Sneak peak

2012-12-21 @ 14:38:00
Här får ni en liiiten sneak peak på hur det ser ut än så länge! ;)
 

Oops

2012-12-21 @ 13:51:31
Hej alla fina!
 
Nu var det snart två veckor sedan jag postade något här sist, oops! Anledningen till det är att jag haft annat att göra plus att det inte finns så mycket att säga om hästlivet för tillfället. Blezter står snällt i sin box med bandage på, och jag tar hand om honom. Mockar, borstar, lägger om bandagen och fixar mat - alltså allting som går att göra just nu. Känner att det kanske inte hade varit så himla intressant att läsa om?
 
Det enda som faktiskt hänt med Blezter sedan sist är att den allra största ruvan (1x1,5 cm ungefär) lossnade, och han blödde då igenom bandagen. Jag ska erkänna att mitt hjärta stannade när jag fick se bandaget, för även om det inte var mycket blod så var det tillräckligt för att det skulle kunna ha gått riktigt illa där inne. När bandaget väl var av så såg allting fint ut (tack och lov!) och han fick på sig ett annat slags bandage med steril kompress och lite andra gottigheter.
 

Som några av er kanske minns så skulle jag göra en rejäl uppfräschning av mitt rum här hemma nu under hösten, och jag är faktiskt strax klar. Det tar en hel del tid när man ska renovera gamla möbler osv, men fint blir det! :D Kanske kan ni få en liten sneak peak redan idag?
 

Specialskon

2012-12-09 @ 13:00:00
 
Ovan ser ni en bild på Blezters nya specialsko. Det är lite svårt att förklara funktionen med den utan att dra iväg med världens text men jag ska absolut göra ett försök!
 
Såhär är det; för att påskynda läkningen av senor och ligament samt minska risken för att skadorna ska förvärras har skon byggts upp något på insidan, kring 3-5 mm skulle jag gissa. Varför man valde att göra så är att den skadade sidan nu kommer något högre upp än den oskadda och därmed slipper senor och ligament tänjas lika mycket vid varje steg. Förstår ni? :)

Bild på benet

2012-12-08 @ 21:16:23
 
Bilden är från idag och visar runt 75% av den utvärtes skadan. Ser mycket fint ut! :D
 

Lädervård

2012-12-08 @ 09:30:00
 
Ovan ser ni mina absoluta favoriter när det kommer till putsning; Stübben Glycerintvål och läderfett från B&E! Tvålen används för att torka av träns, grimmor och sadelgjordar efter varje användning medan fettet kommer fram betydligt mer sällan, främst då varken läder eller sömmar mår särskilt bra av för mycket fett.
 
Om jag ska vara helt ärlig har detta använts vid putsning av stövlar, chaps och skor under en längre tid - vilket tydligen ska vara ett stort no-no. Men, med tanke på att mina saker hållit i många år så är det kanske inte så hemskt ändå? Äh, med mina nya stövlar ska jag försöka vara duktigare och putsa med skokräm och grejer!

Virrig fredag

2012-12-07 @ 20:06:48
Jisses vad jag har varit snurrig idag! Händer inte ofta att jag knappt vet vad som är fram och bak på mig själv, men när det väl slår till är det verkligen utom kontroll, haha! Jag var tvungen att kolla igenom allting tre gånger så jag inte glömt något innan jag vågade lämna stallet, fy fasen vilken mardröm om jag skulle råka lämna en grep i boxen eller glömma att fylla vatten. Uuusch! Som tur var så var allting bra :)
 
Det visade sig att jag inte heller har helgen denna vecka, utan nästa istället. Blev lite panikartat och problematiskt i och med att jag jobbar nästa helg, men jag lyckades som tur var byta bort den med en annan i stallet. Haha, ja jisses alltså...
 
På tal om virrig så glömde jag kameran hemma idag...

Mina sadlar

2012-12-07 @ 13:00:00
Vi har två sadlar, en hopp och en dressyr, och jag är väldigt nöjd med båda. De ligger bra på Blezter och jag sitter bra i dem - perfekt med andra ord!
 
