Morgondagen

2011-04-30 @ 19:53:35
Imorgon kommer jag befinna mig på Skromberga RF och fota på deras lokala/regionala hästhoppning, inte hela dagen men åtminstone på morgonen och förmiddagen. Ska bli kul att komma ut och fota lite på tävlingar igen, utesäsongen är dessutom så mycket roligare än innesäsongen - både att tävla och fota!


Blir så less

2011-04-30 @ 18:01:02
Jag hade tänkt rida Blezter en runda idag också, men som vanligt blev det inte riktigt som jag tänkt. Han var lite svullen på utsidan av höger bak, strax ovanför kotan - ungefär som han varit tidigare men mycket mindre (som tur är!). Jag blir så less på sånt här, speciellt när det inte har varit några som helst problem i veckan när jag började rida honom lite igen.
Jag kylde benet, friserade honom och sedan fick han beta lite längs paddocken, som vanligt verkade han inte ha något emot att få en massa pyssel :)

Här ser ni hur manen blev. Bilden till höger är tagen lite uppifrån då han tog ner huvudet precis när jag fotade, så manen är inte riktigt så långt i verkligheten.

Ännu mer bilder

2011-04-30 @ 17:11:00

No words good enough

2011-04-30 @ 14:31:32

Sticker iväg

2011-04-30 @ 14:23:01
Sticker strax till stallet för att ta hand om och rida min häst, förhoppningsvis är han fin!
Jag har ännu inte bestämt vad jag ska rida på för bett utan det får helt enkelt bli det som jag känner för just då. Som vanligt är det inget annat än hack och rakt som det står emellan, men ändå. Å andra sidan kanske jag borde slänga på det tredelade en dag och känna om det blivit någon skillnad? Ja, det ska jag göra! Men inte idag.


Terrängbilder

2011-04-30 @ 12:22:41


Fler bilder kommer så småningom :)

God förmiddag!

2011-04-30 @ 11:14:45
Änsålänge har det inte hänt så mycket, och det kommer inte hända så mycket heller. Egentligen borde jag nog plugga lite idag, men koncentrations är verkligen på noll. Lite senare ska jag rida Blezter, tror faktiskt det blir i ridhuset så jag kan kolla lite i speglarna om det ser ut på ett ungefär som det känns. Jag har under en vecka ridit på en gräsplätt då jag tycker det kan vara lite roligare än paddock/ridhus men nu behöver jag helt enkelt något att kolla i för att checka av :)

Som ni kanske märkt försöker jag hålla igång bloggen som vanligt (så gott det går) då det känns som allt blir lite lättare när resten utav livet fortsätter som vanligt, fastän ingenting riktigt är som vanligt.

Ni kan få se bilden jag ritade på esteten i torsdags. Vi skulle, med hjälp av ett djur, avbilda våra känslor. Jag kände att jag inte riktigt ville eller kunde avbilda vad jag kände just då och valde att ta en annan känsla - frihet. Jag tror ni förstår tanken bakom just det valet.


Detta med bild har aldrig riktigt varit min grej, men jag är faktiskt ganska nöjd!

Kolla masken

2011-04-29 @ 19:00:59
Att avmaska en häst som inte behöver det gör ingen nytta, däremot ställer det till det rejält. Underdosering och onödvändig avmaskning leder till resistens, vilket inte är någon höjdare.

Igår kom Blezters resultat tillbaka och han hade tydligen mask, lite konstigt då han inte har några som helst tecken på det men jag antar att det är det bästa med med "Kolla masken". Det var enbart lilla blodmasken han hade, vilket inte är farligt så länge de inte förekommer i väldigt stora mängder. Han blev såklart avmaskad igår, så nu borde han snart vara maskfri :)


Ponnyhack införskaffat

2011-04-29 @ 18:34:40
Jag gjorde för ett par dagar sedan en lista över vad jag behövde köpa, om ni minns det? Ponnyhacket köpte jag redan dagen efter av en kompis som hade ett liggande, perfekt!
Jag provade att rida Blezter på det i onsdags (kände att jag nehövde göra något för att komma på andra tankar en stund) och han gick jättefint på det. Lite rolig var han allt då han ändå gick och tuggade och slemmade, haha!

Även idag red jag honom på det och det gick bra idag också, dock var jag väldigt ofokuserad så det blev inte så bra som det kunnat.

100:- för detta kändes helt okej!

Friday

2011-04-29 @ 14:47:20
Dagarna har gått fort och allt har varit upp och ner för min del. Jag har stått stilla, världen har fortsatt i samma takt, helt ovetandes av vad som gått förlorat.

Jag ska snart sticka upp till stallet för att ta hand om och rida Blezter men jag försöker uppdatera lite om vad som mer hänt under dessa dagar när jag kommer hem.


Du vet precis vad jag känner

Vila i frid, vännen min

2011-04-28 @ 20:39:04
Igår tog min allra bästa vän sina sista andetag.

Daffan är den som alltid betytt mest för mig och den glädje hon gav mig under alla dessa år är något jag aldrig kunnat betala tillbaka, hur mycket jag än försökt. Det finns inga ord stora nog för att beskriva henne. Den vackraste själen någonsin.

Jag har så mycket mer jag vill säga, men inga ord räcker till.

Du kommer alltid vara nummer ett. Jag älskar, och saknar dig så hjärtat värker.Några bilder

2011-04-27 @ 09:14:00Hemma från terrängen

2011-04-26 @ 20:19:44
Nu är jag hemkommen efter en kväll med Alex på Össjö terrängbana.
Det gick finemang för henne och jag tror jag lyckades få några fina bilder :)


Hej å hallå!

2011-04-26 @ 15:39:09
Nu har jag kommit hem från både skola och stall, och ska om en stund dra vidare till Alexandra. Blezter fick vila idag då jag inte tyckte det var någon höjdare att rida honom 4 dagar i rad när han vilat ett tag. Imorgon ska jag däremot upp på honom igen och förmodligen trava lite, åh så härligt! :D
Det är så himla skönt att ha en häst jag längtar efter att rida, det är inte alla hästar jag gjort det med direkt. Men Blezter är så grymt bra :D

Tänk när vi kan börja hoppa också... :D

Imorgon

2011-04-25 @ 20:53:25
Imorgon kommer uppdateringen bli lite sämre än vad den varit den senaste veckan. Morgondagen kommer vara relativt fullspäckad!
Skolan drar som ni vet igång imorgon igen så jag kommer spendera ett par timmar där, efter det ska jag rida Blezter och försöka hinna blir klar i lagom tid för att följa med Alexandra på terrängträning i Össjö. Kameran hänger självklart med så ni kan förvänta er bilder!


Duktig häst!

2011-04-25 @ 19:55:02
Blezter var verkligen jätteduktig idag!
Jag skrittade även idag och jobbade lite på att verkligen få honom mellan hjälperna, att få igenom vänsterställningen och göra okej halter. Han skötte sig jättebra och lyssnade fint, igår hade jag lite problem med att han inte tog vänsterskänkeln fullt så bra som jag ville men idag var det mycket bättre på den fronten!

Världens finaste Blezter


Vi hittade även på en helt ny sak, nämligen att skritta över "bron" som finns på den lilla gräsplätten jag skrittar på. Skulle tro att det är en trail-bro, och även om jag inte sysslar med western är det kanon att träna på - både för att få honom dit jag vill och stämma av att förtroendet fortfarande ligger där det ska, men även för att se att han verkligen är mellan hjälperna då den är smal. Han var lite tveksam i början, inte så att jag fick gå på honom utan mer att han undrade hur jag tänkte ungefär haha! Jätteduktig!


