Bild från idag

2012-06-30 @ 21:54:28
Resultat, film och fler bilder får ni se imorgon! (Grymma Isabell Premfors är fotografen :D)

Hoppträning 27/6

2012-06-28 @ 13:45:28
Har legat lite lågt med bloggningen i ett par dagar då det varit en del brist på både motivation och inspiration. Har engentligen rätt mycket tankar om vad jag kan skriva men lyckas inte riktigt samla huvudet tillräckligt för att faktiskt få ihop något, tråkigt men sant.
 
Hur som helst, igår var det den sista hoppträningen innan sommaruppehållet. Från och med nu kommer det hållas träningar varannan vecka (?), tyvärr kommer det ta ett tag innan jag tränar igen. Åker som ni vet till Falsterbo nästa fredag och stannar där i 10 dagar vilket innebär att jag missar träningen. Nästa kommer alltså inte bli förrän om ungrfär en månad. Åter till träningen:
Gick helt okej! Han kändes lite trött och seg men hoppade ändå fint. Lyssnade bra och hoppade allting utan att tveka. Körde som vanligt lite kombinationsträning, vilket också det gick bra. Avslutade med en oxer på 1,05 som verkligen såg jättehög ut... Blir så när man tränar styrka och kontroll på runt 60 cm hela tiden annars ;) Haha. Jag fick inte den där superkänslan jag haft de två senaste gångerna men som sagt, han hoppade fint ändå!
 
 
Film kommer senare, OM jag kan få programmet att samarbeta!

Min fina

2012-06-26 @ 14:15:00

Dagen

2012-06-25 @ 22:42:32
Som ni märkt har jag legat lite lågt med bloggningen idag, detta för att jag haft lite annat att fixa med. Eftermiddagen/kvällen spenderades i diverse sportaffärer där jag jagade efter ett par bra löparskor, tyvärr hittade jag inga. Känns riktigt surt för jag känner mig så jäkla redo att komma igång, men det får helt enkelt vänta lite till... Blä! Får väl hålla mig till cykeln och PW's i mina halvkassa Reebook så länge.
 
För Blezters del kommer veckan bestå av träning, förberedelser till tävlingen och slutligen tävling! Är så jäkla taggad att få komma ut, men såklart även lite nervös. Kanske lite för nervös till och med? Känner alltid av det med nervositeten rätt rejält men kan oftast hantera den ganska bra, får hoppas att det blir så denna gången med.
 
Under veckan kommer jag förresten ha en extra häst att rida och sköta om då ägaren är bortrest. Blir väl mest skogsridning för vår del men funderar skarp på att prova på lite hoppning/markarbete med den lilla donnan!
 

Ute eller inne?

2012-06-25 @ 09:00:00
I vanliga fall har jag Blezter gåendes ute om natten under sommarmånaderna, förutom dagarna innan tävling då såklart! I år har det dock inte blivit så att han fått gå ute av den enkla anledningen att vädret har varit hemskt dåligt. Inatt var det runt +11 grader och konstant regn, alltså ingen höjdare för hästarna att vara ute. Tidigare nätter har varit ungefär lika dåliga, därför står han inne i väntan på bättre tider!
 
Går era hästar ute om nätterna? Varför, eller varför inte?
 

Kvällstur i ridhuset

2012-06-24 @ 22:38:22
Under hela dagen låg tanken på en mysig uteritt men pga regnet skippade vi den och tog istället en tur i ridhuset. Till att börja med fungerade det inte alls, verkligen inte. Blezter var spänd som som en jag vet inte vad och tog antingen bettet ifrån mig eller släppte det helt. Jag red inget vidare jag heller. Efter en del galopparbete släppte det dock och han kändes väldigt fin! Jobbade mycket utåtställd i vänstergaloppen och det gjorde en viss skillnad, även om det kommer ta ett litet tag till innan han är helt loss kom vi en bra bit på vägen. Höger släppte däremot riktigt fint och vi var minsann inte många millimeter ifrån en fullgod lösgjordhet inte! Åh vad glad jag blir! :D
 

Tävling hos TeamJumpers

2012-06-24 @ 14:50:59
Precis vad jag behöver, men som plånboken säger nej till... Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

Äntligen!

2012-06-24 @ 13:00:00
Jag längtar galet mycket till lördag, dels för att det äntligen är dags för oss att komma ut igen, men även för att jag efter en otroligt lång väntan får använda mitt nyaste AS-schabrak! Jag specialbeställde det i oktober-11, på den tiden som jag faktiskt fortfarande hade ett litet hopp om att vi kunde vara helt back on track igen innan december månad. Tyvärr blev det inte så, väldigt långt ifrån faktiskt, och schabraket har bara legat där hemma på hyllan.
 
Visualisera - min och Blezters bruna utrustning, detta och knoppar *.*

Knoppar

2012-06-24 @ 09:00:00
Välgjorda knoppar på hopptävling är något av det snyggaste jag vet! Är manen i lagom längd och välvårdad kan den även vara snygg som utsläppt, men knoppade manar ligger mig absolut varmt om hjärtat.
 
Av en rad olika anledningar har jag inte knoppat speciellt mycket i mitt tidigare tävlingsliv, inte heller är flätning i allmänhet min starka sida. Men, på något konstigt sätt, har jag ändå lyckats lära mig knoppa relativt snabbt och bra. Tyvärr var det ett tag sedan jag gjorde några knoppar alls, drygt 9 månader för att vara exakt, och det känns som om det kan vara dags att börja få in känslan igen. Alltså kommer det bli lite knopp-träning i veckan så vi kan vara ordentligt snygga på lördagens lokala start! :D
 
Bilden är från ett träningstillfälle förra sommaren, alltså åkte vi inte på tävling med skitig häst ;)

Fler bilder från igår!

