Kissemisse

2012-05-31 @ 14:00:00

Produktrecension; Lippo Selected

2012-05-31 @ 09:00:00
För snart en månad sedan kom vi hem från sadelprovningen med en supersnygg magplatta från Lippo Selected och jag har nu hunnit använda den omkring 10 gånger.

Passformen tycker jag är mycket bra då både plattan och sadeln ligger stilla under hela ridpasset. Anläggningsytan känns lagom stor och Blezter verkar trivas bra i den! Färgen tycker jag verkligen om, speciellt tillsammans med den vinröda resåren (syns ej på bild). Kvalitén verkar än så länge bra. Mindre repor går lätt att putsa bort med fett eller med fingret och sömmarna verkar hålla fint.
Har än så länge inga minus!

Sammanfattning: Kalasnöjd! Lätt 5 av 5 toasters!

Inköpt på Horse Farm i Falkenberg för 1 549:-

Det börjar dra ihop sig

2012-05-30 @ 17:26:33
Dagen har gått åt till att fixa de allra sista sakerna inför morgondagens studentbal, så nu är jag redo med allt från smink och smycken till klänning. Egentligen är detta med bal kanske inte någon typisk Frida-grej direkt, men det är något som absolut bara händer en gång i livet och jag tror att det kommer bli fruktansvärt roligt! Detta kommer trots allt vara en av de sista sakerna jag gör i skolan, även om det inte riktigt är i skolan något av detta händer. Haha

Åtta dagar senare är det dags för studenten!


En av alla bilder från måndagens lärarmiddag

Trim på banan

2012-05-29 @ 23:33:26
Idag blev det ett pass på banan för mig och Blezter, kände att det var länge sedan sist (hoppträningarna borträknade såklart) och att det kanske var dags att ta ett nu. Tänkte trimma igenom lite inför hoppträningen imorgon men njäe, det gick väl sådär. Blezter var det inga större "fel" på, men jag var dödens trött och ofokuserad så ingen av oss kom riktigt dit jag hade tänkt. Hur som helst så taggar vi inför ännu en grym hoppträning! :D


foto; Kajsa Ailm

Födelsedagsgrisen

2012-05-28 @ 15:13:04


Igår firade vi med äpple, morötter, en galen skogstur och en massa mys!

5 år

2012-05-27 @ 12:20:23
Grattis på dig min allra käraste vän!

Jag kan inte för allt i världen förstå att vi blivit så gamla, inte heller kan jag riktigt få grepp om tanken på det otroliga resa vi gjort tillsammans. Du är min stora stolthet, och jag älskar dig.image description

Ridsport på TV!

2012-05-26 @ 18:54:46
Kl 19,00 (alltså om 5 min) sänder Eurosport från Global Champions Tour. Missa inte!


Crazy kotte

2012-05-26 @ 14:35:51
Blezter var verkligen på sitt jobbigaste humör igår, vilket märktes redan i stallgången. I anliga fall står han både lugnt och snällt, dock ska han avbryta mig i borstandet ungefär varannan minut för att gosa sönder haha! Hur som helst, igår var han på sitt galna humör där han knappt kunde stå stilla i gången, slog konstant med huvudet och viftade med frambenen så fort han inte fick uppmärksamhet. Väl ute i skogen var det full rulle och skyggningar för allt som gällde, och trött som jag var "orkade" jag inte ta tag i det ordentligt. Inte för att där är så mycket att göra åt det, är han crazy kotte en dag så är han. Spänd som en fiolsträng och full rulians på benen ungefär. För att se det positivt så är jag glad att han är glad på livet ^^,

(glömde nog skriva att han försökte sig på en del bockningar och glädjeskutt under hoppträningen i onsdags? De ser inte alltid mycket ut för världen, men jisses vilket skjut han har i ryggen! Höll på att åka av en gång faktiskt... Haha!)


FÄRDIG!!!