Tjusig tröja!

2011-04-25 @ 15:11:47


Jag letar som sagt efter lite snygga pikéer och snubblade över denna från Schockemöhle, som jag tycker är jättesnygg! Tyvärr tycker jag att det är lite för mycket pengar att lägga på en t-shirt.

699:- hos Ride with Style

And off I go

2011-04-25 @ 12:36:41
Jag ska snart sticka upp och fixa till min underbara häst! Ridningen får vänta tills ikväll när det svalnat lite mer, tror det ger oss bättre förutsättningar :)


Kommande inköp

2011-04-25 @ 11:23:58


Ponnyhack
: Det är viktigt att variera bett och få olika belastningspunkter i hästens mun, men även att låta den vila ibland och då känns hackamore som ett bra och skonsamt alternativ. Det sägs även att en välriden häst ska vara lika lätt att rida på hack som på bett, så upp till bevis ;)

Godkända benskydd
: Jag har ett par som håller måtten, men vikten är jag inte säker på så de ska vägas idag. Går de inte att använda så blir det att beställa nya.

Pikéer i olika färger
: Jag tycker det är supersnyggt och bekvämt att rida i piké, tyvärr har jag inte så många. Därför måste det införskaffas nya!

Så sugen!

2011-04-24 @ 23:01:41
Imorgon är det påskhoppning på ÅPK och jag känner mig lite småsugen att åka dit, men det som tar emot är att tävlingarna hålls inne (-.-) och att det inte är så många starter och det känns därför inte lönt.
Jag får helt enkelt åka dit senare framåt våren/sommaren och fota (och tävla?) :D


Outfit

2011-04-24 @ 22:46:43
Ni önskade fler outfits, och här har jag knåpat ihop en!
Det tar sin tid nu i början innan alla saker är utskurna och så. Alla saker är inte riktigt så stora som jag önskat och redigeringen blir därför lite sisådär, men ni får helt enkelt stå ut med det :)


Ren häst!

2011-04-24 @ 19:36:05
Jag spolade av Blezter idag, och visst blev han renare!
Han såg lite missnöjd ut när jag spolade uppe i nacken, men skötte sig gjorde han som vanligt :D


Iväg igen!

2011-04-24 @ 16:27:43
Nu sticker jag iväg till stallet igen, och förhoppningsvis kommer jag lyckas få en lite renare häst ;)


Sunday, bloody sunday

2011-04-24 @ 15:31:08
Jag åkte upp till stallet i förmiddags och tittade på Pay 'n Jumpen, självklart med kameran i högsta hugg!
Passade på att göra klart allt i stallet plus skritta Blezter, vilket gick kanoners i början. När jag kräver något av honom medans han fortfarande har energi kvar blir han faktiskt glad och taggad, men när han börjar bli trött förvandlas han till världens barnrumpa haha! Det är nog inte något som syns så mycket, men jag känner attitydförändringen tydligt. Hur som helst så gick det bra idag, fastän han är en liten barnrumpa emellanåt ;) Som tur är kan han inte vara sur så länge lille prinsen! Jag åker upp där senare och kyler benet (för säkerhets skull) och spolar av honom så jag får bort lite damm och skit :)

Hanna och Imperia på bild :)

Bilder från Munka-Ljungby

2011-04-24 @ 07:51:00


Fler bilder finns på hemsidan

Unghästskydd - igen

2011-04-23 @ 20:14:11
Nu är jag igång med mina unghästskydd igen, men det är så att jag passade på att prata med överdomaren igår och fråga vad som gällde under Pay 'n Ride eftersom jag inte kunde hitta något i TR. Hon var inte säker så det blev bläddrande i TR, men hon kunde inte heller hitta något om detta men var ganska säker på att jag var tvungen att ha godkända benskydd då Pay 'n Rides går efter TRs regler.

Slutsats: Jag måste mäta mina benskydd en sista gång, håller de inte måttet får jag beställa nya!

'Cause we're gonna rule the world


Mer bilder!

2011-04-23 @ 18:58:22

Byggt bana

2011-04-23 @ 18:37:05
Jag åkte upp ännu en gång till stallet för att kyla Blezters ben och det såg som tur var helt normalt ut fortfarande men det blev kylning ändå, bara för säkerhets skull :)
Innan dess hjälpte jag till att bygga lite bana inför imorgon då det ska hållas en pay 'n ride, spännande!

Såhär såg förresten Blezter ut igår, ren och fin med andra ord! På bilden har jag redan borstat honom lite till och med xD

Bildbomb!

2011-04-23 @ 16:47:57
Jag slänger upp en hög med bilder nu, fler får ni se senare! :D
Åååh :')

2011-04-23 @ 14:57:58
När det trillar in snälla kommentarer blir jag jätteglad, men när inlägg som detta dyker upp blir jag nog nästan ännu gladare!Det var Alexandra, som jag var med på tävlingen igår, som postade detta. Jag vet inte vad jag ska säga, är så otroligt dålig på sånt här..! Hur som helst är hon en väldigt rolig person som alltid har något att säga (alltid! Haha). Hon har verkligen gjort ett superjobb med sin häst Pikachu och jag är väldans imponerad över hur hon kämpar på med honom! :D
Som sagt vet jag inte riktigt vad jag ska säga (skriva), jag blir så paff när jag läser sånt här.

Skrittat Blezter

2011-04-23 @ 13:48:05
Idag har jag skrittat Blezter, åh lycka! :D
Gabbi var med mig i stallet idag så jag passade på att utnyttja henne lite och satte kameran i händerna på henne, alltså har jag en del bilder att bjuda på! Han var jättesnäll, ganska pigg och tittig i början och taktade en del också, men han skötte sig jättefint som vanligt.
Det var jättehärligt att vara tillbaka uppe på hans rygg igen, som jag har saknat det! Han har bara stått i 10 dagar men det känns som evigheter. Förhoppningsvis är vi fit for fight igen :D

Jag kan bjuda på en bild sålänge, och då menar jag verkligen bjuda för denna var inte så charmig för mig haha. Blezter däremot är hiskeligt söt som vanligt! Förresten så har han det nya tränset på sig, och jag tyckte verkligen det var snyggt på honom :D


Hemma från tävlingen

2011-04-22 @ 13:44:36
Hej!
Det var ett tag sedan dagens första uppdatering kom såhär sent, men jag har som sagt varit iväg på tävling. Kameran hängde såklart med så jag kommer kunna bjuda på bilder lite senare!
Jag ska snart sticka iväg till stallet och pussa på min fina häst :D

Slänger in två bilder på Alexandra och Pikachu så länge!

Snygging!

2011-04-21 @ 19:48:06
Provade även det nya tränset, eller nja - jag hängde bara det över huvudet på honom men jisses vad snygg han var i pannbandet! Verkligen supersnygg!

Han ser lite opepp ut på bilden dock...

NU ÄR DET SOMMAR!

2011-04-21 @ 19:43:36
Inatt får Blezter stå utan täcke för första gången i år, så nu är det minsann sommmar! Härligt!
Jag kylde benet och borstade honom och han var minst lika mysig som vanligt. Jag tror att jag har världens bästa häst! :D


Varmt

2011-04-21 @ 15:59:10
Idag är det ordentligt varmt, närmare 27 grader i solen...
Som tur är fläktar det lite i Blezters hage, så han steker inte sönder iallafall.

