Alla sätt är bra utom de dåliga

2011-09-30 @ 16:10:52
Precis som jag misstänkte så ville Blezter inte alls äta sin medicin ur fodret utan jag fick helt enkelt ta fram sprutan. Det enda problemet var att mamma hade tappat påsen med sprutorna, vilket vi inte kunde komma fram till förrän närmare tio på kvällen när hon kom hem från alla sina möten. Det blev helt enkelt till att improvisera, och det bästa vi kunde hitta var en kaksprits. Kanske inte det optimala, men han fick medicinen i sig åtminstone ^^,

Mamma köper nya sprutor idag ;)


Promenad

2011-09-30 @ 15:38:10
Tidigare idag var jag och Blezter ute och tog vår första promenad av två för dagen. Det blir mycket promenader, spolningar, tvättningar och medicineringar (och många "ingar" också tydligen) under dessa dagar men om det är det som krävs för att han ska bli bra så har jag inte mycket mer att säga :)Benet ser förresten bättre ut idag! :)

Värmebölja

2011-09-30 @ 15:02:47
Minns ni att jag klagade över att det var så jäkla kallt i morse? Glöm det igen!

Någon timme senare var det hela 25 grader varmt och strålande sol, superskumt..! Hade faktiskt hellre haft det lite kallare med tanke på Blezters ben, känns som att det skulle vara att föredra. :)


Vått gräs i förmiddagssolen

Dimma och medicin

2011-09-30 @ 08:48:56

Jag har nyss varit uppe och gett Blezter hans medicin och ni anar inte hur kallt det är! Usch, jag är inte redo för vintern än...
Blezter var inte alls glad över att få medicin med det är inte mycket att göra åt saken. Det är bara under 3 dagar så förhoppningsvis hinner han inte bli riktigt less på mig.


11. En låt som påminner om en häst du älskar

2011-09-30 @ 06:03:00
Om sanningen ska fram så kopplar jag sällan ihop människor eller djur med låtar. För mig kopplas musiken istället ihop med perioder av mitt liv, båda bra och lite mindre bra, och när en låt från en viss period spelas upp får jag direkt den sinnesstämningen som jag ofta hade under perioden i fråga. Hur som helst:

Bara för att jag ska ha med minst en låt här så tar jag fram den som omedelbart placerar mig på gräsbanan i solnedgången, tillsammans med Blezter.
Mot stallet, igen

2011-09-29 @ 18:16:07
Som ni säkert förstår blev det ingen träning för oss idag, väldigt synd men det är inte mycket att göra åt saken tyvärr. Däremot ska jag sticka upp till stallet för att titta på träningarna som pågår, och såklart ge Blezter sin medicin. Hoppas för allt i världens att han kan äta den ut sin betfor så jag slipper dra fram en spruta, men det återstår att se :)

Vi hörs senare!


Klinikbesöket

2011-09-29 @ 16:04:40
Som sagt fick vi åka in till djursjukhuset med Blezter idag och jag ska försöka sammanfatta det hela så gott jag kan.

I våras sparkade Blezter upp ett litet sår på insidan av karleden som läkte utan några som helst problem, däremot verkade jag inte riktigt bli kvitt skropan som satte sig utanpå. Jag har inte vågat dra av den eftersom den satt så pass hårt att jag skulle dra upp ett sår och därmed riskera infektion, så jag lät den sitta.
I tisdags (Blezters vilade) märkte jag att han var lite svullen i kotan på vänster bak och såg att skorpan gått av och lämnat ett nytt litet sår. Jag tvättade rent det noga, kylde ett bra tag och kollade efter hälta på volt. Han hade en ytterst liten markering under det första varvet som släppte sen och jag bestämde mig för att avvakta.
I går (onsdag) hade svullnaden spritt sig upp till hasen. Han var inte direkt öm någonstans runt benet men hade däremot skaffat sig en hälta. Jag fick inte tag i min veterinär utan ringde djursjukhuset istället och valde att boka en tid till idag för undersökning, med tanke på att det inte var riktigt så akut att vi behövde kasta oss in där (i samråd med veterinär).

Det tåls att påpeka att han hade ett bra allmäntillstånd alla dessa dagar och var feberfri, annars hade vi såklart åkt in direkt!

Såhär såg benet ut i morse (mer svullet än kvällen innan) :


Själva klinikbesöket gick bra, Blezter skötte sig fint. Vi började i rörelse på löpargången och därefter på volt, som tur var hade hältan minskat ganska mycket och var nu bara väldigt liten. Benet rakades och vi fick göra ett UL, som tur var visade det ingenting. Diagnosen blev "lindrig lymfangit", infektionen hade förmodligen uppstått direkt när skorpan trillat av och jag är glad att vi åkte in i tid eftersom just lymfangit har förmågan att eskalera och i värsta fall bli kronisk.

Efter behandling, fortfarande lite groggy:


Jag fick Fenylbutazon utskrivet och en plan för hur benet ska skötas under kommande vecka, samt hans aktivering. Om vi slipper komplikationer kommer jag kunna börja rida honom normalt om en vecka igen ^^,

En tripp till Djursjukhuset

2011-09-29 @ 15:41:46
Idag fick vi bege oss till Djursjukhuset i Helsingborg med Blezter, alltid tråkigt när det ska behövas men jag är glad att vi åkte dit! Jag ska försöka knåpa ihop ett inlägg om det strax och förklara så gott det går! :)

Ponnyakuten går i repris

2011-09-29 @ 08:55:00
Ni har väl inte missat att den första säsongen av Ponnyakuten går i repris på Barnkanalen, varje söndag kl 19.30? Det går även att kolla på SVTPlay i efterhand!

Jag gillade verkligen den första säsongen! Barnen hade varierande och intressanta problem, Tobbe kom med bra tips och det kändes som om alla "hade där att göra" eller hur jag nu ska uttrycka det. Programledaren tyckte jag också om! Andra säsongen blev bra mycket mer komersiell och jag såg inte ens klart den, den var inte värd det helt enkelt.


Bildkälla

10. 10 saker du inte visste om mig

2011-09-29 @ 05:28:00
Såna här saker är ju oftast jättesvårt eftersom där alltid är någon som vet om någon av dessa saker, men jag gör ett försök!

1. Jag har en väldigt hög personlig intrigitet och berättar därför väldigt sällan lite mer privata saker om mig själv. Det är en försvarsmekanism från min sida att aldrig släppa någon människa riktigt nära, och den fungerar ganska bra.

2. Jag är fruktansvärt mörkrädd! Jag har alltid varit det och även om det blivit bättre är det något som hänger kvar. Att enbart vistas i mörker är absolut inga problem, men att röra mig i det (och lämna ryggen fri) - usch!

3. Donuts är mitt stora begär här i livet, oh så gott det är!

4. Jag fullkomligt älskar Svampbob Fyrkant, finns det någon härligare?!

5. Jag avskyr människor som inte kan hävda sig på annat sätt än att klanka ner på andra, speciellt om det är vuxna som ger sig på barn eller ungdomar. Patetiskt!

6. Jag lyssnar mycket på svensk musik. Veronica Maggio, Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Simon Norrsveden och Miss Li är stammisar på min Spotify.

7. Det är jag som döpt Blezter.

8. Jag älskar (älskar!) Harry Potter-böckerna och har läst alla ett par gånger. I somras började jag om från början och är nu i slutet av den femte boken ^^,

9. Jag trivs mycket bättre bakom än framför kameran och känner mig obekväm när folk tar kort på mig, förutom när jag har ridkläder på mig. Sitter min JW-hjälm på skallen också är det inga större problem!

10. Det står helt stilla i mitt huvud för tillfället och detta var det bästa jag kunde komma på som sista punkt. Kasst va?


Testing, testing!

2011-09-28 @ 19:38:28

Blogg.se har äntligen blivit klara med sin app och jag ser till att publicera mitt allra första inlägg med hjälp av den nu, än så länge fungerar den bra! ;)


Träningsdags!

2011-09-28 @ 14:48:23
Imorgon är det dags för vår andra markarbetesträning för Camilla och eftersom Blezter inte hoppat (inte ens gått över en bom kom jag på) sedan senaste träningen för 4 veckor sedan kommer han säkert vara väldigt glad.
Jag hoppar sällan, det vet jag, och det finns både för och nackdelar med det. Om jag inte hoppar så ofta utsätts hans framben inte för de påfrestningar som hoppningen ger, å andra sidan får vi inte den rutinen vi behöver... Jag måste bli bättre på det helt enkelt! Jag rider ut ofta, så det "roliga" för hans del är det ingen brist på.

Hur som helst känner jag mig supertaggad på det och har en känsla av att det kommer gå åtminstone relativt bra imorgon. Tyvärr kommer jag inte kunna visa varken bilder eller filmer imorgon eftersom jag inte har någon som kan följa med och ta dessa. :/


Detta var vårt första markarbete någonsin (för 4 veckor sedan) och jag tycker att han sköter det väldigt bra!

Ordentligt trött på det!