2012-05-26 @ 14:25:28
Detta är något jag längtat efter att få skriva under en ganska lång tid - JAG ÄR FÄRDIG! Totalt jäkla färdig med skolan och allt vad den innebär. Jag har idag skrivit klart och skickat in mitt sista arbete i EngC, även ett religionsarbete som legat färdigt ett tag har skickats in och mitt projektarbete är rättat. Två veckor innan studenten, och jag är klart med allt. Hur underbart?!

Exakt vad som händer nu vet jag inte, inte heller om jag ska läsa vidare så småningom och i så fall till vad. Jag ska ha åtminstone ett sabbatsår där jag försöker jobba så mycket som möjligt, och såklart - njuta lite av livet. Vi får helt enkelt se vart livet för mig, och om det inte för mig någonstans får jag väl se till att placera mig själv någonstans!


De kommande veckorna väntar lärarmiddag, bal, studentveckan och såklart - studenten!

Träningen

2012-05-25 @ 17:48:12
Under träningen i onsdags hade vi minst sagt våra ups and downs, även kvalitén på sprången var av lite blandad kompott haha! Jag blev åtminstone ett par lärdomar rikare, precis som förra gången. Känner verkligen att Johan vet vad han pratar om och det känns för jäkla bra!

Vi värmde upp med bommar och hoppade därefter en väldigt bra lydnadsövning (som jag ska bygga upp här hemma med jämna mellanrum). Fortsatte därefter på ett, enligt Blezter, läskigt räcke där han stannade. Blezter är inte den som stannar egentligen, men ser han något riktigt läskigt kan det mycket väl bli så. Även om jag hade kunnat gå på honom där så han hoppat valde jag att inte göra det av den enkla anledningen att jag föredrar att inte "tvinga" hästen över, inte heller straffa den för att den tvekat. Bestraffad rädsla leder bara till en ännu större rädsla och kommer då skapa problem i framtiden, enligt min mening.
Vi provade även på bank för första gången, vilket Blezter skötte askalasbra! Inte en sekunds tvekan, åh duktiga häst! Vi gav oss även på kombination för första gången, dock blev det ett missförstånd mellan mig och Johan där jag trodde han visste att vi inte hoppat det innan och där han trodde att vi hade det. Blezter blev lite osäker när det kom två hinder på så kort tid, även jag började känns mig lite tveksam då. Hur som helst, till slut förstod han meningen med det hela och hoppade fint över :)


På väg!

2012-05-23 @ 20:30:25

Nu styr vi bilen mot Åstorp :D


I'll be back

2012-05-23 @ 18:20:07
Jag tror inte att någon av er läsare missat att jag legat väldigt lågt med uppdateringen på den senaste tiden? Det har helt enkelt varit för att jag inte haft ordentligt med tid till att verkligen sätta mig ner och skriva, än mindre att fota och fixa till mer "speciella" inlägg. Det hela känns lite tråkigt, inte minst för att statistiken håller samma höjd dag efter dag - trots att jag inte kommer fram med något roligt. Är såklart jätteglad att ni fortsätter kika in, men lite dåligt samvete får jag allt över uppdateringen. Jag har endast två prov och en inlämning kvar innan studenten och det har jag tänkt fixa klart innan veckans slut - sen kommer jag tillbaka!

Hur som helst, idag är det äntligen dags för vår andra Johan-träning! Som vanligt kommer jag vara hemma väldigt sent (rider 21-22...) och ni får därför förmodligen inte någon uppdatering förräns i morgon. Håll tummarna för mig och kalaspuffen! :D


Tävling hos TeamJumpers

2012-05-22 @ 09:32:37
Åh vad jag vill ha! *.*

Klicka här för att komma till tävlingen


Helgen

2012-05-21 @ 16:07:57
Jisses vilken värmebölja! Redan kl 9 i morse var det 25 grader varmt, och jag tål inte värme. Mår riktigt illa när det är såhär varmt och man inte kan "komma ifrån" det någonstans. Blä!