Först ut har vi dressyrsadeln som kommer från Tekna. Införskaffades i början av september 2011 och används vid dressyrarbetet (såklart) samt när vi skrittar ute i skogen. Anledningen till att jag väljer denna när vi ska ta det lugnt är att jag sitter stadigare än i hoppsadeln, vilket egentligen säger sig själv. Mina knän trivs inte heller med att jag rider i korta läder hela tiden, så det är skönt att kunna variera lite.
 
 
Hoppsadeln är en Prestige Golden Star som införskaffades i maj 2012. Används i hoppning, markarbete, konditionsträning och oftast vid vanliga uteritter. Med andra ord blir det en hel del. Måste även tillägga att jag älskar färgen! :D
 
 
Till båda dessa har jag en fårskinnspadd från HKM med bred och fin kanal.

Tavla

2012-12-07 @ 09:17:00
 
Ovan ser ni en av de bilder som förhoppningsvis kommer pryda min vägg så småningom, när allting är renoverat och klart (om ett tag med andra ord, haha).
 
Tekniskt sett är den långt ifrån perfekt, på många plan faktiskt, men den väcker många minnen för mig. Bilden sitter inne på en enorm mängd känslor, motivation och beslutsamhet som jag vill vakna upp till varje dag. Ja, som ni förstår tycker jag verkligen om den!
 

Torsdag

2012-12-06 @ 21:13:26
Jag sitter just i denna stund nerbäddad under täcket med go musik i öronen, detta i hopp om att återfå lite värme i kroppen. Har varit genomkall hela dagen så det skulle absolut sitta fint med lite upptining såhär på kvällskvisten.

Uppdateringen kan förhoppningsvis vara tillbaka till det normala redan imorgon då jag även ska försöka skriva ihop lite inlägg inför helgen. Jag har stallet denna helgen, vilket innebär att jag tar alla fodringar och in-/utsläpp under hela helgen, samtidigt som jag ska stå som funktionär på klubbens regionala storhästhoppning under söndagen. Utöver det ska (såklart) min fina häst tas om hand, så sag vet inte riktigt hur mycket tid jag kommer ha att blogga då. Med andra ord så är detta med tidsinställda inlägg verkligen guld värt! :D
 
Vad gäller Blezter så rullar saker och ting på, det finns inte så mycket mer att säga om saken. :)
 
Får försöka klicka lite nya bilder i dagarna, för såhär kan vi ju inte ha det!

Vad säger ni?

2012-12-05 @ 09:00:00
Efter gårdagens veterinärbesök försvann alla bloggidéer ur mitt huvud, det är verkligen helt tomblåst. Så, därför ber jag er om lite hjälp; vad vill ni läsa om? Peppra med förslag!
 

Tisdag

2012-12-04 @ 19:34:22
Idag har det som vanligt varit hästar på schemat, och inte så mycket annat. Även om där händer mycket utanför hästvärlden så blir det på något sätt ändå så att allting kretsar kring just dessa djur dagarna i ända. Men, jag klagar inte! :)
 
Dagens återbesök gick helt okej. Veterinären höll med om att benet såg mycket bättre ut vad gäller svullnad och läkning, vilket var skönt att höra! Faktum är att det var så pass fint läkt att vi kunde göra ett nytt UL på ställen som tidigare varit helt omöjliga att få bilder på. Det gick inte heller att se hur senorna och ligamenten i detta område såg ut under operationen, bortsett från sträcksenan där man kunde se skadorna med blotta ögat.
Hur som helst var skadorna lite kraftigare än vad vi först trott och konvalecensen kommer bli längre, hur lång vet jag inte. Han fick på sig en specialsko som ska avlasta insidan av benet och underlätta hela läkningen, vad den heter (om den ens har ett namn) vet jag inte. Han har fortsatt boxvila fram till nästa återbesök som är om 6 veckor, alltså i mitten av januari, och vi får hålla tummarna för att allting ser bättre ut då :)
 
foto; Malou Kastman

Återbesök idag

2012-12-04 @ 13:00:00
Idag är det dags för återbesök med Blezter och förhoppningsvis ser allting, efter omständigheterna, bra ut. När vi var inne för två veckor sedan såg det bättre ut än gången dessförinnan så jag hoppas verkligen att vi fortsatt på samma spår. Jag tycker det ser himla fint ut och det känns såklart positivt, det svåra är att där finns många saker man inte kan se med bara ögat. Hoppas på att kunna göra ett UL över hela benet idag, vilket inte gått tidigare pga såret :)
 
Kändes som om det kunde passa bra med en sommarbild nu i vinterkylan!