2011-09-28 @ 09:42:25
Febern har hållit i sig hela veckan och jag har haft konstant huvudvärk, mått illa och ja, det har varit kasst helt enkelt. Jag är så ordentligt trött på det hela så ni anar inte...

Hur som helst håller jag på att knåpa ihop "Dag 10. 10 saker ni inte visste om mig" och det är inte det lättaste kan jag lova. Jag gör så gott jag kan och imorgon ska ni få se resultatet av mitt knåpande ^^,


9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

2011-09-28 @ 05:27:00
Jag skulle nog vilja byta liv med Rolf-Göran Bengtsson mitt under en världscup-final eller kanske till och med självaste OS-finalen? Tänk vilken känsla, att få flyga över hinder på 1.60 m, på hästar i absoluta världsklass, inför tusentals åskådare. Wow!
Att han är en så jäkla grym ryttare gör det inte till ett mindre självklart val.

Bildkälla


Fota galopp!

2011-09-27 @ 21:42:42
Jag blev plötsligt väldigt sugen på att åka iväg och fota galopp på någon bana här i närheten, kanske Jägers? Det får nog bli till våren/sommaren, men att vara där en tidig höst-vinter-morgon med dimma och ångande hästar, det hade gett fantastiska bilder! Det hade varit roligt att åka ut och fota lite trav också någongång!

Den enda galoppen jag varit iväg och fotat är en Point-to-Point på Pennshurst i England, jäklar vilken härlig stämning där var! Saknar lite...


Bestämt mig! Tror jag...

2011-09-27 @ 20:01:37
Efter mycket funderande tror jag att jag äntligen har bestämt mig - jag ska köpa KL-västen.

Den är inte billig, långt ifrån, men jag har väl resonerat som så att jag hellre köper en dyr sak som jag vet är av bra kvalité och som jag verkligen vill ha än köper något med okej kvalité som jag inte verkligen vill ha utan mer köper för att jag måste. Jag hinner kanske ångra mig ett par gånger till, men som sagt så tror jag att det är värt att satsa på kvalitén!


Vad säger ni, passar jag i den? Haha jag orkade inte göra det ordentligt xD

8. Min största rädsla inom ridsporten

2011-09-27 @ 06:05:00
Det allra värsta som skulle kunna hända är nog att jag trillar av eller går omkull så illa att jag aldrig mer kan hålla på med hästar, blir totalt invalid. Att inte klara mig själv, vara beroende av andra dygnet runt. Tappa talet, rörelseförmågan och ja, ni fattar. Usch!


Barbacka!

2011-09-26 @ 20:05:23
Idag provade jag och Blezter på en helt ny sak, nämligen ett litet pass barbacka! Han var jättesnäll och tyckte att det var jätteroligt, inte minst i galoppen där han gärna lättade lite i bakändan. Han bockade aldrig, men det var inte långt borta vilket ni kommer se på någon bild.
Det enda jobbiga är att han har så lång manke ("fullblodsmanke" som sadelutprovaren kallade den) att jag var tvungen att sitta på den hela tiden. Ajaj! Min feber gjorde mig väl inte på topp heller, men det var dels av den anledningen jag valde att köra lite oseriöst och barbacka ^^,


In this blue shade

2011-09-26 @ 15:05:30
Jag var nyss ute och tog några bilder på en av katterna som funnit ro på vårt uterum, himla snygga ögon har den! :)Dags för nya handskar

2011-09-26 @ 11:53:50
Jag är i stort behov av ett par nya handskar, och inte ska det bli något skit från Hööks som går sönder efter ett par dagar (jo, det har hänt...) utan jag får försöka kosta på det hela lite. Roeckl sägs ju vara det allra bästa, tyvärr har jag aldrig ägt några sådana men de har som sagt väldigt gott rykte om sig.

Jag tror att jag först och främst kommer köpa ett par bruna eller blå, troligtvis bruna, då det fungerar i både hoppning och dressyr. Vita handskar är jag inte speciellt förtjust i, men med lite mental träning ska jag nog vänja mig så småningom ^^,

Klippnings-tider

2011-09-26 @ 10:59:00
Blezter har börjat ragga på sig en del nu och det verkar som om jag kommer behöva klippa honom någon gång under de kommande veckorna. Det kan bli intressant då han aldrig blivit klippt innan eftersom han är så ung, men jag tror faktiskt inte det ska vara några problem. Jag får låna en DeLaval-sax (inga dåliga saker med andra ord) av en kompis så jag har den biten fixad åtminstone. Verkligen supersnällt av henne att låna ut den!

Jag ska försöka komma fram till hur jag vill ha honom klippt också bara, men någon av dessa blir det:

7. En sak som aldrig får hända!

2011-09-26 @ 05:12:00
Oj, det finns ju en massa saker som aldrig får hända... Helst skulle jag låta bli att räkna upp allt för jag blir så ledsen av bara tanken på alla hemska saker som kan hända.

- En sak som aldrig får hända är först och främst att Blezter dör hastigt och oväntat, den andra (och värsta saken) är att det är plågsamt för honom. Usch, jag blir tårögd bara av att skriva det... Samma sak gäller med min familj. Det känns lite jobbigt, i och med att döden är det enda som är oundvikligt.


Min älskade, lämna mig aldrig

Stubbåkern

2011-09-25 @ 22:11:01
Idag tog jag och Blezter oss en liten tur på stubbåkern, så härligt! Blezter var på som bara den och tyckte att livet var jätteroligt och ville gärna leka galopphäst medans tråkiga matte tyckte att det kändes säkrare att hålla ner temot och därmed minska risken för att gå omkull och bryta nacken... Det var första gången han fick galoppera (eller göra något mer än skritta för den delen) på en stubbåker men han fattade direkt grejen haha!

Vädret var verkligen underbart! Solnedgång, drygt 20 grader varmt och vindstilla = underbart!


Bilden är inte från idag.

Blooper

2011-09-25 @ 12:03:00

Igår knäppte jag upp hacket så han kunde äta äpplet, dock blev det inte så lyckat när jag försökte ta upp huvdet från gräset lite senare ^^,

Tuffing

2011-09-25 @ 08:57:00

6. Alla hästar i stallet

2011-09-25 @ 05:18:00
Jag står i ett relativt stort stall med drygt 20 hästar, men som ni vet är det indelat i mindre delar så alla hästar inte står i en och samma gång. Det blir lite svårt att fråga alla om det är okej att jag skriver om deras hästar då det finns några som jag så gott som aldrig träffar eftersom vi är där på så olika tider, så jag får nog försöka hålla mig ifrån denna frågan lite. Jag kan inte så mycket om alla heller så det hade inte blivit någon vidare bra text ^^,


Plocka äpple

2011-09-24 @ 19:46:35
Vi har ett äppleträd hemma i trädgården som för tillfället är fullt med en massa röda och fina äpplen, tyvärr har jag inte vågat smaka (jag brukar alltid ta de för tidigt när de är dö-sura) men Blezter verkar absolut gilla dem! :D


Dagens äventyr!

2011-09-24 @ 19:24:47
Eftersom Blezter vilat i veckan så skulle han bara gå lugnt med skritt och lite trav. Vädret var verkligen superhärligt, drygt +20 och sol och jag kunde utan problem rida i T-shirt!
Vi passade på att rida hem en runda, Blezter skötte sig kalas som vanligt och fick gå och beta på gräsmattan lite :D


Bilderna med logga har jag tagit, de andra stod mamma för :)

5. Favoritbilder jag tagit

2011-09-24 @ 05:49:00
Jag har väldigt många bilder som jag tycker om, antingen så betyder de mycket för mig eller så är jag bara nöjd med vad jag och kameran gjorde utav situationen. Eftersom jag har mina bilder på lite olika hårddiskar är det svårt att plocka ihop dem så ni får några som jag hade liggandes på min dator :)

Bilder på Blezter får ni se så ofta, så jag tog på andra hästar den här gången ^^,
Denna tog jag i somras, och jag gillar verkligen den!

Helgen i stallet

2011-09-23 @ 19:55:44
Jag har helgen i stallet (i helgen) så en del tid kommer spenderas där som vanligt och jag ska hinna med att plugga lite också - annars har jag förhoppningsvis en massa tid för bloggen! Jag ska försöka komma på så många och bra saker som möjligt att skriva om, så jag hoppas ni blir nöjda! ^^,

Som vanligt är ni mer än välkomna att önska!


Mini-vila

2011-09-23 @ 19:33:22
Anledningen till att jag och Blezter inte skulle vara med på KM idag är så enkel som att jag slängt in en mini-vila för honom under veckan. Han kändes ganska trött och off dagarna efter dressyren för en vecka sedan (fastän jag bara skrittade/lät honom vila) så jag kände att han kunde behöva lite vila. Tror fällningen tar lite på honom också men han har varit himla pigg och igång igen de senaste dagarna, så vilan är över imorgon ^^, Han har fått sig en liten "återhämtare" med andra ord!