För min del har helgen mestadels bestått av plugg, och såklart stallet. Har fått undan en massa skolsaker, och som det ser ut för tillfället är det bara fyra saker som står emellan mig och studenten! Ska bli jätteskönt att slippa skolan, samtidigt som allt därefter känns väldigt ovisst och läskigt...


Bilder från igår

2012-05-19 @ 16:39:57

foto; Jasmin Andersson


foto; Kajsa Ailm

Resultatet från gårdagen

2012-05-19 @ 16:36:19
Jag vet knappt själv hur jag ska sammanfatta gårdagens start, för väl inne på banan var det så otroligt mycket som inte stämde. Att säga att jag är missnöjd med min egen insats är en underdrift, minst sagt.

Framridningen gick väldigt bra då han var uppmärksam, kvick och samarbetsvillig. När vi kom in på framhoppningen försvann allt och jag lyckades varken få fram eller tillbaka honom, inte heller få med yttersidan så mycket som jag ville. Med andra ord tappade jag både honom och min egen ridning.
När vi skrittade runt inne på banan var han lugn och fin, trots en del "läskiga" hinder. Anridningen till det första hindret var nog vårt allra största problem då svängen var alldeles för tight för honom att orka igenom ordentligt. Det flöt därefter på bra till nästa hinder, sedan blev det problem igen. Avståndet till trean stämde inte och jag blev totalt blockerad. Även om han hade lyssnat som han skullat hade jag inte kunnat rätta honom, för jag var verkligen blockerad i huvudet. Visste knappt vad som var fram och bak på mig själv, än mindre hur jag skulle rida an på hindret. Han räddade situationen genom att hoppa av stort, dock ledde det till att vi kom lite kort till nästa hinder som vi då rev. Gjorde direkt en halt för att få lite kontroll och red därefter på nästa hinder. Även där blev jag blockerad, Blezter drog järnet och hoppade med alla ben åt alla håll ungefär (kändes åtminstone så). Valde därefter att utgå innan någon av oss kom till skada.

Att banan hade dumma svängar, icke uppmätta avstånd och sneda linjer gjorde inte det hela lättare. Grundproblemet låg hos oss, men banan var inte anpassad till en P&J (inte heller ritad av en banbyggare) och definitivt inte passande för en unghäst utan större styrka. Summa summarum: både jag och banan sög.Jag har kollat igenom filmen och märkte ganska snabbt att det inte alls ser så hemskt ut som det kändes, att det (förutom missbedömningarna osv) ligger i underkanten av "nästan okej". Alltså långt ifrån vad jag vill, men efter att ha kollat på den har jag bättre förståelse för de värmande ord jag fått i efterhand, för den katastrofala känslan jag hade syntes inte.

På onsdag är det träning för Johan som gäller, och då får han helt enkelt hjälpa mig med allt detta!

Ridsport på TV!

2012-05-19 @ 08:00:00
Eurosport sänder idag, lördag, från Hamburg och Global Champions Tour.
Sändningen börjar kl 21:30!Dagen före tävling

2012-05-18 @ 14:00:00
Hästens sysselsättning dagen innan tävling tycker jag är något av det allra viktigaste, och kanske svåraste, att verkligen göra rätt. Alla hästar är olika och måste därför också behandlas därefter.

Jag och Blezter har (som ni vet) inte hunnit komma iväg på så många tävlingar, framförallt på grund av den nästan 6 månader långa skadeperioden vi fick genomlida i höstas och vintras. Jag har därför inte hunnit prova mig fram så mycket vad gäller ett bra "dagen-före-upplägg". Det vi försökt med är vila och lugnare skogsturer men jag tror faktiskt att han kommer gå bättre om han jobbas igenom lite dagen innan, inte så mycket att han får träningsvärk utan bara tillräckligt för att han ska vara mjuk och avslappnad. (vila kommer i fortsättningen vara helt uteslutet, mest på grund av hans spänningar).
Igår tog jag och jobbade igenom honom lite lätt i alla gångarter och kände att ökningar, minskningar, halvhalter och övergångar fungerade samt att han var mjuk och samarbetsvillig. Jag får se hur han känns idag och om detta är något värt att jobba vidare med :D


