Ledtråd

2011-12-31 @ 21:16:32
Här har ni en liten ledtråd till vad jag och Blezter hittade på idag!


Nu är det vinter!

2011-12-31 @ 11:23:35
Jag vaknade till minusgrader och frost idag, vilket är väldigt fint att se på men desto mindre fint att ge sig ut i. Till råga på allt hade vattnet frusit i Blezters del av stallet, underbart! Jag kan bara tänka mig vilket helvete de måste haft förra vintern...


Det fina vintertäcket åkte på idag! Rött Bucas är inte helt fel ^^,

Ändrade planer

2011-12-31 @ 11:18:47
Mina planer för helgen sprack totalt då Karin skadade ryggen och inte kunde komma hit, i samma veva så förvärrades min förkylning vilket kort och gott ledde fram till att jag ändrat nyårsplaner.

Som det ser ut nu kommer jag vara hemma, som sagt inte riktigt vad jag planerat men det känns bättre än att gå ut när jag är sjuk :) Jag har lite annat inplanerat under dagen och förhoppningsvis kommer jag kunna visa er resultatet senare idag, kanske imorgon! :)


Den sista lösningen..?

2011-12-31 @ 07:43:00
Som ni vet upptäckte vi spänningar i nacken på Blezter i oktober efter att jag under en tid känt att något inte stod rätt till. Tanken var att vi skulle kolla upp honom tidigare men då han blev skadad avrådde veterinären oss från det och bad oss istället att vänta tills det lugnat ner sig lite med benet, vilket vi självfallet gjorde.

Ända sedan dess har jag försökt bli kvitt dessa spänningarna men utan något vidare resultat. Visst har det gått framåt, men vi är långt ifrån av med dem. Jag har provat på både massage med arnika kombinerat med stretchning (allt efter inrådan) och därefter spikmatta - allt utan större framsteg. Vad gäller spikmattan så var den en riktigt stor besvikelse och jag kände att vi bara stod och trampade på samma ställe...

Nu provar jag något nytt, nämligen ett nackskydd från Back on Track! BoT har hjälpt mig otroligt mycket och jag hoppas verkligen att det ska fungera lika bra på Blezter. Därefter har jag inte så många fler alternativ är jag rädd, så jag hoppas för allt i världen att detta ska fungera.


Mindre bra bilder på en söt häst i sin nya mössa. Det såg verkligen ut som en sån där gammeldags badmössa, med snöre under hakan ni vet? Haha!

Har glömt bort att visa!

2011-12-30 @ 16:30:29
För 1,5 (?) månad sedan fick jag hem ett nytt tävlingsschabrak som jag helt glömt bort att visa mer än en dålig mobilbild på!
Det är beställt från InnRider, samma företag som jag köpt mitt andra AS-schabrak ifrån. Trevlig personal, bra service och priserna var inte dåliga de heller! Rekomenderas varmt!


Det är från alltså från Anna Scarpati och i färgen bordeaux, underbart fint! :D

Nu händer det saker!

2011-12-30 @ 14:29:35
Hela kalaset med SvRF har orsakat stor uppståndelse bland oss hästfolk, och även Aftonbladet har nu engagerat sig i frågan. HD har även de intervjuat Cornelia, som drog igång hela protesten, och det ryktas om att diverse TV-bolag har blivit kontaktade.

Läs Aftonbladets artikel här


Bildkälla

Jag tycker det är bra att någonting händer, att man sätter ner foten och visar att det inte får gå till på det här viset. Även om det inte är ett problem som kommer orsaka jordens undergång är det något som i högsta grad påverkar oss! :)

Sammanfattning av 2011 - del 1

2011-12-30 @ 13:47:26
Jag är den som ofta analyserar händelser och samtal, ibland blir det tyvärr lite för noga och överanalyserande för mitt eget bästa... Trots det har detta ständiga analyserande hjälpt mig mycket i min utveckling, både inom ridningen och den personliga och jag kan egentligen inte vara annat än tacksam för den egenskapen!

Hur som helst, nu är det dags för en liten sammanfattning/analys av år 2011!


I januari hade bloggen inte dragit igång än, och vad gäller Blezter så hade han sin vintervila vilket gör att det inte finns så värst mycket att skriva om här.

Under februari startades bloggen upp, och det verkade vara uppskattat från många håll! Jag hade saknat bloggandet väldigt mycket men behövde en paus från det under ett par månader.
På hästfronten stod det fortfarande stilla pga vädret. Både ridvägar och ridbana var omöjliga att använda och det blev därför fortsatt vila. Inte förrän i slutet av månaden kunde jag ta mitt första ridpass för året!
GHS var som vanligt en av månadens höjdpunkter, även om förvånandsvärt lite kom med hem.
Mars månad inleddes med en tur till Bruksproven i Flyinge, som inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Kallt och jäkligt, men fruktansvärt långa pauser... Hästarna var självklart riktigt fina men det vägde tyvärr inte upp för den dåliga planeringen där.
Ridbanan tinade äntligen upp vilket innebar att jag kunde börja rida honom så smått igen! Årets första ridbilder blev tagna och i samma veva kom en period där nacken började krångla på honom.