Klubbmästerskapet i hoppning blev inställt då det var fler än jag som strukit sig, av varierande anledningar, så det hade inte blivit någon tävling idag ändå ^^,


I skolan

2011-09-23 @ 11:37:15
Just nu sitter jag i skolan och har projektarbete men eftersom jag ligger före kan jag gott ta mig en liten paus för bloggen så ni får en liten uppdatering!

Ikväll är det klubbmästerskap i hoppning uppe i stallet och tanken var att jag skulle vara med men ändrade mig tidigare i veckan, kan berätta mer om det i ett senare inlägg. Mer uppdatering får ni nog inte förrän i kväll eftersom jag kommer ha ganska fullt upp tills dess, men vi hörs av! :D


4. Det här är jag bra på

2011-09-23 @ 07:32:00
Jag ska försöka komma på, och sammanfatta, mina styrkor också. Det är inte det minsta lätt kan jag säga men jag ger er de jag kan komma på just för tillfället!

 • Hanteringen av hästarna är nog en av mina allra starkaste sidor. Jag har väldigt lätt för att få hästar dit jag vill med enbart kroppsspråket och tankarna som hjälp (utan våld eller tvång). Detta är dock inte något jag kan förklara riktigt för när jag hamnar i farliga eller svåra situationer faller sig allt naturligt, kroppen handlar helt enkelt av sig själv och jag vet direkt vad som är rätt att göra. Skumt (men bra)!
 • Jag har lätt för att se hur mycket en häst klarar av och inte kräva mer än så för stunden.
 • Jag är (näst intill) en höjdare på att diskutera och argumentera, och envis som synden!
 • Jag har en ganska bra och avslappnad sits, lite finjustering som behövs bara.
 • Jag är pedantiskt noggrann med hur hästen sköts, allt från mockning till rykt och putsning av läder ska vara tiptop!Jahapp, det var det som jag kom på just nu ^^,

Nyskodd och fin

2011-09-22 @ 20:01:13
Blezter skoddes som sagt tidigare idag och han blev minst lika fin som vanligt om fötterna. Kan inte annat än säga att min hovslagare gör ett kanonbra jobb, har tex aldrig haft en tappsko (eller ens en som varit lite lös) även om Blezter busat runder som en galning några gånger :D
Jag gillar att ha en nyskodd häst, det känns så fräscht och bra på något sätt. ^^,


Bilden är inte från idag

Till våren...

2011-09-22 @ 11:31:00
... ska Blezter få sig ett nytt regntäcke och det ska såklart vara ett från Bucas (möjligtvis Horseware). Känner att det inte är lönt att köpa ett just nu eftersom han strax ska börja gå med fodrat regntäcke och därefter åker vintertäcket på, det finns mer välbehövliga saker att lägga pengarna på just nu. Så, till våren alltså!


Något av dessa kanske?

3. Det här behöver jag träna mer på

2011-09-22 @ 10:41:00
Hm... Ja där är väl en del att jobba på, ska försöka räkna upp så mycket jag kan komma på i skrivande stund! Några av dessa sakerna är jag så gott som av med redan, men de tåls att tas upp ändå.

 • Min vänsterhand som böjer sig när jag rider starka hästar måste jag bli kvitt, dock är det ganska svårt att veta hur det ligger till med det just för tillfället eftersom jag inte rider någon stark eller dragig häst för tillfället.
 • Min häl måste hålla sig uppe och inte bli så överdrivet nertrampad, men det är något jag tror att jag snart blivit kvitt!
 • Jag har lätt för att hamna och stanna kvar i samma "mellantempo" under ett helt ridpass och glömma av att göra stora ökningar eller minskningar, vilket är superviktigt. Jag hamnar helt enkelt i en "comfort zone"!
 • Jag måste rätta hästen framåt och inte bakåt när jag kommer fel på hinder - viktigt! Dock är detta något jag blivit bra mycket bättre på.
 • Detta har kanske inte någon direkt koppling till ridningen, eller mjo, det har det nog... Jag måste träna upp min svaga rygg så jag slipper skador i framtiden men även för att jag ska kunna sitta ännu bättre i sadeln. Jag har olika långa ben (dock påverkar det inte ridningen) som orsakat en skolios så jag borde verkligen lägga krut på att stärka ryggen!

Ja, detta är vad jag kan komma på just nu ^^,


Fruktansvärt!

2011-09-22 @ 07:01:00


Varnar känsliga tittare
- detta är utan tvekan något av det värsta jag har sett.
Och folk kan inte förstå att vi är aviga mot trav- och galopp"sporten"?


Kalasbra app!

2011-09-21 @ 22:12:01
Nu för tiden har de allra flesta en smartphone av något slag och därmed tillgång till massvis med udda appar. Jag har däremot hittat en som verkar vara riktigt användbar, nämligen Agrias Djurguide.

Där kan man bla bläddra bland en mängd sjukdomar och få tips på hur de ska behandlas osv men det bästa av allt - där finns veterinärsök! Jag tycker det är helt galet bra, speciellt för de som är ute på vägarna mycket och då inte har stenkoll på de närmaste veterinärerna eller klinikerna!


Onsdag

2011-09-21 @ 21:01:09
Idag blev det en sen uppdatering, men det är inte så mycket att göra åt det tyvärr.
Jag gick i skolan till kl 16 (avslutade med dubbeltimme i idrott, oh gud..!) så jag har inte hunnit med så himla mycket mer än just skolan och sen stallet, men det är trevligt med sånt!

Jag ska försöka fixa lite tidsinställda inlägg till imorgon för även om jag är ledig då så kommer jag ha fullt upp med hovslagare, skolarbete och såklart lite chill :D


2. När & varför jag började rida

2011-09-21 @ 10:01:00
Det var för 11 år sedan jag (eller mer troligt - mamma) styrde bilen mot Kvidinge och Jeanettes Ridskola. Jag minns inte mycket av det hela men jag tror jag skulle titta på när min nästkusin red, därefter var jag fast! Mamma höll på med hästar i sin ungdom, så det är möjligt att hon gav mig en liten knuff i ryggen också! ^^,


Den vänstra bilden är tagen någon gång under 2001 och föreställer mig och den då 11-åriga ponnyn "Bertil" som var min allra första sköthäst. Den högra bilden är tagen när jag var och hälsade på honom i sommras, inte mindre än 10 år senare haha :)

1. En bild på favorithästen

2011-09-20 @ 16:41:00
Första dagen ska jag visa en bild på favorithästen, men det blev snarare på favorithästarna. Båda har en väldigt speciell plats i hjärtat på mig, även om endast den ena fortfarande vandrar brevid mig.


Jag hänger på!

2011-09-20 @ 15:54:54
Det är faktiskt ganska roligt att läsa igenom listan som många hästbloggare sysslar med just, så vida de låter bli att skriva romaner vill säga. Jag tänkte att jag skulle hänga på och försöka få lite regelbunden uppdatering här, vad säger ni om det? :D


Inspiration?

2011-09-20 @ 07:54:25
Uppdateringen i helgen, och strax innan dess, var riktigt dålig och som jag sa hade jag inte så mycket tid men det ligger förmodligen även lite i det att jag inte tycker att det är lika roligt längre. Jag har väl inte tröttnat direkt men motivationen har försvunnit lite och jag känner att innehållet blir sämre och tråkigare hela tiden. Läsarantalet ligger stadigt men jag känner att ni börjar bli mindre engagerade och det blir inte lika roligt för mig då. Jag skulle behöva lite inspiration till blogginlägg så det är fritt fram att komma med förslag, annars får ni stå ut med lite eller ingen uppdaterig :)

Avslappnat i ridhuset

2011-09-19 @ 21:57:37
Tanken var egentligen att jag skulle rida ut idag men eftersom vi fick åka runder och leta ludd (haha det lät skumt) var det nästan mörkt innan jag var klar att ge mig iväg och det kombinerat med jakt kändes inte helt säkert för någon av oss. Speciellt inte när det är ganska så mycket i början av jaktsäsongen då alla är helt skjutgalna ;)

Jag var verkligen inte sugen på att rida något seriöst ridpass så vi busade runder på hellånga tyglar. Jag gjorde allting med långa tyglar som sagt var, både galoppfattningar, avbrott och förvänd galopp och i slutet provade jag även att släppa tyglarna helt och trava runder endast med hjälp av vikten. Det fungerade bra alltihop ^^,


En tur till HEP (också)

2011-09-19 @ 21:44:31
Jag hittade inte riktigt vad jag skulle ha på Hööks så mamma körde ut mig till City Gross efter jobb, men inte heller där fanns vad jag letade efter. Vi drog vidare mot HEP, mitt tredje stopp för dagen, och där hittade jag äntligen vad jag skulle ha! Megatjockt fårskinnsludd, supermysigt och bra! :D Lite dyrare var det förstås men det gör inte så mycket ^^,


Fluff-fluff!

Stallkompisar

2011-09-19 @ 15:03:03
Jag sitter och kollar lite på "Stallkompisar", självklart den gamla versionen och inte de hemska nyinspelningarna.