2012-06-23 @ 17:00:00

Vilket ekipage!

2012-06-23 @ 14:08:33
 Här snackar vi välriden häst och tuff unge!
 

Blooper

2012-06-23 @ 09:00:00

Glad midsommar!

2012-06-22 @ 20:35:34
 
 

Dagens hittepå

2012-06-22 @ 15:44:10
Som ni kunde se i mitt förra inlägg hoppade jag nordsvensk idag, roligt roligt! Lite speciell känsla, även om jag suttit på hästar som är en bit över 1,80 i mkh så kändes detta väldigt stort på något sätt. Maffigt! Haha
 
Hästen heter Wilmer och är en 8-årig vallack. Rids mest i western, alltså ganska långt ifrån vad jag håller på med. Hade turen och fick låna en hoppsadel så vi slapp hoppa i en western ;)
Fler bilder kommer :)

Sneak peak

2012-06-22 @ 13:44:27
Såhär tror jag aldrig ni sett mig minsann! :D
 

Blezter som 3-åring

2012-06-22 @ 13:00:00
Känner ni igen oss? Haha

De ultimata stallskorna?

2012-06-22 @ 09:00:00
Nja, foppatofflor är väl inte det optimala att ha på fötterna vid hantering av varken smulig halm eller ett djur på drygt 600 kg, men skönt är det! Under flera somrar levde jag i mina foppatofflor och det gick till och med så långt att jag åkte på tävling i ett illgrönt par, haha! Tyvärr råkade jag glömma stövlarna hemma vid ett tillfälle och fick i väntan på dem rida fram i mina foppatofflor. Kan lova att jag drog blickarna till mig!
 
Foppatofflorna kommer inte få hänga med lika ofta denna sommaren, och definitivt inte på tävling, men ett par dagar kan de minsann få pryda mina fötter!
 
Lägg märke till min solblekta dalahäst!
 
 
 

Sen kväll i stallet

2012-06-21 @ 23:55:34
Idag blev det en riktigt sen, och lugn, kväll i stallet. Promenerade upp där tillsammans med en vän, gjorde de vanliga sysslorna (i slow-mo haha) och red sedan ut en runda. Något av det bästa med sommaren måste ändå vara att slappa runt i skogen, och alla härliga tävlingar såklart!
 
Tidigare idag anmälde jag förresten oss till årets första lokala tävling! Åååh spännande :D
 

Grym träning!

2012-06-21 @ 13:51:24
Minns ni att jag förra veckan skrev att det var vår bästa hoppträning någonsin? I så fall kan ni glömma det igen, för här har vi minsann en ny favorit!
 
Han lyssnade fantastiskt bra genom hela träningen men vågade samtidigt ta en del eget initiativ. Bla klarade han av kombinationen (som tidigare varit lite klurig) med enbart minimalt stöd från mig. Även vattenmattan och grinden flög han över utan att blinka.
 
Den übergrymma känslan jag hade syns inte alltid på filmen, men med tanke på de fina orden från Johan så vet jag att jag inte inbillade mig åtminstone ;) Haha

Solbrända mular?

2012-06-21 @ 09:00:00
Även om sommaren är härlig på många sätt och vis så finns det en del nackdelar. Diverse insektsbett och sönderbrända mular ligger för min del överst på listan över sommarens plågor. Båda är svåra att förhindra, inte minst det sistnämnda.
 
Daffan brände mulen varje sommar, hur och vad jag än gjorde för att förhindra det. Ofta smörjde jag mulen med Helosan Sol upp mot 2 gånger per dag, ändå var den blossande röd. Ett år började jag smörja den redan i april månad för att sedan fortsätta fram till någon gång i september. Även om det inte hjälpte särskilt mycket gjorde jag åtminstone vad jag kunde.
På så gott alla hästar utom just Daffan tycker jag att Helosan Sol har fungerat rätt bra! Har man däremot en häst som är svår att smörja kan en flughuva med "noslapp" fungera bra som solskydd!
 
Är mycket tacksam över att Blezter har en mörk mule!
 

Onsdag

2012-06-20 @ 18:20:34
Jag har redan varit en runda i stallet för att mocka och fixa mat, mest för att det lätt blir stressigt att göra det precis innan träningen. Blezter fick även gå och beta lite på gräsbanan medan jag fixade allt i godan ro och som vanligt verkade han uppskatta det.
 
Senare ikväll, om två timmar ungefär, beger vi oss mot Åstorp för ännu en Johan-träning. Är säker på att den kommer bli lika grym som vanligt! :D
 
foto; Angelica Skoglund

Teknikskydd

2012-06-20 @ 15:00:00
Benskydd som sägs förbättra hästens bakbensteknik har blivit allt mer populära, men frågan är hur mycket de egentligen påverkar?
 
De teknikskydden som finns i min ägo sägs lägga ett ökat tryck på senans baksida, något som ska ge ett litet "obehag", vilket i sin tur ska få hästen att lyfta bättre på bakbenen. När jag köpte dessa för drygt tre år sedan var jag i ärlighetens namn inte helt hundra påläst om hur de påverkade hästen, dock tog det inte många dagar innan jag letade upp fakta kring dem. De är inte använda speciellt mycket genom åren, dock har jag satt på dem allt oftare på senare tid. Anledning? Jag känner verkligen ingen skillnad alls. Blezter påverkas inte det minsta av dem utan går precis som vanligt.
 