Finsmakarens favorit

2012-12-04 @ 09:00:00
 
Blezter är minst sagt en kräsen liten herre och äter långt ifrån allting. Smakar gör han gärna, oavsett om det faktiskt är ätbart eller ej, men det är sällan han väljer att behålla det i munnen. Äpplen och morötter är han väldigt förtjust i men det är för min del väldigt praktiskt att ha något "mindre färskt" att bjuda på emellanåt, om ni förstår hur jag menar?
 
Provade ett par olika sorter men ingen verkade falla herren i smaken, förrän jag i somras köpte en påse nere i Falsterbo med jordgubbssmakande godis från HippoTreats. Han blev väldigt glad för dem, tyvärr verkar det vara svårt att hitta någonstans de säljs. Med andra ord får jag köpa på mig ordentligt i Göteborg (som faktiskt "bara" är 4,5 månad bort, haha)!

1 augusti 2007

2012-12-03 @ 17:17:00
Att leta igenom gamla bildmappar på datorn är en alldeles speciell känsla, inte minst när bilder som dessa kommer fram. De föreställer min och Daffans sista "riktiga" P&J tillsammans, som ägde rum på min 14-årsdag.
 
Även om bilderna inte är speciellt vackra varken fotomässigt, utrustningsmässigt eller ridmässigt så blir jag väldigt glad över att se dem! De föreställer oss precis som vi var - fartfyllda och lyckliga.
 

Blooper

2012-12-03 @ 13:16:00
 
Precis innan bilden togs lutade jag mig fram för att knäppa upp hacket och lät honom därefter sänka huvudet. Ni ser själva hur bra det gick när jag försökte få upp det igen... Ett fint exempel på hur det kan gå när man inte riktigt tänker sig för, haha!
 

Haginformation

2012-12-03 @ 09:03:00
Eftersom jag står i ett relativt stort stall (22 boxplatser, uppdelade i tre "sektioner") kan det ibland vara svårt att hålla koll på alla ändringar som görs gällande hagvistelser. Vi har sedan tidigare en stor white board innanför ena stalldörren där vi kan skriva upp allt sådant som de andra i stallet bör veta, tex som nu när Blezter har boxvila. Problemet var dock att denna tavla blev full både ofta och snabbt, främst eftersom det finns mer än bara hagarvistelse att ta upp. Ska någon till exempel ta ut en veterinär för tandkoll, vaccinering eller liknande brukar vi alltid försöka samordna detta för att hålla kostnaderna så låga som möjligt, därför blir det en del text här som ni kanske förstår.
 
Lösningen blev då ännu en tavla, fast vid utsläppet istället. Här finns all information man behöver för att ta ut hästarna, vilket minskar risken för att det ska bli några fel. Verkligen kalasbra!
 
Älskar förresten att Blezters namn är felstavat, haha! xD

Söndag

2012-12-02 @ 16:46:01
Jisses vad kallt det är! Visserligen är det bara runt fyra minus men i och med att det blåser en hel del blir man så fruktansvärt genomkall. Det kom dessutom mer snö inatt så nu ligger det åtminstone ett par cm tjockt snötäcke över marken. Absolut fint att titta på men överjävligt att behöva gå ut i.
 