En massa barndomsminnen väcks till liv och det är kul att se hur annorlunda man ser på allting nu. När jag var mindre tyckte jag att de faktiskt var ganska duktiga ryttare och att hela serien var superbra medans jag numera inte kan hålla mig för skratt med alla dåliga sekvenser och utlåtanden som trillar in hela tiden, haha! Riktigt roligt är det i alla fall ^^,

En sak jag minns, är att jag var så otroligt avundsjuk på att de hade så fina täcken till hästarna haha!Någon mer som var galen i Stallkompisar?

Starkt jobbat, mamma!

2011-09-19 @ 11:45:00
Bilderna mamma tog under KM:et blev inget vidare, eller vad säger ni? ;)


Ett stopp på Hööks

2011-09-19 @ 09:14:00
Varje gång jag beger mig till eller från skolan med bussen åker vi förbi direkt utanför Hööks. Jag tror de tänkte till ordentligt när de flyttade till sina nya lokaler för ett par år sedan, att placera butiken mitt i skottriktningen för hundratals shoppinggalna hästtjejer är ingenting man gör av en ren slump.

Idag tänkte jag stanna till där lite snabbt och köpa på mig ett fårskinns-set! Egentligen vill jag bara ha nosluddet men eftersom jag har nackludd på min transportgrimma kan det vara bra att ha i reserv, och de andra små fjuttarna kan jag säkert få användning av också någon gång ^^,

Vila

2011-09-18 @ 17:14:53
Idag får Blezter en liten vila, välförtjänt som vanligt :)


Helg på djursjukhuset - check!

2011-09-18 @ 17:11:09
Hej alla!
Jag har ganska nyligen avslutat min helg på djursjukhuset, har fått ut massvis av dessa två dagarna! Även om vi inte haft så mycket att göra med akutfall osv har jag fått väldigt mycket gjort med bandagering, endoskopi, röntgen, blodprov, hematokrit, TP och sånt roligt så de har verkligen inte varit bortkastade dagar! :D Det är bra mycket roligare om man får göra sakerna själv, det är det absolut bästa sättet att lära sig tycker jag. Självklart är personal med när jag bandagerar osv så att allting blir rätt, vilket är en bra trygghet för både mig och djurägaren ^^,
Snygg i skogen

2011-09-17 @ 21:12:32
Idag tog jag och Blezter en liten skrittur och han verkade inte ha någon träninsvärk alls sedan gårdagens bravader. Traskade på som bara den! Jag vågade inte ge mig ända ut i skogen utan jag höll mig på grusvägarna eftersom det är jakt och jag inte hade någon större lust att bli skjuten.

Såhär snygg var han idag ^^,

Några bilder från KM

2011-09-17 @ 16:11:12
Mamma tog några bilder igår, kvalitén är inte den bästa men jag fixade till dem så gott jag kunde men ja, det är som sagt ingen kalasbra kvalité.


KM i dressyr

2011-09-17 @ 15:16:40
Igår var det som sagt KM i dressyr som gällde för min och Blezters del!

Precis när jag skulle sadla sprack dragkedjan på min ena stövel - panik! Fixade det hela med lite silvertejp och gav mig sedan ut för att rida fram.

Vi fick inga fasta starttider utan det blev till att räkna efter själva och tyvärr stämde inte min planering riktigt då de kom igång lite sent osv så framridningen blev lite för lång. Han skötte sig iaf jättebra och kändes så löjligt lätt och fin på framridningen att jag satt och log mest hela tiden haha!

Inne på banan blev han lite... jag vet inte hur jag ska förklara det men liksom spänd och trött så han kröp ihop och blev tom att rida på något sätt. Jag försökte lyfta upp honom så diskret som jag kunde men han föll in lika snabbt igen men eftersom han behöll arbetet genom hela kroppen så är det ingen större fara även om det inte är riktigt så jag vill ha det. Vi (jag och domaren) var iaf överens om den delen men vi fick en hel del 7:or och gott omdöme så jag är nöjd! Han har aldrig varit med om något likande men gick in med världens bästa inställning och litade på att jag visste att det var okej, guldhästen!
Vi slutade på 62,06 % och det blev en 4:e plats, Blezters första rosett! Jag var den enda storhästen så jag tävlade mot ponnyerna, fastän jag inte tävlade direkt mot dem haha. Lite svårt att förklara men mina poäng jämfördes mot ponnyernas och för att vinna hade jag varit tvungen att klättra över 70%.

Som sagt är jag jättenöjd och även om jag tycker det var synd att vi inte kunde hålla samma kvalité på banan som på framridningen så gjorde vi bra ifrån oss, och det räcker egentligen. Berömmet värmer verkligen och jag börjar få lättare att ta till mig det också :)


Ni kan spola fram lite (till 1.50 ungefär) om ni bara vill se själva programmet ^^,

Jag ska se om jag kan fixa lite bilder sen också!

Ridsport på TV!

2011-09-17 @ 14:06:23
Dessa tider gäller för imorgon, söndagen den 18/9 2011 :)


Eurosport
22:15 (23:15)
Ridsport
EM. Från Madrid, Spanien

TV4 Sport
23:00 (00:00)
Ridsport: Hoppning
EM. Från Madrid, Spanien. Kommentator: Suzanne Sjögren Jensen, Maria Gretzner.

Hej på er!

2011-09-17 @ 13:42:22
Precis som jag varnade om för 3 (?) dagar sedan så skulle jag ha väldigt lite tid såhär i slutet av veckan, vilket antagligen skulle gå ut över bloggen. Precis så blev det tyvärr också, men nu är jag åtminstone tillbaka lite!

Sedan sist har dagarna varit lång och jobbiga, men samtidigt väldigt bra och lärosamma! Tidiga morgonar och sena kvällar, och full rulle däremellan vilket inte gett någon som helst tid till bloggen.

Igår var det KM (återkommer till det i ett senare inlägg när filmen har laddats upp också) och idag befann jag mig på Djursjukhuset strax innan kl 7 för att ha helgen. Där var tyvärr väldigt lite att göra idag så jag fick sluta tidigare ^^,
Som sagt så återkommer jag strax med mer uppdatering :D


Fina L Canelly!

De kommande dagarna

2011-09-14 @ 14:58:20
Jag ville bara passa på att slänga upp en liten varning för att uppdateringen kan komma att bli ganska dålig de närmaste dagarna.

Bland annat kommer jag gå i skolan mellan 7-16, ha ett KM att förbereda för (och utföra haha ;)) och helgen kommer spenderas på djursjukhuset mellan 7-16 varje dag. Lite segt att gå upp vid den tiden på helgen, men har man helgtjänst så har man...

Som ni säkert förstår då kommer jag inte ha så himla mycket tid eller ork till bloggen, speciellt inte eftersom jag även måste ta igen allt jag missat i skolan under dessa två dagar. Öööh jag vill inte -.-


Update

2011-09-14 @ 14:33:05
Ååh, idag har jag legat riktigt lågt med uppdateringen... Inget vidare kanske men jag har inte mått särskilt bra varken igår eller idag och jag har verkligen varit totalt slutkörd. Skit samma, det är inte intressant.

Blezter får en vilodag idag så jag ska upp och pyssla om honom senare bara, kanske även passa in dressyrtränset ordentligt inför fredag? Jag har bara ridit med tränset en gång men eftersom det då var med ett annat bett så tror jag att det behöver redigeras lite nu och det är ingenting jag vill göra på fredag :)


Dressyrhästen

2011-09-13 @ 20:16:20
Idag tog jag och Blezter oss en tur på utebanan, i nya sadeln såklart! Han kändes lite trött i allmänhet men skötte sig super så vi red igenom programmet en gång. Det blev missar på vissa moment som jag gjorde om när jag var klar med själv programmet, och då satt de bra! Han har blivit betydligt starkare och orkar mer innan han försöker krypa ihop och när han väl försöker så är han lätt att plocka fram igen. Går det såhär på fredag kommer jag absolut vara nöjd :)


Har ni sett något sötare? ^^,

Tekna dressage

2011-09-13 @ 15:41:35
Så, nu har jag fixat bild på min nya sadel + sadelgjord!

Tekna Dressage heter den, inget flashigare än så, och är i storlek 31 (tror jag?) med ett säte på 17,5". Vi köpte den begagnad fastän vi hade siktet inställt på en ny, av de här anledningarna:
- alla Tekna-sadlar levereras i en och samma storlek och får därefter värmas om efter behag, vilket tar runt 8 timmar = Frida får inte sin sadel förrän nästa vecka (sadelmakaren ska inte dit förrän nästa vecka och kan då inte ta med den hit innan dess).
- sadeln passade och var superskön.
- den var i fint skickSadelgjorden vet jag tyvärr inte vilket märke den är från, men den var väldigt mjuk i lädret och hade en stoppning av skummgummi - kalashäftigt! Att den var anatomiskt utformad var nästan ett måste ^^,


Ridsport på TV!

2011-09-13 @ 12:31:00
Dessa tider gäller för imorgon, onsdagen den 14 september 2011 :)


Eurosport HD
18:10 (19:05)
Ridsport
Fälttävlan. EM. Från Luhmuhlen, Tyskland.


