär, alltså en ganska grov häst. Det var absolut en intressant ridlektion och ridläraren var jätterolig men framförallt väldigt engagerad i vår ridning, roligt!
Jag ska försöka tigga till mig lite bilder från en av lärarna och så fort jag fått dem lovar jag att visa er :)

Vi fick även sitta med på en lektion och på kvällen var det en clinic för Andrew Gould som var väldigt intressant (men kall!) att följa.

Jag kan avsluta inlägget med att berätta att vädret var helt underbart under hela dagen och jag kunde utan problem rida och gå runder i T-shirt - underbart!

Såhär såg det ut under clinicen:


Lång fredag

2011-03-25 @ 21:30:51
Dagen idag blev väldigt lång, även om vi var väldigt snabba och effektiva med mockning osv imorse blev det en del "dötid" när det visades hästar och jag kom inte igång med min ridning förrän efter lunch. A var verkligen en helt annan häst idag och det tog inte lång tid innan hon lossnade en hel del, känns som om gårdagens ridpass verkligen gav resultat! Var inte klar med allt förrän klockan började närma sig fem så det blev att köra i full fart mot stallet när jag bytat kläder för att ta hand om min egna häst. Ungefär så har dagen sett ut, och jag kan inte säga mycket mer än att jag är ganska trött nu.

Imorgon har jag en ledig dag, eller helt ledig är den inte men jag har åtminstone sovmorgon! Jag ska in till Väla/CityGross/Hööks imorgon också för att fixa lite välbehövliga saker och på söndag är det återigen APU :)


Godnatt!

2011-03-24 @ 23:11:46
Nu ska jag ta och stänga av datorn och krypa ner ännu mer under täcket och ladda om inför imorgon, ny dag med nya tag helt enkelt!
Godnatt!

Bild från flyget till London. Anna, jag och Jenny på bild :)

Point to Point

2011-03-24 @ 22:03:51
Under söndagen tog Sue från Hadlow College med oss till Penshurst för att titta på en Point to Point. Att det var någon sorts galopptävling hade jag redan förstått, exakt hur reglerna är förstod jag dock inte och är fortfarande inte helt på det klara med. Det påminner hur som helst om en stepplechase, alltså en galopptävling över hinder och häckar.

Vi möttes av en enormt stor gräsbana omringad av vitt staket och välvårdade häckar, med en stor herrgård i bakgrunden. I mitten utav "ringen" pågick världens folkfest med mat, stånd, betting och hoppeborgar, bakom bilarna dukade folket upp gourmetliknande middagar med skaldjur, champange och allt annat fint som kan tänkas passa in i den katergorin. Det kryllade av barn och hundar, folk hade roligt tillsammans och njöt i fulla drag av det underbara vädret!
Känslan och stämningen är svår att förklara, det är helt enkelt något man måste uppleva för att förstå!

För att ha översikt över hela banan under loppen klättrade folket upp på biltaken;Vissa valde en överlägsen vinst...


... medans andra föredrog att lämna banan på egen hand.


Även hästarna hade denna valmöjlighet


Häcken fick ännu mera stryk varje gång klungan passerat


Galoppglädje!


Mer bilder kommer så småningom!

England-resan

2011-03-24 @ 20:36:51
Att redogöra för 5 dagar och allt som hänt (det har hänt mycket!) blir nog lite långtråkigt för er att läsa så jag tänkte ta det viktigaste/största och dela upp det lite så det inte blir allt för mycket på en gång, tror det blir bäst så! :)
Jag ska skriva lite ikväll, hinner jag inte med allt så kommer resten upp så snart jag bara kan!


Bild från London, tagen vid Hyde Park.

Nyladdad och urladdad

2011-03-24 @ 16:12:56
Jag kom för ett tag sedan hem från APU;n där allt var som vanligt. Tror inte jag behöver påpeka att jag inte var pigg på att åka imorse? Red två hästar idag, D och A vilket gick sådär. Jag var så himla trött i både kropp och knopp vilket sänker kvalitén ganska rejält. Hur som helst blev det bättre med tiden och jag lär mig absolut av dessa hästar :)

Bjuder på en bild från England, jag tror ni ser vad den föreställer?

I'M HOME!

2011-03-23 @ 21:51:00
Trött som bara den, men lycklig som få är jag återigen hemkommen!
Jag har haft jätteroligt och ångrar inte för en sekund att jag åkte iväg, mer får jag berätta imorgon för nu ska jag snart skutta i säng och ladda om inför fortsättning på APU:n imorgon!