Har hunnit upp till Blezter två gånger idag och ska snart upp en tredje. Då är det alla stallsysslor plus bandagebyte och massa mys som gäller. Ska se om jag kan hitta några riktigt tjocka och mysiga strumpor att dra på så jag inte förfryser under de timmarna :)
 
Arkivbild

Sysselsättning under boxvila

2012-12-02 @ 09:30:00
Boxvila är knappast det mest naturliga för en häst om man säger så, speciellt inte för en pigg och energisk 5-åring. Att gå från bra tränings- och tävlingskondition till att spendera tjugofyra timmar av dygnet i stillhet kan verkligen inte vara lätt, men jag tycker Blezter har skött det helt exemplariskt! Vid närmare eftertanke har han skött allt skit som de fem senaste veckorna fört med sig, väldigt bra. Många hade dukat undan av allt detta han gått igenom, men inte Blezter inte. Där mina vänner, har vi en riktig kämpe!
 
Trots att han står väldigt snällt i boxen vill jag gärna att han ska något att sysselsätta sig med när jag inte är där. Han får hö minst 4 gånger per dygn plus att han står på halm, så han har åtminstone något att pilla med. För att dra ut lite på tuggtiden funderade jag först på ett slow feed-nät men det går tyvärr inte att sätta upp då vi har murade väggar. Bollar är han tyvärr inte så överdrivet road av och ja - vad blir egentligen kvar då? Han fick iaf in sin fotboll i boxen fall i fall han skulle ändra åsikt om den plus att jag tog med en vedklabbe till honom at tugga på, vilket han verkar uppskatta!
 
Blezter har en dörr (till höger i bild) och två fönster att titta ut genom, plus att han kan stå med huvudet över boxväggen och hålla koll på vad som händer i gången. För tillfället har han även sällskap av en annan skadad häst, fast det är tveksamt att han ser speciellt mycket av den med tanke på att den står flera boxar bort.

Uppfräschning

2012-12-01 @ 20:39:16
Som ni kanske ser har bloggen fått sig en lite mer vintrig design, tycker det passade bättre nu när snön har kommit och allt. Bilden i headern är sedan början av året, men den fungerar fint ändå! Kan tyvärr inte ta några nya bilder då Blezter inte får lämna stallet, men förhoppningvis blir det ändring på det snart :)
 
Hoppas ni gillar den!
 
Kan ni inte se den så tryck f5 (eller kommando R på Mac).

Jag saknar dig

2012-12-01 @ 17:28:00

- en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig

Julahoppningarna

2012-12-01 @ 13:20:15
Julahoppningarna 2011
 
Idag drar en av Skånes (eller kanske ska säga Sydsveriges?) största ponnytävlingar igång, nämligen Julahoppningarna på ÅPK! Jag har varit på plats under flera år som fotograf eller hästskötare samt ryttare på storhästarnas Julahopp, och det är en alldeles speciell känsla. Visserligen har ÅPK ett av de absolut kallaste ridhusen som finns på denna jord och det tar ofta flera timmar för mig att återfå funktionen i tårna efter en dag där, men det är så fruktansvärt mysigt att sitta och kolla! Är säker på att jag inte är ensam om att tycka det, med tanke på att läktaren ofta är full och sittplatserna upptagna.
 
I år kommer jag dock hålla mig borta därifrån då jag har lite annat att göra, samtidigt vill jag inte förvärra min förkylning som äntligen verkar gå på rätt håll. Räknade förresten lite på hur lång tävlingsdagen skulle kunna bli för dessa ponnyryttare och kom fram till 3 min/start (istället för att räkna med bangång osv) och då kommer den hålla på i omkring 16-17 h. Helt galet! Haha

Snö!

2012-12-01 @ 09:00:00
Igår kväll föll den allra första snön här nere i Skåne, lagom till advent och allt! Egentligen är jag väl inget jättestort fan av vintern då jag alltid, konstant, och verkligen hela tiden (!) fryser, men jag måste erkänna att den kan vara himla fin. :)
 
När flingorna ringlade ner från himlen och färgade marken vit, låg jag på alla fyra och plockade gräs till sjuklingen. Får verkligen passa på att ge honom färskt gräs nu innan precis allting blir dött och snötäckt, han missar trots allt en hel del gräsätande nu när han står inne i boxen. Försöker kompensera så gott jag kan genom att plocka till honom, fast jag måste erkänna att jag inte riktigt kan komma upp i de kvantiteter han kan haha!
 

RSS 2.0