Eurosport HD
19:05 (20:05)
Ridsport
Nations Cup Series. Från Rotterdam, Nederländerna.


Eurosport HD
20:05 (20:10)
Riders club
De senaste nyheterna från ridsportvärlden.

TV4 Sport
22:00 (23:00)
Ridsport: Hoppning
EM. Från Madrid, Spanien. Kommentator: Suzanne Sjögren Jensen.


Hårdträning

2011-09-13 @ 10:01:38
En sak jag märkt under framförallt den senaste veckan, är att alla i stallet verkar ligga i världens hårdträning inför fredagens KM i dressyr! Alla utom jag vill säga haha!
Jag har aldrig varit med om ett KM här (eftersom jag flyttade hit i april) men det verkar absolut som om folk verkligen går in för det. Jag kommer knappast gå in för att vinna utan det är som en träning för oss, och helt ärligt vet jag inte vilka chanser vi skulle ha. Vi ska göra en bra runda och han ska få en chans att se både dressyrstaket och domarbord, skulle resultatet sedan vara så bra att de leder till en placering är jag bara glad, men det är inte det som är målet för oss i år. Vi överlåter det till de äldreboch mer rutinerade hästarna ;)

Jag har inte ens ridit igenom programmet ännu men hade tänkt göra det idag så jag kan få en känsla inför fredag, jag vet ungefär var vi ligger men det kan vara bra att checka av en sista (och visserligen första) gång under programmet. Jag ska självklart rida i min nya sadel, jag är fortfarande helt salig över den haha! Ni ska få bilder och lite mer info om den sen


Hemma - med en sadel!

2011-09-12 @ 21:04:43
Nu har jag äntligen kommit hem, dyngsur men jäklar så nöjd!
Blezter skötte sig utmärkt från den stund jag kom idag tills jag åkte hem - som vanligt med andra ord. Vi fick mycket beröm idag, både för hur väluppfostrad han är och hur fin han var när jag red (och lite till) och sånt är alltid så jäkla roligt att höra. Jag kan inte annat än att bli stolt! ^^,

Sadeln som fick komma med hem var mycket riktigt Teknan som låg kanoners på honom. Den smalaste de hade inne för tillfället var lite vid så vi ska köra på med fårskinnspadd, då låg den kalasbra! Den var så fantastiskt skön att rida i så ni anar inte, jag kom åt honom på ett helt annat sätt och jag satt och log hela tiden. Han var så fruktansvärt fin att rida idag, sadeln var underbar och ja - jag var glad!
Jag fick med en ny sadelgjord hem också (en som passar haha!) och de bjöd även på en glass, underbart! Som avslutning kan jag säga att jag är mer än nöjd med både utprovningen och servicen i allmänhet så - åk till Little Shop of Horses!


Bortskämda skåningar

2011-09-12 @ 17:07:00
Jag läste nyss ett inlägg som Emma från dresyrsnack skrivit där hon funderade på att åka iväg på en tävling - som låg 16 mil bort. Helt galet, men vad jag förstått är det ganska glest med tävlingar uppåt landet..?

Vi skåningar är egentligen rejält bortskämda med både tränare och tävlingar, om det ligger mer än 45 min brukar åtminstone jag fundera över om jag vekligen ska iväg dit, är tävlingen så pass bra att det är värt det? Vi pratade om detta när jag gjorde min APU för ett år sedan då där var en tjej från Dalarna som sa att det inte var det minsta konstigt att köra i ett par timmar för att komma iväg till en lokal eller regional tävling. För en tävling (lokal hoppning) har jag, vad jag kan minnas, som längst åkt runt 8 mil och det var till Kristianstad.
Tydligen ska nivån på tävlingarna och banorna (hoppning) vara högre här nere i Skåne och det är egentligen inte så konstigt då vi har bra mycket större möjligheter till både träning och tävling. Å andra sidan kan det vara en fördel att bo där det är lite sämre med tävlingar då ekipage som inte är riktigt startklara håller sig hemma och tränar lite extra.

Det är väl så att man inte tänker på hur bra man har det när man är mitt uppe i det, för detta är trots allt vardag för oss. Jag har aldrig bott någon annanstans än Skåne och har därför inte upplevt någon annans "verklighet". Vi har det minsann bra här nere! :D


Från vår första lokala tävling i Munka-Ljungby (juli) som ligger 3,4 mil bort ^^,

Det drar ihop sig!

2011-09-12 @ 14:12:08
Nu börjar det att dra ihop sig på riktigt, om drygt en timma lastar vi och beger oss till Laholm! Innan dess ska jag hinna med mina dagliga stallsysslor och göra iordning både Blezter och transporten, så jag borde abslut sticka upp dit nu! Jag kommer försöka slänga in ett inlägg när jag kommer hem ikväll, även om det kan bli framåt de större timmarna.

Jag har sagt det innan men jag kan säga det en sista gång - detta ska bli så jäkla bra!

Är den inte härligt? Haha ;)

Packat och klart

2011-09-11 @ 21:07:41
Nu är allting packat och klart inför sadelprovningen imorgon, eller jag hoppas åtminstone att allt är det. Jag hade egentligen tänkt tvätta honom lite idag också, både så han ser snygg ut imorgon men även för att få en tvätt såhär innan vintern kommer, en uppfräschning helt enkelt. "Tyävrr" var en tvätt inte alls nödvändig, han glänste som vanligt efter lite rykt och även manen såg ren och fin ut. Huvudet svampade jag av lite, men som sagt var resten kanonfint ^^,

Jag längtar verkligen tills imorgon men samtidigt har jag en liten klump i magen - för tänk om vi inte hittar någon sadel? Tänk om den jag hoppats på, och så gott som sett som min, inte passar? Usch nej, sånt ska jag inte tänka på. Det finns ju en anledning till att vi åker till en sadelprovare och sadelmakare och det är inte för att vi ska bli klappade på axeln och höra att "jo men det här kan nog funka... kanske... eller ja, det borde... typ..." utan vi vill hitta en sadel som sitter där den ska. Oj vad detta drog iväg nu, det var inte meningen att det skulle bli såhär långt!

Imorgon slutar jag iaf vid lunch, sen bär det av till stallet och därefter den omtalade sadelutprovningen!


Och om ett par dagar är det dessutom dags för KM! :D

Usch vad tråkigt jag är!

2011-09-11 @ 13:10:14
Jag känner mig verkligen dötråkig just nu. Jag skriver verkligen ingenting intressant alls här på bloggen, jag är någorlunda tom på idéer. Eller nja, jag har en idé men det behöver jag ta mig lite längre tid till så det blir inte av förrän tidigast i eftermiddag. Eller ja, det måste nog bli i eftermiddag för den närmaste veckan kommer jag ha lite dåligt med tid tyvärr. Problemet ligger väl i att jag inte känner mig särskilt motiverad just för tillfället utan sitter mest av tiden i väntan på sadelprovningen imorgon.

Än så länge har jag bara roat mig med ett religionsarbete men ska snart upp till stallet. Exakt vad jag ska hitta på med Blezter har jag inte bestämt mig för helt och hållet men det ska inte vara allt för krävande, jag vill inte ha någon träningsvärk i honom imorgon. Kanske ska slänga ut några bommar? Det är alltid nyttigt för ingen av oss lär komma undan ^^,


Vår första P&J i juni, 60 cm ^^,

Skogstur

2011-09-10 @ 21:19:54
Idag blev det precis som planerat en skogstur. Jag rullade igång i galopp ganska tidigt och lät honom gå på i lite mellangalopp och det fungerade bra. Det enda problemet är att han tycker det är så kul att vara ute och galoppera att han blir lite stark emellanåt. Han sticker absolut inte men han är inte den supermjuka och lyhörda hästen jag är van vid, så där får vi minsann jobba på. Jag tror dessutom att jag löst hur vi ska fatta rätt galopp på rakt spår under KM, oftast blir det rätt men tyvärr inte alltid, nu tror jag däremot att jag kommit på tricket ^^,

Jag ska försöka få lite nya bilder tagna på oss snart, för såhär kan vi inte ha det!Twitter

2011-09-10 @ 21:09:26
Nu har även jag skaffat Twitter, detta trodde jag aldrig!

Här hittar ni mig: http://twitter.com/#!/fridaelmlund


Förbättrat

2011-09-10 @ 15:19:00
Jag har framförallt två brister som jag jobbat mycket med och så gott som blivit av med under det senaste året. Den första bristen är mitt skänkelläge och hälens vinkel:

Bildern är inte tagna i exakt samma ögonblick tyvärr, men ni ser på den vänstra bilden hur illa det kunde vara ibland.

Mitt andra problem har varit min vänsterhand. När jag ridit hästar som varit väldigt starka eller stumma har jag omedvetet böjt handleden, vilket bara gör det hela värre. Jag får då ingen direktkontakt med hästens mun och kan inte ge efter som jag borde, det ställer till problem helt enkelt! (har tyvärr ingen bild på detta) Min hand har inte gjort så på flera månader nu, å andra sidan har jag inte ridit någon stum häst. Någon som har en att låna ut? ;)

Skämt å sido känns det skönt att ha jobbat bort dessa, nu har vi väl fler att ta hand om ^^,

Härlig sovmorgon!