I mitten av månaden gick jag ut på min sista APU-period och denna gången hos Birgitta Kjellin. Jag trivdes jättebra och utvecklades mycket i min ridning, men det blir väl så när man sitter på allt från busiga 3-åringar till svår klass-hästar. Det händer mycket, och roligt var det!

Mitt i APU:n drog jag till England i 5 dagar för att besöka Hadlow College tillsammans med två andra elever och en bunke lärare. Jag hade fruktansvärt roligt under denna resan, och det är utan tvekan något man bara upplever en gång i livet. Underbart!Jag saknar England, och hoppas för allt i världen att jag kommer kunna åka tillbaka i någon gång!

Tävling hos Johanna!

2011-12-29 @ 23:36:08

Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

Snabb-shopping

2011-12-29 @ 19:09:27
Jag och mamma har nyss varit inne en snabbis på Hööks för att köpa några saker jag behöver, rean kollade jag lite på också men där var inte så speciellt mycket kvar... Helt ärligt så hade jag inte förväntat mig det heller ;)


Jag hade egentligen velat ha Eskadrons lindor men eftersom de inte verkade finnas i vitt på HEP fick jag köra på Showmaster istället, vilket säkerligen går lika bra. Nya paddar införskaffades också!För att få min stämpel tryckte jag ner två godispåsar också, mest bara för att liksom. Blezter är egentligen inte så förtjust i annat än äpple och morötter så det återstår att se om han vill ha de eller inte. Annars får jag väl ge bort dem till någon ^^,

Mom 151:2 läggs på is!

2011-12-29 @ 18:00:12
"Svenska Ridsportförbundet har beslutat om en tillfällig frysning av Mom 151:2, Identifiering av ickesponsortillverkare. Under våren 2012 görs ett arbete för att komma fram till vad som ska gälla för tillverkarmärkning på utrustning på ekipage på svenska tävlingsbanor från och med år 2014. Arbetet ska vara klart och kommer att ligga som underlag för beslut på förbundsstyrelsens möte 15-16 juni 2012."

- Textkälla/ Läs mer här

Jag tycker det låter som en bra idé att göra en ordentlig "utredning" angående den nya/förtydligade regeln om loggorna. Att den dessutom tidigast kommer att träda i kraft 2014 tycker jag är superbra. Det ger både tillverkarna och oss ryttare en möjlighet att skaffa fram ny utrustning inom en rimlig tidsperiod.

För mig låg problemet inte så mycket i att loggorna skulle förminskas, utan på vilket sätt SvRF gick ut med informationen - och när. Att komma med en så stor förändring en vecka innan den börjar gälla känns inte rimligt. Jag vet att det tidigare har funnits regler ang storleken på loggor, men måtten har varit större och straffen lindrigare.
Hur som helst, bra beslut SvRF!

Städa, städa!

2011-12-29 @ 15:27:06
Idag ser dagen ganska tråkig ut för min del. Förutom det faktum att det är kallt, grått och blåsigt ute så har jag inte tid för så mycket mer än städning och såna mindre roliga saker.
Imorgon kommer nämligen mitt nyårssällskap i form av en styck Karin och jag lär därför inte lägga någon tid på dessa nödvändiga saker under helgen ;)

Hur som helst så får ni ha det så bra (och kul) under tiden jag fortsätter med städningen. Vi hörs!


Hjärtat sitter utanpå, slår inte som det brukar slå

2011-12-28 @ 15:13:12
Den 28 december har sedan 2003 alltid varit en viktig dag för mig, och även om den fortfarande är det har jag svårigheter att hitta samma glädje idag som under de andra åren. Idag kan jag nämligen inte fira den med min bästa vän, hur gärna jag än önskar det.

Idag skulle vi ha varit tillsammans i 8 år. Åtta hela år.


Som jag saknar dig min vän...

SvRF backar - INTE?

2011-12-27 @ 15:21:39
Det verkar som att SvRF inte backar trots allt, läs mer här.


SvRF backar!

2011-12-26 @ 21:34:05
Det verkar som att både namninsamlingen och FB-gruppen har gjort precis den skillnaden jag hoppats på. Svenska Ridsportsförbundet backar tydligen angående de nytillkomna reglerna vad gäller loggor och deras storlek!

Det är minst sagt skönt att de tog sitt förnuft till fånga, för vilken funktion skulle denna regel egentligen fylla? Hade reglerna gått igenom hade det inneburit stora och onödiga kostnader för oss som inte längre hade utrustning som klarade kraven - och inte pga säkerhetsskäl utan något så löjligt som att logotypen är för stor?!
Dessutom har jag svårt att tro att någon överdomare skulle ha både tid och lust att springa runder och mäta dessa loggor, det hade kanske till och med gått så långt att man hade behövt ta in ännu en domare, vilket skulle inneburit en höjning av startavgifterna.

HÄR kan ni läsa om beslutet.