Snyggaste tränset just nu

2011-03-21 @ 12:06:00

Dyón Anatomic

ca. 2400:-


Användandet av nosgrimma

2011-03-20 @ 10:02:00
Användandet av nosgrimma har förändrats mycket genom åren - och inte till det bättre.

Nosgrimman används idag oftast för att stänga igen hästens mun, utan tanke på vilka konsekvenser det får och framförallt - av vilken anledning gapar hästen? Orsakerna kan vara många men tyder alltid på ett problem och obehag hos hästen som genom att gapa kommer undan en del av obehaget. Vare sig det är en hård hand, betselskador eller ett tandfel som får hästen att gapa döljer och förvärrar en hårt åtspänd nosgrimma problemet. Lösningen ligger inte i att spänna en läderbit runt hästens mun för att dölja symptomen utan i att hitta och åtgärda orsaken.
Det finns de som anser att nosgrimman får bettet att ligga mer stilla, vilket inte är något jag märkt av utan jag tror att det är ryttarens hand som är avgörande. En korrekt använd nosgrimma skadar inte hästen, men jag kan inte heller se att den hjälper speciellt mycket.

En felanvänd nosgrimma skadar hästen mun mer än vad man kan tro.

Jag använder mig av en aachennosgrimma då det är den som Blezter trivs bäst på, dock är den löst spänd så att han kan "komma undan" om jag skulle bli hård i handen eller på annat sätt orsaka obehag för honom. Anledningen till att jag använder nosgrimma är för att jag tycker det är snyggt och då den är korrekt anpassad och därmed inte skadar ser jag ingen anledning till att rida utan.


En mjuk hand är grunden, tänkt på det!

Nu lyfter vi!

2011-03-19 @ 14:00:00
Kl är 14 och vi lyfter nu från Köpenhamn, för att kl 14 (ja ni läste rätt) landa i London!


Avfärdsdag

2011-03-19 @ 08:49:40
Ja, idag åker jag!
Jag håller just nu på och slänga i mig en macka, därefter är det duschen och fortsatt packning som gäller. Jag har packat vad jag kunde igår men har en del saker kvar som måste ner idag.
De tidsinställda inläggen blev tyvärr inte särskilt många då jag inte hann skriva fler så ni får helt enkelt det lite lugnt här kommande 5 dagar - såvida jag inte får tag i en dator där nere för då kommer jag såklart slänga in en liten hälsning!

Ha det bra så länge, så ses vi på onsdag (eller torsdag, beroende på hur trött jag är)


Hemkommen

2011-03-18 @ 16:24:36
Nu har jag kommit hem från APU:n, som det för övrigt var full rulle på idag! Ska snart iväg till stallet men passar på att uppdatera lite snabbt. Det har snöat här i Skåne vilket är mindre trevligt.
Jag och Philippa fixade stallarna och började därefter rida och det blev hela 3 hästar var idag. Först ut var D, som med lite gapande (aka hjälp) från Putte gick ganska bra, jag har lite att jobba på men det blev absolut bättre allt eftersom. A gick bättre idag och jag kom åt henne lite bättre, därefter kravlade jag mig upp på en 3-åring (P) som verkligen kändes jättefin, speciellt för sin ålder. Fördelen med att rida D är att hon verkligen kan mycket men inte gör ett skit såvida inte jag som ryttare gör rätt vilket är jättebra, det är sånt man får ut något av!

Nu ska jag vidare till min egen häst!


Packlista

2011-03-17 @ 19:41:11
Sitter och försöker få en packlista klar inför lördag, vilket är lättare sagt än gjort.
Jag har en massa kläder som måste tvättas också, väskor som ska rotas fram och blogginlägg som ska förberedas. Det börjar bli lite stressigt nu men roligt ska det bli!
Går igenom Englands-aktiviteterna dag för dag för att se till att jag verkligen får med mig allting jag behöver men jag kommer säkerligen glömma någonting hemma. Nej nu måste jag sätta igång!


Vilken dag!

2011-03-17 @ 16:05:39
Hej alla!
Måste börja inlägget med att säga att jag trivs så jäkla bra på APU:n!
Idag fick jag och Philippa göra stallen själva då en häst skulle iväg till veterinären, lite stressigt emellanåt men vi klarade det med bravu. Snabba som ninjor vet ni ;)
Red återigen D och det gick (återigen) bra. Hon svarade fint framåt och kom upp sig bättre i galoppen och vi (eller kanske jag) gör framsteg och förbättras för varje dag. Hon kan sina saker!
Red därefter en 4-åring, A, som var supersnäll. Red med sporrar på henne också och ska jag vara helt ärlig börjar jag nog trivas ganska bra med sporrarna på fötterna. Det blir en helt annan precission och hjälperna blir mycket lättare att få igenom men självklart är det ingenting jag kommer rida runt på Blezter med. A gick hur som helst bättre i slutet när vi kommit ihop oss mer, under första ridpasset brukar sakerna ju inte sitta perfekt. Imorgon ska vi få träna!