2011-09-10 @ 13:10:54
Idag tog jag en riktigt härlig sovmorgon, i vanliga fall sover jag till max kl 9 (och det är verkligen max!) men idag blev klockan närmre halv 11 innan jag vaknade till liv haha! Riktigt skönt var det, nästa helg kommer det bli riktigt tidiga morgonar så jag får ta och vila upp mig ordentligt denna helgen.

Jag ska försöka hålla igång bloggen lite idag, där emellan ska jag såklart upp till stallet men mycket mer än så har jag inte planerat. Superskönt!


Tycker denna bilden är ganska härlig, så fisförnäm som han ser ut!

Varm i vinter

2011-09-09 @ 22:28:11
Jag är ganska frusen av mig och har väl alltid varit det, så jag får se till att börja bunkra upp med tjocka kläder redan nu. Jag har hitintills hittat två saker som jag vill ha, dock lockar den ena lite mer än den andra.

Västen kommer från Kingsland, dock är den mer marinblå i verkligheten och inte unisex och jag vill verkligen ha den, satt som en smeck när jag provade den på HEP. Priset är så jäkla tråkigt bara, men jag tror att den kan vara värd det. Ska suga lite på det dock för jag är verkligen tveksam ändå haha. Fleecen kommer från Hööks och jag provade den när jag var där i veckan, superskön men ganska tunn dock.Har ni tips på snygga jackor/västar som ligger lite lägre i pris än Kingsland får ni gärna höra av er!

Jag är Lucy in the sky, jag är högt över molnen

2011-09-09 @ 21:28:03
Idag tog jag och Blezter oss ett pass i ridhuset, vilket gick riktigt bra! Det märks tydligt hur mycket mer styrka han har i både skritten och traven nu och det ska en hel del till innan han börjar "sloka" och krypa ihop, i galoppen får jag lyfta upp honom lite mer emellanåt men det har hänt mycket även där! Jag satt ner stora delar utav passet och det var verkligen inga problem, som sagt har han mer styrka nu.

Något som slog mig igår är hur mycket jag älskar min fina häst, och hur stolt jag är över hur pass långt vi kommit. Det är sånt man inte tänker på alltid, inte på riktigt. Inte när det hela finns rakt under näsan, varenda dag. Jag ville bara säga det haha ^^,


Jag blev faktiskt lite hoppsugen idag... Kanske får ta och skutta sen någon dag ^^,

Snart, snart, snart!

2011-09-09 @ 16:14:51
Snart är det (äntligen) dags för oss att prova ut en dressyrsadel till Blezter, som jag längtar! Det är på måndag eftermiddag vi ger oss iväg, alltså om knappt 3 dagar :D!

Dock är det en liten bit att åka, närmre 1.5 timme upp till Laholm och Little Shop of Horses så det är tur att jag slutar redan vid lunch! Blezter måste ju se ordentlig ut ^^,


Äntligen helg!

2011-09-09 @ 16:00:19
Denna helgen har varit mer efterlängtad än de tidigare, skolan har kommit igång mer nu och läxorna börjar rulla in. Inte blev det bättre av att jag fick gå längre idag än vad jag räknat med men eftersom jag inte är helt på det klara med schemat såhär i början får jag ibland såna här trevliga överraskningar.

Hur som helst ska jag rida Blezter en runda idag och det blir förmodligen i ridhuset, både utebanan och skogen kommer nog vara relativt blöta och jag är dessutom mer sugen på lite mer seriös ridning idag ^^, Kanske kan slänga in några bommar också, det behövs alltid tränas på!


Trött

2011-09-08 @ 21:21:52
Nu har jag nyss kommit hem efter en ganska lång dag och jag är riktigt trött. Det härliga efter såna här dagar är att man sover så himla gott om natten, totalt slut i kropp och huvud!
Det blev som sagt först en heldag på Djursjukhusets polikinik (och fys) och sedan raka vägen upp till stallet för att mocka och sätta mat. En halvtimme senare bar det av mot Åstorp för att bygga bana inför deras tävlingar som går fre-sön och därefter upp till stallet igen, då för att rykta och mysa med underbara häst. Han är alltid kelig, men idag var det till dess yttersta grad. Jisses, han trodde nog jag glömt bort bort honom idag ^^,

Jag ska snart krypa iväg till sängen, i helgen har jag förhoppningsvis ganska så bra med tid till bloggen så då kan ni få lite bättre uppdatering! Har ni önskemål får ni som vanligt gärna komma med dem!


Haha, tycker fortfarande att jag ser helskum ut på den här bilden! Hur som helst är det snart dags för tävling igen, om drygt en vecka faktiskt ^^,

Stressig dag

2011-09-08 @ 16:06:49
Hej! Jag sitter och väntar på att mamma ska hämta mig på djursjukhuset där jag spenderat hela dagen. Höll till på polikliniken idag och man får se många spännande saker ^^, Tyvärr blir nog uppdateringen lite sämre idag än vanligt då jag gick länge idag plus att banan ska byggas i Åstorp inför de reg/nat tävlingarna de ska ha i dagarna. Där emellan ska Blezter såklart också tas om hand. Jag får se när jag kan uppdatera här idag, men förmoligen inte förrän senare ikväll :)

Nerlagda bloggar

2011-09-08 @ 13:03:00
Något jag kom att tänka på igår var hur mycket jag saknar två superbra bloggar, tyvärr är det evigheter sedan de uppdaterade och eftersom de inte skrev något "avskedsinlägg" började jag undra om de faktiskt lever eller inte. Jag lyckades spåra upp den ena tjejen på FB och hon verkade i högsta grad levande, tyvärr har jag inte en chans att hitta den andra då hon drev sin blogg anonymt. Grymma bloggar var det, och jag saknar dem båda!

Jag hoppas att Astrids träning och Reitsport snart är på banan igen!

Balans i stallet

2011-09-08 @ 06:59:00
I många stall (de allra flesta skulle jag tro) finns där en gren som är dominerande, alltså att där håller till många dressyrryttare, hoppryttare, kuskar eller kanske westernryttare under samma tak. Det är nog lättare att känna sig trygg bland de som utövar samma gren och i det stora hela har samma tänk, men egentligen tror jag att det är bättre att stå i ett blandat stall. Jag tror att man både som person och ryttare blir mer öppensinnad för andra tankebanor och kan ta till sig det som man tror kan användas för att förbättra sig själv och sin häst, inte vara så trångsynt helt enkelt.

Vårt stall är otroligt blandat och innehåller ryttare som sysslar med hoppning, dressyr, akademisk ridning, western och enbart skogsridning (säkert något mer som jag glömt nu) och hästarna finns i alla storlekar och raser - från minishettis till ardenner och halvblod. Jag tycker att det ger en bra balans i stallet och det blir inte en massa skitsnack hit och dit, folk är mer öppensinnade och dömer eller förkastar inte någon för att de valt en annan väg än vad de själva gjort.

Det går såklart inte att bestämma att "nu ska vi få in folk från alla grenar" eftersom man då blir tvungen att neka folk på grund av deras gren - vilket blir fel på andra hållet. Det är nog helt enkelt något som händer allt eftersom tiden går, men man kan påverka det till viss del, bla se till att det finns fördelar så som ridhus eller regelbundna träningar i de olika grenarna som lockar! :)Första natten

2011-09-07 @ 20:36:08
Inatt blir det den första natten Blezter står inne och jag är ganska säker på att han kommer tycka om det. Vädret är så äckligt och inatt vaknade jag av att regnet slog in på mitt rum, även om det bara var öppet 7-8 cm ungefär så var det lite fuktigt 2 m in i rummet så ni kan ju tänka er hur himlen öppnade sig... Usch nej, sånt slipper han nu!

Jag roade mig med att titta lite på hoppträningarna idag, och såklart klappa på min häst ^^,

Mitt "nya" schabrak

2011-09-07 @ 11:52:03
Jag har nyss varit ute och fotat mitt "nya" schabrak som jag köpte av en kompis igår, nämligen ett ljusblått RG Italy! Det är mycket använt och därmed lite slitet men jag tror det skulle kunna gå att använda på tävling ändå, om inte så har jag köpte mig ett riktigt bra hemma-schabrak!


50:- betalade jag för det haha ^^,

Tråkigt

2011-09-07 @ 11:19:24
När jag vaknade i morse mådde jag inte alls bra, riktigt dåligt faktiskt. Fruktansvärt irriterande att det skulle vara just idag för jag hade verkligen sett fram emot idrotten i eftermiddag, även om den skulle vara 2 timmar lång och jag skulle bli totalt slutkörd, så längtade jag efter den där goa känslan man får i kroppen efteråt! Öm i musklerna och full av endorfiner - härligt!

Jag ska inte gnälla mer, avskyr när folk sitter och gnäller i sina bloggar eller på FB, utan ska försöka se det från den ljusa sidan - jag kommer kunna gå imorgon.