EDIT Det verkar som om SvRF har haft ännu en överläggning och denna gången beslutat att stå fast vid sina beslut ang loggor, däremot är reglerna förtydligade. Reglerna gäller endast inne på tävlingsbanan och innefattar varken sadel eller benskydd (puh!).
Länken ovan innehåller inte heller riktigt samma fakta som under gårdagen, bla är ett avgörande uttalande bortplockat. (Här kan ni läsa första versionen, dock med "kommentarer" från Hästmagazinet...)


Nä, vår utrustning, den behöver vi!

Tävling hos JoE

2011-12-26 @ 15:28:34

Klicka HÄR för att komma till tävlingen

Julklappar 2011

2011-12-26 @ 15:15:29
Så, nu har jag äntligen fått tummarna ur att fota det jag fick under julaftonen! Eftersom jag redan fått ett nytt objetiv och ett välbehövligt datorbatteri förväntade jag mig inte några fler julklappar alls, så jag kan därför säga att jag är mer än nöjd ^^,


Lite pengar inför GHS


Anthon Berg's Mini Marzipanbröd (*.*)


En julig T-shirt, något som mamma alltid får för sig att köpa ;)


Och Hippson Magazine! Jag tror mamma har tjuvläst på bloggen... Och eftersom du ändå läser: Mamma! Jag vill ha en transport...

Detta är vad som låg under vår julgran detta året! Jag hakar på Malou och ber er länka till era julklappsinlägg i kommentarsfältet, så både jag och resten av mina läsare kan få se vad ni fick!

Nyår - Warnmark flyttar in

2011-12-26 @ 14:04:27
Nyår närmar sig med stormsteg, och detta året kommer jag spendera nyårsafton ute i Helsingborg tillsammans med ingen mindre än Karin! Vi har fyra fullspäckade dagar framför oss, och jag kan inte tänka mig att det blir annat är grymt! :D

Hur har ni tänkt ringa in det nya året?


Lite off

2011-12-25 @ 22:30:24
Såhär lagom till lovet, julen och framförallt nyår har jag dragit på mig en jäkla förkylning. Ena dagen var jag frisk som en nötkärna, nästa kunde jag knappt andras. Idag har jag inte gjort mycket mer än legat apatisk i sängen, men förhoppningsvis kommer det ge mig mer energi inför den kommande veckan!

Hur som helst firade vi julen hemma i år och det har blivit en hel del fina presenter! Jag tänkte försöka ta bilder imorgon och visa er :D

Jag hoppas att ni alla hade en bra jul!


Jag trotsar årstiden, och lägger upp en somrig bild istället!

GOD JUL!

2011-12-24 @ 15:22:52
Uppdatering under dagen kommer vara fortsatt låg, men det är ju ändå julafton! Jag antar att de flesta av er är alldeles för upptagna med julfirandet för att ha tid att kika in här också ^^,


Ändringar i TR

2011-12-24 @ 14:47:45
Jag tror att de flesta har hört talas om de nya reglerna ang loggor vid det här laget, om inte så är det detta som gäller from 1 januari 2012:

2.1 Kläder och utrustning

3 cm² (1 cm hög och 3 cm bred) för kläder och utrustning med undantag för selar under körning.

2.2 Fordon

50 cm² (5 cm hög och högst 10 cm bred) på varje sida av fordon under dressyrmomentet i körning och i precisionsmomentet.

2.3 Remmar i körning

Storleken av remmen som identifierar tillverkaren, får inte vara längre än tio centimeter (10 cm), och får visas endast en gång på varje sele under körning.

3 Övrigt

3.1. Arrangörer får visa namn eller logga på tävlingssponsor på tävlingsfunktionärer på tävlingsområdet och på de tävlandes startnummerlappars fram och baksida under uthållighetsprovet i fälttävlan och distans. Storleken på namn och/eller logga på de tävlandes nummerlappar får inte överskrida 100 cm².

3.2. På fritidskläder/överdragskläder är det tillåtet med reklam.

3.3 All reklam på hästtäcken inne på tävlingsbanan är förbjudet på alla tävlingar

inom eller utom Sverige. Undantaget är överlämnande av sponsortäcke vid prisutdelning.

 

Om ni, precis som jag, tycker att detta är helt absurt råder jag er att gå med i DENNA Facebook-gruppen. FB har gjort underverk tidigare, och jag tvivlar inte på att det kan lyckas ännu en gång!

 

Jag vill knappt tänka på hur mycket av min utrustning som skulle behövas bytas ut om reglern går igenom. På rak arm kan jag säga att min stövlar, min hjälm och min dressyrsadel aldrig mer hade kunnat befinna sig på en tävlingsplats...


Ready to race?!

2011-12-24 @ 07:03:00

Åh, precis min humor! Haha

I juletider

2011-12-23 @ 12:43:48
Jag har knappt förstått att det är julafton redan imorgon, är det redan vinter? Samtidigt kan jag känna att denna hösten har varit fruktansvärt lång, kanske en av de längsta någonsin, och att jag knappt minns hur det är att ha en frisk och ridbar häst.

