Ett besök hos equiterapeuten

2014-08-31 @ 13:27:21
Som jag skrev i mitt förra inlägg skulle Blezter få sig en koll av vår equiterapeut, för att se om han (vår ET) kunde känna något muskulärt problem som förklarade den hältan han (Blezter, haha) hade kvar. Faktum är att han faktiskt hitta några saker att åtgärda, vilket känns skönt! Även om det hade varit skönt att få samma dom som vanligt (han är väldigt rak och fin, känns mjuk osv) så är det ändå skönt att där fanns något som inte var helt hundra = vi slipper stå helt handfallna. 
 
Vad hittade han då? Bäckenet var snett, korslederna var stela och två kotor i ryggen fick knäckas till. Exakt vad det beror på går inte att säga helt säkert, men jag tror att vi kan utesluta att de är ridrelaterade iaf. Haha
Mest troligt är det väl egentligen att något hänt i kroppen under kastning (sövning) och uppvak. Första gången han sövdes (operationen) var jag av eget val inte med men vet att han bankade runt rätt bra i uppvaket, när han sövdes till CT:n däremot gick allting väldigt fint. Han la sig exemplariskt under kastningen och väl i uppvaket försökte han inte resa sig innan kroppen var redo för det. Guldstjärna till pågen min!
 
Känner att jag kom ifrån ämnet lite nu, så hur som helst; sakerna ovan orsakar inte hältan, vilket kanske var lite av en besvikelse. Däremot tror equiterapeuten att hältan beror på att senorna har blivit förkortade sedan (och på grund av) skadorna. Vi har därför fått en plan över hur vi ska försöka stretcha ut dem lite igen, och jag hoppas att det funkar. Åker tillbaka om ett par veckor och då får vi hoppas på en förbättring helt enkelt :)
 
Barbackatur för ett par dagar sedan :D
 

Stillastående, typ

2014-08-04 @ 14:53:01
Okej, 3 månader sedan vi hördes sist. Eller sågs. Eller egentligen inget av det. Tre månader sedan jag skrev. 
 
Hur som helst, vad har hänt på Blezter-fronten sedan sist? Inte mycket. Inte mycket alls. Efter det förrförra återbesöket (som jag skrev om i föregående inlägg) fortsatte vi att promenera, vilket flöt på bra. Jag ökade inte på motionen, utan drog snarare ner på den med tiden. Den största anledningen till det var att det var något som inte kändes helt hundra, jag kunde inte sätta fingret på vad men magkänslan sa att det var något som inte stämde. Mycket riktigt så började han så småningom visa en liten hälta igen, detta av att i prinip bara gå i hagen (tillsammans med sin beeestis) och käka gräs. Skippa motionen helt fram till nästa återbesök, men trots att han inte utsattes för någon som helst ansträngning visade han fortfarande en liten hälta. Vi diskuterade lite fram och tillbaka hur vi skulle göra, hältan är nämligen för liten för att det ska kännas värt att behandla honom men samtidigt kan man såklart inte bara köra igång med en häst som inte är helt hundra. Så ja, vänta då alltså?
 
Vi kom fram till att det kan vara en bra idé att låta en fysioterapeut kolla på honom för att utesluta att den sista hältan beror på något muskulärt. Han har trots allt varit halt till och från i mer än 1,5 år (21 månader om man nu ska vara sådär irriterande exakt) och kan då lätt ha dragit på sig någon spänning eller låsning. Vill även att hans bäcken blir kollat, även om han alltid har varit spikrak och fin i det tidigare så har han trots allt blivit sövd två gånger under den här tiden och det är lätt hänt att han knixat till det lite i kastning/uppvak. Med andra ord blir det en fullkomlig genomkoll av honom, och det kommer ske nästa vecka. Därefter vet jag förhoppningsvis mer om vad vi kan tänkas göra. Tills dess går han i sin hage och har det bra tillsammans med sin kompis, tar någon promenad och bara vilar upp sig med andra ord :)
 
Blezter i sitt nya pannband (och träns)

RSS 2.0