Nu ska jag vidare till stallet, bjuder på en bild från idag föreställande D


Förbereder blogginlägg

2011-03-16 @ 22:01:39
Jag sitter just nu och förbereder blogginlägg inför helgen/nästa vecka. Hur mycket jag hinner få ihop vet jag inte då jag har en hel del annat att fixa med också, har inte packat en enda grej!
Jag ska skriva lite till, sen ska jag och min trötta rygg gå och lägga oss och ladda om inför imorgon.

Har ni några önskemål eller tips får ni gärna dela med er!

Lyser med min frånvaro

2011-03-16 @ 20:32:40
Som ni säkerligen märkte var jag helt frånvarande här igår då jag helt enkelt inte orkade blogga, jag var så jäkla trött när jag kom hem!
Igår var det ingen vidare jobbig dag egentligen, jag och Phlippa (praktikant från Plönninge) jobbade inte överdrivet snabbt men hann ändå klart med allt stallarbete + ridning ett bra tag innan klockan slog tre. Jag fick äran (?) att rida L, en häst som gått både 1.50 m hoppning och S:t George dressyr. Med andra ord kan han sina grejer, däremot har han en vilja av stål och ger sig inte i första taget. Gick inget vidare i början men fungerade desto bättre i slutet då han blev riktigt härlig att rida!

Blezter red jag en liten runda när jag kom hem och han var duktig. Väldigt framåt och positiv som vanligt och mjuk och fin i munnen, red återigen på det raka som han dessutom verkar trivas super på! Inte vårt bästa ridpass, men långt ifrån dåligt.

Idag mockade vi delvis ut bädden i hingststallet, ganska krävande om man säger då. Jag och Philippa sprang som galningar med spån, kärror, hö och hästar åt alla håll för att hinna med när Putte mockade. Svettigt var det, men fint blev det!
Jag red det gråa stoet ("D" samma som i måndags) och det gick väldigt bra. Jag fick på mig ett par sporrar idag och det gjorde verkligen skillnad, hon blev mycket mer lyhörd och framme samtidigt som det blev mer kraft i gångarterna - stor skillnad helt enkelt. Hon slappnade av finfint i slutet och kändes väldigt belåten. Med andra ord är jag nöjd med henne, speciellt med tanke på att det bara var andra passet!

Ganska ointressant inlägg, men det var åtminstone en liten uppdatering om hur det ser ut just nu.

Lånar två bilder från Phlippas blogg

Underbar bild...


God natt..?

2011-03-14 @ 20:55:02
Jag är ganska trött just nu, och funderar på att gå och lägga mig tidigt..? Skulle vara jätteskönt att sova lite fler timmar i natt så jag verkligen är fit for fight imorgon! Hur jag gör lär vi märka.
Imorgon ska jag försöka skriva ihop några inlägg så jag har något att publicera under nästa vecka, lika bra att börja så det blir gjort :)

Första dagen avklarad!

2011-03-14 @ 20:00:30
Nu vart första dagen på min 4 veckor långa APU avklara, och den kändes jättebra!
Alla var supertrevliga och det var ganska blandat med uppgifter, allt från att sätta hästar i skritten till att tvätta/borsta och rida. Jag fick rida ett 7-årigt grått sto som turligt nog var trevlig i både hantering och ridning. Gick superbra med henne och det är skönt att rida en utbildad häst lite emellanåt, inte för att jag misstycker till att rida min egen goding :D
Tror att jag kommer trivas jättebra där!


Bett - mina erfarenheter

2011-03-13 @ 21:18:39
Att hitta rätt bett till sin häst är inte alltid så lätt då det antagligen finns lika många varianter som tillverkare. Jag tycker att man ska välja ett så milt alternativ som är möjligt, och alltid sträva efter att gå ner en styrka.
Munnen har en otroligt stor betydelse för hästen hälsa och 2/3 av alla hästens sjukdomstillstånd påbörjas i munnen. Runt 70% av problemen är betsel- och användningsrelaterade, många i kombination med en felanvänd nosgrimma.

Ledat tränsbett

Fakta: Det ledade tränsbettet kallas också tvådelat och är mycket vanligt. Trycket läggs på lanerna och det är stor risk för tryckskador i hästen gom vilket i sin tur innebär att vävnaden dör.
Egna åsikter: Jag upplever att jag får en sämre kontakt med hästens mun då den ofta försöker komma undan handen, ofta genom att böja in nacken men även ta strid med handen. Jag upplever också att hästen ofta blir stum och motsträvig.