Jag var som sagt uppe i stallet i förmiddags och fixade, och redan då var det ordentligt varmt men han verkade inte lida av det utan gick runt och betade. Gräset börjar bli ordentligt grönt nu = snart sommar!

Jag har satt ihop tränset nu också, pannbandet glittrar så snyggt i solen! :D

Tävling hos ponnyochryttare

2011-04-21 @ 12:52:00


Klicka HÄR för att komma till tävlingen och HÄR för att komma till bloggen!

Tillägg i fotokalendern

2011-04-21 @ 08:17:24
Jag måste göra ett litet tillägg i fotokalendern!
Imorgon kommer jag hänga med Alexandra till Munka, så lite fotograferingsabstinens kommer jag bli av med då haha! Ska bli jätteroligt att komma ut lite igen, har inte varit på tävling sedan januari (eller okej, jag kollade lite på sm i mars) och innan dess var det november då jag själv tävlade sist. Länge sedan!
Hon ska bara hoppa en klass så jag kommer inte vara på plats hela dagen, men en del borde jag hinna fota :D

Okej, jag var ju fakstiskt på Point to Point på Penshurst för mindre än en månad sedan också...

God morgon!

2011-04-21 @ 07:53:25
Åter igen vaknade jag tidigt, kravlade ur sängen kl 7 och det är inte helt normalt när man har lov. Hur som helst har jag tagit en dusch och ska äta lite frukost innan jag drar upp till stallet. Tror det blir varmt idag så jag tänkte dra av täcket tidigt och passar på att mocka och fixa samtidigt :)

Blezter som föl :)


Dammig häst

2011-04-20 @ 19:59:20
Jag cyklade som sagt upp till stallet nu i kväll för att borsta, täcka och kyla Blezter.
Lite svullnad hade kommit tillbaka så jag kylde för säkerhets skull, egentligen hade jag kanske inte behövt det - but rather safe than sorry.
Han hade rullat sig ordentligt och hade en ljusbrun, dassig färg (då blir man så glad...) På bilden här nedanför ser ni hur han såg ut efter jag borstat halva.


Stannade kvar sen och kollade på träningarna, ganska mysigt att bara sitta och kolla!

Drömoutfit

2011-04-20 @ 16:18:16
Jag fick en önskan om att lägga upp min drömoutfit, men ärligt talat har jag nog ingen sådan haha!
Är dock jättesugen på allt detta, så om jag hade haft en massa pengar hade detta införskaffats ;)


Nyss hemkommen

2011-04-20 @ 14:57:44
Jag har hunnit upp en runda till stallet och kom nyss hem.
Åkte upp för att dra av honom täcket, så vart och skönt som det är idag kan han gått gå utan, och passade på att mocka/fixa mat när jag ändå var där. Ska åka upp senare och borsta, lägga på täcke för natten och kyla benet. På tal om benet så såg det så himla fint ut idag! Åh vad glad jag är! :D


Quote

2011-04-20 @ 12:12:45

Vad vill ni läsa om?

2011-04-20 @ 11:27:35

Nu när lovet är i full gång har jag mer tid till bloggen, men skulle verkligen vilja veta vad ni vill läsa om!
Kom jättegärna med tips till mig, om vad som helst, så ska jag försöka skriva! :D

Tävling hos Hästryttaren

2011-04-20 @ 11:10:15

Klicka HÄR för att vara med!

Hur fodrar du?

2011-04-19 @ 18:46:17
Folk fodrar sina hästar på väldigt olika sätt, vissa låter sina hästar klara sig på endast hö medan andra bombar sina med kraftfoder och tillskott. Det sägs att en häst kan klara sig på ett bra hö, vilket jag tror fungerar om den inte rids eller bara rids lugnt. Tävlingshästar tror jag däremot behöver lite mer än så.

Själv vill jag hålla det så enkelt som möjligt och satsar gärna på ett bra hö och slipper på så sätt mycket tillskott och kraftfoder. Grovfodret är alltså det jag tycker är viktigast. Däremot tycker jag inte man ska dra sig för att ge hästen de tillskott den faktiskt behöver :)

Såhär ser Blezters foderstat ut;- Vad får din häst och hur mycket? :)

Svar på fråga

2011-04-19 @ 18:08:35


Sv: Jim Persson :) Han skodde som sagt Blezter för första gången idag och jag är helnöjd!

Tisdag

2011-04-19 @ 17:47:33
Blezter skoddes idag och det gick bra, han uppförde sig som vanligt :)

En mjölktand rök på honom idag, dock var det inte riktigt meningen. Mitt under skoningen slängde han sig plötsligt bakåt i panik och blev hängandes i kedjorna. Mitt i allt lyckades jag få loss honom och lugnade ner honom men jag kunde verkligen inte förstå vad som gett honom den paniken. Jag fick för mig att kolla munnen och där jag hittade en mjölktand hängandes. Om han har fastnat med tanden någonstans vet jag inte (och isåfall var...), men den har varit både lös och sned ett bra tag och den nya tanden låg precis bakom. Han blev verkligen rädd, och det hugger till ordentligt i hjärtat när det händer honom någonting. Vi känner varandra så väl och det behövs så lite för att den andra ska reagera, på gott och ont.
Han hade inga problem med att äta och verkade inte det minsta öm som tur är.

Jag åkte upp där lite senare för att kyla hans ben (som är minimalt svullet fortfarande), slänga på täcket och tvätta såret i huvudet han lyckades få mitt i allt tumult. Han hade rullat sig rejält så han fick två ordentliga ryktningar idag (ena i väntan på hovslagaren), men han verkade inte misstycka ;)
Känner att inlägget blev halvrörigt, men ni får helt enkelt ha överseende med det!

Älskade, älskade häst <3

Ofrivilligt tidig morgon

2011-04-19 @ 08:31:33
Idag vaknade jag tidigt, runt halv 7 av att någon trevlig människa bestämde sig för att det var en bra tid för att starta motorsågen. Morgonpigga Billesholmare ;)
Jag ska äta frukost, titta lite på film tror jag och sen upp till Blezter. Skoning står ju på schemat idag! :D


Wanna get back up

2011-04-18 @ 19:18:59
Åh vad jag saknar att rida min fantastiska häst!
Känslan var så himla bra, han var så bra, vi var så bra.


Naken häst

2011-04-18 @ 17:56:39
Blezter fick gå en stund utan täcke idag, vilket han verkade uppskatta! Han rullade sig ordentligt och torrt som det är i marken kom han in heldammig och nöjd. Alltså blev det en rykt och kylning av benet idag :)

Bilderna är tagna precis när jag tagit av täcket, alltså innan han dammat ner sig ;)Underbart väder!

2011-04-18 @ 13:29:39
Vädret idag är helt fantastiskt!
Jag ska strax sticka upp till stallet och kommer förmodligen dra av Blezter täcket så han får gå och lufta pälsen lite. Han har inte gått utan på hela året då jag inte tyckt att vädret varit tillräckligt bra, men idag verkar det minsann hålla måttet!
Kameran får såklart hänga med!

Min ena katt, Maja, njuter även hon i solen!

Ny hovslagare - check!