Hur som helst så har mamma julpyntat så gott som hela huset, och jag måste erkänna att det är himla mysigt! Jag ska slå in paket och sedan ska det även bakas julgodis! Någon gång under dagen ska jag självklart även upp till stallet.


Bestulen

2011-12-22 @ 23:12:48


Direkt när jag kom till stallet idag blev jag bestulen på min kära (och gigantiska) reflexhandske. Som tur är lyckades jag få tillbaka den genom att finta vilddjuret som kidnappat min följeslagare, och ta ut detta ur buren. Han fick sitt straff i spolspiltan senare, där han fick stå i säkert 15 min medans jag mockade. Jag tror det ska ha fått honom att tänka till innan han gör något liknande igen..! ;)

Tävling hos Topdressage

2011-12-22 @ 00:39:48


Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

Tävling hos Dressyrmupparna

2011-12-21 @ 23:29:01


Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

SEGER!

2011-12-21 @ 15:39:10
Precis som jag hoppats (och trott ;)) tog vi återigen hem segern! Det är tredje året i rad som vi går på jullov som vinnare, och det är väl inte fy skam?

Detta med lekar är något som jag verkligen tycker är underbart roligt och förmodligen aldrig kommer växa ifrån. Innerst inne är jag inte mer än ett fruktansvärt tävlingsinriktat litet barn, haha!

Visst var vi snygga?!Jullov!

2011-12-21 @ 13:05:00
Då var det efterlängtade jullovet äntligen kommet!

Dagen har spenderats nere i ena manegen på skolan där vi ägnat oss åt en massa lekar, och förhoppningsvis har min klass tagit hem segern i år igen! Dragkamp är minst sagt vår paradgren! Inlägget är tidsinställt, därför vet jag inte hur det verkligen har gått för oss ;)


Tuffaste klassen någonsin, eller vad säger ni?! Hittar ni föresten mig på bilden? ;)

Syns det att han går med täcke?

2011-12-21 @ 08:13:00

Dagens outfit

2011-12-20 @ 20:17:47
"Dagens outfit" efterfrågas med jämna mellanrum, så här får ni!
Tar dock bara med de saker som faktiskt syns på bilden ^^,

Träns: Clardige House
Sadel: Tekna
Stigbyglar: Compositi
Ländtäcke: Märkeslöst från Ullared
Hjälm: JW
Jacka: On the Peak
Ridbyxor: CRW
Shortshaps: Mountain Horse
Skor: CRW

Trav!

2011-12-20 @ 20:10:49
Idag provade jag på att trava Blezter lite, något som jag måste säga gick väldigt bra! I början var han dock lite klumpig och "ojämn" (inte oren, bara lite ur takt typ), nästan som om han glömt bort hur man gör... Haha

Hur som helst skötte han sig galant och verkade tycka att det var roligt, jag tyckte åtminstone det! Däremot måste jag säga att min kondition har försämrats avsedvärt den senaste veckorna (varit sjuk osv) så det är verkligen något jag måste ta tag i. Kanske börja lovet med träning?


Något gallig i vänster fortfarande, men det är något som ska försvinna med rörelse. Håller tummarna för att allt detta inte går upp igen...

En del av mitt hjärta, kommer alltid slå för dig

2011-12-20 @ 13:48:00


Mål 2012

2011-12-20 @ 08:41:00
Som jag nämnt tidigare försöker jag planera in min och Blezters tävlingssäsong 2012, men för att göra det krävs det såklart att jag har några mål och milstolpar utstakade!

Allmänna
- Stärka galoppen! En bra galopp är A och O i både dressyr och hoppning, och jag tror att det kommer behövas mycket galopparbete för att få honom i form igen efter höstens händelser.
- Jobba vidare på lösgjordheten.
- Mer reglerbar form, något jag jobbar med redan nu.
- Kontroll och samling! Detta hör på sätt och vis ihop med punkt nummer ett som måste uppfyllas för att denna ska kunna vara möjlig att uppnå, nämligen att jag måste kunna kontrollera galoppen bättre. Det vill säga: länga och korta. Mycket viktigt om vi ska ha någonting att säga till om på hoppbanorna så småningom!

Dressyr
I dressyren har jag som mål att sätta stadiga resultat i LB för att sedan gå vidare till LA och även där göra bra ifrån oss, något som jag vet är ett mycket rimligt mål. För att komma dit krävs det mycket träning, och jag behöver därför hitta en tränare som jag trivs med.
Allt ska finslipas och gångarterna ska utvecklas mer, något som kommer tillsammans med styrka och lösgjordhet.Hoppning
Hoppningen kommer att ligga lite på hyllan under åtminstone de första månaderna på året, dels för att jag inte vet när vi är igång men även av den anledningen att han har ändrat sig så mycket i ryggen att hans sadel inte längre passar. Det ska provas ut en ny så småningom, men tills dess tar vi det lugnt med hoppningen.
När vi är igång igen vill jag sätta nollor i 90 cm och 1 m för att sedan (om vi hinner) gå vidare till 1,10 m. Mål som jag vet att vi med lite träning kan uppnå!Hippson Magazine

2011-12-19 @ 14:52:00
Tidningen Ridsport har alltid varit den ridsportstidning som landat i våran brevlådan med jämna mellanrum, innehållande allt från träningstips till repotage från tävlingar runt om i världen.