Tredelat tränsbett
Fakta: Med ett tredelat bett är det lättare att få en annan tryckfördelning då det har två brytpunkter, men ett för långt bett riskerar att ge klämskador i munvinkeln.
Egna åsikter: Jag upplever att hästen oftast gärna tar stöd och vågar suga tag lite bättre i bettet och att handen tack vare brytpunkterna känns mer fri. En känslig häst kan bli lite ostabil och orolig i munnen, speciellt om ryttarens hand inte är bärande.

Oledat bett
Fakta: Ett orbutet munstycke fördelar trycket jämnt och är mildare än ett ledat.
Egna åsikter: Jag känner att hästen hellre tar stöd på detta bettet, att det ligger still och att hästen verkligen vågar ta stöd. En stel, het eller oriden häst kan ibland bli lite hängig i handen och bli om möjligt ännu stummare, alltså tycker jag att det passar mer till en känslig och välriden häst. Bettet känns också behagligt i handen och är (som ni kanske förstått) mitt favoritbett, följt av det tredelade.

All fakta är taget från Torbjörn Lundström (leg hästtandläkare). Mina egna åsikter har jag såklart byggt på mina erfarenheter.

Det kommer kanske en fortsättning på detta med bett osv, om ni skulle vilja det? :)Lång dag

2011-03-13 @ 20:44:39
Hej!
Jag har inte haft tid att blogga alls under dagen, men nu så ska jag försöka slänga upp något. Jag har spenderat dagen med att irra runder i affärer och leta efter lite välbehövliga saker, hittade inte mycket om man säger så.

Hur som helst borstade jag bara Blezter idag då jag hade så jäkla ont i knäna. Inte för att det påverkar ridningen så himla mycket (som tur är) men eftersom jag har haft ont hela dagen var jag ganska svag i benen. För att återgå till ämnet så hade Blezter rullat sig ordentligt och hade lera över hela magen, till och med mellan frambenen haha!


Såhär såg han ut, och tänk på att han faktiskt går täckad ;)

Sådär!

2011-03-13 @ 10:44:44
Nu har jag skrivit ihop ett litet inlägg angående bett och mina erfarenheter i frågan, som jag kommer publicera senare idag då det ska vara helt klart. Jag ska äta klart min frukost och sen dra iväg till Väla för att införskaffa lite nödvändigheter! :)

Ha det!


Tävling hos Emelie!

2011-03-12 @ 21:09:29

HÄR kommer ni till tävlingen!

Lera

2011-03-12 @ 19:40:39
När våren kommer, snön (som vi visserligen inte sett mycket av på ett tag) smälter och regnet kommer så dyker leran upp som en brev på posten. Hästarna och utrustningen blir så fin!

Idag var det inte så farligt, men det blir nog värre ska ni se ;)

Vilket ridpass!

2011-03-12 @ 19:34:13
Jag red på det raka bettet idag vilket verkligen fungerade jättebra! I höstas/vintras gick han inget vidare på det och blev då väldigt stark och ganska svårsvängd, men nu när lyhördheten börjar komma så blir det inget annat än kanonbra att rida honom på! Han var, precis som innan, lite för snabb i steget i början och ville helt enkelt inte riktigt ta för sig så som han kan men i slutet blev det mer swung och elasticitet kombinerat med att han verkligen började slappna av. Hur bra som helst! Han tog verkligen tag fint i bettet också, och var otroligt framåt och arbetsvillig.
Fina hästen min!1 week, 7 days or 168 hours to take off

2011-03-12 @ 14:00:00
Om exakt en vecka lämnar jag Sverige i 5 dagar för att istället förpesta England.
Jag är otroligt taggad inför detta och kan inte fatta att det redan är dags, det var inte länge sedan jag tyckte att detta låg långt in i framtiden. Galet!

Vad beträffar bloggen så vet jag inte hur jag gör när jag är borta. Det är mycket möjligt att jag hinner skriva ihop tidsinställda inlägg för varje dag, men veckan ser ut att kunna bli ganska stressig och är ingenting ni ska förvänta er tyvärr, speciellt inte då jag har tight med idéer just nu.
Ni får mer än gärna önska inlägg som jag kan publicera under den tiden.
Jag blir jätteglad om ni hjälper mig lite. Önskar ni - skriver jag!


Ska det vara fult, ska det vara ordentligt!