2011-04-18 @ 12:12:18
Det är dags att slänga på skor på Blezter, och idag ringde jag och fixade en tid med en ny hovslagare. Han ska tydligen vara väldigt duktig på det han gör!
Jag tog mod till mig och ringde upp, har världens telefonskräck och har nog haft så länge jag kan minnas. Att svara i telefon är inga problem, men att ringa upp någon jag inte känner så väl eller inte alls får mig att må jätteilla. Jag börjar svettas, skaka smått och ja - mår inte så bra helt enkelt. Det blir bättre, men det är minsann inte lätt alltid! Detta är något som går i perioder, ibland bryr jag mig inte så mycket medan jag ibland verkligen mår illa av det, men som tur är kommer de "bra" tillfällena allt mer ofta :)
Vad djup jag blev helt plötsligt! Haha

Avslutar även detta inlägget med en bild från sommaren 2010

Första lovdagen

2011-04-18 @ 09:07:04
Idag är det den första riktiga lovdagen, vilket jag firade med att gå upp tidigt och åka till stallet ;)
Jag skulle bara titta till Blezter och se om det var någon skillnad på om han stod med eller utan lindor och jag tror faktiskt att lindorna har fyllt sin funktion när de suttit på. Kotan var förmodligen lite mer svullen än igår (handlar om mm), men värmen hade gått ner lite. Det är bara att vänta och se!

Bjuder på en bild från i somras!

Fotograferingar under Maj

2011-04-17 @ 20:12:48

Detta är de tävlingar jag just nu funderar på att åka och fota under maj, garanterar dock inte att jag finns på plats. Om jag orkar dra mig ända bort till Persotrp återstår att se men jag är inte helt sugen på det just nu åtminstone!

Har ni några önskemål så är det bara att lämna en kommentar!

EDIT:
Inlägget är uppdaterat med en ny bild + en tillagd tävling.

Hundra år sedan

2011-04-17 @ 18:59:36
Hittade den här bilden som jag tog i början utav året, när vi fortfarande hade en massa snö.
Känns det inte som hundra år sedan?!


Sorgligt nog kom det mera snö senare så vi som mest hade runt halvmetern.

Söndag eftermiddag

2011-04-17 @ 17:38:48
Nu är jag igång och skriver igen!
Jag har varit uppe och pysslat om Blezter, och jag är lite tveksam till om han fortfarande var svullen eller inte. Nu när han varit det ett par dagar är det lätt att ögat luras att tro att svullnaden fortfarande är kvar så jag tog och mätte omkretsen kring kotan med händerna på flera ställen och kunde inte känna någon skillnad, dock var han lite varm fortfarande. Kylde bara idag och tog en ryktstund, något som han aldrig tackar nej till!

Min fina, fina häst!

Rolig ponny och tuff ryttare

2011-04-17 @ 10:43:24
Jag visade den här filmen på min förra blogg, men tänkte att jag även kunde slänga upp den här.


Pojken som rider är otroligt tuff som vågar sig upp gång efter gång och det är verkligen ponnyer som denna man lär sig rida på. Den är inte schysst någonstans, men jäklar vad härdad pojken blir! Underbart rolig ponny! xD

Bloopers

2011-04-17 @ 10:32:05
En 1 (?) årig Blezter får stå för dagens Blooper-bild.

Godmorgon!

2011-04-17 @ 09:02:43
Vad dagen bjuder på vet jag inte riktigt, men jag har varit uppe sedan halv 8 då jag körde till stallet för att kolla till Blezter. Svullnaden är ungefär som igår så jag tänkt strunta i att linda honom i natt och se hur det blir :)

Jag återkommer väl med mer uppdatering under dagen!

Bjuder på en bild på mig och Blezter när han var runt 1 år :)

Unghästskydd

2011-04-16 @ 20:04:48
Sedan 2010 är det ändrade regler gällande unghästskydd, något som egentligen inte berört mig förrän nu. Det är ett väldigt begränsat utbud av godkända benskydd, vilket jag tycker är tråkigt. Att reglerna dessutom är helt obefogade gör bara det hela otroligt irriterande.

Jag ska så småningom införskaffa mig ett par godkända skydd, men tills dess;
- Får man tävla med icke godkända skydd under Pay 'n Rides?
Jag skulle verkligen behöva er hjälp med detta så dela gärna med er av eran vetskap eller tankar!

Här är de godkända skydden jag för tillfället känner till.


Molnig lördag

2011-04-16 @ 17:18:24
Nu har jag kommit hem från stallet!
Blezters kota blir bara bättre och bättre, nu var svullnaden så liten att man knappt kunde se den med blotta ögat så jag känner mig ganska positiv till att han snart kommer vara helt bra! Jag längtar så otroligt mycket tills vi kan sätta igång igen då han verkligen är en grymt rolig häst att jobba med, kombinerat med det allra viktigaste - att jag såklart inte vill att han ska ha ont! Men jag känner mig hoppfull inför framtiden och har redan satt upp lite mål som sträcker sig till slutet av maj, om dessa kan hållas beror lite på när han är redo att sättas igång igen :)

Blezter som 2-åring :)


Skämt-annons?

2011-04-16 @ 13:32:01
Det dyker med jämna mellanrum upp skämt-annonser på Hästnet, och de flesta är faktiskt ganska roliga. Idag snubblade jag över en som jag hoppas är ett skämt.

http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=470882

Bild tagen från annonsen.

Typ: D -  Inriktning: Allround -  Kön: Valack -  Födelseår: 2000
Namn: George
Mysig d-ponny med långa ben. Bär upp större ryttare bra. Viktbärande och har lätt att lära sig. Något för natural horsemanship?

Tränad LB/LB, aldrig tävlad pga ryttarens ointresse. Passa för allt, ej körd men skulle inte va några problem. Kan vara lite tittig ute beroende på ryttaren men sticker aldrig. Låter det intressant så mejla!

Pris 13 000 kr


Ska man räkna ihop utbildningsnivå, ålder och pris går det inte riktigt jämnt ut men bilden var nog ändå det allra roligaste! När jag såg den som miniatyr först höllt jag på att sätta O'boyen i halsen men när jag klickade in på annnsen och upptäckte den otroligt dåliga redigeringen kunde jag inte göra annat än skratta! Bra att folk har humor :D

Ponnyakuten

2011-04-16 @ 12:11:52
Diskussionen om Ponnyakuten har legat nere ett tag nu och jag tycker att det är ganska roligt eftersom folk var som galna angående detta för ett par veckor sedan. Jag tänker inte dra igång den igen, ville bara påpeka det lite snabbt. Jag ska hur som helst ta och titta på alla avsnitt som jag missat (mestadels pga tidsbrist med även då jag helt enkelt inte haft orken), vilket är ett par stycken haha!

Bild från googleUnderstimulerad häst?

2011-04-16 @ 10:08:37
Nu när Blezter inte rids tror jag att han börjar bli lite uttråkad och understimulerad.
Han går med 4 andra hästar så han har att göra om dagarna, jag tror mer problemet ligger i att han fått upp konditionen och behöver mer än att bara gå i hagen. Tyvärr är det inte så mycket jag kan göra åt det nu och det känns ganska jobbigt.
Jag fick ett samtal igår av tjejen som kvällsfodrade att de hade kommit dit och hittat Blezter halvvägs ute ur boxen. Han har alltså kommit på hur man öppnar boxdörren, något som han inte varit intresserad av medan han reds och fick ordentlig motion. Så nu står han med ett grimskaft knutet runt boxdörren, den lilla busen. Han hade tydligen försökt igen i morse...

När jag ställde av honom i somras började han med att krypa mellan staketen, så jag tror inte detta är en engångsgrej utan börjar se ett mönster. Jag hoppas för hans egen skull att kotan blir helt bra snart, för detta kan inte vara så himla roligt för honom. Svullnaden var minimal idag så det är förmodligen inte långt kvar :)Det blir bättre och bättre!