Det jag däremot saknar är en större och mer omfattande del om utrustning, något som jag hört att Hippson Magazine ska vara väldigt duktiga på! Även träningstips ska det, enligt rykte, finnas gott om i Hippson och det känns väldigt lockande... Jag är trots allt mer intresserad av utrustning och övningar än repotagen från tävlingsplatserna, så det kanske vore en idé att prova på Hippson?

Läser någon av er Hippson, och vad tycker ni i så fall?


Bildkälla

Tjusigt!

2011-12-19 @ 07:24:00

Såhär ser det ut när man sätter in en lerig häst i boxen...

Eldhoppning

2011-12-18 @ 19:14:22
Här har ni ett kort klipp från showen! Therese Olofsson och hennes Madicken som hoppar :)

Julshowen

2011-12-18 @ 19:10:41
Så ja, då var Söderåsens RF's Julshow över för denna gången!

Kameran fick hänga med idag och jag tänkte bjuda på lite blandade bilder från showen :)


Showen avslutades med "Eldhoppningen" som de själva så fint kallade det! Film kommer senare.

Tycker att det är jätteroligt att även små klubbar som vårt alldeles egna Söderåsen anordnar denna typ av aktiviteter, samma sak gäller träningstävlingar och ridläger. Det håller lite liv i byggnaden liksom! :D

Julshow!

2011-12-18 @ 15:03:42
Jag ska snart bege mig upp till stallet för att så småningom ta in hästarna, därefter vankas det julshow i ridhuset! Jag funderar på att ta med kameran, även om ljuset knappast kan ses som fördelaktigt där inne...

Vi hörs senare!


Blezters foderstat

2011-12-17 @ 15:12:00

Den ser självklart annorlunda ut när han är igång ^^,

Morgon i stallet

2011-12-17 @ 12:13:28
Hela min morgon och förmiddag spenderades i stallet med fodring, utsläpp, mockning och lite andra (oplanderade) saker. Tiden försvann jäkligt fort måste jag säga, vips så var klockan 11 och jag hade inte ens hunnit äta frukost. Kan tillägga att jag är en frukost-människa som behöver den där tidiga måltiden för att mitt huvud inte ska kolapsa helt ;)

Jag ska upp där om ett par timmar igen och ta in alla djuren, eventuellt även skritta Blezter en runda :)

Blezter som 1-åring

Läget

2011-12-16 @ 19:48:35
Måste säga att skadan börjar bli ganska dryg och tråkig nu, han har trots allt stått i snart 3 månader...
Hur som helst står det fortfarande ganska stilla och svullnaden vill inte ge med sig helt hur jag än gör. Han skrittas 30-45 min dagligen, står med stallbandage på natten och går som vanligt i hagen - mycket mer än så kan jag enligt veterinärerna inte göra.

Jag försöker muntra upp mig själv med att planera tävlingssäsongen 2012, även om det är lite svårt att veta när vi ska vara igång igen så känns det åtminstone lite upplyftande! :D


Svullnaden (vänster bak) syns bättre från sidan men ni kan ändå se att kotan och hasen båda är tjockare än vad de borde vara.

Till helgen

2011-12-16 @ 19:00:40
Jag hade tänkt att jag skulle försöka få tummarna ur och verkligen göra den där rundvisningen i stallet som jag lovat. Det finns redan en sedan tidigare men eftersom jag har bytat box osv, efterfrågades en ny - vilket ni absolut ska få!

När jag ändå är igång och skriver kan jag passa på att fråga om det är något speciellt ni vill läsa om? Har ni några idéer, så fram med dem! :D


Tävling hos TLOP!

2011-12-16 @ 12:57:15
Jag är med i utlottningen om ett supersnyggt schabrak från Rider by Horse hos Matilda och Matilda!

Klicka HÄR för att komma till tävlingen!


Lotterihästen 2012

2011-12-15 @ 17:27:23
Nu har GHS äntligen gått ut med vilken häst som kommer stå som förstapris under GHS 2012! Jag tycker alltid att det är roligt att se och läsa om årets häst, det är utan tvekan både fina och trygga hästar.

Chardas (Coriall - Couleur Rubin) är en valack, född 2007 och mäter 167 cm i mankhöjd. Precis som sina föregångare är Chardas uppfödd på Bollerup.
Han beskrivs som en harmoniskt byggd häst med framåtbjudning och luftiga, vägvinnande, gångarter.