P&J ikväll

2012-05-18 @ 13:04:59
För ett par dagar sedan upptäckte jag att en P&J var inplanerad i stallet idag och bestämde mig då för att vara med! Ridningen går riktigt bra just nu och det känns som att jag har en bra anledning att gå in på banan med gott självförtroende! Det enda som vi egentligen saknar för tillfället är rutinen i tävlingssammanhang, och var är bättre än på en P&J att skaffa sig det? Perfekt, med andra ord!

Tanken är att hoppa 80 cm, känns som en lagom höjd att börja med :)


Bild från senaste tävlingen, Perstorp i augusti -11. Evelina Åhlen som fotat.


Fredag, fredag, fredag

2012-05-18 @ 12:36:15
Min tilltänkta sovmorgon gick helt åt skogen när jag väcktes av att de ringde från djursjukhuset alldeles för tidigt i morse och undrade om jag ville komma och jobba ett par timmar. Lite trött var jag allt, men när jag väl rullat ur sängen kändes det hela lite lättare åtminstone.
Har nyss kommit hem därifrån och ska strax fixa lunch, ev plugga lite och sen ladda upp inför kvällens hittepå med lilla hästen! Ungefär så ser min fredag ut :)


Hemma!

2012-05-17 @ 13:04:06
Är nyss hemkommen från vår lilla klassresa och jisses vad trött jag är! Har dessutom blåmärken överallt, sömnbrist så det står härliga till och träningsvärk i både rygg och mage av allt skratt som denna resan bjudit på. Som sagt är jag trött men hela alltet har varit jätteskoj.

Som grädde på moset tog jag och fyra andra oss årets första dopp! Östkusten, 7°C i luften och hård vind är inget problem för oss inte haha! Riktigt uppfriskande och härligt Bildbevis har vi också...

Verklighetens facerape

2012-05-16 @ 13:00:00
När jag kom ut från sadelkammaren i förrgår fann jag min stackars lilla häst såhär, och jag trodde att jag skulle falla ihop som en död fluga. Visserligen klär allt en skönhet, men detta var väl ändå att gå lite till överdrift? Haha


Ridsport på TV!

2012-05-16 @ 08:00:00
Idag, onsdag, sänder Eurosport en timme från FEI Classic Series, alltså fälttävlan.
Kl 20:50 är det läge att slå på TV:n!


Onsdag och torsdag

2012-05-15 @ 22:51:13
Som jag nämnde igår kommer jag åka iväg på äventyr med klassen imorgon och kommer hem igen någon gång under torsdagen. Mamma tar hand om Blezter och har fått det noga beskrivet för sig hur allting ska gå till. Visserligen vet hon redan hur jag vill ha det, men det skadar ju inte att berätta igen haha. Det kommer att dyka upp något enstaka tidsinställt under tiden, möjligtvis även mobilbloggning. Tills vi hörs igen, så får ni ha det så bra! :D


Grymma klassen

Just what I needed

2012-05-15 @ 16:02:01


Otroligt stärkande, och precis vad jag behövde just nu.

Ny vecka!

2012-05-14 @ 17:11:45
Återigen var det ny vecka, måste säga att dagarna går alldeles för fort nu för tiden...

Hur som helst, även denna vecka lär bestå av en del plugg, mest för att bli klar med allt det sista och slippa ha det orosmolnet över huvudet i fortsättningen. För orosmoln, det har jag. Om det mesta, hela tiden. Mest om framtiden, framförallt om sommaren. Blä på detta!

En rolig sak är iaf att jag kommer åka iväg med min klass på onsdag morgon och komma hem någon gång under torsdagen, skojsigt! I övrigt ska Blezter ridas som vanligt, tyvärr missar vi hoppträningen.


Mot stallet!