2011-03-12 @ 13:03:08

Jag trodde jag sett allt, men denna sadel tar priset. HAHA!


Helt slut

2011-03-11 @ 21:10:50
Jag är verkligen helt slut nu, har försökt att skriva ihop något så bloggen inte skrumpnar ihopa helt men lyckas inget vidare och har nu bestämt mig för att ge upp försöken. Jag ska vila upp mig och hoppas på att komma tillbaka pigg och glad imorgon! :D


Sista traktordagen!

2011-03-11 @ 19:16:58
Idag var det den allra sista traktordagen för mig vilket känns tråkigt då det gick hiskeligt bra! Hur som helst så känns det bra att avsluta på topp.
Koncentrationsnivån var ganska låg under dagen, dels för att jag inte mår något vidare och dels för att det var fredag. När man kombinerar det med photobooth kan det bli ganska illa, vilket jag även har filmbevis på.
Hur som helst kollade jag lite på SM efter det, och fick se en hel del fina ekipage. Även idag varierade kvalitén ganska mycket, men överlag var de verkligen superduktiga!Svenska Mästerskapen

2011-03-10 @ 18:52:54
Svenska Mästerskapen i hästhoppning drog igång idag och hålls även i år i Helsingborg, och som det ser ut nu kommer det bli minst lika bra som förra året!
Efter traktorkörningen hade vi lite tid att titta på den ena uppvärmningsklassen medan vi satt uppe i matsalen (under helgen även kallad resturangen) och tryckte i oss lite resturangmat, vilket alltid är lika roligt. Det var en salig blandning av hästar och ryttare kan jag säga, inte minst så varierade kvalitén på ritterna oerhört mycket!

Jag kommer inte stå som funktionär under SM-helgen som jag hade planerat då det helt enkelt blev lite svårt att få ihop rent tidsmässigt utan jag får helt enkelt hoppas att HFRK håller i det nästa år också. Däremot vill jag åka in i helgen och titta lite!

Här kan ni följa onlineresultat och se filmer.
och HÄR kan ni följa tävlingsledarens blogg!


Dålig uppdatering

2011-03-09 @ 20:40:48
Hej!
Som ni märker ha uuppdateringen inte varit den bästa på senaste tiden, helt enkelt för att jag inte har haft så mycket att skriva om och att tiden och orken inte riktigt räckt till. Förhoppningsvis blir det bättre snart!

Idag har det bara varit traktorkörning och sen upp till stallet för att göra det dagliga. Tror att jag håller på att bli sjuk nu mitt i smeten, lagom bra timat... Har otroligt ont i halsen, hostar som en galning och vaknar mitt i natten av att jag inte kan andas. Underbart! Hur som helst ska jag försöka ta det lite lugnt och verkligen se till att bli frisk så jag orkar med nästkommande veckor!


Kanothopp?

2011-03-09 @ 20:11:14
Något jag snubblar över allt oftare är ordet "kanothopp" och jag förstår aldrig vad som menas. Antagligen kallar jag precis samma sak något helt annat.

Men vad är det?!


Ett skratt förlänger livet

2011-03-08 @ 20:32:36

Vi försökte få en småtrött Blezter att se lite intresserad ut och när vi inte lyckades så ställer sig hunden framför oss och kissar så det skvalar. Man kan inget annat än skratta!

Tuesday

2011-03-08 @ 19:49:39
Återigen hemma efter en ganska fullspäckad, men skön dag.
Ännu mera traktorkörning blev det såklart och vi fick både lasta balar och pallar vilket gick väldigt bra. Det går dessutom hur bra som helst att köra med handbromsen i.

Jag red Blezter en runda på fältet, men lite varierande resultat. I början var det verkligen ingenting att hurra över då han i traven släppte bettet och satt iväg och där var inte så mycket att göra. Hårdnade jag i handen sprang han och sprang han hårdnade jag i handen, en ord cirkel helt enkelt. Det föll på plats till slut och han kändes väldigt avslappnad och mjuk.


Ännu mera cykling (och förkylning)

2011-03-07 @ 19:57:39
Jag har även varit ute och cyklat idag, samma runda som igår och jag börjar konstigt nog redan märka skillnad. Jag var drygt 3 min snabbare idag och benen kändes som underkokt spagetti, mot igår då de verkligen var helt döda... Känns bra att komma ut såhär, och jag mår så himla bra efteråt!

Visserligen håller jag på att bli förkyld, men förhoppningsvis ger den med sig lika snabbt som den kom :)

Favorit i repris

Hej och hallå!