Framskydd använder jag alltid, däremot hoppar jag inte med bakskydd då jag upplever det som att Blezter trivs bättre utan. Vid uteritter använder jag väldigt ofta bakskydd för att skydda mot grenar och liknande. Sedan 2011 (?) är dessa benskydd inte heller godkända att ha på unghästar i tävlingssammanhang, anledningarna till det kan ifrågasättas. Mig veteligen finns det ingen forskningsstudie som stödjer beslutet som SvRF har tagit, och jag har letat febrilt.
 

Länkbyte med Butik Quse

2012-06-20 @ 10:59:04
Några av er läsare har kanske redan lagt märke till att det numera ligger en länk till Butik Quse i sidspalten till höger? Anledningen till det är att vi gjort ett litet länkbyte, alltså ligger min blogg direktlänkad på deras hemsida, tillsammans med en kortare beskrivning av bloggen. Roligt roligt!
 
 

Ridsport på TV!

2012-06-20 @ 09:00:00
Idag, onsdag, sänder Eurosport från Nations Cup Series (St. Gallen)
Sändningen börjar kl 20:45


"New" in!

2012-06-19 @ 23:34:44
 
Igår blev Blezter en lädergrimma rikare! En väns moster hade gjort en rensning på vinden och då hittat två lädergrimmor. De hade legat där ett bra tag och var därför både lite dammiga och stela, men jäklar vad kär jag blev! Tackar ödmjukast för denna fina gåva, kommer minsann användas väl :D
 
Vad säger ni? Var den inte frän? :D

Produktrecension; Stübben Soft Touch

2012-06-19 @ 15:46:06
För ett par veckor sedan beställde jag hem ett par Stübben Soft Touch. Tanken var att använda dem på träning och tävling för att få fram "det lilla extra" när det behövdes. Anledningen till att jag valde just dessa är att de liggande trissorna är mer skonsamma mot hästen än en "fast" sporre.

Sporrarna sitter väldigt bra på alla mina skor och stövlar, och än så länge har de inte glidit något när jag lagt till skänkeln. Bekväma att ha på och fungerar bra på Blezter. Har aldrig märkt av att han blivit speciellt irriterad eller fightats mot sporren.
Hällorna man fäster sporremmen i var kanske något smalare än normen, men å andra sidan var mina gamla remmar något bredare. För att komma till med sporren måste man vinkla ut foten något, vilket har både sina för- och nackdelar.

Sammanfattning: Mycket nöjd! Ges 4,5 av 5 toasters!

Inköpta på Cheval Ridsport för 377:-Tävling hos Sabina

2012-06-19 @ 12:59:17
Klicka HÄR för att vara med

Sen kväll

2012-06-18 @ 23:21:31
Idag blev det en ganska sen kväll i stallet för min del, men det är egentligen det jag tycker bäst om. Så himla härligt att gå runt alldeles själv och fixa i godan ro medans hästarna står och tuggar i sina boxar! Relativt tidiga morgonar är också mysiga, men mitt på dagen är jag inget större fan av egentligen.

Min överdrivet kärleksfulla lilla häst fick en längre skrittrunda idag, med trevligt sällskap i form av liten vit ponny. Lika mysigt som vanligt :D


Sötingbilden är ett par dagar gammal

Den är kommen!

2012-06-18 @ 22:41:12
Kolla vad som landade hemma hos mig idag! Åååh *.*


De kommande veckorna

2012-06-18 @ 13:30:00
För min och Blezters del innehåller de kommande 3 veckorna, alltså fram tills jag åker ner till Falsterbo, terminens två sista träningar och en lokal hopptävling. Däremellan är det mycket bus i skogen och markarbete som gäller, förhoppningsvis även en tur till stranden med stallfolket! Skulle också gärna åka upp till åsen och ta en riktig långtur, får se hur det blir med den saken.

Under Falsterbo-veckan kommer han få sin "sommarvila", dock kommer han inte ställas av. Dels för att Blezter, enligt fysioterapeuten, inte får vila om jag vill att nacken ska bli helt bra och dels för att det inte känns helt rättvist att tvärt ställa av en häst i den konditionen han är nu. Fördelen med att ställa av skulle vara att han får chans att verkligen smälta allt han lärt sig under de senaste veckorna, men tyvärr går det inte. För att göra det bästa av situationen kommer mamma skritta honom för hand i skogen varje dag, alltså kommer han få chans att ta det väldigt lugn och smälta det som hänt :)


Några bilder till

2012-06-18 @ 11:14:11


foto; Angelica Skoglund

Bilder från idag

2012-06-17 @ 22:42:14
Understa bilden är galet charmig haha!

Foto; Angelica Skoglund

P&R Kågeröd 17/6

2012-06-17 @ 21:04:15
Det fungerade inte riktigt som det skulle med konverteringen av dagens filmer så jag fick lägga upp dem var för sig och utan musik, men det tror jag att ni kan stå ut med.

Vi hoppade två klasser idag och jag tror nog att han är en sån som går allra bäst i andra klassen. Visserligen red jag bättre i den sista, men han kändes bättre där i sig själv.

80 cm - 12 fel
Tyckte han kändes lite "seg" på framridning/framhoppning, var svårt att verkligen få fram den där powern jag vet han sitter inne på. Jag var själv ganska nervös så jag var inte direkt något energiknippe jag heller, alltså var vi båda ganska borta. Fick ändå till några bra språng.