2011-04-15 @ 18:21:27
Ja, Blezters ben blir bara bättre och bättre!
Jag var i stallet en runda i morse innan jag åkte till skolan och tittade till honom (och tog av lindorna), svullnaden hade gått ner väldigt mycket och även om det fanns en del kvar så är det på rätt väg!
I eftermiddag var svullnaden minimal men jag valde att kyla och linda ändå, bara för säkerhets skull :)

Soon we'll be back on track!


Tips; Lindor

2011-04-15 @ 14:27:11
Så ofta jag har tid, rider jag med lindor då jag tycker det är så otroligt snyggt!

Det krångliga med lindor är inte att rulla ihop dem, utan få de att förbli så. Jag vet inte hur många gånger jag tappat en linda så den rullat ut, vilket efter ett par gånger gjort mig smått galen. Jag har hur som helst ett tips på hur ni slipper detta!

Bilderna visar:


Lindorna har aldrig gått upp för mig när jag använt mig av detta knepet, och det är dessutom superenkelt!

Dagens shopping!

2011-04-15 @ 13:58:30
Påväg hem från skolan hoppade jag av vid Hööks där mamma efter en stund mötte upp mig. Det var en longerlina som stod på inköpslistan, något som jag har haft tidigare men som mystiskt försvann för ett bra tag sedan.

Så, en longerlina blev det...


... men även ett par ridbyxor som mamma stod för. Tack! :D
De är i något mysigt softshell-liknande material, askalas!En svamp fick också komma med hem, men jag tar för givet att ni vet hur en sådan ser ut :)

I skolan

2011-04-15 @ 11:18:57
Hej allihopa!
Kul att statistiken bara stiger hela tiden, däremot är det ganska så dåligt med kommentarer. Med så många besökare borde fler ha något att säga, så åsiktsladdade hästfolk är så ;)
Om en kvart hoppar jag på bussen hemåt och kommer blogga mer senare idag.
Vädret är jättefint idag med sol och blå himmel, däremot är det väldans kallt och min vinterjacka har åkt på igen. Mössan sitter också klistrad på huvudet men inte för att jag fryser utan för att mitt hår var en katastrof i morse och jag hade ingen tid att fixa det x) Nej nu pladdrar jag bara på!

Bjuder på en bild från det varma (och saknade) England!

Jämförelsebilder

2011-04-14 @ 19:28:13
När det känns som att allting står stilla är det bra att plocka fram bilder/filmer från lyckade träningspass eller tävlingar, eller varför inte jämföreslsebilder? Det är ibland svårt att se den stora utvecklingen man gjort och då blir kameran verkligen ens bästa vän.

Jag tänker ständigt när jag rider och ibland tvivlar jag, precis som andra, på om vi verkligen gör de framstegen vi borde. Att se dessa bilder hjälper mig otroligt mycket då jag verkligen får se hur långt vi kommit, och på hur få ridpass.

Bilderna är tagna i ungefär samma vinkel och i samma gångart, bara från olika sidor vilket gör att jag tycker de kändes som bra jämförelsebilder.

Längtan

2011-04-14 @ 19:10:54
Jag längtar så otroligt mycket att få rida min lilla häst igen så ni anar inte.
Jag vill utvecklas, träna och tävla. Ha roligt tillsammans med honom!

Han är så otroligt bra, och jag vet att vi kan

På bättringsvägen!

2011-04-14 @ 18:53:10
Blezters ben såg mycket bättre ut nu i eftermiddag!
Ni förstår inte vilken lättnad det var att se hur mycket av svullnaden som försvunnit och att mina misstankar om lymfangit absolut inte stämmer, då hade det garanterat gått åt andra hållet. Alltså är det förmodligen bara en vrickning!
Jag kylde hans kota för säkerhets skull, fastän svullnaden halverats och knappt var märkbar längre tyckte jag att det var bäst att ta det säkra före det osäkra. Lindorna åkte även på så det blir att åka upp där tidigt imorgon bitti också :)


Quote

2011-04-14 @ 17:52:38

Update om Blezters ben

2011-04-14 @ 14:53:23
Jag var uppe i stallet tidigt i morse, innan jag skulle iväg till skolan och tittade till hans ben + tog av lindorna. Benet ser likadant ut, möjligtvis har svullnaden gått ner lite. Mamma ringde och pratade med djursjukhuset och det är troligtvis en vrickning och inte lymfangit som jag var så rädd för. Hade det varit lymfangit skulle hela benet blivit sämre och sämre och de tyckte att jag lugnt kunde avvakta ett par dagar men fortsätta med kylning och lindning så det är det jag kommer att göra :) Känns åtminstone tryggt att jag visste någorlunda vad jag skulle göra!

Idag hade vi inga direkta lektioner utan det var nationella i SvB som gällde, hela 5 timmars skrivning hade vi framför oss. Jag tog det lugnt och blev klar efter 2.5-3 timmar men å andra sidan skrev jag inte så jättemycket, drygt 4 sidor men ble för en gångs skull ganska nöjd med min insats och förhoppningsvis räcker det :)

Jag ska snart sticka upp till stallet och min fina häst :D

So much more than a pretty face

2011-04-13 @ 20:20:53

Ingen vaccinering

2011-04-13 @ 20:02:59
Nej, som rubriken lyder blev det ingen vaccinering idag och jag är relativt irriterad över det.
Veterinären hade glömt vaccinet, och det enda hon hade att säga var "Oj, skulle ni ha det också? Jaja man kan ju inte ge det man inte har med" och jag blev så paff att jag inte ens hann bli arg.
Så otroligt nonchalant människa!

Blezters ben såg ungefär likadant ut så jag slängde på lindor som han får stå med inatt, alltså blir det upp där tidigt imorgon bitti och dra av dem och hoppas på det bästa helt enkelt. Älskade häst <3

Nej detta har inte varit någon höjdardag, mycket har klabbat.

Nya täcket

2011-04-13 @ 17:02:40
Här har ni en bild på det nya täcket :)


Svullen kota

2011-04-13 @ 16:21:39
Blezter var svullen i höger bakkota när jag kom ut för att hämta honom i hagen så det blev en (om möjligt) ännu noggrannare visitering än vanligt. Kunde inte hitta några nya sår, han hade ingen puls och ingen temp. Benet var möjligtvis lite varmare än det andra, svårt att avgöra men det var i så fall mycket lite som skillde. Ingen ömhet men han markerade lite. Jag spolade benet med kallvatten i nästan 10 min och lät honom därefter stå inne. Jag ska dit senare i och med att han ska vaccineras och kommer att kolla till det då, är han inte bättre får han stå med lindor inatt.

Vad svullnaden kan bero på är jag inte helt säker på men eftersom han inte har någon feber borde det inte vara någon infektion utan kanske att han vrickat sig/fått en smäll. Jag har tusen teorier, men jag får sluta här innan jag börjar tänka allt för mycket.
Usch, jag blir jämt så orolig när något sånt här händer och mår så himla dåligt över det. Jag älskar min häst så mycket och tål inte riktigt när allt inte är tiptop med honom. Jag är känslig för små förädringar på hästen och blir lite hönsmamma, å ena sidan är det bra att jag lätt upptäcker förändringarna, men å andra sidan är det vansinnigt irriterande att vara såhär orolig för det minsta lilla. Eller minsta lilla är det inte då jag inte blir speciellt oroad över småsår då jag har ganska stor erfarenhet av det och vet hur jag ska hantera dem och vad som fungerar, men svullnader och hälta är svårt då det kan bero på så mycket.