2012-05-13 @ 18:08:01
Nu ska jag alldeles strax lyfta på rumpan och pallra mig iväg till stallet. Det är en uteritt som står på schemat, vädret är dessutom underbart så detta kan väl inte bli annat än bra? :D

Som ett litet ps; jag har hittat studentklänning!


Vroom vroom, eller något? Haha! Madeleine Truumeel som tagit bilden.

Tankar om studenten

2012-05-13 @ 13:10:00
Det börjar märkas att studenten närmar sig och det lär bli en del pluggande de kommande veckorna. Om inte mindre än 26 dagar så har jag gått ut gymnasiet, av dessa dagar är drygt hälften vardagar - resten helgdagar. Det är verkligen helt sjukt, var tog all tiden vägen liksom? Tre år har redan gått sedan jag lämnade Forsärlan, och snart lämnar jag Ridgymnasiet med. Galet är ordet, finns inget annat...

På ett sätt ska det bli väldigt skönt att komma ifrån skolan, men samtidigt känns allt lite skrämmande. Skolan har ändå varit min "säkerhet" i 13 år, och nu försvinner den. Kvar står jag med ett avgångsbetyg, men inte mycket mer. Hur mycket av det jag fått lära mig kommer jag faktiskt få användning av i verkliga livet? Hur långt kommer mina betyg egentligen att ta mig? Vad är meningen med livet? (okej, den där sista slängde jag in bara för att haha). Det jag vill komma till är att allt detta känns väldigt skrämmande. Visst, framtiden ligger för mina fötter - men tänk om jag inte utnyttjar den på bästa sätt?Idag har jag gjort klart 3 arbeten/uppgifter och ska senare jaga rätt på en studentklänning och ev även ett par balskor (ute i god tid som vanligt...), börjar kännas lite stressigt nu. Måste även inhandla ett par studentskor, fast där vet jag åtminstone vilka jag ska ha! Får verkligen hoppas att jag hittar något, annars får jag väl åka på flaket i ridkläder? Haha

WE-träningen idag

2012-05-12 @ 20:13:27
Idag var det dags för WE-träningen som vi bokade in för en massa veckor sedan! Vi har aldrig gjort något liknande innan och jag hade faktiskt trott att vi skulle stöta på betydligt fler svårigheter än vad vi gjorde. Än en gång förvånade Blezter mig, för jäklar vad duktig han var! Konstant lyhörd, nyfiken och förvånandsvärt tuff. Lydnaden satt väldigt bra, framförallt så är jag imponerad över ryggningarna vi gjorde. De är långt i från perfekta men med tanke på att vi aldrig tränat ryggningar gick det fruktansvärt bra, likaså öppnandet av grinden.

Det jag är mest imponerad över kan nog vara att att vi lyckades komma i en helt okej galopp när jag red på en hand, dessutom hade jag ett "spjut" i den andra. Nej, detta var riktigt roligt!


Tanken var att lämna kvar ljudet så ni kunde höra vad tränaren säger, tyvärr fungerade inte det. Så vill ni ha musik till får ni sätta på en egen låt :)

Filmen är enbart ett litet hopplock av det vi gjorde, alltså är inte alla "invänjningar" med. Vi la mycket tid av träningen på att se till att hästarna verkligen kände sig trygga i vad vi gjorde, och momenten var jäkla mycket svårare än vad de ser ut haha!

Hoppträning 9/5

2012-05-11 @ 17:18:00
Onsdagens hoppträning var Blezters första någonsin och för att sammanfatta det hela kan jag säga att jag sällan varit mer stolt över honom! Visst blev det ett par tabbar av oss båda och visst var det långt ifrån perfekt, men känslan jag fick emellanåt var riktigt bra. Vi lärde oss båda saker, och det på ett väldigt bra sätt.
Jag hade förväntat mig att han skulle vara spänd och tittig till en början, kanske kasta sig eller skygga, men inget. Han var visseligen pigg, men så fint han skötte sig!