Inne på banan kändes han bättre men jag hade ändå svårt att verkligen få fram honom genom hela kroppen. Det hela kändes lite stumt på något sätt, otroligt svårt att förklara. Jag mesade mig lite igenom banan och vi drog på oss två små rivningar och en volt då jag omöjligtvis kunde rida på hindert så som jag kom. När jag red ut från banan var jag säker på att vi rivit minst 3-4 hinder, inte för att vi var i så många, men jag inbillade mig det.
Det postitiva var rytmen och tempot vi höll igenom så gott som hela banan, och att han hoppade såklart!

90 cm - 4 fel
Tog bara något litet språng på framhoppningen innan vi gick in på banan igen, mest för att få känna lite utan att trötta ut honom. Kändes mycket mer framme denna gången och mer igenom kroppen.

Inne på banan red jag mer offensivt och även om det blev lite fel på något ställe så kändes denna rundan mycket bättre! Han försökte ta lite eget initiativ och jag kunde ändå reglera honom, kalas! Fick en rivning som jag inte är helt säker på varför, men antar att det berodde på vingligheten innan hindert.

Jag var inte speciellt nöjd med någon av rundorna direkt efter jag ridit, men det är jag väldigt sällan. Söker hela tiden efter det perfekta, och när jag inte når det känns det väldigt nedslående. Men, efter att ha snackar lite med Johan och därefter kollat igenom filmerna är jag absolut nöjd med vår insats! :)Söndag, söndag, söndag

2012-06-17 @ 19:52:28
Herre jissanes vilket väder det varit idag! Ena stunden var det sol och klarblå himmel som gällde och i nästa fullkomligt ösregn. Helt omöjligt att veta vad man skulle ha på sig och inte.

Resultatet tänkte jag berätta lite mer om senare när filmerna är uppe på youtube, så ni kan få se allt tillsammans. Några skakiga prints kan jag åtminstone bjuda på :D


Ridsport på TV!

2012-06-17 @ 09:00:00
Idag, söndag, sänder Eurosport från Global Champions Tour!
Sändningen börjar kl 20:30.


Dagens energiknippe

2012-06-16 @ 21:37:45
Tog en uppsutten PW på Blezter idag och som vanligt var där en del sprall i honom. Blir inte riktigt klok på var han får all energi från, för någon speciellt energirik diet går han ju knappast på. Inte något Super Mega Power Sport Extra ++ här inte, vetekli räcker gott och väl för att hålla igång denna herren!

Efter ridningen satte jag mig ner för att putsa igenom utrustningen inför imorgon, så vi åtminstone är rena och snygga.

Ser ni förresten att vi red på vanligt träns idag? :D

Som en liten parantes; jag städade inte sadelkammaren idag... FAST, till mitt försvar kan jag säga att jag faktiskt prioriterade att lägga mer tid på Blezter och putsningen och därför inte hann med det. :)

Inför morgondagen

2012-06-16 @ 12:24:39
Imorgon beger vi oss mot Kågeröd för en P&J, lite nervöst faktiskt! Jag vet inte alls hur han kommer reagera på omgivningarna eller hinderna, speciellt det sistnämnda är jag lite orolig för. Visserligen har Kågeröd en ganska "snäll" hinderpark (om jag minns rätt) men iom att han kan vara rätt tittig så finns risken att han trillar ihop och dör av skräck ändå... Haha. Min specialitet är verkligen att måla upp en bild av precis allt som kan gå fel, måste sluta med det!

Att tänka på till imorgon:
- Lägg upp ett lagom tempo! Undertempo gör honom "slö" och lite tveksam i sprången, övertempo kan göra honom flack och jag får svårt att se distanserna. Lagom är bäst alltså!
- Om vi kommer fel på hinder, gå av stort istället för att krypa nära - han klarar av det bättre.
- Ha honom fram till handen hela tiden och se till att ha ett stadigt stöd i yttertygeln, speciellt i vänstervarvet.
- Visa runt banan "Johan-style" innan start.

Håller jag bara detta i huvudet ska det nog minsann gå bra för oss! :D


foto; Malou Kastman


FÖRRESTEN! Är det någon läsare som ska till Kågeröd och fota imorgon? Har tyvärr inte så mycket hoppbilder så det skulle verkligen vara guld värt! :D

Ordning och reda

2012-06-16 @ 08:52:00


Mitt rum ser alltid lite kaosartat ut, men i sadelkammaren däremot, där är det minsann ordning och reda! Åtminstone i vanliga fall. På senaste tiden har det verkligen varit kaos i min hörna; schabrak, lindor och täcken ligger i en hög på golvet och lädert hänger oputsat. Det blev så när jag hade som allra mest att göra i skolan och jag har därefter bara skjutit upp städningen, alltid haft "jag gör det imorgon!" i tanken. Tyvärr har den där morgondagen inte kommit, så den får helt enkelt bli idag. Idag ska det bli ordning och reda igen! Min utrustning ska få bli glänsande och glad igen! :D

Galopp i skogen

2012-06-15 @ 22:49:15
Jag och crazy kotte (aka Blezter) begav oss ut på en skogstur i dagens härliga väder. Pigg som få var han och det var inte alltid lätt att hålla honom, det kan jag lova. Galoppslingan gick det undan på, men trots det lite väl höga tempot behöll han powern och trampet bra istället för att bli lite lång och snabb. Det blev en del galopp men avbrott och fattningar, vilket han skötte finfint!