Tror ni ser svullnaden ganska tydligt (höger bak)


Vidare mot stallet

2011-04-13 @ 12:39:12
Efter lite problem med tåg, bussar och allt annat skit som gäller kollektivtrafiken är jag hemma och ska strax göra mig i ordning för att dra till stallet.
Det blir lite ridning idag, förmodligen i ridhuset då det regnat en hel del de senaste två dagarna och även om paddocken är väldrenerad så blir underlaget lite tyngre, dessutom känns det som om det kommer mer regn snart. Hur som helst, nu ska jag göra mig i ordning och sedan cykla upp till min grymma häst :D

Ovisad bild på en gnäggande Blezter :) Han ser bara lite galen ut...

Nu är designen klar!

2011-04-12 @ 22:09:00
Nu är den nya designen klar! Som sagt blev den enkel, kanske gör jag om headern så småningom men det får duga för tillfället :D
Jag kryper vidare mot sängen, så hörs vi imorgon!


Mycket gjort på lite tid

2011-04-12 @ 20:26:57
Idag har jag hunnit med en hel del på lite tid, vilket inte känns helt fel!

Det har regnat en hel del idag och eftersom Blezters täcke blev rejält mörbultat på det förra stället och jag varit tvungen att laga det med silvertejp, håller det i detta regnet inte tätt längre. Tråkigt, men så är det. Lagningen fungerar utmärkt när vädret är torrt och fuktigt, men i detta regnet går det helt enkelt inte.
Därför fick vi sticka iväg och leta efter nytt täcke och det blev en runda på både Hööks och City Gross, tillslut kom ett täcke från Hansbo Event med hem. Visar bild imorgon!

På tal om imorgon förresten! Då dyker veterinären upp i stallet och ska vaccinera Blezter mot botulism så han har det också. Eller ja, han behöver två sprutor till med en månads mellanrum, men detta är första steget :)
Jag slutar dessutom 10.30 imorgon så jag kommer vara tidigt i stallet, superskönt! :D

Bild från GHS 2011

Tuesday

2011-04-12 @ 14:07:45
Jag kom hem från skolan för ett tag sedan och jag måste säga att det är underbart med såhär korta dagar! Det konstiga är att jag är jättetrött nu, fastän vi har haft lugna lektioner. Kanske just därför jag är trött?
Hur som helst ska jag slänga i mig lite flingor med färska jordgubbar och därefter dra upp till min fina häst och göra i ordning. Ingen ridning idag då han har gått bra 2 dagar i rad så lite vila förtjänar han allt :)


I skolan

2011-04-12 @ 09:28:39
Just för tillfället sitter jag i skolan och jobbar med ett engelska-arbete som jag hoppas blir klar med så småningom. Den nya desigen började jag lite med igår och den verkar kunna bli ganska bra. Enkel, men ganska bra ändå :)

Nej, nu ska jag fortsätta vara aktiv!


Ändra designen

2011-04-11 @ 19:33:25
Jag börjar tröttna lite på min design nu, med färger och framförallt bilderna i headern och det börjar bli dags att byta. Jag tänkte köra igång med det inom de närmaste så om något mot förmodan skulle se konstigt ut under tiden är det bara jag som kladdar ;)


Vad jag fick idag

2011-04-11 @ 18:39:37
Nu ska jag visa er vad jag fick idag!
3 st dressyrschabrak, med och utan logga, att ha hemma. Visserligen har jag ingen dressyrsadel ännu, men med tiden kommer även en sådan dyka upp (och jag hoppas det blir snart mamma&pappa ;)) och då är det kanon att ha ett par stycken. Jag fick dem utav Gabbi, som i sin tur fått dem av Stuteri Pepino. Tack! :D

Begagnade, men i fint skick. Dessutom är gratis gott ;)Svårt med rubrik

2011-04-11 @ 18:14:46
Nu är jag hemma från stallet!
Jag red Blezter en runda i paddocken och det går stadigt framåt, han vill så gärna vara mig till lags och det blir bra mycket roligare att jobba med en häst som försöker så som han gör! Galoppen kämpar vi vidare med men jag märker redan nu stora förbättringar vilket är jätteroligt :D Underbar häst jag har!
Han blev ganska svettig (noll kondis nu efter vintervilan) så jag fick spola av honom och slänga på ett fleecetäcke. Om någon timme ska jag sticka upp till stallet igen och byta täcke :)

Det där med rubrik är lite svårt ibland kan jag säga, det står mest stilla i huvudet på mig.

Bjuder på en fullt seriös bild från när jag cyklade hem från stallet idag, simultanförmågan är på topp förstår ni ;)

Kort skoldag

2011-04-11 @ 13:40:23
Idag blev skoldagen inte särskilt lång, och det är faktiskt så det kommer se ut resten utav veckan!
Jag kommer som längst att gå till runt två, vilket inte känns helt fel! Mindre roligt är det kanske att vi har nationella prov i SvB på torsdag och fick veta det idag, men det går säkert bra.

Nu ska jag snart upp till stallet och rida en runda, ska bara fota ett par saker jag fick idag i dagsljus så jag kan visa er ikväll!

Gammal bild på mig och skolhästen Anastasia :)


Nästa tävlingsset

2011-04-11 @ 13:31:55
Jag har för tillfället två tävlingsset (luva+schabrak) och en hel del schabrak som går att använda i tävlingssammanhang. De jag har är orange och röd men jag är så himla sugen på ett marinblått med beige/creme! Blezter hade varit så snygg i det! :D

Något i denna stilen!


Hööks vill jag dock inte köpa från då jag tycker kvalitén på schabraken är pinsamt dålig, och Schockemöhles tycker jag kanske är lite för diskret. Har ni något tips?Träns på tork

2011-04-10 @ 19:32:54
Tränset som jag köpte för två veckor sedan hänger nu på tork och är snart redo att användas!


Sunny Sunday

2011-04-10 @ 19:17:13
Det är så underbart skönt att kunna cykla till stallet, så underbart skönt så det går inte att beskriva!
Jag var bara tvungen att säga det ^^,

Idag red jag Blezter på banan och det går absolut framåt! Jag provade att ta upp honom lite (lite!) i formen ett par gånger vilket fungerade bra. Han är inte galopperad under ryttare på länge, bortsett från förra veckan, eftersom jag verkligen ville hitta balansen i traven innan jag gav mig in alltför mycket på galopparbetet. Därför är han inte speciellt stark i galoppen men han kämpade på bra och i slutet började allt falla på plats fint. Han är så duktig! :)

Tvättade och klippte även svansen och han skötte sig utmärkt som vanligt. Jag hade mer eller mindre vant mig (eller lärt mig stå ut) utan spolspilta, men jisses vad underbart att ha en! Hur klarade jag mig utan?!


Glen Gordon

2011-04-10 @ 14:04:28
Jag har massivs med schabrak i olika märken och modeller, men mina favoriter är nog ändå de från
Glen Gordon! De ligger bra på hästen, är snygga och stilrena, bra kvalitét och framförallt - ett bra pris!

Jag har två stycken som jag har använt ganska flitigt och trots många omgångar i tävttmaskinen är de nästan som nya, mer än vad jag kan säga om många andra schabrak. Det allra bästa är nog ändå passformen som är helt outstanding!