Ute eller inne?

2011-09-07 @ 06:39:00
Vädret är ganska så höstaktigt nu med en massa regn och blåst, vilket det i och för sig har varit mer eller mindre hela sommaren, men eftersom temperaturen sjunker ganska rejält numera är det inte så värst roligt. Jag vet att det finns de som tagit in sina hästar om natten för ett bra rag sedan, medans det samtidigt finns de som planerar att hästarna ska gå ute ett par veckor till.

Jag planerar att ta in Blezter väldigt snart, garanterat innan helgen
(så vida det inte skulle komma in världens värmebölja, men det känns inte så troligt). Dels på grund av vädret i sig med även för att återväxten på gräset minskat rätt rejält så där inte är så mycket kvar för honom att äta.
EDIT: Jag tog in honom redan idag ^^,Hur länge ska era hästar gå ute, eller ni kanske redan tagit in de? :D


Förberedelser

2011-09-06 @ 20:28:29
Det blev ett par timmar i stallet idag, men det är mysigt att gå runder och pula lite.

Jag red ut Blezter en runda precis som planerat och vi lyckades (som vanligt) hålla oss mitt i mellan regnskurarna. Ridpasset gick väl helt okej allt som allt men han var inte riktigt med på noterna i galoppfattningarna och ville inte riktigt ställa igenom. Tyvärr har jag varit lite dålig på att stretcha honom den senaste tiden, det har liksom fallit bort lite och det är så himla synd för det gav verkligen resultat! Jag får ta tag i det igen.

Jag bestämde mig för att det är dags för Blezter att komma in om natten nu, känner att där är lite för lite gräs så jag vill ta in honom innan han skulle börja tunna ut. Han är fin i hullet nu och det är så jag vill ha det :)
Imorgon blir första natten inne!Omotiverad

2011-09-06 @ 15:56:09
Idag är jag så fruktansvärt omotiverad till allting så det finns inte! Det kan ha att göra med att vi började dagen med ett par timmar på Fredriksdal där vi tittade på svampar och träd, inte så värst spännande, men förmodligen är det ändå en sån tråkig dag idag bara.
Jag fick med mig en sak hem som ligger i tvättmaskinen just nu, ni får se vad det är när det torkat (så det blir förmodligen imorgon).

Blezter ska få komma ut en liten tur i skogen idag, vi får ju passa på nu innan vintern kommer. :)


Ovanligt

2011-09-06 @ 06:33:00
På tävlingen i söndags såg jag en häst med något som såg ut som en graverad namnskylt på tränset, kan inte minnas att jag har sett det innan! Lite småhäftigt tycker jag ^^,


Som det ska vara!

2011-09-05 @ 19:39:38
Idag tog jag och Blezter oss ett pass i ridhuset, dagar som denna är det verkligen guld värt att ha ett ridhus! Det har varit riktigt äckligt väder idag så det var skönt att slippa hålla till i regnet och leran under ridpasset åtminstone.

Blezter var jätteduktig och jag satte kraven efter dagsformen, som för övrigt kändes väldigt framåt och bra! Traven fick vi framför allt till bra :D

Jag använde mina nya stigbyglar och hitintills är jag jättenöjd, för vilken känsla de gav! Wow, det känns som ett bra köp och jag tror att jag kommer hålla mig så mycket som möjligt till de nu ^^,


Gammal bild

Funderar...

2011-09-05 @ 15:53:31
Jag funderar på om jag skulle ta och sälja mitt Pessoa-schabrak eftersom jag ändå adrig använder det... Anledningen till det är att det är lite för tjockt att ha under Blezters sadel, annars gillar jag verkligen det!Jag ska fundera lite mer på det, men ni lär ju märka ifall jag bestämmer mig för att sälja det ^^,

Stigbyglar från Compositi

2011-09-05 @ 15:20:01
Här har ni mitt nyförvärv, ett par plaststigbyglar från Compositi! Jag har funderat på dessa ett tag eftersom jag börjar tröttna lite på mina gnisslande och hala Kwik-Out. Nackdelen med dessa är att de inte löser ut och jag kommer därför ha de på dressyrsadeln, alltså inte när jag hoppar eller håller på med lite mer fartfyllda saker.
Fördelarna är fler än nackdelarna, jag tror tex att de kommer ha en positiv effekt på mina knä :)


De ska testas redan idag!

Äntligen hemma!

2011-09-05 @ 15:10:14
Ja jisses, nu är jag äntligen hemma! Allting blev aningen försenat då jag av misstag hoppade på fel tåg och begav mig söderut, inte alls så det skulle vara haha! Hur som helst lyckades jag (med ett par kraftansträngningar) ta mig tillbaka in till stan och sen hem, så nu sitter jag tryggt i fåtöljen igen.
Härligt ^^,

Jag köpte förresten en sak idag som jag strax ska visa er!


En vecka kvar!

2011-09-05 @ 09:31:00
Jag ringde i slutet på förra veckan och bokade tid för sadelprovning till Blezter, det är nämligen dags att införskaffa en dressyrsadel nu! Jag längtar verkligen efter att ha en sadel man kan sitta lite mer ordentligt i och eftersom vi med tiden ska ut på en del dressyrtävlingar är det nästan ett måste.


Det är framförallt denna sadeln från Tekna som lockar, jag har hört väldigt mycket bra om den och den är dessutom snygg! Förhoppningsvis ligger den bra på honom, den har en förmåga att passa de allra flesta hästar ^^,

Några bilder från idag

2011-09-04 @ 18:52:01
Jag slänger in några bilder från idag som ni kan titta på medans jag drar upp till stallet!


Haha, är inte denna härlig?!

Hemma från ÅPK

2011-09-04 @ 15:43:17
Nu är jag och kameran hemma igen, det blev en del bilder men jag var så löjligt trött att jag inte vet riktigt hur de blev. Tyvärr krävs det en del energi för att pyssla med de manuella inställningarna och jag hade helt enkelt inte lika stor ork med det idag, så jag förväntar mig inget topp-resultat.


Ett samtal till Ridsportsförbundet

2011-09-03 @ 20:28:26
Som ni säkert minns köpte mamma med ett bett hem till mig förra veckan, eller ja, hon hittade ett och jag bad henne ta med det hem. Efter en snabb titt i TR var jag inte så säker på att jag fick tävla med det, därför fick jag vänta med att prova det tills jag fått tag i Svenska Ridsportsförbundet vilket inte var det lättaste som vanligt. I torsdags fick jag äntligen tag i dem och jag får som tur är använda det på tävling, därför blev det invigning av det på träningen! Jag tycker han gick bra på det, alldeles lagom :D

Problemet låg i att diametern var 12 mm (på mitt bett) när det krävdes att det är 14 mm på unghästbedömningar - men vad räknas som unghästbedömning och hur länge räknas de som unghästar? Hatar att de ska vara så luddiga ibland... Hur som helst var unghästbedömning särskilda unghästklasser och championat, precis som jag trodde, men jag ville vara på den säkra sidan :)

Så nu har jag äntligen mitt tävlingsbett! En fördel (mot det jag lånade av Matilda) är att bettringarna är mindre och ger en lite mildare effekt, super eftersom han är mjuk och känslig i munnen och det vill jag gärna behålla ^^,


Mina loppis-fynd!

2011-09-03 @ 19:59:46
Jag har nyss varit uppe och gjort Blezter klar för natten med lite rykt, kraftfoder och täckning (och en sväng nere på gräsbanan). Jag passade på att fota loppis-fynden medans han gick nere där nere och betade, så nu ska ni få se! :D


Ett ridtäcke i ull, marinblåttmed vit/röd passpoal. Jag har funderat över ett täcke i ull ganska länge, tur att jag inte gick och köpte ett nytt för de är inte helt billiga.


Det andra fynder var en brun Scapa-luva, jisses vad nöjd jag är med den! Jag har aldrig ridit honom med luva så jag vet inte om jag kommer tävla med det eller inte i framtiden, men till det priset kunde jag inte låta bli!

Som ni säkert har märkt är jag dönöjd med mina inköp för dagen, pengarna jag tjänade på det jag sålde också såklart! ^^,

Imorgon

2011-09-03 @ 15:43:15
Imorgon hade jag tänkt bege mig till ÅPK och fota lite på deras regionala hästhoppning, där är tävling i Åsbo RF också men regional hoppning brukar oftast vara roligare än lokal dressyr att titta på ^^,


Bild från senaste fototillfället, i Ödåkra.

Loppisen

2011-09-03 @ 15:22:52
Idag var det som sagt loppis ute i ridhuset och jag fick sålt en hel del faktiskt. Det blev ett par hundralappar som trillade in, och det är alltid skönt ^^, Där kom relativt mycket folk och där var i stort sett alltid någon borta vid mitt bord och klämde på sakerna haha.

Jag köpte förresten två saker på loppisen idag, döbilligt! Jag ska ta bild senare på de :)

Blezter vilar idag men jag ska dit senare igen och ge honom sin mat, han får nog ha på sig täcket senare också. Han fick gå utan det nu på dagen eftersom det är så fint väder, men inatt får det nog sitta på igen så han inte fryser.