Expert X-country

2012-06-15 @ 21:29:50
Eftersom Blezter fullkomligt slaktade ett av sina hag-boots igår var jag tvungen att kvickt som attan skaffa ett par nya. Har en massa boots, men inga som jag gärna vill låta honom ha i hagen. Blev därför en tur till Hööks där jag fick med mig ett par reflexboots hem, samma modell som de slaktade. När jag ändå var igång köpte jag med ett par "Expert X-country" från Equi-Gard som är någon sorts budgetversion av Professional Choice's bootsen. Använde dem idag, och än så länge är jag nöjd!


Gersemi Rika

2012-06-15 @ 16:07:09
Bildkälla

Gersemi är ett märke som jag på senare tid börjat fatta mer och mer tycke för, stilrent men ändå lite udda och "flashigt" på något sätt! Just nu är det framförallt hoodien "Rika" som får det att klia lite extra i fingrarna, att den dessutom är på rea hos Cheval gör det inte lättare för mig att hålla plånboken stängd. Tyvärr måste jag nog motstå frestelsen och hålla i pengarna lite, men attans vad snygg den är!

Unghäst, eller läromästare?

2012-06-15 @ 09:12:12
Jag fullkomligt älskar att rida unghästar, det gör jag verkligen, men jag kan ändå inte hjälpa att då och då önska att jag istället satt på en välutbildad läromästare. Att för en gångs skull vara den av oss båda som kan minst, att få sitta på en häst som kan det jag inte kan, att få trixa runt obehindrat på banan. Galoppombyten, öppnor, slutor och kluriga bomövningar - jisses vad jag älskar det!

Praktiken under förra våren var därför en ren dröm för mig. Där fick jag varje dag sitta på allt från nyss inridna treåringar till äldre hästar med resultat upp till S:t Georg i bagaget. Jag utvecklades otroligt mycket under de fyra veckorna och jag kan ibland komma på mig själv med att längta tillbaka, speciellt till en hopphäst som jag ofta trixade runt med. Galoppombyten och förvänd galopp, det var vår grej det!

Vad föredrar ni, unghäst eller läromästare? Varför? :D
För mig är det utan tvekan unghästar som ligger varmast om hjärtat!

Tycker det är galet roligt att Blezter nu är så pass stark att jag kan börja med galoppombyten, så jag äntligen kan få utlopp för min trix-mani! Haha

Tack för denna tiden

2012-06-14 @ 20:16:04

Fråga mig inte vad som hänt eller hur han har lyckats med vad det nu än är, men jag är glad att det är bootset och inte ballarna som ser ut såhär...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2508509/images/2012/pic_206647090.jpg" class="image">


Anmäld!

2012-06-14 @ 16:31:00
Igårkväll tog jag och anmälde Blezter till P&J'n på söndag, spännande värre! :D


Hoppträning 13/6

2012-06-14 @ 16:20:51
Gårdagens hoppträning gick så fruktansvärt bra att jag knappt kan tro det är sant! Detta är utan tvekan vår bästa hitintills och jag har svårt att förstå vilken enorm utveckling vi gjort på denna korta tiden. Självförtroendet och styrkan som vi båda fått under dessa fem hoppträningar är helt galet stor. Har svårt att hitta rätt ord för att förklara det hela, för hur beskriver man egentligen en sån här känsla?

Redan från början var han väldigt allert för hjälperna och jag kunde utan problem både öka och minska tempot i alla gångarterna. Jag kunde utan problem länga och trycka av honom mot hinder, lika så ta tillbaka eller lägga upp tempot efter. De få gånger vi kom nära är därför helt och hållet mitt fel, jag fegade helt enkelt ur istället för att våga lita på oss båda.
Kombinationsträningen har gått galet mycket framåt och igår hoppade han en trekombination utan minsta problem. Även en massa linjer och vattenmatta kom vi över utan några problem, och jag är bara så jäkla glad på allt :D


Grym träning!

2012-06-13 @ 22:54:04

Blezter hoppade verkligen fantastiskt fint idag! Linjer, vattenmatta och kombination var inga problem för denna pågen inte! Film osv får ni se imorgon :D


Ändrade tävlingsplaner

2012-06-13 @ 12:08:22
En av mina hemläxor från förra träningen var att kolla upp tävlingar som kan tänkas passa mig och Blezter, och såklart åka ut på dem. För att komma vidare i utvecklingen (vi står inte stilla, absolut inte, men för att ta det ett steg längre) så behöver vi få komma ut och stöta på en massa "läskigheter". Satte förra veckan ihop en liten preliminär tävlingskalender som sträcker sig över sommaren för att lättare få en överblick på det, men redan nu kan jag berätta att den har ändrats.

Det blir ingen dressyrtävling på lördag (innerst inne hade jag nog inte vågat åka dit än haha), istället kommer vi åka på en P&J i Kågeröd på söndag! Jag har inte bestämt några höjder ännu utan tänkte diskutera med Johan ikväll, men det lutar åt antingen 70-90 eller 80-1m :)


foto; Kajsa Ailm

Bildfix

2012-06-12 @ 14:54:36
Insåg nyss att jag ligger rejält back med bilderna jag tog under finalen av div I och Eliten för ett par veckor sedan i Åstorp. Har varit så mycket sedan dess och jag hade helt enkelt glömt bort dem, tills idag då. Tar tag i det nu och hoppas kunna lägga ut dem om ett par dagar, för det är verkligen ett evighetsgöra detta! Hur som helst,nu vet ni vad jag roar mig med.


Tävling hos Johanna

2012-06-12 @ 00:22:01

Klicka HÄR för att vara med!

Beställt hem!

2012-06-11 @ 14:44:09
Jag har alltid varit lite svag för luvor, inte minst de från Equiline. Stilrena men ändå exklusiva på något sätt!