Bild- och textkälla


Pannband från GG

2011-12-15 @ 08:10:00
Det har länge spekulterats om att det är pärlorna som kommer ta över efter swarovskikristallerna, men jag tror att blinget kommer hänga sig kvar ett bra tag till! Pärlor har ändå lite mer dressyrstuk över sig och jag är inte säker på att de skulle göra sig så bra på hoppbanan, men vem vet? Snyggt är det i vilket fall som helst, dock är jag inte säker på att Blezter skulle passa i det...Finns hos Sharpman för 329:-

Ridsport på TV!

2011-12-14 @ 14:32:00
Som ni kan se så visas det en hel del ridsport på TV denna veckan, vilket jag tycker är jätteroligt! Som vanligt är det Eurosport som står för de flesta sändningarna, har ni inte den kanalen uppmanar jag er att skaffa den. Det är värt det, speciellt om man är sportnörd som jag. ^^,

Onsdag 14/12

Eurosport HD
18:40 (19:40)
Ridsport
Global Champions Tour.

Eurosport HD
19:40 (20:40)
Ridsport
Champions Challenge.

Eurosport HD
20:40 (21:40)
Ridsport
Hopp. Världscupen. Från Geneve, Schweiz.

Eurosport HD
22:00 (23:30)
Ridsport
Olympia International Horse Show. Från London.Lördag 17/12

Eurosport HD
22:00 (23:30)
Ridsport
Olympia International Horse Show. Från London, Storbritannien.


Söndag 18/12

SVT1
16:00 (17:55)
Ridsport
Världscuphoppning från London.


Eurosport HD
22:15 (23:30)
Ridsport
Hoppning. Olympia International Horse Show. Från London, Storbritannien.

Produktbilder

2011-12-14 @ 13:59:56
Mellan feberattackerna har jag roat mig med att försöka ta lite produktbilder med mitt nyaste tillskott till objektiv, vilket gick över förväntan! Måste säga att det är ganska roligt att göra denna typ av fotografering också, och inte bara hästar :)


Mitt minne

2011-12-14 @ 07:24:00
I förrgår fick Karin hem en fruktansvärt fin ring i guld med sin ponnys tagel inflätat, som ett minne av sin förlorade vän.

Daffans bortgång kom så plötsligt för mig och mitt i chocken hade jag inte en tanke på att ta något tagel från henne, däremot har jag sedan många år tillbaka en bit sparad och även om det kanske inte räcker till att göra något liknande, känns det skönt att ha den kvar.

Vad jag har kvar, som en symbol av henne, är silverhjärtat med hennes namn inristat. Detta hjärta tog månader att göra för mig, men jag var så otroligt stolt över det. Att tillverka ett hjärta i silver med min bästa väns namn inristat, det var det finaste den 13-åriga jag kunde framställa.


Som ni ser på bilden, är det mycket välanvändt...

Toppad häst

2011-12-13 @ 20:03:15
När det är såhär tråkigt väder är det minst sagt skönt att ha ett ridhus att gå in i, även om det är väldigt litet så uppskattar jag det galet mycket!

Vi håller oss fortfarande bara till skritt, tyvärr, men jag hoppas verkligen att vi kan börja komma igång snart igen. Hur som helst var det en relativt toppad liten 4-åring jag satt på idag, bla höll han på att krypa ur skinnet när en ponny fes sidanom honom. Haha, jisses!


Snacket på läktaren

2011-12-13 @ 15:36:00
Som ni vet tillbringar jag många timmar om året ute på tävlingsplatser, antingen som ryttare eller fotograf, och något som slagit mig (framförallt på senare tid) är snacket som går över läktaren.
Värst skulle jag säga att det är på ponnytävlingar och det är sällan barn som pratar illa om andra, utan det är sorgligt nog de vuxna som kräker ur sig fruktansvärt elaka kommentarer om ryttarna.

Det jag inte förstår är hur en förälder ens har mage att kläcka ur sig alla dessa saker om någon annans barn, eller om någon människa över huvud taget. Jag tror inte att de bara skulle låta det passera om det var deras egna barn det pratades om, och om de gör det - vad är de egentligen för föräldrar?

Att ge sig på ett barn tycker jag är lågt, utan tvekan, men att dessutom göra det bakom ryggen? Vad är dessa för olyckliga stackare till människor? Det är bara osäkra och fega människor som inte kan hävda sig på annat sätt än att trycka ner andra.Jag älskar dig. Alltid.

2011-12-13 @ 10:21:00

Eskadron ProSafe Memo

2011-12-12 @ 11:56:00
Egentligen behöver jag inte några fler senskydd, men ett par av denna modellen hade jag inte tackat nej till! Vi får väl se om där blir ett par inköpta på GHS? Visserligen är det mest dressyrsaker jag ska titta efter där, men man vet aldrig ^^,
Finns på Cheval och HEP för 879:-

Kost och hälsa

2011-12-12 @ 07:24:00
Ridningen är en sport som, inte helt olik många andra, utsätter kroppen för stora ansträningnar. För att klara av dessa belastningar med minsta möjliga slitage krävs det att kroppen är i topptrim - både fysiskt och psykiskt.

Hästens foderstat och träningsschema är oftast beräknat in i minsta detalj med rätt mängd protein, energi, vila, styrka- och konditionstränig medan en stor del av oss ryttare lever på snabbmat och "har inte tid att träna".