2011-03-07 @ 19:39:04
Hej!
Jag har inte förrän nu riktigt haft tid att sätta mig vid datorn och det är inte så mycket att göra åt det tyvärr. Måste påpeka att ni är dåliga på att kommentera, med tanke på hur många besökare bloggen har borde det vara en hel del, å andra sidan kanske jag inte skrivet mycket som ni kan kommentera eller "svara" på.
Kanske borde skriva mer sånt?

Idag var första dagen på min traktorvecka, och det gick faktiskt riktigt bra! Körde inte ner något staket, ingen blev skadad och ja det fungerade helt enkelt! Känns skönt då jag var ganska nervös inför hur det skulle gå denna gången :)

Blezter blev borstad och pysslad med idag, imorgon är det ridning igen som gäller och då förmodligen nere på fältet! Får hoppas att han uppskattar det :)

Bjuder på en mobilbild från dagen men en styck söt katt som älskar en styck söt häst :)

Traktorkörning!

2011-03-06 @ 21:30:33
Japp, då är det återigen dags för traktorkörning!
Jag hoppas verkligen att denna perioden börjar bättre än den förra som verkligen skrämde skiten ur mig rent ut sagt. Det kunde gått riktigt illa och det var nog mest det som jag blev rädd för. Men imorgon ska det gå kanon! :D


Dagens ridpass och bildbomb!

2011-03-06 @ 21:08:46
Det gick helt okej men kände att han inte riktigt svarade framåt för skänkeln som han brukar, förmodligen lite vårtrött nu i och med all fällning och sånt. Jag var inte heller fullt koncentrerad och ville helt enkelt för mycket, och då blev inte känslan så himla bra. Han ska även få på skor snart då han ömmar en del och varken vilar på steget eller vågar ta det helt ut och blir då lite markbunden och "stressad" i steget. Ni kommer nog kunna se det på filmen sen när den kommer :)
Över lag skötte han sig väldigt bra men tror som sagt att han var lite trött :)

Mamma har varit snäll och tagit alla bilder :)


Strax tillbaka!

2011-03-06 @ 18:45:23
Jag har kommit hem från stallet nu och ska äta lite innan jag svälter ihjäl!
Återkommer snart med bilder/film och text om dagens ridpass :)

Jobbig cykeltur

2011-03-06 @ 12:22:38
Ja nu är jag hemma igen efter en jobbigt runda!
Cyklade inte speciellt länge men höll ett högt tempo, hade motvind hur jag än cyklade och mestadels uppförsbackar. Kombinerar man det med en urusel kodition så blir det inte lätt.
När konditionen kommer tillbaka så kommer det vara en så jäkla skön känsla i kroppen efter ett träningspass och alla endorfiner som rusar runder är helt enkelt oslagbara, haha.

Sticker upp till stallet någon gång senare och rider, när jag kommer hem kommer det bjudas på bilder och kanske en liten film! :DFull fart

2011-03-06 @ 10:50:43
Godmorgon (eller förmiddag)!
Jag spenderade gårkvällen med att rensa datorn från allt som låg liggandes, en del bilder hade jag både på den stationära och i dubletter på min egen dator, vad är meningen med det liksom?
Nu ska jag sätta filmkameran på laddning och fixa med minneskort osv så det är klart inför dagens ridtur (ska prata riktigt snällt med mamma så det kanske blir en film också) sen ska jag för första gången på otroligt länge ge mig ut och cykla! Ska bli så härligt i detta fina väder, jag älskar verkligen och cykla men det var som sagt otroligt länge sedan jag gjorde det...


Vårvärme!

2011-03-05 @ 19:38:14
Idag har det varit så himla fint väder!
Blev lite orolig när jag vaknade i morse och det var runt 7°C då han hade sitt vintertäcke på sig, men som tur är blåsde det ganska mycket så det var absolut ingen fara med honom.
Borstade och mös bara med honom idag, imorgon är det ridning igen som gäller! Tyckte han gjort sig förtjänt av lite vila idag, så duktig som han var igår!


Bildbrist, alltid lika tråkigt

2011-03-05 @ 14:39:29
Bloggar med bara text, och utan bilder väljer jag alltid bort väldigt fort. Tyävrr känner jag att det börjar bli lite bildbrist här, vilket förmodligen kommer åtgärdas imorgon! Mamma ska (med största sannolikhet) följa med och fota när jag rider, och såklart lite runt om! Hoppas på att få några nya bilder, speciellt ridbilder som jag har ganska få av tyvärr.