Ännu en sak som känns bra är att jag hittat en tränare jag verkligen gillar och som verkar ha samma tänk som jag har. För mig är det otroligt viktigt att ha en tränare som har samma grundtanke kring hästarna och deras utbildning, att jag kan lita på att tränaren inte leder mig på "villospår" eller vad man ska säga. Att han dessutom har en väldigt stor kunskap och ett öga för detaljer är verkligen pricken över iet! Jag fick en massa små tips som verkligen gjorde en stor skillnad, och om det är någon som kan hjälpa oss nå målen så tror jag att det är han. Underbart!


Som ni ser så blev han trött efter ett tag, men kämpade på bra gjorde han ändå! Jag tog även med några av de bitarna där det blev lite fel :)

Efter att ha tittat på videon en par gånger kom jag fram till att tempot nog kan läggas upp lite till, det går trots allt ganska långsamt. Grundgaloppen måste stärkas och han måste få mer styrka till att bära upp sig bättre i galoppen. Johan sa också detta, så egentligen är det bara för mig att hålla med. Han är även lite "valpig" av sig emellanåt, men med tanke på att han inte ens är 5 år fyllda och stått skadad i nästan ett halvår tycker jag att han fixade allting så himla fint!

Bloopers

2012-05-11 @ 14:00:00
Här får ni se ett helt gäng bloopers från söndagens "bomarbete"! Sanningen att säga så hade vi bara 3 bommar framme, men det var alldeles tillräckligt för hans hjärna. Haha

På de två första ser det ut som om han töltar, haha dör x)


Får avsluta med en bild som faktiskt visar att det gick bra till slut!


Förresten så ska jag ta och klippa ihop filmen från onsdagens träning, håll utkik efter den senare idag!

Print från igår

2012-05-10 @ 18:14:12
Träningen igår gick kanonbra och jag är väldigt nöjd med alltihop! Berättar mer senare :D


Peppad!

2012-05-09 @ 16:38:03
I skrivande stund sitter jag hemma och laddar upp inför kvällens hoppträning, och om jag ska vara ärlig så är jag ganska nervös. Just träningar brukar inte bekomma mig så mycket men när det är så pass många "första gånger" som kommer på en och samma gång tar nerverna över. Jag vill verkligen göra bra ifrån mig men ibland kan kraven sätta sig lite väl mycket i huvudet på mig. Men som mamma sa så kommer vi inte dit för att visa att vi kan allting, utan för att träna.
Hur som helst, jag är ändå peppad! :D


Första träningen!

2012-05-08 @ 20:44:21
Japp, imorgon är det äntligen dags för Blezters livs första hoppträning! Det ska blir så jäkla roligt att få komma igång med allt igen, framförallt checka av lite var vi ligger om ni förstår vad jag menar?

Den enda nackdelen är att träningen inte slutar förrän kl 22, därefter ska vi hem med honom och allt det där. Jag börjar dessutom kl 7 på torsdag (som vanligt), kommer nog vara lite småtrött... Haha


Blezter har aldrig riktigt förstått detta med bomarbete, dock gick det himla fint och bra efter ett par försök!

Hej och hallå

2012-05-08 @ 20:26:06
Det där med att jag nog skulle få vara någorlunda pluggfri denna veckan kan vi ju glömma att jag någonsin sagt något om. Jag hade helt förträngt allt jag hade att göra haha! Men, det är bara tisdag och jag har redan fått gjort mycket skolarbete, faktiskt så pass mycket att jag kanske kan få åtminstone en pluggfri dag i helgen. Låter inte helt fel va?

Hur som helst, jag ska försöka hålla igång bloggen någorlunda bra ändå. Jag mår bra av att skriva så det känns som vettig sak att göra när det hela blir lite stressigt. Blir det däremot för stressigt och bloggen känns mer som ett tvång än något jag vill och tycker om att göra, blir det hela för jävligt. Men, inte ska det bli så inte! :D

Jag har för övrigt nyss varit ute på en drygt 4 km lång promenad med min kära lilla häst, mysigt värre!