Med andra ord så rekomenderar jag verkligen Glen Gordon-schabraken!

Priset varierar lite beroende på var man köper dem, men runt 350:- får man slänga fram.

<3

2011-04-10 @ 09:46:27
The show must go on

2011-04-09 @ 22:08:10
Nu är jag äntligen hemma igen efter en heldag innehållande både hästar och massa skola. Inte lördag man skriver att man varit i skolan...
Showen gick väl ganska bra tycker jag, publiken verkade uppskatta nummerna :)

Jag ska äta något nu och sen knalla bort till sängen. Man blir lite trött efter en sån här dag med massa spring och stress :)


Five minutes

2011-04-09 @ 13:06:09
Nu har jag kommit hem från stallet och ska vilken minut som helst börja göra mig i ordning. Om en halvtimme åker jag till skolan, alltså måste jag skynda mig!
Det tog 5 minuter att cykla till stallet, alltså mycket snabbare än vad jag trott!

Nej, nu måste jag sätta fart!


Svar på frågor

2011-04-09 @ 10:11:00


Sv: Japp, det har jag :)Sv: Det beror på vad du menar med stång? Om du menar ett oledat tränsbett så ja, om du menar hävstångsbett (pelham osv) så nej :)
Blezter trivs jättebra på det oledade och det är det han går som allra bäst på! Han vågar möta handen lite bättre, suger verkligen tag i det och han känns otroligt lugn och behaglig i munnen. Känns även väldigt bra för mig att rida honom på det så jag är helnöjd!

Jag har ingen aning om vad du har för häst eller vad du är för ryttare, så ta inte detta alltför personligt då alla hästar är olika men - jag tror att en häst som tidigare är riden på ett skarpare bett ser sin chans att "komma undan" på ett mildare och därför slår/rycker. Om så är fallet har jag ingen aning om, det var mest en tanke :)

Jag har skrivit ett inlägg om bett tidigare, här kan ni läsa det.


Hoppas ni är nöjda med era svar :)

Godmorgon!

2011-04-09 @ 09:59:40
Nu är det morgon igen! Eller mer förmiddag kanske.
Det har varit jätteskönt att få sova lite, tror det var ett par veckor sedan jag fick en sovmorgon senast så den satt fint! Jag ska senare cykla upp till stallet för första gången, hur töntigt det än låter så känns det grymt att skriva det för jag har aldrig haft möjlighet att cykla till stallet tidigare, inte under alla de år jag ridit.

Idag är det även dags för showen, som jag är lite smånervös för. Det är mycket som ska klaffa hela tiden, men med all den tiden och förberedelsen vi lagt ner på detta så borde det gå galant!
Bloggningen vet jag inte hur det blir med idag men jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan!

Det är helt underbart väder idag med sol och klarblå himmel! Kameran följer med till stallet så får jag se vad som fastnar på bild :D


Bild från England

2011-04-08 @ 22:32:02

Lånade bilden från skolans hemsida :)

Trivs som fisken

2011-04-08 @ 22:02:23
Snart har Blezter bott på det nya stället i en vecka, och han verkar trivas som fisken i vattnet! Han är pigg och glad, kommer in som världens lermonster varje dag och känns allmänt... bra? Haha!
Jag trivs jättebra där också, och att han har reagerat så bra på det hela gör mig otroligt glad! Det är så otroligt viktigt för mig att min häst har det bra, och jag mår extra bra när han gör det :D


Sista dagen

2011-04-08 @ 21:44:41
Hej!
Sent inlägg blev det idag, men jag fastnade helt enkelt framför tv:n när jag kommit hem från min fina häst och det tog lite tid innan jag lyckades slita mig igen. Hur som helst var det sista dagen på APU:n idag och fastän jag har trivts jättebra där så ska det bli skönt när allt återgår till det normala. Jag har utvecklats i min ridning och fått nya erfarenheter som jag vet att jag kommer få stor användning av i framtiden. Att rida så många hästar i olika åldrar, utbildningsnivåer och temperament är otroligt givande och framförallt roligt!

Idag fick jag välja och vraka mellan hästarna och ta de jag kände för och det slutade med två 4-åringar, en 12-åring (?), en 7-åring och en 5-åring som alla gick jättefint och uppförde sig super trots att ridhuset höll på att blåsa iväg i stormen. Att rida runder på pigga unghästar i den blåsten var lite läskigt, men som sagt gick alla jättefint! :D


Till stallet!

2011-04-08 @ 17:05:28
Nu sticker jag iväg till stallet och tar hand om världens finaste häst, hörs senare! :D


SHOW 2011!

2011-04-08 @ 16:36:06
"Nu är det dags igen! Helsingborgs Ridgymnasium presenterar Show 2011 den 9 april klockan 18:00!

Denna show kommer äga rum på Helsingborgs Ridgymnasium, Depågatan 128.

Det kommer bjudas på underhållning som te.x. fotboll till häst. riddarspel och duellhoppning. Det kommer även finnas ett lotteri och god fika!

Inträdet är 20 kronor och för barn under 7 år är det gratis!

VÄLKOMNA DEN 9 APRIL KLOCKAN 18:OO!"Det är vi tvåor på HRG som håller i showen och vi har jobbat stenhårt med den sedan i höstas. Jag tror den kommer bli kanonbra, vi har många roliga nummer som jag verkligen tror att folk kommer uppskatta!
Missa inte detta!

Dagarna svischar förbi

2011-04-07 @ 21:25:56
Japp, dagarna bara rinner iväg, eller svishar förbi, vilket man föredrar att säga. Jag skulle nog välja att säga svischar i detta nu, med tanke på den mindre storm som härjar i Skåne. Att rida en bunke med hästar medan ridhuset håller på att rasa ihop (eller det var åtminstone det som både jag och alla hästarna fruktade) var inte det lättaste, men bra gick det överlag ändå! :)

Blezter red jag en runda i ridhuset, som det konstigt nog inte låter särskilt mycket i när det blåser. Det var även ett nytt underlag inlagt i förmiddags så det flexar lite mer, vilket nog blir bra. Blezter jobbade på fint men blev trött ganska fort, däremot är han väldigt behaglig i handen måste jag säga, så himla lätt och ja... jag kan inte riktigt förklara! Han går lite bakom hand/lod men det är sånt som rättar till sig när styrkan kommer mer :)


Allt flyter

2011-04-06 @ 20:49:21
Hej alla!
Kul att statistiken ständigt stiger, jag kanske verkligen borde ta mig tid att uppdatera mer nu? ;)

Idag har jag inte riktigt gått i samma låga tempo som tidigare i veckan, fastän förkylningen har dragit på ganska rejält. Den underbara hostan är dessutom tillbaka... Hur som helst har jag kört på hela dagen och fått ett par hästar ridna så jag känner mig ganska sliten i kroppen nu. Imorgon blir det nog en hel hög med hästar till att rida!