"Supersvampen"

2011-03-05 @ 12:37:17
I Göteborg köpte mamma en "taggig gummigrej" (kallas supersvampen) till mig att massera och ta bort hår från hästen, som en gummiskrapa fast mycket bättre! Har använt den ett par gånger nu och den fungerar super och Blezter verkar absolut uppskatta den! Den ska tydligen också vara väldigt bra att tvätta hästen med, antar att just det har gett upphov till namnet.

Med andra ord är det något jag kan rekomendera.
Kostar 40:- här (min är visserligen mindre än den)

Panikhake

2011-03-05 @ 09:02:00
Grimskaft med panikhake tycker jag är väldigt bra att använda sig utav i vissa sammanhang.
Panikhake är väldigt bra att ha i både stallgång och i transport om man av någon anledning snabbt måste ha loss hästen, däremot är det ingen höjdare att leda hästen i.


Häftig ponny

2011-03-04 @ 22:16:00
Som jag nämnt tidigare, så tycker jag om att sitta och nörda runt på Hästnet.
Nu har jag hittat (ännu) en riktigt fin ponny!

Denna ponny, Milky Way, hoppar otroligt lätt och okomplicerat runt alla banor, är inte i en bom och är otroligt stark i galoppen! Den verkar även reda ut allt, även när ryttaren sätter den lite i botten. Var under 2010 dessutom Tysklands bästa ponny, som grädde på moset liksom.
Priset på €65 000 är kanske lite mindre trevligt...

Klicka här för att komma till annonsenBildkälla

Bild från idag

2011-03-04 @ 21:19:07


Så bra, så jäkla bra!

2011-03-04 @ 20:47:19
Plusgrader, sol och upptinad ridbana - det är vår!

Jag red Blezter i paddocken idag och det gick så jäkla bra! Skrittade runder på långa tyglar bland allt som låg kvar i paddocken sedan stormen för någon vecka sedan (vattenbalja, hinderstöd, koner, wellpapp, stolar, plastband och hör och häpna; en pulka) och han brydde sig inte något avsedvärt. Jättebra träning med en massa "läskiga" saker och när de låg så utspridda som de gjorde fick jag styra mycket vilket verkade få honom påväg till lite lösgjordhet!
Han var väldigt framåt och samarbetsvillig och tog många gånger ordentligt med stöd på bettet, lyssnade väldigt fint och ja - det kändes så jäkla bra!

Det är otroligt skönt att det blivit sådan stor skillnad på bara dessa tre passen!När han får mycket beröm (som han verkligen fick idag!) blir han så uppsnoffsad haha!

Mellanlandning

2011-03-04 @ 13:46:54
Hemma igen efter en ganska lugn och skön dag i skolan. Jag ska alldeles strax upp till stallet och rida en liten runda, var det blir vet jag inte riktigt ännu... Funderar på om jag ska be mamma (mycket snällt!) om hon kanske kan fota när jag rider i helgen?


Mot sängen!

2011-03-03 @ 22:27:00
Jag måste förflytta mig mot sängen nu så jag får sovit lite innan jag ska upp igen...
Ska försöka uppdatera bättre i morgon och helgen, håll ut!

Ändrade planer, men minst lika kul ändå!

2011-03-03 @ 20:10:36
Hej och hallå!
Nu är jag hemma efter en kall men väldigt rolig dag! Precis som rubriken lyder så blev det ändrade planer, men minst lika kul hade vi ändå!
När vi alla var klara för avfärd meddelade vår käre rektor att Flyinge hade gjort vissa förändringar i programmet som innebar att vi skulle hinna se någon enstaka häst och sedan sitta sysslolösa i ett par timmar och frysa röven av oss. Istället körde de ner oss till Entré i Malmö som är ett flervånings shoppingcenter och bjöd dessutom oss alla på Burger King! Jag köpte ingenting då jag var så stressad på morgonen att jag glömde plånboken hemma (I left the plånkan at home) så kunde jag tyvärr inte få med mig något hem.
Därefter åkte vi mot Flyinge och tittade på de snygga hingstarna. Fick tyvärr inte se min favorit, men hittade en annan som hoppade himla trevligt och i luften var helt i min smak och en som var ordentligt snygg både på marken och i sprången!
Jäkla roligt har vi haft!

Jag har väldens bästa skola, klass och vänner! :D (och häst men han fick inte följa med)

Jag ska klippa mig på lördag, så då kommer jag kunna se igen. Smurfen som ligger avsvimmad till höger i bild är anledningen till att mitt hår ser ut som det gör (totte mitt upp på huvudet)

Jag tog inte så många bilder i ridhuset (blev nog 2 st) då jag satt så himla dåligt till.

Mot Flyinge!