Under de senaste dagarna har jag velat fram och tillbaka om jag ska ta och beställa hem en sådan eller inte, största problemet låg i att jag var rädd att den inte skulle fungera tillsammans med mitt the Difference. För tillfället är det i stort sett det enda träns jag använder (har ridit på vanligt två gånger, skrittade då ut på långa tyglar och hack) och även om det är möjligt att jag i framtiden kan rida på något annat så vill jag inte beställa hem den om jag inte kan använda den nu. Mig veteligen är de de enda som går en bra bit bakom öronen, så det kändes som det bästa alternativet. För att vara på den säkra sidan ringde jag och pratade med Cheval och efter mycket spekulerande, lite mätande och jämförande kom vi fram till att det inte skulle vara några problem. I värsta fall får jag bara skicka tillbaka den!

Alltså, en döööösnygg Equiline-luva borde landa i brevlådan i veckan! :D

Bildkälla


Galoppombyten

2012-06-10 @ 22:05:32
Galoppjobb har legat som prio ett på den senaste tiden, och jag känner verkligen att det börjar ge resultat! Idag gick vi ett steg längre i arbetet, nämligen galoppombyten! Jag la fram en bom som vi bytade över och på det stora hela är jag mycket nöjd med honom. Han fixade höger->vänster fruktansvärt fint, dock var det lite svårare att få till vänster->höger. Tror att det beror på att han är svagare i vänster bak och då inte lika gärna lägger vikten och balansen där. Fick faktiskt stanna till och tänka igenom precis allting innan jag kom på vad jag gjorde fel. Kom fram till att jag behövde mer stöd i högertygeln och i bytet ha honom något vänsterställd för att han skulle bli "tvungen" att byta. Det kommer ta tid innan det sitter helt och hållet, men när det väl gör det kommer vi ha en så enormt stor användning av det!


Några bilder från KM

2012-06-10 @ 15:44:21


KM

2012-06-10 @ 09:18:31
Dressyr-KM går av stapeln idag och jag tänkte faktiskt åka dit och fota lite. Förra året var jag med själv och det var faktiskt bara någon vecka innan Blezter skadade sig. Minns att han var fruktansvärt fin på framridningen men gick och spände sig på banan vilket resulterade i att vi en gång bröt av i galoppen, han gick och drog ihop sig och trippade fram lite. Trots det fick vi ihop 62,06% - supernöjd var jag! Det som kändes allra bäst var att de som tävlade lokalt eller högre låg på ungefär samma procent som de vanligtvis gjorde, alltså gav det ett ganska bra mått på hur vi skulle bli bedömda om vi gav oss ut på en lokal.

Hur som helst, det är där jag kommer finnas under förmiddagen!


Några bilder

2012-06-09 @ 14:59:35

Det blev inte speciellt många bilder tagna igår då det regnade rejält mycket, som ni ser på de få bilderna som blev. Lite tråkigt, men vi får hoppas att jag kan behålla allt detta i minnet ändå. För jäkla roligt, det hade jag!

Studenten 2012

2012-06-09 @ 10:35:13
Som jag har nämnt en hel massa gånger på den senaste tiden tog jag äntligen studenten igår. Kan inte förklara vilken underbar känsla det är, att äntligen gå ut skolan. Den press och ångest skolan försett mig med under tretton år är äntligen över, och jag kunde nog inte varit mer lättad. Även om framtiden har oroat mig länge känns det som om det kommer lösa sig med tiden, på det ena eller andra sättet.

Gårdagen inleddes med en härlig champagnefrukost, därefter en god middag tillsammans med lärarna och utspring från skolan. Upp på vårt supergrymma lastbilsflak och ner till stan för utspringet där, sedan upp på lastbilen och glida runt i stan. Regnade gjorde det hela dagen, men vad gör det när man har sol i sinnet? Haha
Hade en helt underbart bra dag!I'M DONE!

2012-06-08 @ 15:00:00
Nu, just i denna minut, springer jag nerför terasstrapporna tillsammans med tusentals andra studenter.
Jag är klar. Det är klart. Jag är fri.


Morgondagen

2012-06-07 @ 22:02:18
Imorgon tar jag studenten, helt ofattbart! Som ni säkert förstår kommer bloggen då inte vara prio ett, men redan på lördag är jag tillbaka här igen. Ha det så fint tills dess!


Hoppträning 6/6

2012-06-07 @ 18:46:25
Till en början kändes Blezter lite småtrög för skänkeln, förmodligen bara för att han inte get gå fram ordentligt. Det händer ofta att han är lite smålat i början och slutet av passen, som tur är löser övergångar detta mycket bra.

Vi inledde med en övning där fokus låg på att få yttersidan med genom anridning och språng, hålla rytmen och ställningen. I vänstervarvet (som vi började med) var det svårt med det allra mesta, främst för att vänster är vårt sämsta varv. Högersidan är svagare än den vänstra och vi får därför problem i såna här övningar, men jag fick bra tips på hur jag ska lösa det! Högervarvet gick super!
Gick vidare till att hoppa linjer, bågar och slutligen banor. Vi hade mycket lättare för detta och den allra sista banan vi hoppade var en av de bästa vi gjort! Även om allt inte var perfekt löste både jag och B situationerna som uppstod. Han lyssnade och jag red - precis som det ska vara!