Jag hade tänkt slänga ut några bommar till Blezter men eftersom jag kom drygt en halvtimme innan hoppträningarna för Camilla Öberg skulle börja var det inte riktigt tid till det. Så jag borstade och fixade med honom och tittade därefter på träningarna lite :)
Ännu en dag

2011-04-05 @ 20:29:59
Nu är jag hemma efter ännu en dag full med hästar! Eller ja, jag kom hem för ganska länge sedan men har inte loggat in på bloggen förrän nu.
Jag har hunnit med att rida 3 hästar på APU:n idag med, men det är ingenting som är så intressant ;)

Nu till Blezter! Idag släpptes han in till de andra vallackarna men eftersom jag var på APU så fick mamma åka dit och hålla ett öga. Tydligen ska det ha gått jättebra och han trivdes bra med de nya kompisarna :D
Blezter red jag i ridhuset för första gången! Han har inte varit i ridhus mer än två gånger (löshoppning) så jag var lite fundersam på hur han skulle reagera, men som vanligt klarade han av det galant :D Han jobbade på väldigt bra bakifrån och var väldigt samarbetsvillig, helt fantastiskt helt enkelt!
Spegeln tyckte han var rolig och han stod och luktade på sin spegelbild en stund för att sedan titta bakom spegeln där han letade efter snyggingen han nyss sett. Haha!


Nu var det måndag igen!

2011-04-04 @ 20:09:14
Idag är det måndag, och ny vecka som inte började något vidare. Jag hade så ont i ryggen att jag knappt kom ur sängen i morse och när jag väl gjorde det så snurrade världen rätt bra. Iväg till APU:n ändå där jag levde i min egen slow-mo värld hela dagen, i slutet hade jag mer än måttligt ont och jag var inte så väldans pepp. Det gick inget vidare med ridningen idag pga ryggen, men det är så ibland.
Jag hade även lite bergsbestigning när jag skulle kravla mig upp på en häst som mäter 1.83 i mkh vilket i sin tur gav mig lite lätt svindel ;)

Blezter åkte jag upp och fixade till och mös med :)


Svar på fråga

2011-04-03 @ 20:46:28


SV: Självklart ingår utsläpp, men eftersom jag ändå var där när de höll på att släppa ut tyckte jag att jag lika bra kunde slänga ut honom i hagen :)

Första ridpasset efter flytten

2011-04-03 @ 20:12:54
Idag provade jag och Blezter på paddocken! Plaststolarna utanför staketet var ganska farliga i början, men annars så skötte han sig jättebra! Han var inte lika på och framåt som han brukar men jag tror att han var lite trött i både kropp och knopp men med den omställningen flytten innebär är det inte alls konstigt. Hur som helst så gick det bra :)Bilden är tagen i lite fel ögonblick, men den är okej ändå :)


Hej och hå

2011-04-03 @ 14:15:48
Hej!
Jag har varit i stallet i morse för att byta täcke på Blezter och passade på att slänga ut honom på samma gång. Han verkar trivas bra, äter och dricker som han ska :)
Därefter stack jag till APU:n och fick även ridit en häst idag, fastän de flesta vilar idag. Jag hade inte med mig några saker så jag fick låna en hjälm att sätta på knoppen och rida i bara jodphurs, stödet blir inte det samma som med stövlar om jag ska säga så ;) Det var en häst som jag inte ridit tidigare och det gick ganska bra när jag fått kläm på henne.

Jag ska snart iväg till stallet igen och rida lite, har jag tur så fotar mamma :D

Fina, fina häst


Bildbomb nummer två

2011-04-03 @ 07:00:00

God natt!

2011-04-02 @ 22:30:36
Nu ska jag krypa iväg mot sängen! Dagen har varit ganska lång och krävande så jag är trötter.
Imorgon ska jag först upp till stallet och byta täcke på Blezter, därefter till APU:n och sedan tillbaka till stallet igen för ridning, mockning och lite annat :) Ungefär så ser min dag ut!


Bildbomb nummer ett

2011-04-02 @ 21:33:06


Flytten

2011-04-02 @ 20:38:53
Flytten idag gick jättebra!
Han gick direkt in i transporten, vilket faktiskt förvånade mig lite. Han har inte åkt transport sedan han var föl utan de få gånger han åkt sedan dess har det varit lastbil men han gick verkligen in superfint! Att lasta ut var desto läskigare tyckte han och var lite tveksam till att backa ut men även det gick bra. Egentligen gick det på under en halv minut, men jag är så van vid att hästarna vill ut fort! ;)
Kolugn landar han på gårdsplanen, ser sig omkring och suger i sig alla dofter för att sedan strosa runder tillsammans med mig. Lika lugn var han när jag släppte honom i en hage som han utforskade i lugn takt medan han hälsade på grannarna.

Dagens problem (om man måste ha ett sånt) var nog transporten som vi hyrde. När vi kom fram till gamla stallet och hade fixat i ordning transporten med hö, grimskaft osv upptäckte vi att bommarna saknades (bak). Pappa fick åka och hämta dem på macken och komma upp med dem så det blev en del dötid, annars har dagen flutit på väldigt bra!

Bjuder på två bilder jag tog innan vi körde, fler kommer senare.
Jag måste beklaga mig lite också! Min kamera har börjat knäppa sig lite och ställer om ISOt fastän jag fotar manuellt och har ställt in ett eget ISO. Mycket irriterande! Det är därför bilderna är så brusiga :/

Nej han åker inte i nylongrimma, jag hade bara inte bytat när jag fotade :)


Nu var det färdigt!

2011-04-02 @ 19:11:18
Jag är nyss hemkommen efter en heldag med hästen min.
Han har flyttat och verkar trivas bra, mer berättar jag strax :D

Blezter roar sig

2011-04-01 @ 22:57:48

Hålan har varit där länge, han fortsatte bara på den :)

Imorgon flyttar Blezter!

2011-04-01 @ 22:49:43
Nu till nyheten jag utlovade:
Imorgon kommer vi flytta Blezter!

Stallet ligger här i Billesholm och jag har 10 min dit med cykel, alltså riktigt närma och bra. Stallet är fint, hagarna likaså och folket verkar jättetrevligt! Som grädde på moset är där både ridhus, ridbana och skog/åkrar. Hur bra låter inte det?!
Jag tror att vi båda kommer trivas jättebra där och jag ser verkligen fram emot att ha honom så nära. Tanken på att jag för första gången någonsin kan cykla till stallet är inte heller helt fel kan jag säga och som sagt tror jag verkligen på det här!

Kameran ska få följa med såklart, men hur mycket bilder det blir vet jag inte ;)
Så nu vet ni i alla fall hur vår morgondag kommer se ut :D


och NEJ det är inget april-skämt.

Första april

2011-04-01 @ 22:27:14
Idag är det en lite halvjobbig dag på året för mig då jag hatar (verkligen hatar) när folk ljuger. Tycker det känns lite skumt att tillägna lögner en egen dag då man inte riktigt kan lita fullt ut på det folk säger. Eller jag kanske överreagerar, men hur som helst är jag extra skeptisk mot folk denna dag.

Idag var det full rulle på Aspehus, som vanligt med andra ord. Jag hann med att rida hela fyra hästar idag, varan två av de var nya för mig. Riktigt roligt och lärorikt att rida så många olika typer av hästar, och att de allesammans gick bra gör bara det ännu roligare!

Blezter har jag borstat idag, dessutom har jag förberett lite inför imorgon (som jag kommer berätta om i nästa inlägg)

Suddig bild från när jag skrittade av C

Patriotisk sadel

2011-04-01 @ 11:59:00
Sadlar finns i många olika modeller och utföranden, men denna ligger i en klass för sig!
Jag tycker det är jätteroligt när sådana här saker dyker upp och att folk kan vara så himla kreativa och vågliga men ändå hålla det förvånandesvärt stilrent förstår jag inte. Kanske ingenting som står på min önskelista, men häftig är den allt!


Den kommer från Devoucoux, är specialgjord och kostar runt $8000

RSS 2.0