2011-03-03 @ 08:32:00
Just nu sitter jag säkerligen på bussen i väntan på avfärd, samtidigt som jag morrar vilt över att folk inte kan vara i tid ;)
Jag taggar med andra ord för en superdag nere i Flyinge med den härligaste klassen!


Bildkälla

Bruksproven 2011

2011-03-02 @ 22:02:52
Imorgon åker jag ner till Flyinge med skolan och tittar på bruksproven. Jag tycker att det ska bli jätteroligt, dels för att jag själv har en 4-åring och dels för att det är jätteroligt att se alla dessa unga och talangfulla hästar! Så imorgon vet ni vart jag befinner mig, kameran följer med och förhoppningsvis får jag några bra bilder att visa er.
Jag har redan tjuvstartat lite och tittat på filmklipp på Equipe!

Här är en bild på en av mina nuvarande favoriter, en 4-årig hingst med favoriten Baloubet du Rouet i andra ledet! Jag hoppas på att få se den imorgon och att den är så fin som jag tror!


Bildkälla

Dagens ridtur

2011-03-02 @ 20:31:34
Idag red jag (äntligen) Blezter igen, även denna gången på fältet. Han var taggad och lite snurrig men skötte sig över lag bra. Han var väldigt spänd i början och jag hoppades på att lite trav skulle få honom att slappna av, vilket det till slut gjorde. Jag får tänka till ordentligt när jag sitter på honom, det är ett som är säkert. Vi avslutade ridpasset bra! :D


I'm still alive!

2011-03-02 @ 20:14:48
Hej!
Tro det eller ej, men jag lever fortfarande! Bloggen har stått helt stilla idag men eftersom jag åkte hemifrån kl 7 som vanligt och inte kom hem förrän 12 timmar senare så jag hade inte mycket val.
Snart får ni lite update!


En av de första bilderna som jag tog med min systemkamera, inte okej att köra på auto!

Svar på fråga

2011-03-02 @ 07:53:00


Svar: Det tar nog tyvärr ett tag till. Vi är på långa vägar inte redo för tävling och jag vill inte stressa iväg. Känner att det är bättre att vänta lite för länge, än att dra iväg för tidigt. Vi kommer vara redo en dag, och jag längtar såklart dit! :DOld times

2011-03-01 @ 21:17:49

Detta med säkerhet

2011-03-01 @ 19:27:00
Just säkerhet diskuteras väldigt mycket nu och har väl egentligen gjort det ända sedan olyckan i Åstorp -05. I stort sett alla anläggningar har numera avspärrningar och hästfria områden, vilket jag tycker är jättebra! Visst finns det de klubbar som har en så oplanerad anläggning att man blir rädd, och undrar hur högt begåvningsnivån ligger om man som ryttare tvingas rida genom cafeteriakön för att komma från framhoppning till bana.

Nu till användandet av hjälm. Visst borde toppryttarna föregå med gott exempel och sätta en hjälm på huvudet på framridningen, visst borde kanske sponsorerna sätta krav på sina ryttare, kanske borde Svenska Ridsportsförbundet neka dessa en plats i landslaget? Saken är den att jag anser att det är upp till var och en vad de känner är värt att skydda och vad som inte är det. Att komma med påståendet att barn och ungdomar påverkas starkt av detta och ska få för sig att det är okej att rida utan hjälm, och att de till försvar säger "Ja men toppryttarna gör ju så!" tycker jag är idiotiskt.
Majoriteten av dagens ryttare har under livet bombaderats med hjälmlösa ryttare via film, tidningsrepotage och tävlingar - men ändå förstår de allra flesta att det inte är det bästa valet man kan göra och att konsekvenserna kan bli mycket allvarliga. Sedan när ska inte var och en ansvara för sin egen kropp?

Vad tycker ni? Jag vill jättegärna höra er syn på det hela!Duca stigbygel

2011-03-01 @ 12:29:00
Jag såg för första gången Ducas stigbyglar under GHS 2010 och tyckte att de var döhäftiga!
Jag hade aldrig fått för mig att köpa dem, dels för att de är svårtmatchade och (framförallt!) för att de inte är säkra. Men de är verkligen jättehäftiga!

Speicellt de med nyckelpigor ;)


Finns hos Ryttarshopen för 869:-

Angelicas vinnarritt!

2011-03-01 @ 10:58:01
Jag tror inte att någon har missat att den 23-åriga Angelica Augustsson vann sin WC-debut?
Jag var i stallet just då och missade ritten som jag så gärna ville se, tyvärr kunde jag inte hitta den på varken WebTV eller SVT, men nu har underverket Youtube återigen kommit till min räddning!

Titta och njut!

RSS 2.0