Fotbollen, ishockeyn och handbollen är några exempel på sporter som ligger ett par steg före ridsporten vad gäller kostlära, framförallt då det i stor bredd anordnas föreläsningar inom område. Jag har varit medlem i tre olika klubbar under mina år i hästvärlden, och inte någon av dessa har tagit upp frågan om kostens betydelse, vilket jag tycker är väldigt konstigt. Genom att inkludera kostlära i träningar och lagsatsningar kan man öka ekipagens chans till framgång och därigenom även få bättre återbäring av de resurser som lagts ner. Kort sagt är det något alla, och inte minst klubben, kommer tjäna på!

Jag tror att en väldigt liten del av dagens ryttare har någon större kunskap om sambandet mellan kost och träning, och tyvärr måste jag säga att inte heller jag kan riktigt så mycket som jag borde.


Såhär brukar min frukost se ut, ganska bra även om den kanske inte är fullkomligt optimal ändå. Sockerboven i denna bilden är utan tvekan flingorna som innehåller hela 22g/dl men då jag oftast häller i mindre än så känns det inte allt för farligt.

Standing still

2011-12-11 @ 21:23:43
Jag har så mycket tankar i huvudet just nu, så många ord som inte bildar annat än osammanhängande meningar, att det är svårt att få fram något vettigt alls.

Blezters ben står det ganska stilla med just nu och det lär tyvärr ta ett tag till innan vi är helt igång igen är jag rädd. Planeringsmänniska som jag är vill jag gärna spendera vinterhalvåret med att planera de kommande tävlingarna men det känns ganska lönlöst just nu med tanke på att jag inte har den blekaste aning om när vi kan vara igång igen.


Linda hästens ben - film!

2011-12-11 @ 11:32:00
För ganska länge sedan fick jag önskemål om att visa hur jag lindar, och igår kom jag äntligen till skott!


OBS att jag i vanliga fall sätter padden lite längre ner på baksidan av kotan än jag gjorde nu, dock var jag så koncentrerad på att prata så ni skulle höra att jag missade detta haha! Förlåt...
När vi ändå är igång, så är vinkeln lite konstig också ;)

Apple in my <3

2011-12-11 @ 08:25:00
I hela mitt liv har det varit PC som gällt, ingenting annat. Om jag ska vara helt ärlig visste jag för 5-6 år sedan inte ens att det fanns något som hette Apple (IBM), inte heller visste jag vad jag gått miste om under alla dessa år.

I 1,5 år har jag använt mig av Apple's produkter och tycker att de tillhör de absolut bästa. iPod, MacBook och iPhone är de saker som hitintills är i min ägo, men jag är säker på att listan med tiden kommer göras längre.

Så det är alltså på denna underbara MacBook som allt blir till ^^,

"Det som inte går att laga med silvertejp, är trasigt"

Löst licens!

2011-12-10 @ 23:45:07
Idag löste jag en livstidslicens till Blezter, även om vi har en bit kvar innan vi kommer ut på tävlingsbanorna igen så ville jag ha det gjort innan årsskiftet.

Suget ligger just för tillfället inte på tävlingar utan snarare på träningarna! Så underbart det ska bli att få komma igång lite mer igen, så taggad jag är! :D


Knåpar och har mig

2011-12-10 @ 16:33:17
Jag är fortfarande inte helt frisk och har därför tagit det ganska lugnt idag.
Jag har dock knåpat ihop lite inlägg, planerat kommande inlägg och försökt mitt bästa för att hjärnan ska samarbeta med mig idag, vilket har fungerat förvånandsvärt bra!

Jag ska alldeles strax stick upp en liten runda till stallet och vi lär väl höras efteråt :)


Jag ska, jag ska!

2011-12-09 @ 16:36:23
Mängden uppdateringen behöver jag inte ens kommentera, för det är något jag kan tänka mig att ni märkt av ganska bra själva.

Vi hoppar istället direkt till den delen där jag säger att jag mår bättre och (förhoppmingsvis) kan köra igång lite mer med bloggen igen. Så fort hjärnan klarnat lite till ska ni nog se att det kan bli fart här igen!


Fruktansvärt fin häst det där, finns inget mer att säga...

Tävling hos Karin!

2011-12-07 @ 22:32:00
Missa inte Karins bloggtävling där ni har chans att vinna produkter från K9 Horse!Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

Och ännu lite mer

2011-12-07 @ 07:01:00
Här får ni den (förmodligen) sista mini-bildbomben från Julahoppningarna! :)


Pumpar mer

2011-12-06 @ 22:22:00Det knallar och går

2011-12-06 @ 19:43:07
Ni får ursäkta att jag inte är fullt lika aktiv som jag brukar men det har sina förklaringar. Under helgen har jag inte varit på topp och både igår och idag har jag inte gjort mycket annat än legat i sängen med feber, magont och illamående - något som inte är världens mest inspirerande kombination.