Skritt på lång tygel

2011-09-02 @ 22:20:38
Jag och Blezter tog oss en skrittstund på lång tygel idag för att gå bort lite av träningsvärken som jag tror han kan sitta inne på sedan gårdagen. Han skötte sig bra som vanligt :)


HÄSTLOPPIS!

2011-09-02 @ 17:47:59
Imorgon, kl. 11-13 kommer vi ha hästloppis i stallet. Där kommer säljas massvis med hästsaker till galet låga priser, jag har även hört rykte om att det kommer finnas en massa andra saker där. Jag kommer framförallt ha en massa rosa saker att sälja ^^,

Kom gärna in en sväng, ni hittar oss i ridhuset i S Vram! Vill ni ha en mer exakt adress så kommentera (glöm inte mailadressen!)


Lagerrensning på HEP

2011-09-02 @ 17:40:43
Idag åkte vi som sagt till HEP efter skolan för att gå på deras lagerrensning med halva reapriset! Galet billigt med andra ord! Där var en hel del saker men i udda storlekar eller färger, så inte så mycket som jag faktiskt ville ha haha ^^, Tycker ändå det var värt ett besök!


Gaiters från Mountain Horse 109:-


Strumpor från Pikeur PK Sports 69:- (dock från den vanliga rean)

Som ni ser var där inte så mycket som fick komma med hem, även om jag spanade ut lite mer. Hittade två KL-västar, dock var den ena bara i stl 10-14 år och den andra låg på 1600:-, så det får vänta lite ^^,

Gårdagens träning!

2011-09-02 @ 16:32:24
Sådärja, nu ska jag försöka skriva lite om gårdagens träning!

Det var Blezters allra första träning någonsin, ett markarbetspass för Camilla Öberg. Vi började med att trava över bommar på volt, vilket han tyckte var lite jobbigt. Gick vidare till att galoppera över de vilket gick över förväntan (i det stora hela väldigt bra faktiskt!) och därefter var det en övning bom-kryss-kryss-kryss. Mellan bommen och de första två kryssen var det studs och därefter ett galoppsprång till sista krysset, första gången han hoppade studs och han var jättetrött men skötte det galant ändå!
Därefter hoppade vi lite på volt, och där kom vi väldigt bra till!

Jag är jättenöjd med honom och han har verkligen ett hjärta av guld som försöker göra rätt för sig hela tiden. Han var dödstrött på slutet men kämpade på så himla fint ändå. Min fina, fina häst!

Mamma filmade en massa (46 filmer eller något) men ni får nöja er med 3 av de. Han är ganska trött på alla dock :)


Inga tidsinställda idag

2011-09-02 @ 08:24:46
Ni får klara er utan några tidsinställda inlägg idag, jag hade ingen större lust att sätta mig för att skriva några när jag kom hem från träningen igår. Jag slutar tidigt idag, redan kl 12 vilket är jätteskönt!
Jag och Alexandra ska då bege oss till HEP där det tydligen ska vara en grym rea i den gamla butiken så vi får se om jag får med något fint hem :D

Duktiga häst!

2011-09-01 @ 21:25:58
Träningen idag gick väldigt bra, i det stora hela fungerade det och vi kom bra till rätta. Berättar mer imorgon, nu är jag vrålhungrig och ska få lite mat i mig och sen sängen så jag är fit for fight inför idrotten imorgon bitti.


Inte från idag

Bloggar jag läser

2011-09-01 @ 16:00:00

Dressyrsnack.se
Först ut är Dressyrsnack med Emma och Maria, som jag började följa för ganska länge sedan. Båda tävlar (såklart) dressyr, men på olika nivåer med hästar i olika åldrar och det ger en bra variation på inläggen! De skriver bra inlägg, håller en extremt bra uppdatering och jag tycker de verkar ha en vettig syn på sina hästar och det är väl det som gör den läsvärd!Havrepappa
Havrepappa's blogg är nästan ett måste, för även om jag inte alltid håller med honom så har han en annorlunda syn på ridsporten än vad vi som lever mitt uppe i den har. Han skriver med mycket humor och jag läser oftast med ett leende på läpparna, verkligen läsvärd!Kristinawarg.se
Nästa blogg drivs av Kristina Warg, en jätteduktig hoppryttare som tävlar från lokal upp till nationell hoppning med sina hästar. Hon är lika gammal som jag (18 alltså), har mycket framgångar på ponny och är påväg upp mot toppen med storhästarna också. Bra variation, klara och fina bilder, trevlig design och en sund syn på hästarna!Ronda.blogg.se
En av de bloggar jag följt allra längst, snart 2 år faktiskt. Sabina skriver också bra inlägg, tyvärr börjar uppdateringen bli mycket sämre men har man läst om och följt någon så pass länge går det inte riktigt att bara sluta tvärt, och ärligt talat så är de inlägg som väl kommer upp bra ^^,  Tävlar runt 1.10m, alltså lokal/regional nivå med sin stora (stora!) häst Saga.Carlssonpåtaket.blogg.se
Superbra blogg som drivs av Sara Carlsson, även hon i samma ålder som jag. Har två fina ponnyer som hon rider både hoppning och dressyr på, tyvärr har hon haft otur med skador och sjukdomar. Bra variation i bloggen, mycket utrustning!Warnmark.blogg.se
Karin Warnmarks blogg har jag följt länge, väldigt länge. Det är faktiskt den jag följt allra längst (så över 2 år) och även om hon helt gått ifrån hästlivet hänger jag mig kvar, ungefär av samma anledning som med Sabinas blogg. Karin är dessutom en duktig fotograf och skriver väldigt bra inlägg, så där är absolut något som intresserar mig ändå! ^^,Dressyrmupparna.se
Sist, men absolut inte minst, så har vi Dressyrmupparna som drivs av Linn Ingvarsson och Ingrid Skoog. Jag är läst bloggen sedan den startades då det var lite mer go i den, nu har den flackats ut lite kanske men det känns nästan som ett måste att läsa Sveriges största hästblogg. Det som gör det hela lite roligare är att Linns häst (fuxen) är lika gammal som Blezter.

Jag har massvis med andra bloggar som jag tittar in på när jag inte har något vettigare att göra, vissa drivs av folk jag känner, andra är lite större hästbloggar. Några exempel är Johannagrant, Ztreliin, Ponnysanning, Skeckryttaren (Alexandras blogg), Maloukastman och Othello. Självklart tittar jag in på fler emellanåt, men det hade blivit för långt att lista fler ^^,

Första träningen planerad!

2011-09-01 @ 13:00:52
Lite hastigt blev vår allra första träning någonsin inplanerad, och den är redan ikväll. Jag skulle ändå rida på banan och det är bara ett plus om jag kunde ha en tränare där samtidigt, så jag sa ja.

Det är markarbete för Camilla Öberg och eftersom hon har stor unghästvana så kan hon förhoppningsvis ge mig några bra tips :)


Så spännande det ska bli! :D

5 saker

2011-09-01 @ 10:32:00
5 saker ni (kanske) inte visste om Blezter

- Han är svårare att longera i höger varv än vänster.

- Han ÄLSKAR fårskinnsprodukter, tycker antagligen att de är mysiga att burra ner mulen i!

- Han kastrerades ganska hastigt i början av Oktober 2009 då han blev fullständigt till sig när ett par ston flyttades till en hage lite närmre honom. Han slutade äta helt och hållet och tappade en del vikt på bara ett par dagar, så det var kastration som gällde.

- Han äter inte knäckebröd, inte mycket hästgodis heller. Äpple och morötter däremot, det är underbart!

- Han avskyr att gå i lera när vi är ute i skogen och när han blir tvungen kan man nästan se hur besvärad han är. Han gör det utan något tjafs, men han ser inte helt nöjd ut. I hagen är det däremot inga problem haha! ^^.Ledig!

2011-09-01 @ 09:25:59
Idag är jag ledig från skolan och det är jätteskönt med tanke på att jag om torsdagar egentligen går 7-16, alltså 9 timmar. Jag (med min telefonskräck) ska ringa två samtal som båda har med dressyr att göra, det ena kan ni nog gissa er till haha? ^^,
Blezter ska som sagt få en tur på banan, jag ska posta en bild som är färdig och lite annat smått ska också hinnas med innan kvällningen. Bloggen ska jag såklart också försöka hålla igång!


Ett litet dilemma

2011-09-01 @ 05:18:00
På dressyr-KM om ett par veckor planerar jag att rida i min nya dressyrsadel, och behöver därför ett vitt dressyrschabrak. Eller behöver och behöver, det är snyggast så. Dilemmat ligger i att jag inte har något snyggt vitt då jag inte haft pengar till att köpa mitt kommande tävlingsschabrak (eller pengar har jag egentligen haft, men jag har valt att spara de till stigbyglarna som ska sitta på nya sadeln och lite annat) så jag tror minsann jag får köra på mitt schabrak där det står broderat "Folksam Riders Cup", men det fungerar nog det med ^^,


RSS 2.0