Sneak peak

2012-05-07 @ 16:04:05Två bilder som visar vad vi höll på med igår, som vanligt bästa mamma som fotat :D

Paus i pluggandet

2012-05-06 @ 19:00:00
Passar på att ta en liten paus i pluggandet för att ta något att äta, uppdatera här och kika lite på bilderna som togs igår. Håller just nu på med den allra sista historieuppgiften, sen är även denna kursen avslutad! Så jäkla skönt så ni anar inte! Gillar visserligen uppgifter som denna där man ges utrymme att diskutera och uttrycka sin egen åsikt, får man inte det känns uppgifterna verkligen totalt värdelösa. Funderade faktiskt ett tag på att läsa Religion B just för diskussionerna haha!
 
Har jobbat av mina timmar för föreningen idag också, så det är klart för i år. Gött!

Nej, nu åste jag verkligen fixa något att äta!


Ridsport på TV!

2012-05-05 @ 20:13:56
Kl 22,00 ikväll sänder Eurosport från Global Champions Tour som denna helgen går i Valencia, Spanien. Malin Baryard-Johnsson är den enda svenska ryttaren i starfältet.


Lördag

2012-05-05 @ 19:59:45
Idag red jag för första gången med sadeln på hemmaplan, och den kändes precis lika bra som i torsdags! Passade även på att prova magplattan, och den satt bra den med. Ska rida med grejerna någon gång till bara för att vara säker, men jag tror minsann att detta blir riktigt bra!

Jag hade tre orosmoment gällande magplattan, men jag tror att jag kan stryka alla tre efter dagens ridtur. Dessa gällde att sadeln kunde glida, gjorden kanske skulle vara för lång (fick kämpa för att spänna i första hålet haha) eller att han skulle känna obehag och få något frispel. Men som sagt, inget av detta inträffade, så jag är nöjd! :D


Eliten och Div I i Åstorp

2012-05-05 @ 19:40:09
Jag har försökt mig på att mobilblogga under dagen men som ni säkert märkt gick det inget vidare. Vi är kort sagt inte kompisar för tillfället, jag och appen. Fattar verkligen inte vad felet är!

Hur som helst så har jag spenderat ett par timmar utav dagen i Åstorp där jag fotade eliten och div I. Riktigt blåsigt och kallt var det, solen gick i moln stup i kvarten och pauserna var ovanligt långa. Frös som en liten gris hela dagen haha! Trots det hoppas jag att de flesta bilderna kommer vara användbara ^^,


Ny hjälmväska!

2012-05-05 @ 08:00:00
Som jag nämnde igår var vi även en runda på Hööks under sadelutprovningen i torsdags. Vi hämtade då ut min nya hjälmväska från "Go for Gold"-kollektionen, alltså matchar den min tränsväska. Supersnyggt, och min älskade JW slipper bo i en plastpåse från och med nu...


Lippo Selected magplatta

2012-05-04 @ 19:25:14
Med hem från sadelutprovningen följde även en magplatta från Lippo som jag ska prova på honom i dagarna. Är dock lite osäker på om huruvida storleken kommer passa honom i framtiden så jag får fundera och prova lite, men snygg tror jag allt att den blir på honom!


Bilder på sadeln!

2012-05-04 @ 19:04:42
Här får ni lite färska bilder på sadeln vi provade ut igår, alltså en Prestige Golden Star!

Sadelutprovningen

2012-05-04 @ 15:55:32
Dagen blev betydligt längre än vad vi hade trott., dels på grund av en försening från deras sida men även det faktum att det var väldigt många sadlar som skulle placeras på hans rygg - 23 stycken för att vara exakt.