Hur som helst är det desto bättre med Blezter nu för tiden! Det går sakta (mycket sakta) men det går åtminstone framåt med skadan. Vi skrittade en runda i ridhuset igår och jag försökte lägga fokus på att få honom att sänka sig, vilket jag lyckades ganska bra med och det märks att spänningarna gett efter en bit :)Ännu en bild

2011-12-05 @ 16:10:56
Eftersom varken jag eller vårt internet gör många knop idag (jag är sjuk, vad internet-uppkopplingen har för ursäkt vet jag inte...) blir det svårt att producera inlägg på löpande band.
Tills dess att vi båda är lite mer på tårna, får ni se ännu en bild från igår - en som jag faktiskt är ganska nöjd med! Och jo, hästen var verkligen sådär vit ^^,


Nikon D3000 + Nikkor 50mm 1,8

Julahoppningarna

2011-12-04 @ 22:14:42
Idag befann jag mig på ÅPK och Julahoppningarna en liten stund, precis som planerat. Jag hade gärna velat avsluta mitt sista ponnyår här men så blev det inte. Om jag verkligen hade ansträngt mig hade jag kanske kunnat hitta en ponny att starta, men det kändes på sätt och vis inte så viktigt i och med att jag inte haft någon vidare lång ponny-karriär ;)

Jag har inte hunnit köra in mig på objektivet helt ännu (kombinerat med att ljuset där inne är det sämsta på länge) vilket ledde till ett varierat resultat bland bilderna. Några blev ganska bra medan andra blev... hm... mindre bra? Haha! Hur som helst tror jag att det kan bli kanonbra när jag väl hittat känslan i det! :)


Här är en av de bättre bilderna :)

TILL SALU!

2011-12-03 @ 20:46:57
Har äntligen fått tummarna ur och lagt ut mitt blåa Pessoa-schabrak på annons.

Alltså;
Ett blått Pessoa-schabrak i stl FULL.
Använt en del men fortfarande fint, skicket ser ni på bilden.

Pris: 180:- (plus ev frakt)

Kommentera eller maila vid intresse, Littleicee@hotmail.com


Quote

2011-12-03 @ 09:19:00
"We will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends"
- Martin Luther King JrEnsam, eller i flock? - Mitt svar

2011-12-02 @ 15:39:24
Förra veckan ställde jag en fråga till er läsare huruvida ni tyckte att hästarna skulle gå ensamma, eller i flock. Just när det kommer till hästarnas utevistelse så är det en diskussion som många, om inte alla, har någon åsikt om och det var roligt att se att det trillade in så många kloka svar.

Min åsikt;
Hästen är ett flockdjur och jag tycker att de ska behandlas därefter - om det finns möjlighet! Blezter har alltid gått tillsammans med andra hästar och alltid varit väldigt snäll och låg i rang. Många täcken har blivit sönderbitna, men jag har låtit honom gå kvar då han trivdes med sällskapet!

När han flyttade hem till Billesholm i april 2011 valde jag att återigen släppa honom i flock, vilket till en början fungerade ganska bra. Med tiden åkte han på storstryk allt oftare och jag märkte att han inte bara mådde fysiskt dåligt av det, utan även psykiskt och valde därför att sätta honom i en egen hage (maj?). Jag märkte direkt en stor attitydskillnad från hans sida och det var väldigt skönt att slippa se honom komma in med nya bitsår var och varannan dag. Han skadade sig även 2 gånger under den korta perioden han gick i flock, varav skada nummer två hade skrämmande likheter med en senskada (första var en rejäl vrickning).
På grund av dessa händelser väljer jag att ha honom i en egen hage där han kan må bra, för han trivs trots allt väldigt bra ensam också :)


Att sätta hästen ensam för att eliminera skaderisken tycker jag bara är korkat, hästar är trots allt hästar och det finns alltid en risk att de skadar sig - även om de går själva. Att däremot flytta en häst som far illa - det tillhör sunt förnuft.

Tullstorp

2011-12-02 @ 15:22:07
Precis som ni alla gissade på under gårdagen, så var vi på Tullstorp!

Det var ett studiebesök som skolan/djursjukhuset fixat åt oss och det var minst sagt roligt att se deras stora och superfräscha anläggning. Tyvärr resulterade morgonstressen i att jag glömde kameran hemma, så jag har endast mobilbilder att bjuda på.


En del av ridhuset. Baren (ovanför speglarna) var löjligt bra inredd och jag hade inte tackat nej till att bo där inte...


Utbildningsstallet


Ridhuset, sett från hingststallets sadelkammare


Utbildningsstallet (igen) med ridhuset i bakgrunden


Utbildningsstallet med en gummimatta till stallgång, golvvärme i sadelkammaren och spotlights i stallgolvet. Inte illa pinkat!

I stora drag kan jag säga att det var en väldigt fin anläggning och den slående upplevelsen var lugnet som låg över markerna. Allt var tyst, lugnt och fridfullt - precis så som ett stall ska vara.

Ser ni var vi var?

2011-12-01 @ 14:58:08


RSS 2.0