Till nästa gång: inte hela tiden leta efter perfektion, utan låta honom göra sina misstag och lära sig av dem istället för att hjälpa honom hela tiden. Arbeta vidare med galoppen, även galoppombyte är det dags att träna in på allvar. För att träna upp högersidan är utåtställt galopparbete bra (vänster varv), även bommar och hinder på böjda spår. (Johans order ;))


Nationaldagen

2012-06-06 @ 13:41:37
Får inleda med att önska Svea rike grattis på den stora dagen! Lite synd att jag inte har något sverige-set att använda på hoppträningen ikväll, sådär dagen till ära. Det närmsta jag kommer till något sverigeinspirerat är min VM-piké, får kanske ha den på mig idag? Haha

Hur som helst så det är hoppträning idag! Ända sedan igår har jag haft en bra känsla inför den och det känns fortfarande som om det kommer gå kalas. Inte ofta jag går runt med en sån känsla, men de få gånger jag gör det brukar det gå väldigt bra. Får hoppas att detta inte är något undantag! :D


foto; Björkman foto

Okrossbara grepen

2012-06-06 @ 13:00:00
Ni som besökt Falsterbo Horse Show kan säkert minnas den okrossbara spångrep som år ut och år in placerats utanför Grand Prix's monter, precis vid huvudläktaren? Varje gång man passerar montern kan man se en och annan person som förundrat hoppar och stampar på grepen, allt för att knäcka den. Så vitt jag vet har den hållit varje gång, vilket jag tycker är helt fantastiskt!

I stallet har vi en av dessa och jag är minst sagt imponerad! Helt suverän att mocka spån, grus, halm eller gräshagar med och har aldrig visat den minsta tendens till att gå i sönder. Rekomenderas starkt!


Välanvänd, som ni ser.

Ridsport på TV!

2012-06-06 @ 09:00:00
Idag, onsdag 6/6, sänder Eurosport från München och WDM.
Sändningen börjar kl 21:50 och pågår i en timme.


Titta vad som kom idag!

2012-06-05 @ 21:31:08

Sporrarna jag beställde från Cheval i söndags landade idag. Snabb och bra leverans! Mamma fick akutköpa ett par sporremmar då mina var för breda, och även om de ser svarta ut så är de bruna. (och yes, min sko är väldigt ledsen)

Black, white and a little bit of blue

2012-06-05 @ 13:00:00

Hästsportens baksida

2012-06-05 @ 09:00:00

Grattis på födelsedagen, världens bästa mamma!

2012-06-04 @ 14:29:48

Tävlingsplanering 2012

2012-06-04 @ 12:35:00

EDIT: Lade till en dressyrtävling (Tågarp) och skrev ut även klass samt gren. De där enbart står gren har jag inte bestämt klass ännu.

Såhär ser planeringen ut just nu. Det kan komma att bli någon mer dressyrstart och någon av hoppningarna kan falla bort, men på ett ungefär såhär! Klasserna och tävlingsplaneringen ändras allt eftersom tiden går men de jag skrivit ovan är de som har bra anläggningar inom ett rimligt avstånd. Den första av alla starterna är väldigt, väldigt eventuell men jag tyckte att det var bäst att ta med den i planeringen ändå :)

Vart tog tävlingsterminen vägen?

2012-06-04 @ 10:00:00
Jag satt och kollade igenom Tdb igår på jakt efter hopptävlingar som skulle kunna passa mig och Blezter. Redan efter ett tiotal rader upptäckte jag att tävlingsdatumen stod på augusti månad, och det var då det på riktigt gick upp för mig hur mycket av tävlingsåret vi faktiskt gått miste om. Om skadan aldrig hade kommit, var hade vi varit nu? Hur mycket erfarenhet hade vi kunnat samla på oss? Hur starka hade vi varit nu? Jag vet att jag inte ska tänka såhär, men det är svårt. Riktigt svårt faktiskt.

Den "riktiga" igångsättningen efter skadan började inte förrän i mars och det dröjde ända till maj innan vi fick en ny hoppsadel. Sedan dess har vi kört på, men ändå har den allra bästa delen av tävlingsåret gått bort för oss. Visst har det gått mycket framåt för oss på denna korta tid, men saknaden av tävlingslivet börjar bli rätt stor nu. Tävling är absolut inte allt för mig, mycket långt ifrån, men jag måste erkänna att jag saknar det.Galopp i skogen

2012-06-03 @ 22:46:38
Det märks att Blezters kondis stadigt förbättras, för jäklar vilken rallykalle han är nu för tiden! Full fräs både hit och dit minsann haha! Vi tog och körde lite galopp längs en slinga i skogen där jag passade på att slänga in övergångar och tempoväxlingar, gick förvånandsvärt bra :)


Stübben Soft Touch

2012-06-03 @ 10:12:12
Som jag skrev igår skulle jag ta och klicka hem ett par nya sporrar, mest för att jag inte riktigt gillar tanken på "fasta". Äger bara ett par sporrar (som är fasta) och jag skulle väl inte säga att de är överdrivet mycket använda. Hur som helst blev det ett par Soft Touch från Stübben som är påväg hem till mig, känns kalas!

Bildkälla


Lösgjordhet

2012-06-03 @ 09:00:00


Lösgjordheten är, enligt min mening, en av de allra viktigaste byggstenarna i ridningen. En häst som inte är lösgjord kan inte uttnyttja gångarter eller språngkurvan fullt ut - och arbetet för detta borde därför alltid ligga som prio ett.