Det svåra med att hitta en sadel som passar oss som ekipage är våra mått. Blezter har en väldigt kort rygg med ett kort sadelläge, och jag har långa ben. Verkligen inte lätt det där! Anna lyckades ändå hitta 5 sadlar som var värda att provrida där tre var av märket Prestige, en från Pessoa och en från Tolga. Alla var väldigt bra på sitt sätt, dock fanns det en sadel som passade oss mycket bättre än alla de andra - Prestige Golden Star. Blezter rörde sig väldigt fritt, jag placerades bra och kunde snabbt hitta en naturlig balans i den. Jäklar vilken lycka det var att få sitta i den och känna att det verkligen var så rätt det någonsin kunde bli, jisses! Sadeln fick följa med hem så jag kan rida i den ett par dagar och känna att han verkligen trivs i den innan vi slår till, verkligen superbra! Ännu en sak fick följa med hem, vad får ni veta när jag fotat den :D

Bilder på allt kommer förhoppningsvis senare idag!


Blezter i väntan på att den sista sadeln (Prestige Roma) skulle hämtas ett par mil bort. Vi passade på att sticka bort till Hööks (ligger 2-3 min från Djursjukhuset) och inhandla några saker samt skaffa fram lite god mat från Donken!


Bild 1: En väldigt trött Blezter efter en massa ridningoch nya intryck. Bild 2: Blezter (omringad av några utav mina klasskompisar som agerade hjälpredor och publik) har fått syn på en hund med tratt. Jisses Amalia vilken skräck! Haha

Fredag

2012-05-04 @ 14:57:41
Jag var galet trött i både kropp och knopp efter gårdagens sadelutprovning (som jag ska berätta mer om alldeles strax) och när jag kom hem fastnade jag ganska snabbt framför TV:n. Därför stod bloggen tom igår, men med tanke på det underbara vädret så tror jag att många utav er hade ärenden på annat håll ändå.

Hur som haver, idag är det fredag! Det är alltid härligt med helg, även om denna veckan har varit den minst krävande i hela min skol-historia haha! Dagen inleddes bra med en joggingrunda på drygt 2,2 km (som förvisso nästan tog död på mig) och har därefter rullat på väldigt bra. Dagar som denna är så otroligt stärkande! :D
Jag ska så småningom upp till stallet för att ta in alla hästarna och därefter rida ut en runda i skogen. Sakerna jag fick med mig hem igår ska även fotas! :D


Imorgon!

2012-05-02 @ 09:13:06
Imorgon är det ÄNTLIGEN dags för sadelutprovning! Det är något jag pratat om varje dag i en månad (?), ofta flera gånger om dagen... haha!

Hoppningen är något som jag saknat oerhört mycket, och det ska bli så jäkla roligt att komma igång med den igen! Bara tanken på alla träningar, tävlingar och avklarade mål som framtiden kommer att bjuda på får det att sprätta i kroppen på mig. Målen är både stora och små, mest längtar jag nog tills nästa år då vi bla har ett meeting inplanerat! Nej, detta ska min själ bli jäkla roligt :D


foto; Malou Kastman

Första maj!

2012-05-01 @ 22:37:24
Jag tror inte jag behöver berätta hur underbart dagens väder har varit, men det känns inte mer än rätt att göra det ändå. Sol, klarblå himmel och runt 25 grader i solen - awesome!

Jag och Blezter fick återigen fint sällskap i skogen, denna gången blev det en rätt rejäl runda. Lite drygt två timmar var vi ute och myste, bla vid en liten sjö där Blezter efter ett tag vågade doppa tårna. Det har blivit mycket skogsridning på den senaste tiden men det känns som det bästa och roligaste sättet att bygga muskler just nu. Han har trots allt varit väldigt fin den senaste tiden! Ska återuppta jobbet på banan under någon av de närmsta dagarna dagarna så vi får känna lite på det igen ^^,


Blezter i juni (?) förra året

Valborg

2012-05-01 @ 10:11:17
Jag velade lite fram och tillbaka över hur gårdagen skulle se ut, men till slut blev det så att jag firade tillsammans med mina föräldrar och stallfolket! Vi grillade, hade allmänt roligt och tittade på majbålet. Mysigt!

Innan dess var jag och Blezter ute en runda i skogen tillsammans med My, mysigt det med :D


RSS 2.0