Jag har alltid jobbat hårt med detta, men samtidigt har det alltid varit en av våra svagare sidor. Detta beror på spänningar han har i nacken, visserligen har de blivit mycket bättre, men borta är de inte. De båda spänningarna är något som Blezter, enligt en av landets absolut bästa fysioterapeuter, själv skapar. De är alltså inte orsakade av min ridning, något jag frågade väldigt noga om (och flera gånger...) när vi fann spänningarna, vilket är skönt att höra. Problemet med lösgjordheten kvarstår dock, även om vi bara på de senaste veckorna har kommit en lång bit på vägen.

Bilden ovan är ett ganska bra exempel på hur han kan se ut i början av ett ridpass; hög nacke (oftast invikt nos), stressat steg, halvtom i munnen, spänd rygg och ett något snedlagt huvud. På bilden nedan kan ni se hur han oftast ser ut efter ca. 15-20 min arbete; sänkt nacke, påskjut bakifrån, ärligt stöd i munnen, jämn rytm och ett lugn i kroppen. Jag valde medvetet en felstegsbild för att visa att det syns även här, i en av de "sämre" bilderna. Även om vi är långt ifrån framme är det hela en god bit på vägen!

Jag tvekade ett tag på om jag skulle "våga" lägga ut den översta bilden då jag vet hur dömande folk kan vara, inte minst över internet. Efter lite funderande kom jag fram till att göra det ändå, och faktiskt skita fullständigt i vad folk har att säga.  Även om jag, precis som ni andra, tillfälligt kan tveka på mig själv eller tappa förtroendet för det jag gör är jag i grunden säker i min roll. När jag tvekar har jag en mamma jag kan diskutera med och en fantastiskt duktig tränare att vända mig till.


Fina häst!

2012-06-02 @ 22:30:51
Idag var Blezter något så otroligt fin så ni anar inte! Redan i början la jag mycket fokus på tempoväxlingar och halvhalter i alla gångarterna, när det fungerade fint gick jag vidare till tempoväxlingar mellan olika gångarter, mestadels mellan trav och galopp. Där fick jag minsann ta i ordentligt med mina klena magmuskler (och något starkare lår), men jäklar vad bra det gick! Vi behöver båda mer styrka, men det känns som att vi har kommit en bra bit på vägen. Han lossnade även fint i högergaloppen, riktigt härligt!

Jag hade sporrar på mig idag, dels för att se hur han reagerade på dem och dels för att få det där lilla extra att "ta till" när han börjar bli trött och inte svarar helt hundra framåt. Fungerade superbra och jag ska ta och klicka hem ett par nya och bättre/mildare ;)


Visste ni att...

2012-06-02 @ 13:06:00
- Jag har så gott som alltid har mobilen på ljudlöst, tycker att ljudet av sms är helstressande!

- Trots att jag älskar att titta på sport ser jag aldrig på ishockey. Måste vara något av de tråkigaste sakerna jag vet... Allt annat kan jag se på, men just ishockey har jag alltid haft svårt för.

- Jag går allt som oftast i rulltrappor, istället för att bara åka med. Känns så himla dumt att bara stå där haha

- Det finns inget som skriker mer sommar för mig än Öland och Gyllene Tider, absolut ingenting!

- Den allra första gången jag hoppade flög jag av och landade ganska illa. Minns inte så mycket av händelsen, men akuten och en mycket långvarig hopprädsla kom som följd.Ovisade bilder

2012-06-02 @ 08:00:00
Upptäckte att jag fortfarande har några (eller egentligen rätt många) ovisade bilder från ett bompass för ett par veckor sedan, så här får ni se! :)


Film från hoppträningen!

2012-06-01 @ 16:39:36

Falsterbo-veckan

2012-06-01 @ 13:07:44
I år kommer jag befinna mig nere i Falsterbo under precis hela veckan! Från början hade jag tänkt åka dit under enstaka dagar, alt stanna över den sista helgen men det hela ändrades i förra veckan. Blev tillfrågad att stå som funktionär i presscentret tillsammans med bla Alexandra, och det tackar man väl inte nej till? Hårt jobb, massa hästar, roliga kvällar och grym shopping står på schemat! Tror det hela kommer bli galet bra! :D

Ska ni ner till Falsterbo i sommar, och i så fall när?


Bild från förra året, tagen under finalen av Tour of Amateurs :)

Onsdagens hoppträning

2012-06-01 @ 12:11:22
Träningen i onsdags handlade mycket om att kunna länga och korta galoppen samt hitta en jämn rytm mellan hinderna. Vi provade även på kombination igen och det hela gick väldigt mycket bättre! Han överhoppade sig inte idag, men var inte heller i speciellt ofta - bra!

Det vi ska jobba vidare med är att han ska ta skänkeln även om han är trött, nu blir det lätt att han tjurar emot lite och tappar bjudningen i samma veva. Galoppen ska stärkas och rytmen ska förbättras. När rytmen låg där den skulle blev det en helt annan kvalité på sprången, det kan jag lova. Med andra ord står det en jäkla massa galopparbete på schemat!

Jag ska försöka klippa ihop en liten film men just nu vill inte MovieMaker riktigt samarbeta.


Balen 2012

2012-06-01 @ 11:27:00
Min tanke med balen var något i stil med en god middag med roliga främlingar och fina kläder och därefter en galen efterfest utan dess like. Det första kriteriet fylldes väl upp sådär, det andra inte alls då jag mådde riktigt dåligt. Fick feber i förrgår och mådde apa under hela gårdagen men tänkte att jag minsann skulle gå ändå, vilket jag inte ångrar. Är bara lite less på att missa efterfesten...

Har sovit stenhårt i nästan tolv timmar men är fortfarande helt slut. Yey!De här ovanför har bästa mamma tagit, de nedanför lånade jag av grymma Alexandra! :D
RSS 2.0